bzim prenseste kıpır kıpır maşallah çok şaşırıyorum eskiden nasıl bir his acaba derken şmdi her hareketini hissediyor olmak..bazen de uzunca süre hç kıpraşmıyo uykucu korkuyorm ben de Allah Allah niye hç hareket etmedi diye..normaldr heralde sizde de böyle oluyorsa.. Geçen Cuma kontrolmz vardı videosunu verdi bize doktor amcası açıp açıp bakıorz =)) kmseye benzetemiyorum şmdi, çok merak ediyorum nasıl bir tontik olacak diye =)) Allahm o günleri de göstersn inşallah!! Hepinize hayırlı kandiller!!
Sorma ya benim kızımda bir tekme atıyor artık resmen nefesim kesilip ahh oluyorum yani. Eskiden acaba ne zaman gekmeleyevek ay tekme attı derken şimdi kızıma yavaş ol kızım lütfen canımı acıtıyorsun diyorum :)
oyy o kadar sertleşecek tekmeler ha?? yandık desene =))
kamuran85; canım acele bi liste yaptım sana bakarsın sen
yeni doğan bebişi bi süre idare edecek liste
1-Hastane çıkışı sadece 2 takım sebebi yenidoğanlar 1 hafta içinde buyuyolar
eklem yerlerinden sıkmaya başlıyor en fazla 20 gun giyiyolar
2-En bol alman gereken dış giyim alt üst takımlar onları 5,6 ay giyiyolar bütün olmadığı için
3-En gereklilerden biride biberon ama sıradan bi bibron olmamalı biz dr.browns kolik
onleyici aldık anne meme ucuyla uyumlu ve anneyi bırakmıyor bebek.Biberona alışsın sıkıntı
değil zaten alışmak zorundA arada mama vrmek durumunda kalabilirsin
4-Ağız mendilleri uzun süre kullanmak istiyorum dersen anneciğine soyle bazı el işi bilen
kadınlar iğne oyasından yapıolar benim oğlumun 15 tane mendili hala duruo kızda kullanıcak
5-Çorap;şu pakette 3lü satılanları sakın alma ben doğduğunda bile giydiremedim tek tek 3*6 ay alabilirsin
6-yelek,patik vs,kış bebekleri olacağı için çok gerekli onları yaptırmaya şimdiden başla
7-Küvet onerim şu olacak milkway katlanabilen küvet almıştık biz yerde kaplamıo kullanışlı
çıktı bide şık duruyor
8-Tulum illa vazgeçilmezimiz bebişlere çok ykışıo önerim mothercare kendinden eldivenli
tulumlar onları da 6*9 ay almalısın çünkü kalıpları küçük oluyor bide tulum tarzı şeyler
illa alıcaksan kendinden olsun eldiveni bebekler emmek istediği için gece uyanıp eldivenlerini
ağızlarına alıyolar çok tehlikeli
9-En gereklilerden bi diğeride çıtçıtlı bady ler onlardan alabildiğince al çünkü ayda 1 zaten alacak
sın büyüdükçe belki 40 tane vardır bizim şuan onların da kalitelerine bak maldan anlıosan
10-Yenidoğan bezi 3-5 kg olmasıgerek 1 paketi bi süre yetiyo
11-Emzik kurtarıcımız iyi ki alıştırmışım diorum hep al en az 3-5 tane birini sevip emecektir
başlarda azcık tatlandırır öyle verirsin tutar minnoş
12-pişik kremi al mutlaka nivea baby en iyisi kalite olarak ta iyileştirme dercesi olarakta
13-otribebe burun temizleme hortumu almalısın yenidoğanların burnu çok tıkanıo yazık kolayı
varken eziyet etmemek gerek bebeklere serum fizyolojik damla da almalısın
14-Göğüs pompası yenidoğduğu dönemde çok gerekli olabilir sütün hemen gelmez yada bebek
tutmazsa bi hafta kadar sağman gerekebilir ben 6 ay sağdım süt arttırmak için benim ki
emiyodu da biberonla da veriodum bazen biyere falan gidince sağıp götürürdüm
yenidoğan döneminde en gerekliler bunlar canım bunlara uyarsan işlerin çabuk biter
Valla bilmiyorum ama benim kızımın tekmeleri baya baya sert. Bi vuruyor bdn iki büklüm oluyorum :) hatta sabah edim acaba bu sancımı :)) anneme sordum bilmiyorum ki yani sancı ne falan ben. Annemde yok kızım sancı oyle olmaz tekmedir o bide herkesin içinde oluyor bazen oyle tekmeler sendenoyle cok sert tekmeliyordun beni dedi annem :) daha sertleşmese iyidir valla
hehe masallah kizinaa, bende fazla sert hissetmiyorum tabi cok sukur kipir kipir icimde oynuyo nerdeyse 1.5 aydir hissediyorum...son aylarda tamamen kaburgalarinda hissedeceksin ve idrar torbasina baski yaptiginda canin bile yanacak her kiprastiginda ben dort buklum olurdum bazen :)) hatta karnim sertlesirdi bazen ama en azindan icimiz rahat edecek sonucta hep takip edecez hareketlerini
Günaydınlarrrr
Hafta sonu yazamasam da takip ettim , kanaması olan arkadaşlar çok şükür iyi haberlerle döndüler . Rabbim hayırlı gebelik süreci nasip etsin hepimize Amin
Kızlar bende Zeynep Kamilde Allahım izin verirse doğum yapmak istiyorum :) Bu duruma doktorum ne der bilemiyorum , daha haberi yok söylemeyi bir müddet düşünmüyorum ... İlgisi azalmasın :) Takibe onda sonuna kadar kısmetse devam edeceğim fakat, bana doğum için gün verdiğinde ben devlete yapacağımı belirteceğimHastanede tanıdık ta bulduk şükürler olsun ... Doğum için bütçeden ayıracağım parayı da o hastaneye vermeyeceğim
Günaydınlarrrr
Hafta sonu yazamasam da takip ettim , kanaması olan arkadaşlar çok şükür iyi haberlerle döndüler . Rabbim hayırlı gebelik süreci nasip etsin hepimize Amin
Kızlar bende Zeynep Kamilde Allahım izin verirse doğum yapmak istiyorum :) Bu duruma doktorum ne der bilemiyorum , daha haberi yok söylemeyi bir müddet düşünmüyorum ... İlgisi azalmasın :) Takibe onda sonuna kadar kısmetse devam edeceğim fakat, bana doğum için gün verdiğinde ben devlete yapacağımı belirteceğimHastanede tanıdık ta bulduk şükürler olsun ... Doğum için bütçeden ayıracağım parayı da o hastaneye vermeyeceğim
Herkese gunaydin, guzel bi hafta olsun..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Herkeslere günaydın hayırlı m
utlu huzurlu bir hafta bizimle olması dileğiyle hemencecik geçer biter inşallah bu haftada
Günaydın kızlar biz geldik..herkes nasil iyisinizdir inş.
günaydın herkese... ne zamandır giremiyordum arada tel.den bakıyordum pcde virüs vardı ve cinsiyeti hala öğrenmeyince giresim gelmedi.... hala cinsiyeti öğrenemedim bebeğim göstermiyor.. neyse 22. haftaya gireceğim bu cuma cumartesi detaylıya profa gideceğim o görür artık diyorum... çok da önemli değil sağlıklı olsun da; ama harkes sorunca insan cevap vermek istiyor... baya bir arkadaşın cinsiyeti belli olmuş, gözleri aydın. oğlumda 12. haftada öğrenmiştim bu 21 -22 oldu ancak....
herkesin sağlığı iyidir inşallah. minklerin kıpırtıları insana huzur veriyor...
Günaydın :)
Kararın hayırlı olsun :)
Zeynep Kamil gerçekten iyi bir hastane :)
Demek devlette yapmaya karar verdin en sonundaDoğum için ayırdığın parayla bebeğinin ihtiyaçlarını görürsün işte fena mı İyi oldu bu kararın o kadar insan yapıyor, Rabbim korusun bebeklerimizi inşallah güzelce atlatırız doktoruna söyleme son ana kadar git, ama doğumdan bahsederse de söyle yani:)
Evet hepsi uzman.Günaydın canım , İnş güzel bir hafta olur ve çabuk geçer ....
Günaydın canım , inş Amin
Günaydınlar,,,,,Çok şükür idare ediyoruz
Günaydın canım , olsun canım bebişin nazlı galiba göstermediğine göre :) hayırlısı olsun , detaylı da gösterir inşallah
Amin , inşAllah hayırlı bir karar dır . Zeynep kamil de hep uzman doktorlar var sitelerinden baktım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?