Birine yardimci olduysam ne mutlu canım çünkü bende başlarda çok yaptım açda oturdum sabaha kadar ağladım ama geçti çünkü bebegimden başka kimse değerli değilçok şükür... bu haberinizi aldık ya çok sevindik...
evet çok üzüldük helal olsun tabi canım ne hakkı. sen ister miydin böyle olmasını. dün ben nikaha gittim ama yine canımı sıkmaya yetti. dün yorgun aç bir halde olduğum için birşey anlamadım ama sabah içim içimi yedi. elimizde olmuyor bazı şeyler. ama cennetin de dediği gibi bebeğimizden başkasını düşünmeyelim. bebeğimizi strese sokup başkasını değer vermeyelim. haksızlık etmeyelim.
dün bir iki şey oldu sonra üstüne en son 13 gibi yemek yemiştim. akşam saat 20 de yemek yedim. sen hamilesin önden ye vs yok.. ben de misafirim sonuçta.. gittim sırf soğuk gelin olmamak için. görümce kendi evine çağırmaktansa misafiri olan onların özel günü olan bir eve misafir üstüne misafir olarak gidelim diye herkesi ikna etti.
yani inanır mısınız dün orada açlıktan ağladım artık. kendim açlıktan ölsem de dayanırım. gıkımı çıkarmam..kaldı ki ben de düşük tansiyon var. açlığa hiç dayanamıyorum ama böyle zamanlarda idare edecek kadar sabırlıyım.
sabah bu mesajın bana yukarıda dediğim sıkıntımı hafifletti. ben de kızımı düşüneceğim kimsenin benim canımı sıkmasını izin vermeyeceğim.
tüm hamilelere bunu tavsiye ediyorum. her canım sıkıldığında bu yazını aklıma getirip kızımı düşüneceğim.
bende bu aralar kaşıntı başladı ya ama ben de kaşınan yerde kahverengi leke kalıyor. Daha önce lise döneminde yoğun olmuştu sonrasında çok nadir oluyodu ama bu bi haftadır arttı üç yerimde kahve leke kaldı ya ben de doktora gidince söyliym en iyisi
Tabiki tedbir amaçlı soracağım doktoruma bebegimi cuma günü gördüm çok şükür o iyiydi ciddi bişey olduğunu sanmıyorum bende netten baktım dediğin gibiymisInsallah cikmayacaktir canim ama tedbiride elden birakmamak gerek. Nette arastirdim sonra biraz alerji,karacigerin az calismasi ...vs yaziyor. Sende bakmissindir mutlaka gerci. Xx
Yediklerime dikkat ediyorum canım uyarın için teşekkür ederimCanım o kaşıntılar ya bişeye alerjin var hamilelikte ortaya çıktı ya da karaciğerle ilgili birşey. Doktora gidince zaten test vs yapar anlarlar. Allah yardımcın olsun, yediklerine de dikkat etmeye çalış. Alerji yapabilecek şeylerden yumurta, domates, çilek vs uzak durmaya çalış birkaç gün. Belki işe yarar
İyi dilekleriniz icin cok teşekkür ederim hepinize. Kandı idrardı ultrasondu derken ancak gelebildik. Sükürler olsun hersey yolundaymış. Rahim ağzı kapalı, kızım sağlıklı, kanama alanı vs yok. Cok üzüldüğüm icin böbreklerimden ya da damarlarımdan gelmiş olabilirmiş. Herşey tertemiz cıktı. Sanırım cok üzdüm bugün kızımı da kendimi de kötü bir gün gecirdim, ailevi sorunlar vardı.
Sizi de üzdüm, hakkınızı helal edin lütfen.
Onu ultrasonda görünce, dünyalar benim oldu. Evlat bambaşka birşeymiş gercekten.
çok şükür... bu haberinizi aldık ya çok sevindik...
evet çok üzüldük helal olsun tabi canım ne hakkı. sen ister miydin böyle olmasını. dün ben nikaha gittim ama yine canımı sıkmaya yetti. dün yorgun aç bir halde olduğum için birşey anlamadım ama sabah içim içimi yedi. elimizde olmuyor bazı şeyler. ama cennetin de dediği gibi bebeğimizden başkasını düşünmeyelim. bebeğimizi strese sokup başkasını değer vermeyelim. haksızlık etmeyelim.
dün bir iki şey oldu sonra üstüne en son 13 gibi yemek yemiştim. akşam saat 20 de yemek yedim. sen hamilesin önden ye vs yok.. ben de misafirim sonuçta.. gittim sırf soğuk gelin olmamak için. görümce kendi evine çağırmaktansa misafiri olan onların özel günü olan bir eve misafir üstüne misafir olarak gidelim diye herkesi ikna etti.
yani inanır mısınız dün orada açlıktan ağladım artık. kendim açlıktan ölsem de dayanırım. gıkımı çıkarmam..kaldı ki ben de düşük tansiyon var. açlığa hiç dayanamıyorum ama böyle zamanlarda idare edecek kadar sabırlıyım.
sabah bu mesajın bana yukarıda dediğim sıkıntımı hafifletti. ben de kızımı düşüneceğim kimsenin benim canımı sıkmasını izin vermeyeceğim.
tüm hamilelere bunu tavsiye ediyorum. her canım sıkıldığında bu yazını aklıma getirip kızımı düşüneceğim.
Günaydın canım soğuk gelin olayı dalan hikaye sen bide misafir olarak gitmişsin oyle lanse edileceğini düşünmekten cok beneğin için yemek yemeliydin. Baksana sni kimseler düşünmemiş ayıp valla ne biçim insanlar var. Bundan sonra onun bunun fikri yerine önceliğini beneğine ver garibim oda ac kalmıştır içinde. Üzülme artık olan oldu moralini de yok yere bozma. Allah boyle insanlara akıl fikir versin
Hayat sen çok mütevazi ve iyi niyetli bir insamsın ama çevremizdekiler bunun kıymetini bilmeyebiliyor. Benim de çevremde "bebeğe birşey olmaz, biz ne işler yaptık birşey olmadı" diyen insanlar ama hiç takmıyorum onları. Bu geçici ama çok özel bi dönem bizim için, elimizden geldiğince kendimizi sakınmalı ve bebeğimize iyi bakmalıyız, onlar bize Allahın en güzel hediyesi ve emaneti. Dün yemeği beklerken ekmek arasına birşeyler koyup yeseydin keşke, onlar da hatırlamış olurdu iki canlı olduğunu..
İyi dilekleriniz icin cok teşekkür ederim hepinize. Kandı idrardı ultrasondu derken ancak gelebildik. Sükürler olsun hersey yolundaymış. Rahim ağzı kapalı, kızım sağlıklı, kanama alanı vs yok. Cok üzüldüğüm icin böbreklerimden ya da damarlarımdan gelmiş olabilirmiş. Herşey tertemiz cıktı. Sanırım cok üzdüm bugün kızımı da kendimi de kötü bir gün gecirdim, ailevi sorunlar vardı.
Sizi de üzdüm, hakkınızı helal edin lütfen.
Onu ultrasonda görünce, dünyalar benim oldu. Evlat bambaşka birşeymiş gercekten.
canım aslında halen kötüyüm. yazıp sizin de moralinizi bozmak istemiyorum kusura bakmayın ne olur. yazmasam da içimde kalacak. ağlıyorum ağlamasam içime atacağım.çünkü itiraf edeceği
özür dilerim, teşekkür ederim.. kusura bakmayın.
canım aslında halen kötüyüm. yazıp sizin de moralinizi bozmak istemiyorum kusura bakmayın ne olur. yazmasam da içimde kalacak. ağlıyorum ağlamasam içime atacağım.çünkü itiraf edeceğim konuşacağım tek yer burası.
eşimin kuzenin nikahı vardı. nikahtan sonra görümcem bize gidelim dedi zaten yolumuzun üzerinde evleri. tamam dedik.. nikah kıyıldı. damadın abisinin eşi kv ye teyzeye gidelim hep beraber dedi.
ben de kalabalık etmeyelim, yeni dünürleri falan var dedim. o da gidelim hem yardım ederim teyzeme vs dedi. yardım eden de çoktu.
eve girince 4-5 genç bayan mutfakta hazırlık yapıyorlar. Yardım edeceğim birşey var mı dedim. yok sen git herşey hazır sadece salata yaparız dediler. iyi dedim hemen gözüm ortadaki sarmaya ilişti dedim çok acıktım alıyorum bir iki tane dedim. iki tane aldım. içeri gittim.
tam yemek yenecekken görümcem içeri aldı beni dinlen biraz diye ben de iyi dedim çünkü evin ağır misafirleri var ben içeri geçerim bana da yemeği geçtim börekten çörekten biraz getirir yemeye kadar açlığımı yatıştırırım diye düşündüm. ben sana haber veririm dedi yenecek zamanı neyse ama yok bekliyorum onlar yedi çocuklar yedi gençler vardı onlar yedi ben neymiş uyuyormuşum.
fazlalık olduğumu biliyordum da bu kadarını beklemiyordum diye düşünüyorum. kalabalık ediyorsam niye gidiyoruz oraya değil mi. açlığını yatıştırsın diye bir lokma birşey vermedi. sonuçta onun teyzesinin evi.
5 buçukta ordaydık saat 8 oldu halen yok. eşim geldi. montumu da eşim kaldırmıştı bulamadım üşüdüm.montumu istedim. açım.öğleden sonra hiç su içmedim o an su bile aklıma gelmiyor. yemek yedin mi dedi yok dedim.. gidelim dedim. eşim yok işte servis hazırlamışlar sana vs. yaptı. yalan tabi.. sonra evli kuzenin eşine sanırım yemediğimi söyledi. ben montu giyinince gidiyorum diye düşündü herhalde kadın gel yiyelim dedi. biz de yemedik dedi bebişin var sen daha çok acıkmıştırsın dedi. beni düşünmediler evet ama onlara birşey diyemiyorum çünkü onların asıl misafirleri var. görümceme kızıyorum beni oraya yemek yenecekken götürdü üstüne birşey vermedi. sonuçta onlar bilmez belki verdiğini düşünür.
sonra nefes almadan yemek yedim. ha hani sonradan yiyenler de aç falan değillerdi zaten.. ikisi salata yedi. ikisi de benim tabağımın üçte birisini zor yediler. yani tadına bakmak falan gibi birşey..
sabah kızıma söz verdim ondan başkasını düşünmeyeceğim diye.. bu sefer kızımın geleceğini düşündüm. görümcem de çocuk yapacakmış. kıskandığımdan falan değil. allah daha çok versin. ben çocuğuma iyi gelecek veremeyeceğim diye üzüldüm. çünkü o oğlundan kalanları kızıma verecekti. beşik vs. sağolsun hiç vermeyebilir de ama şimdi o bana verecek kendi çocuğuna yeniden alacak. sonra aynı yaşlarda olacakları için hep benim kızım daha ezik olacak. o ya da başkaları herşey alacak. ben alamayacağım. onun alması kv demi dillendirecek bak kızım çalışıyor alıyor diyecek. sanki ben çalışmadım.bir hafta evliydim işe girdim.yani iki üç günlük evliyken gazeteden ilanlara bakıyordum. eşim izinli evdeydi. eşim onun damadı kadar tasarruflu olsa daha ne.. o kısma gelince susar. ama benim onların, annem gilin getirdiği yiyerek geçirdiğim eşek gibi çalıştığım halde ortada borç çıktığı için bana laf sokup duracak..
ağlıyorum. allaha dua ediyorum. önce kızımı sağlıkla kucağıma alıyım. sonra ona iyi bir gelecek sunmam için bana bir mucize versin diye..
çıkarken teyzesi kv denin evine taşınmamızı sordu. daha önce taşınacaktınız falan dedi. baştan yanlış yaptınız dedi. ben de tabi birşey diyemedim. ben çalışıyordum ben evlilik izni falan deyince bir de işyerinde patron hanımı vardı o işi bilmediği için başka eski çalışan vardı. beni çok eziyorlardı. en son düğün nikah vs işleri ve çocuk olacağını düşünerek demek ki bana soğuk bakıyorlardı. sen dul musun niye giyilmiş gelinlik giyiyorsun dedi. ne biliyim çok zoruma gitti..dullar mı giyilmiş gelinlik giyermiş. olmayan giyemezmi duramadım orada..
böyle olacakları bilsem kiraya çıkarmıydım gerçi eşimin maaşı iyi açıkçası tüm haklarını vs alıyor. ama evlendiğimizde ayda 900 tl kredi ödemesi vardı ki ben öyle bırak gereksiz harcamalayı gerekli harcamalar bile yaptırmadım. ayrıca kv taşınmadığım için pişman da değilim çünkü üç gün kv yle durduk soğuk havada kombiyi kapatıyor. kısacak mışız birşeylerden. ya ben hamileyim dondum üşüdüm. kendi evin güneş gören yeri aldı. üstelik nemli su taşmıştı bir oda bizimkisi.. güya geniş diye ama benim gibi sağlık prob. olan ve hamile için uygun değil.
benim bulantılar vardı gece uyuyamadım sabah duş aldım kahvaltı yapıyım öyle uyurum dedim. hazırlamışlardı annem ve kv. neyse üstünde gecelik var ama gecelik gibi değil tabi kalın penye. o zaman 12 haftalık falandım korktuğum için hamilelikte almadım alamamıştım ama kıyafetlerimi giyemiyorum sıkıyor hatta acıtıyordu. kv dem üstünü değiştir dedi neden dedim gelen giden olur diyor. dedim bunda ne var. ben hafta sonu evdeyim sağlığı düşünmüyor gelen gideni düşünüyor. gelecek de görümcesiymiş benim haberim yoktu. onlar olsun bu açık değil birşey değil. kendi giydiği de daha değişiği. ben rahat olduğumu giyerim. davet etmemişim ne etmemişim bebeğimden kıymetli mi görümcesi.. (çok seviyor ya sanki)
kv yle aramız aslında iyiydi. ben anne gibi görmek istiyordum. çünkü eşimin annesi. onlardan başka bizi gerçekten düşünecek var mı. ne olursa olsun. ama bana yaşattığı hamileliğimde yaşattığı bu günler beni çok etkiledi. akşamında da yok çalışırmışım herkes hamile hamile çalışıyormuş tarlalarda falan.. kızı çalışmış hamile hamile..(eşi tasarruflu kendi de üç ayda bir çift maaş alıyor. mesailer vs de var. karşılığını almasa işi rahat olsa çalışır mı) diyorum ki ben hergün iğne vuruyorum,burun tıkanıklığım halsizlik yorgunluk yapıyor hamileliğin etkileri var alerjilerim var troidim var vs. kollarım bacaklarım morarıyor. o zaman daha kötüydüm. onların yeri çok fena oluyor. annem de baksan kocaman mos mor dedi. o zaman da annelik kolay mı diyor.. yani ben onu annem gibi görmek istedikçe o beni kızı gibi görmediğini anladım.
düşünceler gereksizmiş..
diyemedim tabi teyzesine demem de ayak üstü hem dedikodu yapmak istemedim. uygun bir zamanda dile getirmeyi düşünüyorum. bilmiyorum aslında..
hı bu yeni gelinleri de düğünden sonra çalışmayacakmış. eşim gelirken söyledi. ama kendilerine gelince istediği yerden kira tutsun diyor. eşinin kendi işi olduğundan gece gündüz çalıştığından dolayı ordan ayrılamazlar. gelin de işi bırakmak ya da başka bir iş aramak zorunda ama anladığım çalışmayı düşünmüyormuş. neyse Ona gelince gençler istediği yerden tutsunlar diyor bana gelince yanlış yaptınız diyor.. eşi vefat etmiş bir engelli bekar kızı var.. benim kv ve kp var üstelik. sonuçta aile oluyorlar. baksana geleni gideni oluyor.. ona göre davranmamı istiyor. iki gün beraber durduk. sonra memlekete gittiler..
içime atmak istemedim. yazarkan ağladım. ama biraz rahatladım. belki bebeğimin geleceği için hani bir dileğiniz duanız olur da allah bana bir iyilik yapar.. doğumdan sonra çalışacağım iyi bir iş olur. çünkü evde durursam değişen birşey olmayacak. en azından kendime güvenim olacak. çalışmazsam evliliğimizin sonu da iyi görünmüyor. çünkü ben kira ödemediğim gezip tozmadığım kırk kanat geçindiğim halde bir gelecek sunamamışsam halen o yolda gidememişsem bu evliliğin bir anlamı yok benim için bir yerlerde yanlış yapıyoruz. kv dem de gitsin istediği gibi bir gelin alsın. benim gibi fedakar ve tasarruf birini zor bulur da.. bebeğim için herşeye razıyım. eşi iyi birisi ama onların bu laf sokmalarına dayanamam. özellikle bebeğim benim için daha önemli. annemi alırım. çocuğuma bakar. babamdan kalan eve yerleşiriz. ben de çalışırım. temizliğe giderim yine çalışırım. yeter ki bebeğime iyi birşeyler bırakıyım. en azından benim yaşamadığım çocukluğumu gençliğimi orta yaşlılığımı kızım yaşasın. benim gibi olmasın..
canım aslında halen kötüyüm. yazıp sizin de moralinizi bozmak istemiyorum kusura bakmayın ne olur. yazmasam da içimde kalacak. ağlıyorum ağlamasam içime atacağım.çünkü itiraf edeceğim konuşacağım tek yer burası.
eşimin kuzenin nikahı vardı. nikahtan sonra görümcem bize gidelim dedi zaten yolumuzun üzerinde evleri. tamam dedik.. nikah kıyıldı. damadın abisinin eşi kv ye teyzeye gidelim hep beraber dedi.
ben de kalabalık etmeyelim, yeni dünürleri falan var dedim. o da gidelim hem yardım ederim teyzeme vs dedi. yardım eden de çoktu.
eve girince 4-5 genç bayan mutfakta hazırlık yapıyorlar. Yardım edeceğim birşey var mı dedim. yok sen git herşey hazır sadece salata yaparız dediler. iyi dedim hemen gözüm ortadaki sarmaya ilişti dedim çok acıktım alıyorum bir iki tane dedim. iki tane aldım. içeri gittim.
tam yemek yenecekken görümcem içeri aldı beni dinlen biraz diye ben de iyi dedim çünkü evin ağır misafirleri var ben içeri geçerim bana da yemeği geçtim börekten çörekten biraz getirir yemeye kadar açlığımı yatıştırırım diye düşündüm. ben sana haber veririm dedi yenecek zamanı neyse ama yok bekliyorum onlar yedi çocuklar yedi gençler vardı onlar yedi ben neymiş uyuyormuşum.
fazlalık olduğumu biliyordum da bu kadarını beklemiyordum diye düşünüyorum. kalabalık ediyorsam niye gidiyoruz oraya değil mi. açlığını yatıştırsın diye bir lokma birşey vermedi. sonuçta onun teyzesinin evi.
5 buçukta ordaydık saat 8 oldu halen yok. eşim geldi. montumu da eşim kaldırmıştı bulamadım üşüdüm.montumu istedim. açım.öğleden sonra hiç su içmedim o an su bile aklıma gelmiyor. yemek yedin mi dedi yok dedim.. gidelim dedim. eşim yok işte servis hazırlamışlar sana vs. yaptı. yalan tabi.. sonra evli kuzenin eşine sanırım yemediğimi söyledi. ben montu giyinince gidiyorum diye düşündü herhalde kadın gel yiyelim dedi. biz de yemedik dedi bebişin var sen daha çok acıkmıştırsın dedi. beni düşünmediler evet ama onlara birşey diyemiyorum çünkü onların asıl misafirleri var. görümceme kızıyorum beni oraya yemek yenecekken götürdü üstüne birşey vermedi. sonuçta onlar bilmez belki verdiğini düşünür.
sonra nefes almadan yemek yedim. ha hani sonradan yiyenler de aç falan değillerdi zaten.. ikisi salata yedi. ikisi de benim tabağımın üçte birisini zor yediler. yani tadına bakmak falan gibi birşey..
sabah kızıma söz verdim ondan başkasını düşünmeyeceğim diye.. bu sefer kızımın geleceğini düşündüm. görümcem de çocuk yapacakmış. kıskandığımdan falan değil. allah daha çok versin. ben çocuğuma iyi gelecek veremeyeceğim diye üzüldüm. çünkü o oğlundan kalanları kızıma verecekti. beşik vs. sağolsun hiç vermeyebilir de ama şimdi o bana verecek kendi çocuğuna yeniden alacak. sonra aynı yaşlarda olacakları için hep benim kızım daha ezik olacak. o ya da başkaları herşey alacak. ben alamayacağım. onun alması kv demi dillendirecek bak kızım çalışıyor alıyor diyecek. sanki ben çalışmadım.bir hafta evliydim işe girdim.yani iki üç günlük evliyken gazeteden ilanlara bakıyordum. eşim izinli evdeydi. eşim onun damadı kadar tasarruflu olsa daha ne.. o kısma gelince susar. ama benim onların, annem gilin getirdiği yiyerek geçirdiğim eşek gibi çalıştığım halde ortada borç çıktığı için bana laf sokup duracak..
ağlıyorum. allaha dua ediyorum. önce kızımı sağlıkla kucağıma alıyım. sonra ona iyi bir gelecek sunmam için bana bir mucize versin diye..
çıkarken teyzesi kv denin evine taşınmamızı sordu. daha önce taşınacaktınız falan dedi. baştan yanlış yaptınız dedi. ben de tabi birşey diyemedim. ben çalışıyordum ben evlilik izni falan deyince bir de işyerinde patron hanımı vardı o işi bilmediği için başka eski çalışan vardı. beni çok eziyorlardı. en son düğün nikah vs işleri ve çocuk olacağını düşünerek demek ki bana soğuk bakıyorlardı. sen dul musun niye giyilmiş gelinlik giyiyorsun dedi. ne biliyim çok zoruma gitti..dullar mı giyilmiş gelinlik giyermiş. olmayan giyemezmi duramadım orada..
böyle olacakları bilsem kiraya çıkarmıydım gerçi eşimin maaşı iyi açıkçası tüm haklarını vs alıyor. ama evlendiğimizde ayda 900 tl kredi ödemesi vardı ki ben öyle bırak gereksiz harcamalayı gerekli harcamalar bile yaptırmadım. ayrıca kv taşınmadığım için pişman da değilim çünkü üç gün kv yle durduk soğuk havada kombiyi kapatıyor. kısacak mışız birşeylerden. ya ben hamileyim dondum üşüdüm. kendi evin güneş gören yeri aldı. üstelik nemli su taşmıştı bir oda bizimkisi.. güya geniş diye ama benim gibi sağlık prob. olan ve hamile için uygun değil.
benim bulantılar vardı gece uyuyamadım sabah duş aldım kahvaltı yapıyım öyle uyurum dedim. hazırlamışlardı annem ve kv. neyse üstünde gecelik var ama gecelik gibi değil tabi kalın penye. o zaman 12 haftalık falandım korktuğum için hamilelikte almadım alamamıştım ama kıyafetlerimi giyemiyorum sıkıyor hatta acıtıyordu. kv dem üstünü değiştir dedi neden dedim gelen giden olur diyor. dedim bunda ne var. ben hafta sonu evdeyim sağlığı düşünmüyor gelen gideni düşünüyor. gelecek de görümcesiymiş benim haberim yoktu. onlar olsun bu açık değil birşey değil. kendi giydiği de daha değişiği. ben rahat olduğumu giyerim. davet etmemişim ne etmemişim bebeğimden kıymetli mi görümcesi.. (çok seviyor ya sanki)
kv yle aramız aslında iyiydi. ben anne gibi görmek istiyordum. çünkü eşimin annesi. onlardan başka bizi gerçekten düşünecek var mı. ne olursa olsun. ama bana yaşattığı hamileliğimde yaşattığı bu günler beni çok etkiledi. akşamında da yok çalışırmışım herkes hamile hamile çalışıyormuş tarlalarda falan.. kızı çalışmış hamile hamile..(eşi tasarruflu kendi de üç ayda bir çift maaş alıyor. mesailer vs de var. karşılığını almasa işi rahat olsa çalışır mı) diyorum ki ben hergün iğne vuruyorum,burun tıkanıklığım halsizlik yorgunluk yapıyor hamileliğin etkileri var alerjilerim var troidim var vs. kollarım bacaklarım morarıyor. o zaman daha kötüydüm. onların yeri çok fena oluyor. annem de baksan kocaman mos mor dedi. o zaman da annelik kolay mı diyor.. yani ben onu annem gibi görmek istedikçe o beni kızı gibi görmediğini anladım.
düşünceler gereksizmiş..
diyemedim tabi teyzesine demem de ayak üstü hem dedikodu yapmak istemedim. uygun bir zamanda dile getirmeyi düşünüyorum. bilmiyorum aslında..
hı bu yeni gelinleri de düğünden sonra çalışmayacakmış. eşim gelirken söyledi. ama kendilerine gelince istediği yerden kira tutsun diyor. eşinin kendi işi olduğundan gece gündüz çalıştığından dolayı ordan ayrılamazlar. gelin de işi bırakmak ya da başka bir iş aramak zorunda ama anladığım çalışmayı düşünmüyormuş. neyse Ona gelince gençler istediği yerden tutsunlar diyor bana gelince yanlış yaptınız diyor.. eşi vefat etmiş bir engelli bekar kızı var.. benim kv ve kp var üstelik. sonuçta aile oluyorlar. baksana geleni gideni oluyor.. ona göre davranmamı istiyor. iki gün beraber durduk. sonra memlekete gittiler..
içime atmak istemedim. yazarkan ağladım. ama biraz rahatladım. belki bebeğimin geleceği için hani bir dileğiniz duanız olur da allah bana bir iyilik yapar.. doğumdan sonra çalışacağım iyi bir iş olur. çünkü evde durursam değişen birşey olmayacak. en azından kendime güvenim olacak. çalışmazsam evliliğimizin sonu da iyi görünmüyor. çünkü ben kira ödemediğim gezip tozmadığım kırk kanat geçindiğim halde bir gelecek sunamamışsam halen o yolda gidememişsem bu evliliğin bir anlamı yok benim için bir yerlerde yanlış yapıyoruz. kv dem de gitsin istediği gibi bir gelin alsın. benim gibi fedakar ve tasarruf birini zor bulur da.. bebeğim için herşeye razıyım. eşi iyi birisi ama onların bu laf sokmalarına dayanamam. özellikle bebeğim benim için daha önemli. annemi alırım. çocuğuma bakar. babamdan kalan eve yerleşiriz. ben de çalışırım. temizliğe giderim yine çalışırım. yeter ki bebeğime iyi birşeyler bırakıyım. en azından benim yaşamadığım çocukluğumu gençliğimi orta yaşlılığımı kızım yaşasın. benim gibi olmasın..
Hayat, sen hayat sartlarinizi dusunerek fedakarlik yapiyosun.herkes gibi bazi seyler senin de hakkin. Ama sen durumlari bilip fedakarlik ediyosan ve hala sorun cikiyorsa, kusura bakmasinlar, daha iyisi varsa bulsunlar. Ben de kayinvalidemin bazi laflarina karsilik bu cumleyi kullandim bir kac sefer..milyonlarca kelimeye bedel oldu. Kimse agzini acamadi.bir de bu kadar mutevazi ve sessiz olma.seni oldugun gibi kabul etmek zorundalar .bazi insanlar aci sozden anliyolar.
Senin de hayattan beklentilerin var ama set cekiyosun.sana da yazik degil mi? Esin bu konuda seni anliyo sanirim.
Allah sana, kızına ve eşine iki dünyada güzellikler versin hayatçıö, bayağı üzülmüşsün sen ya iyi oldu yazdığın boşver burda seni anlayan çok arkadaşın var merak etme.Ben üniv dışarıda okuyunca anladım insanların ne kadar bencil olduğunu, o zamanlar üzülüyordum ama bana çok güzel tecrübe oldu o yıllar. Artık eşim dışında kimseden anlayış ve kıymet beklemiyorum, aslında insanların tavırlarına bozuluyorum ama birilerinin beni koruyp kollamasını beklemiyorum. Sen de öyle yap artık, kim ne düşünür düşünme, en çok eşin için dua et ve onu hoş tut, o sana iyi baktığı sürece kimseye ihtiyacın yok.
Bebekler rızkıyla gelir, inşallah kızın da hayatınızda çok güzel yeniliklere vesile olacak, zaten çok düşünceli ve iyi bi annesi var. Ama kızını ezdirmemek için önce kendimi ezdirmemelisin Hayat, çocuklar bunu hemen hisseder. Hem kızın için yaparsan bazı şeyleri değiştirmen daha kolay olur.
Çok üzüldüm gerçekten yazdıklarına hele aç kalmana o kadar üzüldüm ki içim cız etti resmen bende bir kere bir kırk yemeği gibi bir yere gitmiştim kadına yemek kaldı mı demiştim ama nasılda güzel kokuyor yemekte sadece bulgur pilavı et ama hamilelik işte kokuyor kadın bana baka baka ve ağzı doluydu yemek kalmadı dedi nasıl ağladım anlatamam sanki hiç yemedim mi ama insanın çok zoruna gidiyor hatta sonrasında annemlere anlatırken bile ağladım.kadın hamile olduğumu bilmiyordu ama zoruma gitti işte o yüzden seni çok iyi anlıyorum.Bir daha lütfen kendini aç bırakma git iste onlar utansın hamile kadına bu yapılır mı annemin bir lafı vardır hamile kadına yılan bile kusarmış diye..evdeki durumun için de kocanın sana sahip çıkması lazım onunla konuş bence ve kendini ezdirme güzellikle anlat.Umarım herşey senin için iyi olur.
oooo hosgeldin sekos :)) eylul annelerinden sonra simdide burda karsilasmak ne guzel... masallah sana hersey yolunda gitmesine cok sevindim rabbim herseyi gonlunce versinnn
benim kızıma da kardeş nerede diyorum hemen koşup karnımı öpüyormasallah ogluna demek o kadar net konusabiliyo, benim oglum 20 aylik bende karnimi gosteriyorum bebek var diyorum sonra karnimi opuyor :)
Canım neler almamız gerektiğini yazarsan biz almaya başlıcaz. Kayınvalidemin dediği gibi son aya sıkıştıramam alışverişi. Hem bi anda zor olur. Şimdiden almaya başlayalım biz. Senden liste bekliyorum tecrübeli bi anne olarak..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Valla bu liste sadece kamurana değil benim gibi tecrübesizlere de yol gösterici. Ellerine sağlık :)kamuran85; canım acele bi liste yaptım sana bakarsın sen
yeni doğan bebişi bi süre idare edecek liste
1-Hastane çıkışı sadece 2 takım sebebi yenidoğanlar 1 hafta içinde buyuyolar
eklem yerlerinden sıkmaya başlıyor en fazla 20 gun giyiyolar
2-En bol alman gereken dış giyim alt üst takımlar onları 5,6 ay giyiyolar bütün olmadığı için
3-En gereklilerden biride biberon ama sıradan bi bibron olmamalı biz dr.browns kolik
onleyici aldık anne meme ucuyla uyumlu ve anneyi bırakmıyor bebek.Biberona alışsın sıkıntı
değil zaten alışmak zorundA arada mama vrmek durumunda kalabilirsin
4-Ağız mendilleri uzun süre kullanmak istiyorum dersen anneciğine soyle bazı el işi bilen
kadınlar iğne oyasından yapıolar benim oğlumun 15 tane mendili hala duruo kızda kullanıcak
5-Çorap;şu pakette 3lü satılanları sakın alma ben doğduğunda bile giydiremedim tek tek 3*6 ay alabilirsin
6-yelek,patik vs,kış bebekleri olacağı için çok gerekli onları yaptırmaya şimdiden başla
7-Küvet onerim şu olacak milkway katlanabilen küvet almıştık biz yerde kaplamıo kullanışlı
çıktı bide şık duruyor
8-Tulum illa vazgeçilmezimiz bebişlere çok ykışıo önerim mothercare kendinden eldivenli
tulumlar onları da 6*9 ay almalısın çünkü kalıpları küçük oluyor bide tulum tarzı şeyler
illa alıcaksan kendinden olsun eldiveni bebekler emmek istediği için gece uyanıp eldivenlerini
ağızlarına alıyolar çok tehlikeli
9-En gereklilerden bi diğeride çıtçıtlı bady ler onlardan alabildiğince al çünkü ayda 1 zaten alacak
sın büyüdükçe belki 40 tane vardır bizim şuan onların da kalitelerine bak maldan anlıosan
10-Yenidoğan bezi 3-5 kg olmasıgerek 1 paketi bi süre yetiyo
11-Emzik kurtarıcımız iyi ki alıştırmışım diorum hep al en az 3-5 tane birini sevip emecektir
başlarda azcık tatlandırır öyle verirsin tutar minnoş
12-pişik kremi al mutlaka nivea baby en iyisi kalite olarak ta iyileştirme dercesi olarakta
13-otribebe burun temizleme hortumu almalısın yenidoğanların burnu çok tıkanıo yazık kolayı
varken eziyet etmemek gerek bebeklere serum fizyolojik damla da almalısın
14-Göğüs pompası yenidoğduğu dönemde çok gerekli olabilir sütün hemen gelmez yada bebek
tutmazsa bi hafta kadar sağman gerekebilir ben 6 ay sağdım süt arttırmak için benim ki
emiyodu da biberonla da veriodum bazen biyere falan gidince sağıp götürürdüm
yenidoğan döneminde en gerekliler bunlar canım bunlara uyarsan işlerin çabuk biter
evet canım maalesef aynı dediğin gibi. yazdıklarıma göre beni tanıyorsunuz biliyorum ama emin olun doğruları yazıyorum. belki arabesk gelecek belki abartı belki başka şeyler düşünen olabilir. ama ben gerçekte ne yaşıyorsam ne düşünüyorsam onu yazdım. aslında ben bu kadar özeli paylaşan biri değilim. öyle herkesle herşeyi konuşmam konuşamam. ama o kadar içime atıyorum ki herşeyi konuşacak güvendiğim kimsem yok.
kv deme güvendim annem olarak görüyorum seni dedim. durum bu oğlunuz böyle yapıyor diyorum. o zaman evet biliyorum öyle dedi. şimdi ise tek lüksü vs deyip geçiyor. ama gelin herşeyi kısacak. benim lüksüm yok diyorum. ihtiyaçları karşılayamıyoruz ki lüksüm olsun.. ayrıca herkesin lüksü mü var. damadından da mı görmüyor. ben el kızıyım ya..
valla ben kızım ailesiz kalsın istemiyorum. sevmesem de babaannesi olsun halası olsun onların iyi kötü sevgileri olsun. onun için kızım doğduktan sonra üç ay sabredeceğim. burda neydik ne olduk..diye bir sorgulayacağım. eşimi seviyorum eşim iyi birisi ama bu harcamalar konusunda maalesef anlaşamıyoruz.beni destekliyor da ama elinden gelen birşey yok. sigarayı bırakmıyor. biliyorum şimdi birayı gizli gizi içiyor. ama farkındayım az içiyor. haberim var.. o kadar çalışıyor açıkçası bazen de üzülüyorum o kadar olsun diyorum. ama kendimizi toparlamadan olunca sökük iyice büyüyor. eşimin sevmediği huyu var onları da bir kez daha konuşacağım. ben sigaradan nefret ediyorum. tiksiniyorum.. rahmetli babam çok sigara içtiğinden ciğer hastalığından öldü. çocukluğumdan belli sigaralı evde büyüdüm. valla ne yalan söyleyim içmeyenlerin eşine imreniyorum keşke benim de eşim böyle içmese diye. onu eminim yüz kat daha seveceğim.
eşim de kültabaklarını öylece bırakıyor. balkona çıkıyorum o görüntüyü görünce cinlerim tepeme çıkıyor.. çöp kutusu var atmıyor. diğer birkaç şey de var ama önemsiz düzelir idare edilir vs.
kendimden bu zamana kadar geçtim ama kızım için o kadar da suspus olmayacağım. benim bu kadar fedakarlığıma rağmen halen laf sokanlarla uğraşmam gerekiyorsa uğraşacağım. istemiyorlarsa kendileri bilir. ki ben insanları kırmaktan üzmekten kaçan biriyim ama maalesef susunca olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?