nabocum lera fresca iyi hoş da fiyatı çok yüksek diye biliyorum ben, 5 tl falan değil mi onun 1 lt sütü ? yani bence yoğurt için günlük sütten de mayalanabilir,onunla yoğurtta yapsak para dayanmaz.moovayı bende kullanıyorum ama o da sonuçta pastorize gezinen inek de olsa, günlük sütten daha mı iyidir bilemiyorum ama
Ben 1 kg sütü 5 gün tüketiyorum hem yoğurtken hem de sütken. Eşim hazır yoğurtçulardan, sütü de ağzına sürmez. O yüzden bana ekonomik olarak çok dokunmuyor. Ama pastörize mi günlük mü dersen ikisine de eş oranda yaklaşıyorum. İkisinde de marka seçiyorum çünkü artık birçok ünlü firmaya güvenim kalmadı.
Yeni üye oldum. Benim de (ilk) doğumum Ekim'de olacak. Keyifli paylaşımlarda bulunmak dileğiyle herkese selamlar :)
ikimiz sanki aynı şeyleri yaşıyoruz :)
ben 2 haftadır her gün 1 avuç ceviz, bir avuç badem, 3 hurma ve içebilirsem 1 kaşık pekmez içmeye çalışıyorum, birde her gün 1 yumurta yemeye çalıyorum, artık bebişler Allaha emanet :)
Yeni üye oldum. Benim de (ilk) doğumum Ekim'de olacak. Keyifli paylaşımlarda bulunmak dileğiyle herkese selamlar :)
merhaba arkadaşlar dün göbeğimin çok fırladığını ve ağırdığını söylemiştim hastaneye gittim fıtıkmış. Aman siz dikkat edin ben ev ev işi çok yaptım kızımı kucağımda taşıdım hiç sakınmadım ve fıtık çıktı sakın benim yaptıklarımı yapmayın.
Ördüğün oyuncaklara bayıldım :)) Ne kadar becerikli bi anne olacaksın, bebeğin çok şanslı :)
Ben de bi tane yelek örüyorum ama örerken sırtım ağırıyor benim ya neden böyle oluyor bilmiyorum.
merhaba arkadaşlar dün göbeğimin çok fırladığını ve ağırdığını söylemiştim hastaneye gittim fıtıkmış. Aman siz dikkat edin ben ev ev işi çok yaptım kızımı kucağımda taşıdım hiç sakınmadım ve fıtık çıktı sakın benim yaptıklarımı yapmayın.
Ben Migros'tan Moova'nın sütünü alıyorum. Piyasadaki tek serbest gezinen inek sütü çiftliği olduğu için. Ancak eşim söyledi onlar da Türkiye piyasasından çekiliyorlarmış. Onun için Lera Fresca'nın günlük sütlerine geçiş yapmayı planlıyorum. Evde yoğurdu kendim yapıyorum ve en son onların sütüyle yaptığım gerçekten çok lezzetli oldu.
Yani yapılabilir belki ama ben sütü en çok arttıran iki şeyin sebze ağırlıklı beslenme ve bol su tüketimi olduğunu duydum. Bu yüzden ekstra birşey düşünmek için erken geliyor. Belki de sütümüz inanılmaz bol olacak. Bir de bir blog var Tomris'in Emzirme Günlüğü diye. Okumanızı tavsiye ederim. Bebeğimizi nasıl emzirmemiz gerektiğinden, neleri yanlış yaptığımıza kadar pek çok şeyi anlatıyor, yabancı kaynaklardan da yaptığı çevirileri de paylaşıyor. Onun da yegane tavsiyesi "bebeğinizi sürekli emzirin ki sütünüz artsın"
Sen yine yiyormuşsun ben o kadarınıda yapnıyorum allahtan bebek haftasıyla uyumlu
Canim sakin oyle dusunme burda hepimiz birbirimize yardimci olmaya çalışıyoruz. Bildiklerimizi.bilmediklerimizi. sikintilarimizi sorup cevap buluyoruz gozden kacmistir.sakin baska bisey dusunme bizleri birakma daha dogum hikayelerimizi paylasicaz.Arkdaslar cok uzuldum ben buraya nezaman yazssam cvp veren olmuyor...caniniz saolsun birdaha yazmm herkese hayirli saglikli dogumlar....
Hoş geldin aramıza canım))
Hoşgeldin aramıza
Arkdaslar cok uzuldum ben buraya nezaman yazssam cvp veren olmuyor...caniniz saolsun birdaha yazmm herkese hayirli saglikli dogumlar....
Selam kızlar nasılsınz giremedim bugün şimdi ebebekten vermiş olduğum siparişlerim geldi aventtın göğüs koruma kalkanını aldım yorumlarını okudum yara olan göğüslerin toparlanmasına iyi geliomuş. Ve akan sütü haznesinde tutuyomuş. Ben aldım bakalım inş işe yarar :) şimdi butıkbebe de aventın urunlerinde ındırım var hani almak isteyen olursa bi baksın derim....
Arkdaslar cok uzuldum ben buraya nezaman yazssam cvp veren olmuyor...caniniz saolsun birdaha yazmm herkese hayirli saglikli dogumlar....
Bende bu hafta 2. dozumu yaptım, yaparken çok acımıyor da sonra iiki gün acıdı tabi, neyseki 3. doz bebeğin 3 aylıkken olacak dedi, tabi ben keşke bir an önce o günler gelse dedim içimden:)Slm 2.ci doz asimi oldum ve budefa acidi :)
Ben Migros'tan Moova'nın sütünü alıyorum. Piyasadaki tek serbest gezinen inek sütü çiftliği olduğu için. Ancak eşim söyledi onlar da Türkiye piyasasından çekiliyorlarmış. Onun için Lera Fresca'nın günlük sütlerine geçiş yapmayı planlıyorum. Evde yoğurdu kendim yapıyorum ve en son onların sütüyle yaptığım gerçekten çok lezzetli oldu.
Yani yapılabilir belki ama ben sütü en çok arttıran iki şeyin sebze ağırlıklı beslenme ve bol su tüketimi olduğunu duydum. Bu yüzden ekstra birşey düşünmek için erken geliyor. Belki de sütümüz inanılmaz bol olacak. Bir de bir blog var Tomris'in Emzirme Günlüğü diye. Okumanızı tavsiye ederim. Bebeğimizi nasıl emzirmemiz gerektiğinden, neleri yanlış yaptığımıza kadar pek çok şeyi anlatıyor, yabancı kaynaklardan da yaptığı çevirileri de paylaşıyor. Onun da yegane tavsiyesi "bebeğinizi sürekli emzirin ki sütünüz artsın"
Bu arada bugün sabah doktor randevumuz vardı. Doktorumuz her şeyini çok beğendi kızımızın. Bir problem yok, boyu kilosu yerinde. "Bundan sonra artık sürekli 2 katına çıkacak her kontrolümüzde" dedi. 20 gün sonraya şeker yüklemesi için randevu verdi. Magnezyum için "muz vs yiyorsan gerek yok , ama kas ağrıların krampların olursa ve sıklaşırsa kullanabilirsin takviye olarak" dedi.
"28. haftadan itibaren tansiyonunu kontrol edeceğiz, sonra da 32. haftadan itibaren her hafta muayeneye geleceksin" dedi. İlk defa bu muayenede hem de birkaç kere normal doğuma uygunluktan bahsedince zamanın ne kadar yaklaştığını anladım ve içim bir hoş oldu kızlar:)
merhaba hanimlar su siralar pek yazmiyorum ama takipteyim :),
sikintili donem geciren arkadaslarimiza gecmis olsun diyorum...
bende 2 aydir malum bolgede agrilarim vardi, batma seklinde agrilar yogunlasinca aynadan baktim bi de ne gorimmm koskocaman olmus sismis, sonra acile gittim ve vulvar varisler oldugunu soyledi ebe, kan akimi iyi olmayip ve damarlarda genisleme oldugundan varisler olusurmus,
daha ne gorecez bacaklarda varis yada hemoroid turlerini biliyordum ama boyle genital bolgede varis hic duymamistim, sizide bilgilendirmis oliyim arkadaslar... ilac verdi onu kullaniyorum hala sis olan yerlerim inmedi, bide 2. gebeliklerde ve 6. aydan sonra baslarmis, neyse artik kaldi 3 ay nasil gecicek bilmiyorummm b :26:, el ayak sismesindan sonra bide varislerle ugrasicaz... kan dolasimina iyi gelen bisey varsa bilen yazsin arkadaslarbide ben 5 kilo almisim nerdeyse, aldi basini gidiyo sofradan doymadan kalkiyorum bazen, doyasiya yemis olsam 10 kilo almistim heral, ilkinde 18 le tamamlamistim yarisindan cogu kendiliginden eridi kalanlarida ben diyet ve sporla eritmistim, neyse rabbim hayirlisiyla bitirmeyi nasip ederde bizde kavusuruz bebislerimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?