2014 Aralık Anneleri

hamuru satın alıp ne edecez bana da anlatsana bacım.. kalbını nerden alacaz... isimi bıçaklamı yazıyozz.. yaa hiç bişe bilmiyommm :KK66:
canim toplu yazdim tarifi...3138 sanirim sayfa nosu.bu arada bende hiccc bisi bilmiodum ama ogrenirsin yazdigim yaziyi okuyunca hersey cozulur ins

SEKER HAMURUNDAN KURABIYE YAPIMI. (elifcee senin sayende herkesin sorusunu yanitliyorum cnm)sagol elimden geldigince ugrasirim iste ..en basta yazim uzun oldugu icin ozur dilerim herkesten ve her bilgiye ulasabilirsiniz diye dusunuyorum...bende oncelikle arastirdim anneme soyledim turkiyeden yollayacakti fiyat almaya basladim.cubuklu istiyordum tanesine 4 tl dediler..100 tanesi eder sana 400 tl...cok pahaliydi bnim icin.basladim arastirmaya..oncelikle elinden hicccc bir is gelmeyen bile yapar bana verilen gaz gibi bende size veriyim:) kalibini al bacim hamuru yogur: malzemelr: 1 yumurta 200 gr tereyagi 1 su bardagi pudra sekeri 1 su bardagi nisasta 2.5 su bardagi un dr oetker hazir limon kabugu rendesi(normail limonda rendeleyebilirsin) goz karari ceviz veye findik rendesi...yogurdunmu hamuru sira geldi bu hamuru strec filme sarmaya sar iki kat at dolaba normal yere dondurucuya degil.1 saat beklet..hamuru iyi yogurmus olman lazim 15 dk yogur...sonra cikar hamuru ac guzelce ama cok kocaman acmiyorsun azar azar acip kalibi hamurun ortasina basiyorsun en esit acilan yer orasi oldugu icin tek tek yapmak ugrastiriyor o yuzden oturdugun yerde yap..sonracima dikkatli sekilde yagli kagida koy..cok incecik acma cok kalinda olmasin..cubuk gecireceksen(ben baby showerdekileri cubuklu yaptim biraz daha zor cunku cubugu tam ortadan gecirmen lazim ve yemesi zor uc dort tanesi kirildi yaparken) . cubuksuzsa at 150-170 derece ISINMAMIS firina 15-20 dk arasinda cikar arkasi hafif kizarcak yeter ustu beyaz olcak sakin parmagini sokma kurabiyelere sekli bozulur sogumasi lazim...sonra bir gun beklesin hepimiz hamisiz ertesi gune gelelim... dedigin gibi harf baski seti lazim sekil vermek icin silikon kalip lazim bu kaliplar minnacik oyuncak gibi bisi hepsini almanyada oldugum icin netten aldim baska ulkelerden geldi hersey...sadece seker hamuru konusunda lutfen dikkat edin..kanaatim sonucu tek helal markanin seker&sugar markasi oldugunu ogrendim.tek tek tek hepsini inceledim aradim sordum almanyadada bulamadim..sorun renginde oluyor...mesela kirmizi turuncu ve pembe tarzi renklerde karmin bocegi bulunuyor bana guvenirseniz hic arastirmayin yok illede aarastircam derseniz tek tek o gida maddelerini boyalari arastirin ben almanyada bu konuya dikkat ettigim icin nerdeyse tum sayilari ezbere biliyorum...sonracima zaten uygun tamammi bu seker hamuru annem aldi ve internetten ve bana yolladi.ben 200 gr pembe ve 200 gr sari seker hamurundan 33 tane buyuk boy kaliptan olusan zibin cikarmistim yani bereketli bi hamur...ama bu buyuklukte 50 tanede cikar..istersen 500 gramlik seker hamuruda satiliyor.. sonracima oturuyosun onune yagli kagit seriyosun.kurabiyeler yaninda malzemler yaninda ve ek olarak balli suya gerek olmadan bildigin su ve firca lazim..seker hamurunu elone aliosun oyun hamuru gibi bes dk yoguruosun yumusuyo.aciyosun ince bi sekilde ve kalipla kesiosun fircayla ve suyla bi kere kurabiyeyi islatiyosun kestigin seker hamurunu uzerine birakip kenarlarina dikkatlice dokunuyorsun...uzerine dokunma parmak izin cikiyor sonra hemen hamur sertlesmeden ismi basiyorsun kalipla..sonra diledigin gibi susluyorsun..bu kurabiyelerin bi degisigini baby shower icin eylul 9 da yaptim..hala tazecik duruyor zaten alan bircok kisi yemedi.almanyadaki hatunlar ilk sefer gordugu icin oyuncak sandilar :) yemeye kiyamadlar ve sakliyorlar bizden hatira ama yemek itersende 4 hafta rahatlikla tazeligini koruyor cunku yagdan olusuyor aslinda hamur...bende bunlari minik jelatinlere koyup kurdela ile suslicem ve hosgeldin eslem yazisi zimbalicam..bir onceki yaptigimin resmini ve aletlerin resmini atiyorum herkese fikir olsun.bu arada masallah deyin geceyi cok zor gecirdim nazarmi degdirdiniz hatunlar...kv duysa kesinlikle daha resim koydurmazdi bana:):KK47:
bacımm ellerine sağlık...:)

korsenin biraz sıkması lazım ama bu sıkı bir şey gibi durmuyor canım ya, alacaksan da görüp al bence.
daraltı gelirrr amannn... şu çırtçırtlılardan veya kopçelilerden alayım 1 tane
ama kaç beden nasıl alacamm bilemedim

Gökçe sabah sabah beni benden aldin yine gulmekten öldüm:) tek sen değilsin ama senin esin de komik anladigim allah bi omur mesut etsin sizi e mi:)
benim eşim maalesef opsesif... :( zor atlattık rahatsızlığı ama yine depreşti

kızlar 24 ekimde arkadaşım doğurdu. az önce telde konuştuk. 14 kilo almıştım, 3 kilo bebek doğdu hastaneden geldim, 6 kilo gitmişti dedi. eve geleli 3 daha gitti şişim indi diyor. kalmış 5 kilosu maşallah. 40 çıkmadan verecek hepsini maşallah. 1 haftalıkken korse takmaya başladım diyor. siz ne düşünüyorsunuz korse konusunda.
Ben de takicam kopcali olanlardan Var bende

kızlar 24 ekimde arkadaşım doğurdu. az önce telde konuştuk. 14 kilo almıştım, 3 kilo bebek doğdu hastaneden geldim, 6 kilo gitmişti dedi. eve geleli 3 daha gitti şişim indi diyor. kalmış 5 kilosu maşallah. 40 çıkmadan verecek hepsini maşallah. 1 haftalıkken korse takmaya başladım diyor. siz ne düşünüyorsunuz korse konusunda.
Ben de takicam kopcali olanlardan Var bende

daraltı gelirrr amannn... şu çırtçırtlılardan veya kopçelilerden alayım 1 tane
ama kaç beden nasıl alacamm bilemedim

elifin eklediği var bak cırt cırtlıymış, o tarz bir şey olabilir beden de çok önemli olmaz hem. sıkarsa biraz gevşetirsin :)

Kendimi gördüm sende, hiç icraat yok ama herbiseyede atlarim
aynennnnnnn bacımmm... 2 hafta önce kavanozlu bir şeker arkdşlar koymuştu buraya ona burnumu soktum.. sonra bebek ağız bezlerine sokar gibi oldum sonra şimdi bugünki... herşeyden yapasım geliyor... hatta çok güleceksiniz ama yazıyor ya kızlar sabunlu süslemeler onlarıda kendimce araştıryom.. evde belki beceririm diye amaa... sıfıra sıfır elde var sıfır... ama bu raziye bacının kurabiyesini yapasım geldide... kurabiyede pembe giderde şimdi bizimki erkek mavide iştah kapayan renk olmaz diyom bir taraftan ;)

aynennnnnnn bacımmm... 2 hafta önce kavanozlu bir şeker arkdşlar koymuştu buraya ona burnumu soktum.. sonra bebek ağız bezlerine sokar gibi oldum sonra şimdi bugünki... herşeyden yapasım geliyor... hatta çok güleceksiniz ama yazıyor ya kızlar sabunlu süslemeler onlarıda kendimce araştıryom.. evde belki beceririm diye amaa... sıfıra sıfır elde var sıfır... ama bu raziye bacının kurabiyesini yapasım geldide... kurabiyede pembe giderde şimdi bizimki erkek mavide iştah kapayan renk olmaz diyom bir taraftan :KK66:
Ilahi gokce yaaa kiz renkle ne alakasi var..bebe mavisi ve krem renk ile neler yapmislar neler.yapmasi basit hepinizde becerirsiniz Iicinde kalmasin 50 tane bile olsa yap bence :) .

aynennnnnnn bacımmm... 2 hafta önce kavanozlu bir şeker arkdşlar koymuştu buraya ona burnumu soktum.. sonra bebek ağız bezlerine sokar gibi oldum sonra şimdi bugünki... herşeyden yapasım geliyor... hatta çok güleceksiniz ama yazıyor ya kızlar sabunlu süslemeler onlarıda kendimce araştıryom.. evde belki beceririm diye amaa... sıfıra sıfır elde var sıfır... ama bu raziye bacının kurabiyesini yapasım geldide... kurabiyede pembe giderde şimdi bizimki erkek mavide iştah kapayan renk olmaz diyom bir taraftan :KK66:
kavanoz demissin de bir de benim kavanozlarima burnunu sok bakalim canim begenecek misin :) ayrıca mavi renk de ne kadar tatli duruyor öyle düşünme belki yaptiklarin hazirlar gibi mükemmel muntazam olmaz ama sen kendinle gurur duyarsin ben yaptiklarima baktikca çok mutlu oluyorum emek vermek güzel birşey cesaretini kirma denemeye deger benden soylemesi :) bugün de gaza geldim bak bizim su anki ya zorluklar imiz dz sepet ve kapi süsü hariç kavanoz ve lohusa tacinin yapimi bana ait maviş maviş ne güzel duruyorlar değil mi :KK36:

Eklentiler

• 20141103_122438.webp
    20141103_122438.webp
    197,5 KB · Görüntüleme: 158
  • 20141103_122428.webp
    20141103_122428.webp
    173,5 KB · Görüntüleme: 148
  • 20141103_122443.webp
    20141103_122443.webp
    148,1 KB · Görüntüleme: 157
  • 20141103_122503.webp
    20141103_122503.webp
    147,2 KB · Görüntüleme: 138
5.webp 4.webp 3.webp 2.webp 1.webp ayyy tr de olsaydim simdi bi instagram acmistim her yerde tanesi 2-4 arasi degisio bende masrafimi cikarmak icin size 1 tl den yapardim felan aklima bunlar geldi.gozu kor olsun bu gurbetin:) hem tanismis olurduk hemde benim eve katkim olurdu bu sekilde...musterimde olurdu sankimmm olmasa bile kk hamisleri yeterdi:rolleyes:

kavanoz demissin de bir de benim kavanozlarima burnunu sok bakalim canim begenecek misin :) ayrıca mavi renk de ne kadar tatli duruyor öyle düşünme belki yaptiklarin hazirlar gibi mükemmel muntazam olmaz ama sen kendinle gurur duyarsin ben yaptiklarima baktikca çok mutlu oluyorum emek vermek güzel birşey cesaretini kirma denemeye deger benden soylemesi :) bugün de gaza geldim bak bizim su anki ya zorluklar imiz dz sepet ve kapi süsü hariç kavanoz ve lohusa tacinin yapimi bana ait maviş maviş ne güzel duruyorlar değil mi :KK36:
ayyyy superlerrrrrr masallah masallah diyelim...cok profesyonellerr tam benlikk

Bence simdiden biriktir zaten kac tane cekirdegi cikiyorki? Ayva recelinin Icine o cekirdekleri bi tulbente baglayip attigindaki mucize super...hem kivam veriyor recele hemde sari ayva turuncu kirmizi arasi bi renk oluyorr..ben lanolin kremi surmeye basladim ilk iki hafta iki gunde bir son uc hafta hrrgun..birde aklima geldi peygamberimiz ayva ve nari hamileler icin onermis kizlar.bol bol nar yiyin..benimde aklima dustu simdi arastircam.ben nisanin son gunu ayva asermis hatun olaraktan cok severim :)

bundan emin misin raziye, ben bikaç yerde nar doğumu tetikliyomuş diye okudum o yüzden korkudan yemiyorum yaaa.. evde nar var işe yaramıyo :)

Günaydın herkese.
Dün gece nefrs aldırmayan bir baskı saplandı göğüs kafesime. Artık oğlum iyice büyüdü sanırım, çok baskı yapıyor.
Bir de karnımdan sesler geliyor. Sanki gaz çıkarma sesi gibi :):) (gülmeyin :))
Barsaklarımdan gelmediğine eminim. Dr a sırmak istyorum ama komik duruma da düşmek istemyorum :) başına böyle bişy gelen var mı?

bende de oluyo, ama bağırsaktan geldiğine eminim ben. eskiden olduğu yerde değil ki organlarımızın hiçbiri, tıssss diye ses oluyo karnımda, yukarılarda oluyo göğüs kafesimin altında biraz ama tedirgin olcak bi şey değil bence

günaydın hamişler.bunlarda bizim Alp Aras'ın çeyizleri:)umarım beğenirsiniz.Eki Görüntüle 1290722 Eki Görüntüle 1290724

kurdelaları çok güzel yapmışsın yaa ben nasıl becercem bu kurdela işini bilmiyorum. şişeler hazır kurdelaları yapmadım daha, var mı bi püf noktası, bi tavsiye?

Back
X