2014 Aralık Anneleri

elifceeeee elifceeeee tarzmiyim şekerim soyle bakalim.. çorap sıktı ayakkabi sıktı. Poset giydim aksam olaydi da bir gideydim evime

Eklentiler

• 20141106_150128.webp
    20141106_150128.webp
    89,1 KB · Görüntüleme: 162
  • 20141106_143836.webp
    20141106_143836.webp
    234,1 KB · Görüntüleme: 158
ya cnm kalsiyumu hap olarak almıyorum ama fazlasıyla kalsiyumdan zengin besleniyorum. o yüzden dr um gerek görmedi.hergün kaşar pey. beyaz peynir, 1 kase yoğurt , 1-2 bardak süt mutlaka tüketiyorum. yani ihtiyacımdan daha fazlasını alıyorum. sütü light içiyorum daha fazla kals. var diye. yoğurdu kendim yapıyorum.
multivitamin de almıyorum sadece gyno ferro sanol. ama ben iyi besleniyorum. ihmal etmiyorum hiç birşeyi. kuru meyvelerimi hergün yerim. 1-2 porsiyon taze meyvemi yerim. sebze ağırlıklı yemek yaparım genelde falan..

afiyet şifa olsun.

ay kızlar gözlerim düştüü. cok fena işyerindeyim. fotomu cekmiş kızlar. gittim ufak bi oda var oraya caktırmadan 15 dk yattım. ama çok fenayım

maydonoz suyu düşük yapar, erken doguma sebep olur derler dikkat.

canım doktoruma sordum yogurtla yiyebilir suyunu içebilirsin dedi .. internette yazanları da paylaşayım:

Hamileliğin ilk üç ayında maydanoz tüketirken ölçülü olmak gerekir, eğer düşük tehlikesi var ise, hamilelik boyunca maydanozdan tamamen uzak durulmalıdır. Bunun sebebi ise, maydanozun yapraklarında bulunan apiol ve beta-bisabolene maddelerinin düşük yaptırma (abortifacient) özelliğinin olmasıdır. Apiol, aynı zamanda kan damarlarını genişletici (vasodilator) ve ateş düşürücü (antipyretic) özelliğine de sahiptir.

http://www.notdenizi.com/hamilelikte-maydonoz-zararlimi-20911/

yine de zan altında kalmak istemem aşırı yenmesin yine de kızlar siz bilirsiniz veya düşük tehlikesi olanlar Allah korusun yemesin ama salata içinde de faydalı yogurt içinde de suyu da .. fazla tuz vücutta su tutuyor ödem böyle oluşuyor lavaboya cıkmamak da kötü tabi .. rabbim hepimize şifa versin ..

ben gripken Hisar hast. gittigimde KBB ci ıhlamurun zararı olur mu dedim, ıhlamurun olmaz ama maydonoz suyudur, adacayıdır bunları içmeyin dedi.

memorialda kendi doktorum da en basından beri hatta gecenki gripte bile bitki çaylarıbndan ıhlamur dısında onermiyoruz dedi. ozellikle maydonoz suyu adacayı farklı metabolizmik durumlara yol acıyormus işte düşük vs. biliyosunuz adet gormeyenler maysonız suyu icermiş eskiden.

yine memorialda bir prof ayrıntılı ultrasonda demişti.

bilmiyorum.

kızlaaaar çok sevdim bu yazıyıı aklıma gelse de böle cevaplar verebilsemmmmmm :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Lohusaları darlayan konular ve sorular hepimizin malumu... GeçenlerdeDorikusyazmıştı hatta... Mahalle baskısı gibi çöküveriyorlar üzerine insanın. Ne yapsan kabahat, ne yapsan yanlış, eksiksin, yanlışsın, sen çocuk yetiştirmeyi bırak büyütmeyi bile başaramazsın... Önceki gün deLeileoZeynep, twitterda yakınıyordu bu lohusa baskılarından... "Şimdiki aklım olsaydı" muhabbeti gelişiverdi sonrasında hızlıca... "Şimdiki aklım olsaydı öyle cevap verirdim, böyle cevap verirdim"... Fakat doğum sonrası kadına gelen bir saflık durumu var malum. Uykusuzluktan mıdır yorgunluktan mıdır nedir, süt dökmüş kediye dönüveriyorsun... Ben de canım blogumun "kamuya hizmet" bölümünde alternatif cevaplar yazmaya karar verdim bugün... Ezberimizde olursa şak diye yapıştırıp şuk diye savuştururuz diyerek :)

-Sütün yarıyor mu?

- Yok kafa yapıyor. Kafası güzel çocuk seviyorum ben!

- Sütün yarıyor mu?

- Abisini 18 ay emzirdim yarmadı.

-Sütün yarıyor mu?

-Yarıyorsa sen de mi emeceksin?

-Sütün yarıyor mu?

-Hayır ama kafam yarıyor ister misin?

-Sütün var mı?

-Var da bize kadar var

-Sütün geldi mi?

-Daha bağlanmadı

-Güzel emiyor mu?

-Dip köşe çekmiyor ama ortalığı alıyor işte...

-Sütün mü yok?

-Babasında bolca vardı halbuki...

-Doymuyor mu bu çocuk?

-Semerini getirseydin yedirirdik.

-Gazı mı var?

-Sütçüden dedik tüpçüden değil!

-Gazı var mı?

-Duş alabiliyoruz da kombiyi yakmıyor.

-Normal mi doğdu?

-Ağzımdan çıkardım... O derece anormal

-Normal mi doğdu

-Hayır doğduğunda anormaldi büyüdükçe normalleşti

-Neden ağlatıyorsun çocuğu!

-Psikopatım

-Neden ağlatıyorsun çocuğu?

-Belki büyüyünce ibrahim tatlıses olur

-Emo olsun istiyorum

-Hasta mı ettiniz?

-Çok uğraştık ama başaramadık

-Hasta mı ettiniz?

-O konuda senin kadar başarılı değiliz

Bunlardan anlarlar mı bilmiyorum o her işe karışanlar... Anlamasalar da en azından biz eğlenmiş oluruz :)

ben gripken Hisar hast. gittigimde KBB ci ıhlamurun zararı olur mu dedim, ıhlamurun olmaz ama maydonoz suyudur, adacayıdır bunları içmeyin dedi.

memorialda kendi doktorum da en basından beri hatta gecenki gripte bile bitki çaylarıbndan ıhlamur dısında onermiyoruz dedi. ozellikle maydonoz suyu adacayı farklı metabolizmik durumlara yol acıyormus işte düşük vs. biliyosunuz adet gormeyenler maysonız suyu icermiş eskiden.

yine memorialda bir prof ayrıntılı ultrasonda demişti.

bilmiyorum.

canım bu da ciğer konusuna benzedi , benim doktorum ikisi için de 3.aydan sonra sıkıntı olmaz gibi konuştu ama benim en başından beri düzgündü hamileliğim bulantı haricinde bir sıkıntım olmadı kanama düşük tehlikesi vs .. ciğer de 2-3 kere yedim .. maydonoz suyunu da hergün içmez insan ztn ..

aslında belki de vücudunda ödem olanlar sevinmeli, doğumdan sonra atacaksınız o ödemleri. benim vücudumda hiç şişlik, ödem falan yok. ellerim bacaklarım eskisi gibi nerdeyse. bu da demek oluyo ki tartıdaki fazlalıklar hep et, hep yağ :)
benim de 8. aya kadar şişme yoktu ama şu an fil gibi oldum :( ayak numaram bir gecede değişti doktor su dengen bozulmuş didi :)

Günaydın swiftcim, hayırlı olsun canım odan gelmiş, yerlestirince resmini atarsin
Darısı bana inşallah
Benim 20 kasım gibi geliyor gibi görünüyor, inşallah daha da sarkmaz
Canım nasıl yaptirdin storunu, ben de kararsızım
Renkli bişey mi
SAğol canım evet geldi çok şükür. Silip yerleştirmek kaldı halledeyim onları atarım resimleri :) Canım ben karakterli perde falan istemedim sade ferah olsun istedim hep. Bak perdemiz bu
20141018_134632.webp

Ben gec kaldim cnm calisabilir raporunu bayrama denk geldi diye 12 sinde almistim simdi hafta hesabimi olmali p.tesimi calisamaz almaliyim yoksa ayin 12 ai carsambayi beklemelimiyim???
Bizim çalışabilir raporları da aynı denk gelmişti. 8 Ekim de çalışabilir aldım. Şİmdi 12 Kasım da gel tam 5 hafta olsun dedi. Ama benim cumartesi son iş günüm. 2 gün idare ediversinler banane :KK12: Çarşamba raporumu yazdırıp veriririm kopyasını muhasebeye.

kızlaaaar çok sevdim bu yazıyıı aklıma gelse de böle cevaplar verebilsemmmmmm :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Lohusaları darlayan konular ve sorular hepimizin malumu... GeçenlerdeDorikusyazmıştı hatta... Mahalle baskısı gibi çöküveriyorlar üzerine insanın. Ne yapsan kabahat, ne yapsan yanlış, eksiksin, yanlışsın, sen çocuk yetiştirmeyi bırak büyütmeyi bile başaramazsın... Önceki gün deLeileoZeynep, twitterda yakınıyordu bu lohusa baskılarından... "Şimdiki aklım olsaydı" muhabbeti gelişiverdi sonrasında hızlıca... "Şimdiki aklım olsaydı öyle cevap verirdim, böyle cevap verirdim"... Fakat doğum sonrası kadına gelen bir saflık durumu var malum. Uykusuzluktan mıdır yorgunluktan mıdır nedir, süt dökmüş kediye dönüveriyorsun... Ben de canım blogumun "kamuya hizmet" bölümünde alternatif cevaplar yazmaya karar verdim bugün... Ezberimizde olursa şak diye yapıştırıp şuk diye savuştururuz diyerek :)

-Sütün yarıyor mu?

- Sütün yarıyor mu?

-Sütün yarıyor mu?

-Sütün yarıyor mu?

-Sütün var mı?

-Var da bize kadar var

-Sütün geldi mi?

-Daha bağlanmadı

-Güzel emiyor mu?

-Sütün mü yok?

-Doymuyor mu bu çocuk?

-Gazı mı var?

-Gazı var mı?

-Normal mi doğdu?

-Normal mi doğdu

-Psikopatım

-Emo olsun istiyorum

-Hasta mı ettiniz?

-Hasta mı ettiniz?

Bunlardan anlarlar mı bilmiyorum o her işe karışanlar... Anlamasalar da en azından biz eğlenmiş oluruz :)
Supermis cok guldum allah iyligini versin ama en cokta cucugu neden aglatiyorsun piskopatim olayina bittim

SAğol canım evet geldi çok şükür. Silip yerleştirmek kaldı halledeyim onları atarım resimleri :) Canım ben karakterli perde falan istemedim sade ferah olsun istedim hep. Bak perdemiz bu
Eki Görüntüle 1295007

Bizim çalışabilir raporları da aynı denk gelmişti. 8 Ekim de çalışabilir aldım. Şİmdi 12 Kasım da gel tam 5 hafta olsun dedi. Ama benim cumartesi son iş günüm. 2 gün idare ediversinler banane :KK12: Çarşamba raporumu yazdırıp veriririm kopyasını muhasebeye.

BAYILDIM CANIM. ÇOK GÜZEL.

valla misafiri normal şartlar altında severim cnm ben.güzel de ağırlarım da bu halde istememmmm. ben bi hamileye hele eşli falan gezmeye gittiğimi hatırlamıyorum şimdiye kadar. çok yakın akraba hariç. doğum yapana da 40 ı çıkmadan asla gitmem. hediyemi alır bi gün önceden haber verir. max 1-2 saat oturur gelirim.
doğrusu senin yaptığın bacımmmm

Cikmadim cnm carsamba cikicam.
haydi hayırlısı hemşom ;)

Annem ve Iki ablam ayni mahallede oturuo mahallenin bi tarafina dizildiler.en uzak benim.annemin evi ile ablam arasinda bes ev var ablalarimin evi arasindada iki ev var :) annemler gelirse kucuk ablam buyuk ablama bakar :) o daha 14 haftalik hamile yeni yani zaten surekli uyuyormus..bu arada biletleri oncedenmi aldi senin tanidiklarin? Benim ablamada istek yapmistik onun gelmesine izin vermediler..bileti yandi icimiz acimisti besyuz liraya yakin para sirf biletti...simdi annemle babaminki toplam 1000 kusur tutacak sadece bilwtler...bide bilet alip yine gelemezlerse neytcezki yaaa.az parami onunla toruna kizlarina hediye alirlar yaniii..bide o tanidigina sorarmisin saglik sigortasi isini nasil halletmisler?
hımmmm bizimkiler eylülün başında istek ettiler eylülde vize vs.. pasport işlemelri ekimin ortasını buldu ve şimdide kasım 21 de halam gidecek.. anlayacağın ağustosda bieltleri gelmişti 21 kasım diye neyseki yetişti işlemelride.. çok iyi bilemeyecem yanmaz inşallah yaa az değil parası evet...
sana da misafirligine gelmicez, sen sevmiyon misafiri :KK70:
amaninnnn bacımmm burdakielr gelsinnn yahuu artık tanıdınızzz ;)
bakma sen öle dediğime iyi ağırlarım ;)

hayır ben şuna kızıyorum şurda doğuma kalmış günler. doğumdan sonra zaten geleceksin.şimdi gelmenin ne alemi var. bana şimdi gelen yardıma gelsin. ya rahat bi tip. sinirden tırnaklarımı yedim ya. tabakları servis ettik eşimle. çaycıyıda getirdik yanımıza kendileri alsın diye. ona da eşim kalktı her seferinde. çocukları da tabak istediler. yahu kadın ver kendi tabağından işte. veya kalk al mutfakta masada hepsi. bi de kalktım çocuklara tabak koydum. salon halım bembeyaz. üstelik yeni yıkattım. geldiler orta sehbanın üzerinde yediler. kadın ona bile gıkını çıkarmadı gidin mutfakta yiyin falan demedi. 11,20 ye kadar da bizim ısrarımızla falan değil kendi istekleriyle otrudlar. hani olur ya 10 gibi biz kalkalım derler de ev sahibi ısrar eder biraz daha oturun diye. öyle bi durum olmadı. 11,20 kalkalım biz dediler biz de güle güle dedik :)
okuyunca dellendimmm yaaherkesin var böyle arkadaşı.. bizimde eşimin arkdşı olan bir aile var böyle anlatsammm dellenirsiniz anlatmıyım en iyisi.... zaten benim böyle bir arkadaşım olamazzzzzzzzzz.. kesin ve net diyorummmm
YARIN ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKDAŞM GELECEK.. ARADI okuldan sonra gelecek sakın bişey yapma ben hazırlayıp getircem sana eğer bişey yaparsan kapından geri döenrim dedi... ve hattta sen buğra alp in eşyalarını yıka as kurusun ayrın bende ütümü getirim iki taraftan ütüler bititrir hazır ederiz dedi... benim arkadaşalrım böyle ;)
bende kalktım yarın yaapcağım aşureyi bugünden yaptım bari aşure ikram edeyim diye... belki öğlende tavuk sote pilav mı yapayım.. yoksa hazır yufkadan bir börekmi uydursammm bileemdim ;) allahtan ev temiz eşim sağolsun

yazık onlarında çektiğini kimse çekmiyo :) kıyamıyomda ama tüm hırsımı ondan çıkartıyorum adam işten gelnce yatana kadar ilgileniyo sen bizimle ilgilenmiyosun diye tırmalayıp duruyorum sağ sağlim doğuraydık bi:)
çeksin çeksin acımaaa ;)

kgokce kgokce dün sormuştun sanırım canım son anda gitsem hastaneler kabul ederler mi diye. hastane devlet de olsa özel de olsa acil gittiğin zaman seni kabul etmek zorunda ama bazen yenidoğanda falan yer olmayabiliyor oradan oraya gönderiyorlar. dün gece saat 4 buçuk falandı eşimin telefonu çalmaya başladı, bir arkadaşı arıyor iş yerinden. karısı doğum yapacak suyu gelmiş ama normal zamanı değilmiş erkenmiş biraz. hastaneye gitmişler ve yenidoğan ünitemiz dolu diyip kabul etmemişler. bebekte sorun olursa küvezde kalması gerekir, o zaman da başka hastaneye götürmek zorunda kalırsınız demişler. Ankara'yı da çok bilmiyorlar. Gata'ya gitmişler gata da kabul etmemiş. onun sebebini de bilmiyorum. en son sami ulusa gittiler orası almış.

yani diyeceğim o ki sen doktoruna güven ve risk alma bence. tamam devlet hastanesinde doğum yapan bir sürü insan var, çoğu da memnundur belki ama böyle ihtimalleri de göz önünde bulundurmak gerekir.
di mi yaaa böyle bir durumda var aman sami ulusa giderim devlet olduktan sonraa... ama eşimmm yok ordaaa çocuğumuz bir karışsaa çingenleri bırak şimdi suriyelilerin eline geçer diyip beni korkutuyorr...
kızlar bugün 4 buçuk gibi doktor randevumuz var.. bakalım neler diyecek, heyecanlanıyorum. nstye girerim kesin. çatı muayenesi yapar mı ki? ama daha erken sanırım. 36+2 bugün..
nasıl geçti randevo bacım.. çatı olayına baktı mı?

Kızlar dün çok güzel bişey oldu . :D
:KK22:
işyerinde oturuyorum bir telefon danışmya cagırdılar. İndigimde bana çiçek geldiğini öğrendim. Çok cici ciceklerim oldu
:KK23:

dün moralim bozuk oldugunu farkeden eşim moral olsun diye yollamış bana uzun zamanır cicek almıyordum :KK75:

:anneadayı:
vuuuuuuuuuuu vuuuuuuuuuuu vay beee... bizimkiii evlenip 3 yılı devirene dek çok çok romantikti ben söylene söylenei adamı hödük yaptım

hatunnnnnn ne aşuresi ya sen eksiklerini toparla boşver aşureyi heyy allahımm .. yorma kendini böle gerçi diyene bak hala merdivenleri hızla inip cıkıorum bi bakmışım 70lik nine modunda nefes nefeseyim
waptım bileee ;)
Ben bu emzirme sutyenlerınden 1 tane aldm yetmezmı hastane için. Normal sutyen kullanıcam hep cunku. Bebegımın minicik aralıktan emmesını istemıyorum. Beni kokumu hissetsin istıyorum.
bende 1 tane aldım 2 tanede koraydan büstiyer aldım.. eskielrden de 2 sütyenimin demirlerini çektim çıakrdım... emzirme döneminde altt tarafı rahat olmalıki balenler falan süt kanallarını sıkıpda sütü kesmiye.. o yüzden giymiyor anneler.... bilgin ola bacım

Sorma yaaa kurabiyeleri paketledim kurdele Ilede paketledim simdi kardesime Is yukledim yszi cikartmasini soyledimki pakwtlere zimbalayayim.bide burnumu sokmadigim cikolata isi vardi sanirim onada el atcam arastirma yapiom hazir aluminium folyeli alip uzerine etiket olcak sanirim..yaparsak yani.anam elalemi mi mutlu etcem kendimimi anlamadim? Bide dis kapi susluyom onun ici aldim bisiler bakalim becerebilirsemm.. I
aman o da eksik kalsınnn... tüm türk mahallesini evine alacan galiba amma çok şey yaptın be bacım ;)

elifceeeee elifceeeee tarzmiyim şekerim soyle bakalim.. çorap sıktı ayakkabi sıktı. Poset giydim aksam olaydi da bir gideydim evime
ben sana diyom seninki hep ödemmm ;)
benim doktor günlük taze olarak yapıcan ama yarım demet maydanosu 1bucuk su abrdağı suyla haşlaaa yaklaşık 1 bardak dolayları su oluyor onu süz iç demişti :) ama asm deki doktor kadın doğumcu değil.. onda çok ödem olmuş bende geçen hafta gidince ödem var dedi hemşire sordum önermişti ama erindiğimden yapmadımm

-Sütün yarıyor mu?

- Sütün yarıyor mu?

-Sütün yarıyor mu?

-Sütün yarıyor mu?

-Sütün var mı?

-Var da bize kadar var

-Sütün geldi mi?

-Daha bağlanmadı

-Güzel emiyor mu?

-Sütün mü yok?

-Doymuyor mu bu çocuk?

-Gazı mı var?

-Gazı var mı?

-Normal mi doğdu?

-Normal mi doğdu

-Psikopatım

-Emo olsun istiyorum

-Hasta mı ettiniz?

-Hasta mı ettiniz?

çok hoş yaaa ;)

raziyesilyayla raziyesilyayla donlarına bayıldımmm bacımmmm....

kızlarrr ya ben bu kullan at donlarından aldım 3 paket içinde 7 şer tane var sadece 1 tane yüksek belli don götürcem yaaa rezil olmam dimi bu kağıt donlardaan

Merhaba hanımlar benim boğazım çok kötü tahriş olmuş. Önce öksürkle başladı.Dünden beri durmadan ıhlamur, kuşburnu bitki çayları içiyorum, kış çayı da içiyorum acaba zararı olur mu? Bu arada ilaç kullansam mı? Hangilerine izin veriliyor? Bu arada ankara'da büyük doğuma giden var mı? Özelden mesaj atar mısınız?

ya bu forum olmasa her şeyi sadece benim başıma geliyor sanıp bunalıma girerdim vallahi. bir iki haftadır sabahları uyanınca parmaklarımı açıp kaparken zorlanıyorum, uyuşuklukla ağrı arası bir his. musluğu açarken bile canım acıyor yani. Allah'ım bir insanın parmakları neden ağrır, neden benim başıma geliyor böyle şeyler diyordum ki bugün sizin yazdıklarınızı görünce isyanım kısa sürdü :)
ohooo ben 7. ayımda ani uyuşmalardan dolayııı kaç kez yoğurdu dolapdan masaya getirirken döktümmm yerlereee ;) eşim sildi yazıkk... hatta refleks yapma karnına çarpar bırak dökülsün saçılsın dedi dedi iyce relaks bişey oldum... şimdi halıalr yıkandı geldi adam sanki evin karısı o gibi gökçeee azcık dikkat et bu kez halılara bişey dökmee ben dökülebilecek şeyleri masaya getirim diyeee pimpiriklendi canıma minnettt... umurumda değil...:kk77::kk77::kk77:

Back
X