https://www.facebook.com/AmigurumiMelegi bu benim ördüğüm oyuncakları paylaştığım adresim bakabilirsin evet kesinlikle bu uğraşım olmasa delirirdim
Şimdi anladımdemek senin ufaklık minik ayaklarını yaslamış annesinin kaburgasına rahatsız ediyormuş öyle miiii çatlamıyor olduğuna da sevinmişsindir bende her akşam bir bardak muhakkak içiyorum. Doktorum dediki sütü biz kalsiyum için ihmal etmeyin diyoruz zannediliyor, halbuki protein içerdiği için özellikle içmeniz gerektiğini söylüyoruz diyor. Bir bebeğin en çok proteine ihtiyacı olurmuş. Bu aşamada beslenme çok önemli diyor. Her gün et tüketmeye özen göstermeliymişiz, et, balık ya da tavuk her çeşit olur dedi. Siz de ihmal etmeyin kızlar
hemen yap o zaman zerdeyi annesi canı istiyor çocuğun demek ;9 meyveye de dikkat et çok kilo aldırıyor, yok engel olamıyorum diyorsan da akşam geç vakitte yeme bence, sen bilirsin yinede benden söylemesigünaydın güzel annişler ve tatlı bebişler
ben meyveyide yine 3 le 5 le doymuyorum çok yiyorum hatta en çok yediğim meyve1 hafta boyunca günde yarım kilo çilek yediğim oldu eşim manav bana garip garip bakıyor diye gülüyodu zerdeydi canım evde denedik pilav gibi oldu ondan paket aradık buldukta çok şükür
bide bi yerde görmeden bahsi geçmeden ders çalışırken burnuma kokusu geldi
(bu arada dün gece yapamadım zerdemi bugün sabah kahvaltısını zerdeyle yap diyo içerdeki)
acaba süt yerine yoğurt olurmu? ben 2-3 haftadır hergün 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum, et, balık, tavuk 4 aydır hiç yoktavuk zaten 2 yıldır yemiyorum. ufff bebişimi besleyemiyorum diye bazen çok korkuyorum, sonra bu dediğimizi bulamayan hamileliği boyunca doktora bile gidemeyen insanları düşünüyorum, onların çok sağlıklı çocukları olabiliyor, inşallah bizim bebişlerde sağlıklı olur
Bebeğe aoışmak için bir kaç şey alıyım diyorum ama tam olarak ne alacağıma karar veremiyorum zıbın tulum falan bakıyorum kimisi çok pahalı geliyor üç beş kere giyecek bir şeye bu kadar para verilirmi diyorum kimisi çok ucuz geliyor o zamanda acaba kalitesizmi ya bebeğe zarar verirsediyorum o nedenle birşeyler alanlar yardımcı olabilirmi nekadar paraya hangi mağazalardan neler aldınız
hemen yap o zaman zerdeyi annesi canı istiyor çocuğun demek ;9 meyveye de dikkat et çok kilo aldırıyor, yok engel olamıyorum diyorsan da akşam geç vakitte yeme bence, sen bilirsin yinede benden söylemesi
yoğurt da olur canım ama iki kaseye çıkaröğlen ve akşam olmak üzere eti de ihmal etme canım, az da olsa yemeye çalış, doktorlarında vardır bir bildiği... Onları yemeyince sağlıksız olacak diye bir şey de yok tabi. Besleniyordur bebeğin ama senin depondan alıyor canım, zayıf düşme sonra Rabbim hepimizin yavrusuna sağlık sıhhat versin. Aminnn...
Oh ne güzel afiyet olsun. Bebeğinede maşallah cnm bnm...Ayy heyecandan doğru düzgün yazamamışım bile:)) Tam sol göğsümün altında ağrı vardı bende doktora sordum acaba çatlak falan oluşuyor ondan mı diye doktor çatlak oradan başlamaz dedi ultrasonla bakınca da bebeğin ayakları orada ondan dedi..Oğlum ayaklarını annesinin kaburgalarına yaslamış keyif yapıyorBu arada kızlar 2 haftadır her akşam 2 bardak süt içiyorum ve bebeğimi hem daha net hissediyorum( arada uyusada )hemde sanki daha güzel gelişmiş hem boyu hem kilosu sizde ihmal etmeyin lütfen bir dikişte zorlayıp bitirin ben öyle yapıyorum koca bardağa sütü dolduruyorum bir dikişte içip arkasından da meyve falan yiyince iyice tadı gidiyor ağızdan miğdem bulanmıyor:)
Bu arada herkese günaydın.Hayırlı cumalar.Haftasonu geldi yine
:)) öyle gerçekte Allah öyle yaratmışki içimizede koruma duygusunu katmış en korunaklı ve rahat yer..günaydınlar iyi günler iyi cumalar
öyleydi, şöyleydi, böyleydi derken bebeğimizin gelme vakti gelene kadar büyümeleri gelişimlerini tamamlamaları için en iyi yer karnımız..biz de gururla, fedakarlıkla onları taşımamız gerekiyor.
Kolay gelsin cnm sterese girmeden yavaş yavaş çöz işlerini... İşler yapılır önemli olan sağlığımız...hayırlı sabahlar hayırlı sabahlar annişler ve tatlı bebişleri:) çok zor 2 hafta geçirdim, işyerinde herkes izne çıktı bütün işler bana kaldı. çok yoruldum. stresten bebeğim işyerinde hiç hareket etmedi hattaama Allahtan bugün son gün herkes pzt günü geliyor:) siz nasılsınız?
acaba süt yerine yoğurt olurmu? ben 2-3 haftadır hergün 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum, et, balık, tavuk 4 aydır hiç yoktavuk zaten 2 yıldır yemiyorum. ufff bebişimi besleyemiyorum diye bazen çok korkuyorum, sonra bu dediğimizi bulamayan hamileliği boyunca doktora bile gidemeyen insanları düşünüyorum, onların çok sağlıklı çocukları olabiliyor, inşallah bizim bebişlerde sağlıklı olur
inşallah canımiki kaseye çıkartabilirim :) ama normal yemekler maalesef mideme dokunuyor inşallah bir iki haftaya kadar daha iyi olmayı umuyorum o zaman en azından et yemeye çalışıcam
Oh ne güzel afiyet olsun. Bebeğinede maşallah cnm bnm...
:)) öyle gerçekte Allah öyle yaratmışki içimizede koruma duygusunu katmış en korunaklı ve rahat yer..
Kolay gelsin cnm sterese girmeden yavaş yavaş çöz işlerini... İşler yapılır önemli olan sağlığımız...
Yoğurt da tabi olur bende sabahları yiyorum üzerine biraz pekmez gezdiriyoum bir çay kaşığı
Kızlar dua edin bugün ayrıntılım var 3 te inş her şey yolundadır.
Şimdi anladımdemek senin ufaklık minik ayaklarını yaslamış annesinin kaburgasına rahatsız ediyormuş öyle miiii çatlamıyor olduğuna da sevinmişsindir bende her akşam bir bardak muhakkak içiyorum. Doktorum dediki sütü biz kalsiyum için ihmal etmeyin diyoruz zannediliyor, halbuki protein içerdiği için özellikle içmeniz gerektiğini söylüyoruz diyor. Bir bebeğin en çok proteine ihtiyacı olurmuş. Bu aşamada beslenme çok önemli diyor. Her gün et tüketmeye özen göstermeliymişiz, et, balık ya da tavuk her çeşit olur dedi. Siz de ihmal etmeyin kızlar
Sorma bende düşünüyorum şimdiden böyle ağrı yapıyorsa ileri de yandım:) Belki annesine acırda pozisyon değiştirirgünaydın güzel annişler ve tatlı bebişler
ben meyveyide yine 3 le 5 le doymuyorum çok yiyorum hatta en çok yediğim meyve1 hafta boyunca günde yarım kilo çilek yediğim oldu eşim manav bana garip garip bakıyor diye gülüyodu zerdeydi canım evde denedik pilav gibi oldu ondan paket aradık buldukta çok şükür
bide bi yerde görmeden bahsi geçmeden ders çalışırken burnuma kokusu geldi
(bu arada dün gece yapamadım zerdemi bugün sabah kahvaltısını zerdeyle yap diyo içerdeki)
inşallah şu sınavı bi atlatayım
24. haftadan kaburgalara dayandıysa işin zor yeşimne yaramaz bu minnaklar ya benimkide baş aşagı duruyomuş bi hareket ediyo her yeden el ayak hepsiyle vuruyo sıpa
keşke bende içebilsem sütü hamileliğim boyunca içemedim :26:
Çok önemli bir bilgi, sütün bir faydasını daha öğrenmiş oldum sayende teşekkür ederimEvet çatlamamak güzel umarım kimse de olmaz ama olursa da ne yapalım bebeklerimiz için artık:)
Sorma bende düşünüyorum şimdiden böyle ağrı yapıyorsa ileri de yandım:) Belki annesine acırda pozisyon değiştirir
Süt zorlamaya çalış ben birde açık süt alıyorum inek sütü nasıl yağlı oluyor ilk zamanlar ağzımda bir tabaka bırakıyor gibiydi alıştım biraz ama yine de miğdem bulanıyor.Bnde 2 hafta oldu içeli geç kalmadın sen de ..
Süt yerine yoğurt olur mu diye bende sordum doktora yanii süt daha iyi ama illa içemiyorsan yoğurt ye dedi hani tam karşılamıyor ama idare eder gibi..
Ayrıca şöyle birşey eklemek istiyorum ben süte ayrıntı ultrasonda bebeği besleyen damarlardan birinin kapalı olmasından dolayı başladım yani doktor başlattı.Süt sadece bebeğe protein bana kalsiyum değil bebeği besleyen damarları açtığı için diğer besinlerin vitamini de daha iyi gitmesini sağladığı için de çok faydalı..Tabii diğer süt ürünleri de çok önemli yiyelim yedirelim bebişlere
doğru olanda o canım zaten sen hiç bekleme kayınvalideni falan dediğim gibi pahalı olanları onlara ayır gerisini sen hallet. bizim cok şükür giyim tamamen bitti. şimdi bakıma geçtik. bgun mesela burun aspiratörü falan aldım netten bide tırnak seti aldım :) benim yavas yavas tamamlanıyor cok şükür. ya birde birsey sorcam dün arastırma yaparken ilk sene bebek için yorgan kullanmanın boğulma tehlikesi yapabileceğini soylemiş biyer ne derece doğru sence ben bu yüzden uyku tulumu aldım bugun ama yorganda almalımıyım sence?
Çok önemli bir bilgi, sütün bir faydasını daha öğrenmiş oldum sayende teşekkür ederim
Bende çok mutluyum, hem bilgileniyor hem moral depoluyoruz, birbirimize çok iyi geliyoruzNe demek hepimiz burada hem dertleşiyoruz hem de bilgi paylaşıyoruz.Burada olduğum için çok mutluyum
Ayrıca hem ayrıntılıya bakan hemde normal kadın doğum uzmanı da aynı şeyi söyledi sütün faydasını.Bebişlerimize yarasın inşallah.Bol bol dua edelim Allah'ım hepsini korusun
Ben de dün anneme yorgan işini sordum. Kullanılıyor dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?