- 25 Aralık 2011
- 397
- 98
- 73
evet sessiz fırtına:) burda da karşılaştık ne güzel aynı duyguları serüveni beraber yeni arkadaşlarla yaşamak(gerçi ben pek aktif olamayacağım, arada bakar yazarım:) beni hatırlayan arkadaşlar cvp verirler:))))
bu arada canım ikincisi kız mı erkek mi ?
benim kızıma da kardeş nerede diyorum hemen koşup karnımı öpüyor
herkese mutlu sağlıklı günler dilerimm
kamuran85; canım acele bi liste yaptım sana bakarsın sen
yeni doğan bebişi bi süre idare edecek liste
1-Hastane çıkışı sadece 2 takım sebebi yenidoğanlar 1 hafta içinde buyuyolar
eklem yerlerinden sıkmaya başlıyor en fazla 20 gun giyiyolar
2-En bol alman gereken dış giyim alt üst takımlar onları 5,6 ay giyiyolar bütün olmadığı için
3-En gereklilerden biride biberon ama sıradan bi bibron olmamalı biz dr.browns kolik
onleyici aldık anne meme ucuyla uyumlu ve anneyi bırakmıyor bebek.Biberona alışsın sıkıntı
değil zaten alışmak zorundA arada mama vrmek durumunda kalabilirsin
4-Ağız mendilleri uzun süre kullanmak istiyorum dersen anneciğine soyle bazı el işi bilen
kadınlar iğne oyasından yapıolar benim oğlumun 15 tane mendili hala duruo kızda kullanıcak
5-Çorap;şu pakette 3lü satılanları sakın alma ben doğduğunda bile giydiremedim tek tek 3*6 ay alabilirsin
6-yelek,patik vs,kış bebekleri olacağı için çok gerekli onları yaptırmaya şimdiden başla
7-Küvet onerim şu olacak milkway katlanabilen küvet almıştık biz yerde kaplamıo kullanışlı
çıktı bide şık duruyor
8-Tulum illa vazgeçilmezimiz bebişlere çok ykışıo önerim mothercare kendinden eldivenli
tulumlar onları da 6*9 ay almalısın çünkü kalıpları küçük oluyor bide tulum tarzı şeyler
illa alıcaksan kendinden olsun eldiveni bebekler emmek istediği için gece uyanıp eldivenlerini
ağızlarına alıyolar çok tehlikeli
9-En gereklilerden bi diğeride çıtçıtlı bady ler onlardan alabildiğince al çünkü ayda 1 zaten alacak
sın büyüdükçe belki 40 tane vardır bizim şuan onların da kalitelerine bak maldan anlıosan
10-Yenidoğan bezi 3-5 kg olmasıgerek 1 paketi bi süre yetiyo
11-Emzik kurtarıcımız iyi ki alıştırmışım diorum hep al en az 3-5 tane birini sevip emecektir
başlarda azcık tatlandırır öyle verirsin tutar minnoş
12-pişik kremi al mutlaka nivea baby en iyisi kalite olarak ta iyileştirme dercesi olarakta
13-otribebe burun temizleme hortumu almalısın yenidoğanların burnu çok tıkanıo yazık kolayı
varken eziyet etmemek gerek bebeklere serum fizyolojik damla da almalısın
14-Göğüs pompası yenidoğduğu dönemde çok gerekli olabilir sütün hemen gelmez yada bebek
tutmazsa bi hafta kadar sağman gerekebilir ben 6 ay sağdım süt arttırmak için benim ki
emiyodu da biberonla da veriodum bazen biyere falan gidince sağıp götürürdüm
yenidoğan döneminde en gerekliler bunlar canım bunlara uyarsan işlerin çabuk biter
Valla bu liste sadece kamurana değil benim gibi tecrübesizlere de yol gösterici. Ellerine sağlık :)
Liste için teşekkürler tam bende bu konuyu sormak için girmiştim sayfaya iyi oldu bu liste birde bunlara ek olarak sorayım ilk bebiş olduğu için mi bilmem güzel gördüğüm şeyleri almak istiyorum ama 3-6 ay kıyafet alınca bile küçük bunlar diyorlar 0 - 3 ay giyeceği şeyleri aldım zaten artık 3-6 ay bakıyorum gerçekten küçük mu gelir hangi mağazaya girsem bebek bu bir anda 6 aylık olmayacak küçük gelmez diyorlar kafam allak bullak valla tecrübeli olarak sen ne dersin arkadaşım
Ccanim ilk bebek illa gonlun cekicek herseyi almayi al tabi hevesınde kalmasın 0-3ayı en fazla 1hafta gıydı oğlum hele severek Bi hastane takımı almıştm olmadı hastane de ne üzülmüştüm benim oğlan 2aylıktı ramazan bayramın da 9ay kot pantolon giyiyodu kalıplar çok ufak küçük olmasın büyük olsun bak zaten kış bebekleri evde olucaklar kat kat giyinicekler bikaç ufak şey al ama gerisini 6 ay şeklinde ve 1yaş al inan çok işine yarar ben zarar gördüm küçük alınca ona buna dağıttım tekrar alışveriş yaptım oğluma kıza bişey almıorum şuan oğlanın kıyafetlerle 4-5 ayı çıkarır 1yaş şeklinde başlıycM bide bikaç takım ufak alıcan o kadar
Kizlar ya sizce catlak kremi kullanmak icin gec mi kaldim? Bende catlak var diye pek onemsemiyordum bu konuyu.bugun gobek deligimin orda kirmizi ufak catlaklar gorunce birden panik oldum. Bazi resimler gordum bi de internette karni nasil catlamis off
Bana yardm edin lutfennn.
Canım geç kalmış sayılmazsın, başla sen yine de kullanmaya. Önlem olur sonrası için. Ayrıca internetteki fotoğraflara da çok itibar etme. Kadının vücudunun hangi koşullarda o hale geldiğini bilemeyiz ki :)
Insallah bisi olmaz cnm icini ferah tut. Hareketlerini hissediyosan o zaman hareketlerini dinle bakalm.varsa kipirti bisi olmaz Allahin izniyle.Kızlar merhaba biraz önce dışarı çıkmıştım bir teyze öyle kötü baktı ki bide benle muhabbet etmeye çalıştı neden bilmem nazar degdirecek diye korktum sonra arkami bir döndüm köpek saldırdı üstüme çok panik yaptım umarım bişey olmaz oğluma( bu kandil gününde dua edin kızlar bişey olmasın
Insallah bisi olmaz cnm icini ferah tut. Hareketlerini hissediyosan o zaman hareketlerini dinle bakalm.varsa kipirti bisi olmaz Allahin izniyle.
Pek kıpırdamıyo canım eve geldim bir kere hareketini hissettim sonra durdu inşallah bişeyi yoktur kötü düşünmek istemiyorum
Evde cikolatta varsa ye bakalm.o zaman hareket eder hemde nasill. Ben az once yedim kipir kipir bizimki.
Vardı canım bi yiyip uzanayim bakalım hissetcek miyim
Maşallah yakışıklı oğlunakaç kilo doğmuştu haklisin dediklerini aklımda bulundurcam alışverişte
Uyumuşta olabilir suan uzandım ama kıpırtı yok hareket ederse yazarım canım iyi akşamlarHadi bakalm ye de uzan biraz. Ufaklik tekmelerse haber ver bana da. Insallah biseyi yoktur annesi azcik uyumustur oglusun belkide.
Oğlum 3,5 kilo doğmuştu sonrasında da sütüm kaliteli idi çok hızlı buyudu
Maşallah Rabbim nazardan korusuno zaman en iyisi büyük almak kıyafetlerini
Amin cümlemizin kini inş bak senin de oğlanmış oğlanlar hızlı gelişiyo boya gidiyorlar çok bide hareket etmesi için hafif Bi gobusu salla bir bardakta sut iç soluna yat 5 dk içinde teper fındığın ben oğlumun hareketlerinden 7 aylıkken çığlık atıyordum uykumdan zıplıodum bu kız uslu ama 😊
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?