2014 Aralık Anneleri

kızlar 1 haftadır sanki karnımda eski nokia telefonlarından var titreşimi açık ve o şekilde titreşimli bir şekilde hareket ediyor bıdık.. normal mi yahu... tamam ara ara balık gibi sağa sola giden bir his de var ama deprem olurcasına titreşim yapmasından korkar oldum valla...
benimde öyle oluyo canım titreyip duruyo:) baya hareketlendi bebişler iyce büyüdüler

kızlar bu arada kasım annelerinin önemli bi kısmı kasım gelmeden doğurdu.. bizde de aralığı beklemeyen olur epey :) bana hiç aralığa kalcakmışım gibi gelmiyo

Canim ben aralikta dogurmayi coktan gectim. Bu haftamla beraber 3 hafta dayansak benden iyisi yok vallahi.. yine de Rabbim hayirlisini nasip etsin. Yavrularimizi kucaklarimiza saglikla kavustursun. Amin...

çook geçmiş olsun canım benim. kontrolün yarın mı? inşallah iyi haberlerle gelirsin.

aynı şikayet bende de var. ellerim parmaklarımın kemikleri ağrıyor. sabah kalkınca bi 10 dk kadar ayak tabanlarım bileklerim zonkluyor. sonra yürüdükçe hareket ettikçe açılıyorum. tansiyonum da düşük, tuzlu da beslenmiyorum. anlayamadım gitti. dr sordum. mg düzenli alıyor musun dedi? gün aşırı alıyorum dedim, her gün alınca cır cır oluyorum dedim. her gün al dedi, mg eksikliğinden olur bu ağrı dedi.

pembe ya da kırmızı olursa tehlikeli ama kahverengi de sorun yok diye biliyorum. eskiden kalma içerde beklemiş kan kahverengi oluyor atılırken. bir daha oldu mu canım?

canım sen 6 saat aralıksız ütü yaparken eşin naaaaptı ? 6 saat sürecek ne aldın ayol bebeğe bu kadar? evin normal ütüsü de mi vardı?

sen kaçla başladın canım gebeliğe?

bacım hemşeri değiliz ama komşuyuz sanırsam. keçiörendemi oturuyorsun sen?

sen Bayer'in laboratuvarında mı çalışıyorsun, üretim departmanında mı? sen bizzat analiz ettin mi ilacı , domuz kesilirken ilacın içine katılırken yanındamıydın? nasıl bu kadar kesin konuşup insanların içine kurt düşürebiliyorsun. bu yeni bir mevzu değil, yıllardır nette böyle bir söylenti var. ne hikmetse elevite muadil olarak da decavit veriliyor başka isim yok. bu dedikoduyu decavit firmasının yaydığını düşünüyorum ben şahsen. kaç tane dr arkadaşıma sordumsa kullan yok öyle bir şey dedi.

ah elifim ahhhh, 3 günde 1 kilo alınır mı demişssin. 5 günde 5 kilo alınıyorsa 3 günde 1 kilo haydi haydi alınır.. sen balıkyağı kullanıyormusun? beni balık yağı yaktı kesin kararımı verdim ondan oldu:KK43:
hazırlıkların kolaylamışsın gözün aydın canım.

ben lansinoha başladım dün gece. elimle yedirmeye çalışırken kolostrum geldi gözeneklerden çok şükür.

canım, eşim çalışıyo gündüzleri :) ben doğum iznine ayrıldım çoktan.. normal ütü yoktu, hepsi bebişin, detaylı ütüleyince normalden 2 kat uzun sürüyo, daha da bitmedi bu arada, koyu renkli kıyafetleri kaldı yıkanıp ütülenecek. 1 makine daha var yani :confused:

Canim ben aralikta dogurmayi coktan gectim. Bu haftamla beraber 3 hafta dayansak benden iyisi yok vallahi.. yine de Rabbim hayirlisini nasip etsin. Yavrularimizi kucaklarimiza saglikla kavustursun. Amin...

dayanırız inşallah canım, hayırlısını versin Allah'ım. 37yi görürsek çok da dertlenmeye gerek kalmaz. Tabi geçen ebe anne karnındaki 1 gün bile yoğun bakıma eşdeğerdir dedi ama ne yazıldıysa alnımıza onu yaşıcaz.

tatlım kirli torbası çok da önemli bi şey değil yaa , istersen market poşeti koy :) benimki bez, ağzı büzgülü bi şey. ben çamaşır filesi kullandım çoraplar falan makineye sıkışır diye ama kullanmayan da var bi şey olmamış.

Kizlar ben coraplari ve eldivenleri ic ice sokup da attim makineye. Gayette iyi oldu. Torba sart degil. Ama olursa da olur.

sen Bayer'in laboratuvarında mı çalışıyorsun, üretim departmanında mı? sen bizzat analiz ettin mi ilacı , domuz kesilirken ilacın içine katılırken yanındamıydın? nasıl bu kadar kesin konuşup insanların içine kurt düşürebiliyorsun. bu yeni bir mevzu değil, yıllardır nette böyle bir söylenti var. ne hikmetse elevite muadil olarak da decavit veriliyor başka isim yok. bu dedikoduyu decavit firmasının yaydığını düşünüyorum ben şahsen. kaç tane dr arkadaşıma sordumsa kullan yok öyle bir şey dedi.

bu yaziyi ESRO6 CEVAP OLARAK yaziyorum
oncelikle bir ilacin icinde ne olup olmadigini bilmen icin uretim yerinde calisman gerekmiyor firmayi arayip ogrenmek diye bisey var sen aramaya usenip herkezin demesiyle iciyorsan bu senin pasa gonlun bilir ic afiyet olsun ama arastiran insanlara boyle iftira atamazsin bunu bil. biz insanlik gorevi diye helal ve harami onemseyen kisiler icin duyurduk

ayriyetten ben yurt disinda yasiyorum decavit firmasinda filan calismiyorum yurt disinda helal marka diye bisey var firma icinde domuz olan biseye helal diyemez cunku mahkemelik olur ben iki eczaneye ve kendimde arayarak ogrendim ustelik haziran annelrinde bir kac kisi daha fiirmayi arayarak ELEVITIN ICINDEKI E VITAMININ DOMUZDAN URETILDIGINI onayladi buraya cikip bunlari yazmadan once bundan emin ol oyle yargila insanlari

Gunaydin bende senin gibiyim canim.hep yatiyorum.kasilmalarim cok fazla.ilac kullaniyorum o da carpinti yapiyor.Allah hakkimizda hayirlisini versin ins.

Gecmis olsun canim ben de senin gibiyim. Ilac kullaniyorum gene de kasiliyorum :( ilac agir bi ilac ve genelde kalp hastaliklarinda kullanildigi icin carpinti yapiyor. Bnde sinirlilik de yapti. Ben ADALAT CRONO kullaniyorm bi de agri kesici. Sen ne kullaniyosun??

Yok canim ya ilgisi yok. Bnm de oyle. Hatta bende 3 aydan sonra hassaslik bile kalmadi. Siskinlik de yok. Ama boyle bi yumusadilar. Demek ki dogum esnasinda sisip dolacaklar diye dusunuyorum. Ya da dogumdan onceki hafta. O ilk sutun zamaninda gelmesi onemli cnku. Dogumdan cikinca hemen gelse super zaten hemn bebis alir o ilk sutu ve ilk asisi diyolar ilk sut icin.

inşallah canım, sarılık için falan da çok önemliymiş ilk süt. benim de sadece uçlarda hassaslık var, bir de rengi koyulaştı o kadar. en baştaki gibi şişliği falan kalmadı benim de. dediğin gibi doğumda dolup taşar inşallah :)

inşallah canım, sarılık için falan da çok önemliymiş ilk süt. benim de sadece uçlarda hassaslık var, bir de rengi koyulaştı o kadar. en baştaki gibi şişliği falan kalmadı benim de. dediğin gibi doğumda dolup taşar inşallah :)

Insallah canimmm iyi dusunelim iyi olsunnn

Artık hediyeler gelmeye başladı kızlar, kimse bizi umursamıyor diye ergenlik tipi bir bunalıma girecektim ki kardeşim elinde bu sepetle çıktı geldi :KK48: herkes bebeğe hediye alacağı için bu banaymış, haftaya da kızımın çeyizi gelecek inşallah :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    112 KB · Görüntüleme: 154
  • image.webp
    image.webp
    93,5 KB · Görüntüleme: 141
off kızlar bu uyku hali beni mahvetti varmi benim gibi olan sanki hamileligin en basindayim.kaldiki en basinda ben hic uyuklamamistim ama simdi cok salaklastim:KK16:

dün baya gezdik tozduk yine 300 tl yi geçecek şekilde harcadık watsonsdan 3 paket kullan at külot aldık almasına almayanlara tavsiyem eğer XL bulabiliyosanız derhal XL ı alın... normal lohusa külodu olmadığı için küçük gelebilir... bunlara galiba pedi yapıştırınca ikinci kez çıkarıp yapıştıramayız gibi geliyor... hop çöpe atacaz gibi bakalım birde hastaneye götürürm kullanamam donsuz kalırım oralarda rezil olurumm diye korkuyorum ehrşeye karşın 2 normal don koyayım mı acaba....
ayrıca dün koraydan 9.90 tl den bistüyer aldım 2 tane hatta 2. ürün %50 indirimli geldi 14 küsür verdik yani... emzirme atleti giymeye gerek yok hemde emzirme sütyenelri aşırı çirkin gerçi 1 adet toparlayıcılı aldım ama daha da almayacam ... bıdığa 0-1 ay 1-3 aylık bodyler aldık lcw dan chiccoya bu kez para bayılamadım valla yıkayıp etiketleri kesince lcw da iyi gibi duruyor...
dün park yatak için çıktık yola amaa yine alamadık... milyarları harcadık bir yatak alaamdık ya yazıkalr ola bize diyorum....
bugün trend yolda ferrari yatağı indirimde ama aldırtmazki eşim..illa dokunacak ona ne oluyorsaa.. yatak konusuna taktı bizim opsesif babamız

ayy çok güldüm ya .. öle deme kuzu neden yazıklar olsun alırsınız nasibiniz nerdeyse onu .. bende kullan at külot almadım nasıl bişeydir o ya .. pof bebek arabası olayı gerio beni bakalım yarın halledebilecek miyiz

Artık hediyeler gelmeye başladı kızlar, kimse bizi umursamıyor diye ergenlik tipi bir bunalıma girecektim ki kardeşim elinde bu sepetle çıktı geldi :KK48: herkes bebeğe hediye alacağı için bu banaymış, haftaya da kızımın çeyizi gelecek inşallah :)

çok hoş bi sürpriz buuuuu :nazar::nazar::KK51::KK51: benim kız kardeşim anca gezsin yaa bana neee bende istiorummmmmmmm :mad::mad:

kızlar 1 haftadır sanki karnımda eski nokia telefonlarından var titreşimi açık ve o şekilde titreşimli bir şekilde hareket ediyor bıdık.. normal mi yahu... tamam ara ara balık gibi sağa sola giden bir his de var ama deprem olurcasına titreşim yapmasından korkar oldum valla...
çok güzel benzetmişsin canım benim miniğimde aynen dediğin gibi :KK76:

ah elifim ahhhh, 3 günde 1 kilo alınır mı demişssin. 5 günde 5 kilo alınıyorsa 3 günde 1 kilo haydi haydi alınır.. sen balıkyağı kullanıyormusun? beni balık yağı yaktı kesin kararımı verdim ondan oldu:KK43:
hazırlıkların kolaylamışsın gözün aydın canım.

.
cnm ilk 4-5 ay kullandım balık yağı. av yasağı varken çok balık tüketemiyordum :) ama 2 aydır hiç kullanmadım çünkü haftada 1 kere mutlaka balık yiyorum. ama vitamin falan kullanmıyorum. sadece demir (gyno ferro sanol) . tatlı hamur işi yemiyorum. karbonhidrat olarak aldığım tek şey sabah yediğim 2 dilim ekmek ve 2 porsiyon meyve. iş arkadaşlarım bile yemeğe gittiğimizde benden çok yiyordu. normal şartlarda insan kilo bile verebilir yani. böyle olduğu halde 14 kg almam garip geliyo. gerçi sen de aynısın biliyorum. bebek de 2 hafta önde gidiyo hep o da ilginç bi durum. acaba diyorum az yediğim için vücut tepki olarak yağ mı tutuyo :)

Canim ilaci geciktirince hemen basliyo. Hatta sabah baya sancim vardi sol kasigimda. Adet sancisi gibi ve siddetliydi. Zor dayaniyoruz diyebilirim. 35 teyim. Bu haftayi bitirsem sonra iki hafta daha dayansak baska bisi istemiyorum canim yaa :KK43: kendini yorma sakin.. bn de o yuzden boyle oldum. Biraz egilip kalkip biseyler yapayim hemen kasiliyorum. Dikkat et. Her saat 3-4 kez olursa ve uzun surerse dr.a git bekleme. Bnde vajinamda yanma da oluyo. Acilmam olacak diye odum kopuyo hemen uzaniyorum oyle olunca.. bu ara senin dikkat etmen gerekiyo yksa daha fazlalasir. Bi de bn idrar kaciracak gibi oluyorum sanirim baya asagi indi. Sende de oluyo mu? Idrarimi tutar gibi yapmasam kaciririm yani. Ozellikle bebis hareketliyken 5 dk.da bir wc ye kosuyorum.

valla cnm ciddi ciddi kafayı taktım bu duruma. kasılma olduğunda sancı gibi değil ama acaip bi rahatsızlık hissi yaşıyorum göğsüm sıkışıyo gibi nefes almakta zorlanıyorum gibi sen anlarsın beni. ama dikkat ettim ne zaman yorulsam iş yapsam o zaman oluyo. 15-20 sn sürüyo bi tarafa toplanıyo karnım sertleşiyo.2. gebeliklerde daha çok olurmuş ve bebek çok hareketliyse o zaman daha çok olurmuş. benim ki maşallah hiç durmuyo. ama yanma ve idrara sıkışıklık hali yaşamıyorum. dört gözle cumayı bekliyorum muayene için. gerçi geçen kontrolde sorduğumda düzenli olmadığı sürece korkma demişti dr.
kasılma gelince pozisyonunu değiştir. ayaktaysan otur oturuyorsan kalk hafif dolaş. bi de çok kafaya takmamaya çalış cnm.

Kizlar bu kirli torbasi normal torba mi oluyo?Bebek magazalarindan mi aliniyor? Bir de bebis esyalarini yikayanlar icin sorum olacak.Coraplari direkt mi attiniz,camasir torbasina mi koydunuz?
cnm ben bez bi torbam vardı onu götürcem kirli torbası olarak. ama normal bi poşet götür nolcak. amaç diğer çamaşırlarla temas etmesini engellemek değil mi? çok önemli bişey değil. koroplast ın ağzı büzgülü ipli çöp poşetleri varya onlar bile süper olur bu iş için.
çorapları eldivenleri çamaşır torbasına koyarak yıkadım canım ben. öbür türlü bi kaç tanesi makinanın önünde kalıyo hiç yıkanmıyor.

çok hoş bi sürpriz buuuuu :nazar::nazar::KK51::KK51: benim kız kardeşim anca gezsin yaa bana neee bende istiorummmmmmmm :mad::mad:

ben de aynen senin gibi sitem ediyordum gezmekten bana zaman ayırmıyorsun diye, insafa gelmiş :KK48: sağolsun kapı süsümüzü ve hediyeliklerimizin bir kısmını da halletti ama işte okul, kurs vs derken çok fırsat bulamıyorlar her istediğimizde yanımızda olamıyorlar maalesef :)

off kızlar bu uyku hali beni mahvetti varmi benim gibi olan sanki hamileligin en basindayim.kaldiki en basinda ben hic uyuklamamistim ama simdi cok salaklastim:KK16:

ben de öyleyim, dün annemlerdeyken şekerime tansiyonuma da baktım biraz düşüktü ama ondan olacağını sanmıyorum her zaman öyledir benimki. anlayamadım yani canım, özellikle yemeklerden sonra algım düşüyor uyku bastırıyor :(

Back
X