2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

Doktorun haklı olabilir canım, zaten bu iğneler konusunda tam bi uzlaşma yok doktorlar arasında, sağlıklı hamileleik yürüyor bir şekiide. Doktorunun bilgi ve tecrübesine güven?yorsan sorun yok ama için rahat edecekse bir perinatoloji uzmanında fikrini alabilirsin. Bana Çapanın Proflarından Recep Hası tavsiye etm?şlerdi, nişantaşında muayenehanesi. Normalde gebe olmayanlara bakmıyormuş ama danışma randevuları da veriyorlardı, düşünebilirsin canım. Ama bence bu kez hiçbir şey olmayacak Allahın izniyle, bizler bunu yaşadık zaten, sağlıklı gebelik en başından belli ediyor zaten kendini, senin kuzucuklarında uslu uslu gelecekler inşallah:)

Kizlar burasi asiri sicak (( ramazana az kaldi ....

Canım sizin oranın sıcağını biliyorum, tandırın içinde gibi oluyor insan ama çok etkilenirsen oruç tutma aen, susuz kalmak ödem falqn yapabilir. Ben istanbulda olduğum için gün aşırı tutmayı planlıyorum ama zorlanorsam onu da tutmam çünkü Allah bize o izni veriyor, sonra kışın günler kısayken telafi ederiz:)

demir hapı kullanmıyorum cnm. zeytinyağınadan nefret ediyorum bir kaşık mı içtin ıyyyyy .... kiraz yiyorum.

Çok faydalıııı, nimet nimet. Biz zeytinyağsız sofraya oturmayız, nefret edilir mi hiç? En güzel meyve suyu bence zeytinyağı İçemiyorsan bir damla limon damlat kaşığa. Burnunu tıka, ilaç niyetine iç. Peşinden de bir bardak ılık su, ooh, missss. Ne gerek var ilaca. Benim bir çay bardağına yakın içmişliğim de var ama tavsiye etmem Midem yanmıştı çok fena, uyuyamamıştım. Dut ve ananası da dene bence, çok faydalı.

slm bayanlar, çok giremiyorum tanışamadık daha.. nasılsınız? bir sorum olacaktı size; plesantası aşağıda olan var mı içinizde?
hıı bir tane daha var: bebeğinizin vuruşlarını nerenizde hissediyorsunuz? ben bazen çoook aşağıda hemen vajinannın üzerindeymiş gibi hissediyorum

Ay canım inanmıyorum ya çok ama çok sevindim.gözünaydın sağlıkla büyüt bebeklerini :))

Çok sevindim canım, hayırlı olsun yavruların. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Gözünaydın annesi

Canım ben ayrı yerlerde iki kez ayrıntılıya girdim, ikisinde de farklı çıktı. Birindeki kilosu diğerinden oldukça farklıydı. Çok net değil bence ultrason verileri. Bir de 2 hafta önden gidince arkadaşlarımdan öğrendiğime göre 4 kilo üstü birşey olabilirmiş diye biraz dikkat ettim beslenmeme. Abartmadan yedim bu ay. Pirinç pilavı hiç yemedim mesela, o da şeker sonuçta. Daha protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmeye çalıştım. Vitamini de hergün içmedim. Bu sefer o kadar koca kafalı çıkmadı tosunum , babası üzüldü sanki ama bence sağlıklı olanı bu. Çünkü fazla kilolu bebeklerin annelerinde şeker problemi olabiliyormuş ve benim dün şeker yüklememde bir değerim sınıra yakın çıktı sanırım. Sağlıkla gelsinler de kuzucuklar, herşeyi takıyoruz işte.

Son düzenleme:
evet bileklik yok burada. bileklik ne ki oda mı gerekli yok ya ben yaptırmayacagım sıkar falan bileğimi diye düşündüm yaptırsam mı acaba bak bşilemedim şimdi yine.

Tacın bilekliğini de yapıyorlar ve çok güzel oluyor:) internetten bi bak:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sağol canım ne bileyim nerdeyse 1 kiloya yaklaşmış. Benim ilk bebeğim olduğu için şaşırdım. Tombişim olacak benim herhalde:)))) Allahım korusun yavrumu. Amin.

Âmin inşallah sağlıklı olurlar. Ben o vitamini hiç içmiyorum. Bi de içsem ne olur acaba. Iyiki içmemişim gerek yok ona ya ben meyvemi sütümü yoğurdumu yiyorum nasıl olsa. Şeker ölçümüne randevu alıcam Pazartesi günü bakalım nasıl çıkar. Çıkarsa da diyet yapılacak artık yapcak bir şey yok. Sen de dikkat et madem sınırda çıktı. Yeme şekerli şeyler. 3 ay kaldı zaten:)

merhaba annecikler .. 2 sorum olucak 1.si bu bebişleri 2 hafta 3 hafta önden gidenlere ne yiyorsunuz? :) ben şiştikce şiştim benım bebişim normal seyirinde devam ediyor, kordonda mordonda da bi sıkıntısı yok cok şükür..2. sorumda bakım ürünlerinde hangi markayı tercih ettiniz .

Ben hergün 1 kase yoğurt yiyorum istisnasız hergün. Sabah akşam da süt içiyorum. Meyvemi de kararında hergün yerim. Yemek yemeyi hiç sevmiyorum. Canım yemek istemiyor. Sadece köfte yemeyi seviyorum. Onu yiyorum. Vitamin ilacı da içmiyorum. Demir ilâcımı içiyorum ama.
Canım normal seyretmesi yeterli. Ilerden gitmesi önemli değil.

Son düzenleme:

araştırmalarıma göre daha çok erkek bebeklerde hızlı gelişim oluyor. benim de bebeğim normalden 2-3 hafta ileride... ben ilk 5 ay grip olduğum için doktorum gün aşırı içmem için vitamin hapı vermişti.
merve ağırlıklı besleniyorum. sabahları 2 ceviz 3-4 badem ve fındık yiyorum. bol peynir ve gün içinde 1 bardak süt ya da 1 kase yoğurt yemeye özen gösteriyorum. çiğ ıspanak yiyordum. mevsim değiştikçe mevsime uygun meyveler ve sebzeler yiyorum. eti de mümkün mertebe ihmal etmiyorum. yaz geldiği için dr artık balık bulamayacağımdan gün aşırı içmem için balık hapı verdi. demir ve kalsiyum hapı da içiyorum.

henüz şeker ölçümü yaptırmadım. bu konuda kararsızım bol karpuz, kavun ve diğer meyvelerden yiyorum. Allah a şükür hiçbir şikayetim yok. bebeğim de oldukça sağlıklı :))
tüm anne adaylarına sağlıklı bir hamilelik dönemi dilerim :)

herkese iyigünler,

son birkaç sayfayı okudum, aslında cevap yazmak istediğim arkadaşlarda oldu ama biraz moralin bozuk ,yazı yazamadım,bir süredir akıntım oluyordu doktor normal demişti, dün dilimdeki yaralar için hastaneye gittim sanırım biraz yoruldum dünden beri akıntılar sarımsı yada açık kahverengi gibi oldu, yarın doktorumu arayıp bi sorucam bakalım ne diyecek ,inşallah sorun yoktur

Cuma günü de benim kontrolüm vardı. Doktor yeşile dönük ve kokulu bir akıntı ise önlem almalıyız diğerleri normal demişti.

İsterseniz yarın bir idrar kültürü verin.

Gecmiş olsun, dilerim birşey yoktur.

Bence dr unu ara yada hastaneye git. Su icmekle idrar renginin bi alakasi olabilir ama akinti baska biseyden olabilir. Tedbirli olmak da fayda var.

canım akıntı gibi değildi. suyu az içtiğimde özellikle sabah ilk tuvalette oluyordu bazen. gece su içersem olmuyordu. neyse ki bugün olmadı. suyu ihmal etmemek lazım. netten de araştırdım susuzluk ve vitaminlerin etkisiyle olurmuş.ama tabi dikkat etmek gerekiyor. daha ciddi sorunlar olmaması için önlemini almak için dr muayenesi şart.. eğer sabah olsaydı arayacaktım ama çok şükür yok.

çok sevindim. inşallah canım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeklerinizi.. inşallah sağlıklı bir hamilelik de geçirirsin..

allah hepimize yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin.. anne olmak ne güzel birşeymiş. bize en güzellikleriyle yaşatsın.. bu düşünce içimi şimdiden titretiyor.

ilk soru hakkında bir fikrm yok da, bizimki de bi aşağıda kıpırdanıo bi yukarda, çok ilgnç oluor..ya yer değiştiriyor ya biri eli biri ayağı.. keşke göreblsek napio içerde

benim de yeşilimsi oluyor bazen, sonra geçiyor renksz oluyor..doktora sordğmda açık kahverengiye bile normal demişti.. sadece kaşıntı yanma vs var mı diye sormştu, yoksa normal demşti..

Bende de sarı akıntı var ve son birkaç gündür kokulu olmaya başladı. Yarın idrar tahlili yaptrıcam. Sen de tam idrar tahlili yaptır. En azından içimiz rahat eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…