2014 Aralık Anneleri

günaydın canım. herşeyi almışsın. sabahlık yada bir hırka almayı unutma canım. kışın ortasında doğum yapacağız. yürütmeye çıkarıyorlar koridora falan üşüyormuşsun çok kan kaybettiğin için. ıslak mendil alabilirsin. tarak.kolonya. şamğuan ve duş jelihastaneden çıkarken duşalmayı düşünüyorum ben. hastane kokusu siniyormuş üstüne(evegeince mecbur yapılıyormuş. hastane odasında ki duşu daha rahat duş almak için. tutunmaya yerler yapmışlar. duştan sonra pansumanın falan yapılıyor. o şekilde temiz çıkıyorsun.ayrıca hastaneden çıkarken pijamayla çıkılırmı bilemedim onu. belki bi eşofman takımı alırım yanıma dedim. :KK51:

canım hastane de duş almayı düşünmüyorum. ama hırkayı hatırlatman iyi oldu. kendim için ayrıca ıslak mendil de aklımda yoktu. onu da dahil edeyim. kolonya da alkol olduğu için almayı düşünmüyorum. gayri ihtiyarı bebeği elleyecekler tedirgin olurum. teşekkür ederim hatırlatmaların için :)

günaydın canım, ankarada'da ayaz var resmen kar geliyorum diyor. çok geçmiş olsun, burnun öok tıkanıyorsa kekikli suyu kaynatıp buharını soluyabilirsin. bol bol limonlu ılık su tüket. dikkat et :KK66:

bu haftalardan sonra bu şikayetlerimiz artacak sanırım canım, olsun az kaldı sabredeceğiz. yatış pozisyonun nasıl acaba ondan mı çok sırt ağrısı yaptı? bacaklarının arasına yastık koyuyor musun, o çok rahatlatıyor.

günaydın canım aynen öyle ya ben de doğuma kadar çalışırım kimse beni işimden alamaz diyordum ama tabi ki bekara boşanmak kolay misali olmuş :) 34te zorlanmaya başladım 37ye kadar nasıl dayanacağız bakalım :)

ben çok şükür sırt kalça ağrısı yaşamıyorum, yorulunca kuyruk sokumum ağrıyor biraz bir de akşamları bacaklarım. ama bahsettiğin nefes alamama durumu var bende de, sırt üstü yatınca boğulacakmış gibi hissediyorum. bir de ben horlamaya başlamışım, bugün itiraf etti eşim :KK43: hem de bazen nefes alamıyorsun diye korkuyorum uyandırayım diyorum dedi o kadar yani. bu kız ne hale soktu beni ya :)

Aynen canım yaa. sonuna kadar çalışsam 38 in ci haftama girmiş oluyorum. bakıyorumda bazıları 38. haftasında doğum yapıyor. nasıl çalışılır bilmem. ama sonuna kadarda dayansak bebişlerin yanında daha fazla kalıcaz. Allah'ım güç kuvvet verdin hepimize kızlar. rahat geçiririz inşallah bundan sonrasınıda :KK3:

canım hastane de duş almayı düşünmüyorum. ama hırkayı hatırlatman iyi oldu. kendim için ayrıca ıslak mendil de aklımda yoktu. onu da dahil edeyim. kolonya da alkol olduğu için almayı düşünmüyorum. gayri ihtiyarı bebeği elleyecekler tedirgin olurum. teşekkür ederim hatırlatmaların için :)

rica ederim canım ne demek. senin listende bana örnek oldu :KK56: kolonyayıda odaya girer girmez herkese veririm diye düşündüm bende. dışarıdan geliyorlar sonuçta daha kaç saatlik bebek olucak o. aslında insanların anlayışlı olup üstüne eğilmemeleri bile gerekiyor. ben hastaneye ne zaman bebek görmeye gitsem yaklaşmam bile. ama işte herkes aynı düşüncede değil maalesef:KK43:

bunların hepsini sen mi yaptın canım yaa. ne kadar marifetlisiniz ben bişey yapamadım daha:KK43: şu şişelerden bende istiyorum. nerden aldın şişeleri? birde içinde ne var. ben kolonya koyarım diyorum.
canım ben ve arkadaşım birlikte yaptık.şişeleri gitti gidiyordan aldım.içine bende kolonya koydum.arkadaşım dışarıya yapıyor.yaptırmak istersen sorabilirim.ama kendin yapmak istersende anlatırım:)

evet cnm artık sırt üstü yatmak çok zor. ciğerlerimin üstünde bişey oturuyomuş gibi oluyo. tabi nefes alman zorlaştıkça horlaman normal :) ben de soruyorum bazen eşime doğru söyle horluyor muyum diye. yok diyo ama bilmiyorum artık :)

:) erkekler bizim kadar rahat değil bu konuda sanırım ya ben sabah nefes alamıyorum falan diye konuşunca söyledi yoksa söylemeyecek yani. ama ben öyle miyim, horladığı anda uyandırıyorum adamı :KK48:ben de biraz insaflı davranmaya karar verdim onun bu hareketinden sonra :)

Aynen canım yaa. sonuna kadar çalışsam 38 in ci haftama girmiş oluyorum. bakıyorumda bazıları 38. haftasında doğum yapıyor. nasıl çalışılır bilmem. ama sonuna kadarda dayansak bebişlerin yanında daha fazla kalıcaz. Allah'ım güç kuvvet verdin hepimize kızlar. rahat geçiririz inşallah bundan sonrasınıda :KK3:

amin canım, inşallah :KK68:benim için çalışmak evde olmaktan daha iyi aslında, evde olunca iş yaparım biliyorum kendimi. o yüzden dayanabildiğim kadar gelip gitmeyi düşünüyorum işe.
inşallah zamanında ve sağlıkla doğururuz hepimiz :)

Benim de bur arkadaşımın aşağıdaydı bebeği döndü. Ben de bu konuyla alakali devamlı bişeyler okuyorum. Benim de kafam karıştı.
bakalım artık ne olacazzzz zamana kaldı işimiz
kuzum bende kitapta babaların okuması gereken kısmı eşime sesli okudumm hiçç üzerine alınmadı sanki biliorum yardımcı olur destek olur ama önemli olan beni biraz da pohpohlaması o dönem ben kendimi biliorum herkese kahredicem .. en başından bana kahrediosun zaten dio .. zor işimiz ya belki bebekle birlikte bizde büyürüz diyorum bazen de huylu huyundan vazgeçmez diyorum hadi hayırlısııııııııı tecrübelileeeeerr yardımmmmm
:( zor günler bekliyor bizi;)

kızlar ben şimdi pazen kumaş aldım tam Aralık ayına uygun yumuş ve sıcacık. 1.5 mt kadar aldım yarıya böldürdüm artık kenarlarını yapıp bir güzel sararım bebişi kurularım altına sererim elimin altında olsun.

bu da alttaki 100x100 lük mermerşahin kumaşından kurulama bezim dün bitirdim
üstteki de mendillerden biri şu anda henüz bitirmedim.

siz bugün ne işler bitirdiniz ?
elleerine sağlık..kumaşları nerden aldınız... pazen kumaş da mı satılıyor... bende alam da annem etrafını gitsin...

Taataaammm:)
Beklendiği üzere ilk doğum haberi bendenn
Oğluşum 30ekim gecesi 35+5 te normal doğumla doğdu. 3.040gr ve 46cm
Gayet iyiyiz çok şükür
Biz sıramızı savdık. Darısı hepinize

canım gözünaydın, çok şükür . maşallah tosununa, 40ı beklese 5 olacakmış maşallah maşallah. sen nasılsın herşey yolundadır inşallah. fırsat bulkdukça yaz emi? abiş nasıl karşıladı?

:KK42::KK42:kızlar şun çok kötüyüm hastanede yatıyorum:KK43: dün lekelenme var demiştim bir süre sonra da doktora gittim yatış yaptılar... tam taburcu olacakken baya bir kanamam oldu ki riskli bir gebelik için enn olumsuz şeyy:KK43: şuan da hastene yatıyorum... lütfen bana bol bol dua edin dualarınıza çook ihtiyacım var...içinizden ne geliyorsa okuyun:KK43:

canım geçmiş olsun, hastanede gözetim altı9nda olman çok daha iyi. inşallah hayırlısıyla geçecek bu sıkıntılar, güzel haberlerini okuycaz.

tam 9 gün oldu hala halılarımız gelmedi aradık hala nemliymiş.. kesin kurutamadılar koktu tüm evin halıları.. ufff hep bu bebek yüzünden bukadar geciktirdim yıkatmada.. ufff ev de halısız çöplük gibi duruyor

bacım çeri çöpü boşver de sen dikkat et kendine, üşütme. halısız ev soğuk oluyor. benim oturma odamda küçük bir halı vardı. moderen olacaz ya seccadeden az büyük halı attıydık ortaya. şimdi oğlan hep yerde oynuyor diye anam babam usulü büyük halı aldım serdim. oda geçen kışlara göre acayip ısındı. meğer halı ne kadar etkiliyormuş dedim. o hesap sende kalın giyin, ayağına ev botu falan giy üşütme.

Sagol canim Inanki moral oldu herkes..bugun tartilma gunumdu cok sukir hala ayniyiz.enn fazla bi kilo daha alirim sanirim 39 gun kaldi..eslem kuzu icerde annesini tekmelemeyle vakit geciriyor bi titriyor bi hopluyor bi kaziyor bide hickiriyor.hop hop hopluyo bizimki..ben bide cikolatayi felan seven biri olsam ne yaprdimmm.bu kiz organlarimla halay cekerdi kesin :)

allahım yarabbim ya sabır yaaaa sabııııııır.
39 günde 1 kilo diyor hatun. ben 24 saatte alıyom 1 kilo. hasbinallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

merhaba kızlar. belki çoktan konuşulmuştur ama o kadar çok sayfamız var ki oku oku bulamadım. hangi şampuan ve bebe yağını aldınız? sebamed alacaktım. sakın almayın zararlı maddeler var diye yorum okudum. bübchen sete rastladım geçen bir mağazada 55 tl falandı. onun da kremini önermemişler. hiç kendimi bunaltmayım. marketten dalin veya johnson baby set alayım diyorum. iyice aklım karıştı.
sebamede tereddüt ediyorsun da Johnson ve daline nasıl güveniyorsun.

kgokce kgokce bebekprenses bebekprenses erkekler de yeni hayata alışmakta biraz zorlanıyorlar sanırım. zamanla alışırlar siz de alışırsınız. valla sizi pohpohlaması pışpışlaması değil bebeğe yardım edip sizi dinlendirmesi yeter de artar bence.

Karlı bir Van sabahından günaydınlar. Nezle oldum ben:KK61: Zaten zor nefes almaya başladığımız bu haftalarda nezleyle uğraşmak çok zor. gidicem bi de bu halde bıdaklara ders anlatmaya çalışacağım. Hadi hayırlısı

geçmiş olsun cnaım. ankarada ayaz. keşke kar yağsaaaa.
ılıtılmış pekmeze karabiber atıp içiyorlar grip için. birde ballaı soğanlı birşeyler var goguldan bulabilirsin.

günaydın annişler herkese iyi haftalar. hafta sonu bakamadım maşallah baya ilerlemiş sayfalar. atlaya atlaya okudum. @tirilaylom da doğum yapmış tebrik ederim. analı babalı büyüsün inş..
ya kızlar sizde de oluyor mu. sürekli yan yatmak zorunda olduğum için kalçamın yan tarafları çok ağrıyor. sırt üstü yatıp biraz dinlendireyim diyorum ama o şekilde de nefes alamıyorum. ağrı bütün gün sürüyor bi de. geceler çile oldu benim için :KK43:(

ayak bileklerim kalçam elimin tüm eklemleri ağrıyor elifcim.

D dubleanne nerelerdesin canım.

elifceeeee elifceeeee
bilhassa sen merak ediyordun. işte size 18 kilo almış bir hamiş göbişi
20141102_134525_resized.webp
. parmaklarıma dikkat edin lahana dolması gibi tombul tombul oldu o zarif parmaklarım:(

Arkadaslar bebek arabasını anca atabılıyorum resmini .. Umarım memnun kalırız size de belki fikir olur
güle güle sağlıcakla kullanın bacım...

Dogururmuyum dersin? Elbet dogacakta Insallah ben dogurabilirim :) catir catir cutur cutur :) benim karnimdan bazen kizim hareket ettikce cit diye bi ses geliyor sizdende geliyormuu? Nasil tarif etsemki bildigin cit ediyor..
doğurursun elbet.. ahan da buraya yazıyorum :)
bende 2 kez geldi öyle ses eğilip doğrulurken eşime dedim o aman dik dur yat uzan çocuğun kemiklerini mi kırdın anormal hareketlerinle diye diye inann ağlattı beni bende ne bilem korktum.. sende dikkat et..yoktur bişey amniyon sıvı ve rabbim koruyordur bıdıklarımızı inşallah

:KK61::mad::anneadayı::KK69:

ben daha hiç bişi yapamadım . napıcam ben daha bi çantamıza iğne koymadıgım gibi ev cok dagınık ve kıyafetlerimizi yıkamadık yerleştirmedik. Evi toplamadık ben yapamıyorum yaptırmak da istemiyorum :KK61:
bende aynenn sen gibiyimmm..ki 5. aydan itibaren erken doğum riskimde var 2 haftaya doğuradabilirim hani ama çocuk açıkta kalır hiç bir şey yıkamadım...bir halıları verdik 10 gündür gelemedi gitti..bende halılar gelsin ev süpürülp silinsin toz kalkmaz bebişin kıyafetlerne diye bekletiyom iyimi ediyom kötümüüü bilemedim

elleerine sağlık..kumaşları nerden aldınız... pazen kumaş da mı satılıyor... bende alam da annem etrafını gitsin...

canım bursa kumaş pazarında var, kızılayda. dikmende de var ama sen tarafta oturuyorsun bilmiyorum. biz de pazen kumaş almıştık annemle, bi tane katlı yapmış annem battaniye gibi kullanmak için bir de tek katlı bebeği sarmak veya altına sermek için vs.. bu haftasonu çeyizimizi getirecekmiş annem, hepsinin fotosunu çekip koyacağım buraya inş :)

elifceeeee elifceeeee
bilhassa sen merak ediyordun. işte size 18 kilo almış bir hamiş göbişiEki Görüntüle 1290805 . parmaklarıma dikkat edin lahana dolması gibi tombul tombul oldu o zarif parmaklarım:KK43:

ya bizi kandırmayın biri 90 kiloyum der incecik durur, biri 18 kilo aldım der sadece göbeği çıkmış gibi durur :KK48:
şaka bir yana valla sen çok zayıftın herhalde canım, maşallah sadece göbek var gibi duruyor çok tatlı görünüyor :) bir de 2 kuzucukla sende doğumdan sonra kilo adına hiç bir şey kalmaz.

elifceeeee elifceeeee
bilhassa sen merak ediyordun. işte size 18 kilo almış bir hamiş göbişiEki Görüntüle 1290805 . parmaklarıma dikkat edin lahana dolması gibi tombul tombul oldu o zarif parmaklarım:KK43:

aaaaaaa evett bekliyordum merak ediyordum seniii süpersinnn ya bayıldımmm göbüşün de çok tatlı. gayet fit duruyorsun nerene aldın 18 kg yu. demek ki önceden sıfır beden falandın. bu arada bu üstündekinden bende de var cok yakışmış göbüşüne. h&m yi çok severim zate..bu aralar tek bu oluyo. işten de ayrıldım diye yeni bişey almıyorum artık:)

Eki Görüntüle 1290449 Begenilerinize sunuyorum.olmadi baskami denesem???? Renklerin tam tersinide uygulicam 130 tane cikti kurabiye..yarisida pembe ana renkli olur...
amaninnnnnnnnnn çok çok beğendimmmmmmm sabun sandım meğer kurabiyeymiş nasıl yapılıyor yaaa. bende çok iyi poaça börek elmalı kurabiye vs.. yaparım ama bu ıncıklı cıncıklı şeyleri hiç bilmem boğaz amaçlı herşeyi yaparım ama şıklık yok bende...

rica ederim canım ne demek. senin listende bana örnek oldu :KK56: kolonyayıda odaya girer girmez herkese veririm diye düşündüm bende. dışarıdan geliyorlar sonuçta daha kaç saatlik bebek olucak o. aslında insanların anlayışlı olup üstüne eğilmemeleri bile gerekiyor. ben hastaneye ne zaman bebek görmeye gitsem yaklaşmam bile. ama işte herkes aynı düşüncede değil maalesef:KK43:

KESİNLİKLE. KOLAY KOLAY YENİ DOĞANI KUCAKLAMAM BİLE. AMA GEL GÖR Kİ TAZECİK BEBEĞİ KİMLER KİMLER KUCAKLAYIP MINCIKLIYCAK. BİŞEYDE DİYEMİYOR İNSAN. AMA ÇOK ELLENİRSE MÜDAHALE ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. SONUÇTA ANNE KARNINDA NELERE DİKKAT EDİOZ ONU KORUYACAĞIZ DİE.

amaninnnnnnnnnn çok çok beğendimmmmmmm sabun sandım meğer kurabiyeymiş nasıl yapılıyor yaaa. bende çok iyi poaça börek elmalı kurabiye vs.. yaparım ama bu ıncıklı cıncıklı şeyleri hiç bilmem boğaz amaçlı herşeyi yaparım ama şıklık yok bende...
raziye kurabiyelerine bayıldım çok güzel olmuşlar.tarifini verebilirimisin.bide kaç gün saklanabiliyor kurabiyeler?derin dondurucudamı saklıcaksın?

esra06 ankara ostimdemisin.banyon cok tanidik geldi.gorumcemde orda oturuyo onun banyosuyla ayni:KK54:

Oglumda dogsun kardesim ayaklarini kokluyalim diyo
yerim ben o koklayan bıdığın burnunu;)

Bak canim kafa yerlestiyse olay su sekilde oluyor..kendimden ornek vereyimmm.. kafa 30 . Haftada yerine yerlesti bizim hatun sagda govde yukari dogru popo ve solda ayak pozisyonundaydi hilal gibi ters hilal yani...sonra ben rahatsizlandim karnim catlicak gibi oldu..nefes alamicak derceye geldim ve cok agrim oldu ondan Iki gin sonra doktora gittik buda 32. Haftamiza denk geldi ve bizim kiz megerse kafa asagida govde solda popo yukarda ayaklar sagdaymis...donmus icerde ama kafa dogru yerde :) plasentam tam ortada midemin altinda...oraya ayaklarini uzatamio kaburgalara bisey yapamio senmisin diyip bana rahatsizlik verio yavrum.icerde plasentasiyla kavga ediyor kesin bazen plasentayi halay ceker gibi salliyor :) yani ben oyle bisi hissediom titriyor :) simdi 34 haftadayiz ve bizim minik yine govdeyi saga cevirdi.nerden bilion dicen.hickiriklarindan yavrummm hickirinca resmen vajinanin az ustunde hop hop oynuyor govdesi :) kasiklarima denk gelen yerde yani resmen atiyor gozle gorunuyor..zaten ayak nerdeyse orasi o gun curuyor nasil tekmeler can yakio artik kocaman bisi oldular masallah
amaninnn raziye kız bu nasıl bir tarif.. ben kendimden utanır oldum yahuu... kaç aydır içimde bıdığım ama ne kötü anneyimki neyi nerede bilemiyorumm pes bana... maşallah sana

Selam kızlar iyi geceler
Uyumamissiniz bakıyorum da
Ben Hafta sonu eşim rahatsızdı ona dolandim evin içinde, her yerim ağrıyor
10 gibi sizdim akşam, sonra 12 gibi uyandım eşime bakmaya, aklıma bebisli gunlerimiz de böyle olur gece kimbilir kaç kez uyanicam diye geldi
Allah im sağlıkla nasip etsin, insan o günler gelip yorulacagina bile nasıl heves ediyor
Bu nasıl güzel bir duygudur maşallah
Bu arada kızlar, Çok sevdiğimiz bi yakınımız vefat etti bugün, birer Fatiha okur musunuz rica ederim
ALLAH rahmet eyleye okudum

Bugun herkesin bi yerleri agriyo.benimde oyle belim cok fena agriyo zaten kasilmam oldugu icin yurumekte zorlaniyodum bi de belimden yuruyemez oldum.arada kasiklarim cok agriyo.bunada sukur diyip sabrediyoruz.

Back
X