nasıl çok yüksek değilmiş, benim doktorum 169 u görünce hemen testlere başla dedi...Bence sen de ihmal etme canım...
benim bebeğim 2 haftada hemen hemen 400gr kilo almıştı ve normalde 650 700gr olması gerekirken 815gr çıktı doktorum şeker olabilir diyet yapabilirsin demişti ama bişiy çıkmadı çok şükür benim bebişim iri olucak sanırım ama kilosunu kafaya takıyorum nedense
inş çıkmaz canım eğer ki çıkarsa da çok üzmeyin kendinizi tedavisi var tamam mı canım.
Herkese selam, 50 gr şeker yükleme testimin sonucu yüksek çıktığı için,dün 3 saatlik 100 gr yükleme yaptırdım ve maalesef o da yüksek çıktı,doktorum hemen bir diyetisyenle görüşmem gerektiğini söyledi, eğer kontrol altına alınmazsa bebek açısından ciddi riskleri olabileceğinden bahsetti.bugün diyetisyene gideceğim.
Sizlere tavsiyem bu ölçümü mutlaka yaptırın, aksi takdirde ciddi sorunlarla karşılaşılabiliyor ama bu şekilde tespit edilip önlem alındığı ve kontrol edildiği takdirde bir sıkıntı oluşmuyormuş.bir de ben hamileliğim boyunca aşırı tatlı yemedim yada canım istemedi.çikolata vs.haftada bir falan yedim ama gebelik diyabeti buna bakmıyormuş.sakın aldanıp zaten yemiyorum diye düşünmeyin...
Bseylül ,canım sen de bir an önce yaptır 100 gr yüklemeni,boşuna zaman kaybetme lütfen...
Hepimize sağlıklı gebelikler diliyorum...
Yok aslında iki tane hastane çıkışımız var ama pembe olan daha süslü püslü diğeri koyu gri. Neyse artık pembeye kaldım ben çünkü bugun sonunda lohusa gecelik takımımında siparişini verdim kızımla aynı model tac takcaz inşallah
ben 20 gun once gittigimde 530 gramdi bakalim yarin kontrolum var kac ge olmus bi anormallik gorcekmiyizcok sukur ki seker cikmamis sende tosun gibi bi bebiss geliyo aileye desene:) insulin kullanma biyutuna gelmedigi surece kafama cok takmicam duyetle halledebilirim sanirim canim...
Herkese selam, 50 gr şeker yükleme testimin sonucu yüksek çıktığı için,dün 3 saatlik 100 gr yükleme yaptırdım ve maalesef o da yüksek çıktı,doktorum hemen bir diyetisyenle görüşmem gerektiğini söyledi, eğer kontrol altına alınmazsa bebek açısından ciddi riskleri olabileceğinden bahsetti.bugün diyetisyene gideceğim.
Sizlere tavsiyem bu ölçümü mutlaka yaptırın, aksi takdirde ciddi sorunlarla karşılaşılabiliyor ama bu şekilde tespit edilip önlem alındığı ve kontrol edildiği takdirde bir sıkıntı oluşmuyormuş.bir de ben hamileliğim boyunca aşırı tatlı yemedim yada canım istemedi.çikolata vs.haftada bir falan yedim ama gebelik diyabeti buna bakmıyormuş.sakın aldanıp zaten yemiyorum diye düşünmeyin...
Bseylül ,canım sen de bir an önce yaptır 100 gr yüklemeni,boşuna zaman kaybetme lütfen...
Hepimize sağlıklı gebelikler diliyorum...
Canim bende simdi sonuclarimi aldim 50 lik benim de yuksek yarin 100 luk yapilcak bakalim o nasil cikacakneyse ki teshis edildigi takdirde tedavisi var canim sende uzulme diyetisyenle gorustukten sonra bana da haber ver olur mu canim
inşallah canım diyetle halledebilirsin insuline gerek kalmaz iyi düşün iyi olsun canım. Valla ben bu çocuğu böyle giderse normal çıkaramam
Ben 20 gun once gittigimde 530 gramdi bakalim yarin kontrolum var kac ge olmus bi anormallik gorcekmiyizcok sukur ki seker cikmamis sende tosun gibi bi bebiss geliyo aileye desene:) insulin kullanma biyutuna gelmedigi surece kafama cok takmicam duyetle halledebilirim sanirim canim...
Kızlar geçmiş olsun, inşallah diyetle kontrol altına alınır. Coolcum üst üste çok aksilik yaşadın canım ama inşallah bundan sonrası rahat geçer bebişin çok uslu olur
Benim de cumartesi testim inşallah bir sorun çıkmaz şu şekerden çok korkuyorum :26:
Kızlar geçmiş olsun, inşallah diyetle kontrol altına alınır. Coolcum üst üste çok aksilik yaşadın canım ama inşallah bundan sonrası rahat geçer bebişin çok uslu olur
Benim de cumartesi testim inşallah bir sorun çıkmaz şu şekerden çok korkuyorum :26:
aaa yarın kontrolün mü var? Ne güzelbenim 5 temmuzda daha çok var bizim de 20 gün önce 500 gr dı, acaba ne kadar oldu çok merak ediyorum.. Seninkini de sabırsızlıkla bekliyorum.
Canım inşallah insülin seviyesine gelmez ki diyetine dikkat edersen geleceğini sanmam. Belki de 100lük testin normal çıkar
Evet canimm aslinda bugun bakicakti bebise ama 50 lik yukleme yuksek cikinca nasilsa yarin da gidicem diye yarin bakalim dedi bakalim ne kadar uzamis ne kadar kilo almis bizim pitircik:) walla 100 lukte bisey cikmasa bile bana bu korku yeter canim hamileligin sonuna kadar diyabeti olanlara verilen diyetlerden yapcam:)
Benim doktorum istemedi,o nedenle ben hiç yaptırmadım canım
Canim ben tam 1 ay sonrasinda yaptirdim o yuzden bilmiyorum gecikmede sorun olur mu ama bi senle ilgilenen ebeyi yada hemsireyi arasan var mi numarasi
lalecim 2.tetanoz asısını ilkinden tam 1 ay sonra yaptırman gerekiyor.tabi bir hafta önce veya sonrası sorun yaratmıyomuş.
kızlar benimkisi sizdenden yüksek açlık kan şekerim 86,şekerli sudan sonra 186 çıktı.ama aile hekimim kafana takma cok yüksekte değil dedii.((
aşı olmadım, doktorum gerek yok dedi
sağolun kızlar... Fazla geciktirmemem gerekiyor anladığım kadarıyla ama işler yoğun bugünlerde, cumaya izin alabilirsem hem aşımı yaptırcam hem de bebeğimi görmeye başka bir doktora gideceğim:))Bakalım oğluşum ne yapıyormuş:)) internetten baktım ikinci doz en geç doğuma iki hafta kalana kadar yapılmalı yazıyor. İşyeri hekimime sordum tam gün söyleyemedi gibi açıklayıcı konuşmadı. Fazla geciktirme yap dedi.glprenses için aile hekimime sormuştum. Aralarında 1 ay olacak demişti. Hemen yaptır canım ikinci dozunu. Daha fazla zaman geçirme.
bak işte benim göbek küçük 5 aylık ama küçük diyor herkes. benim kızım minyon dedi doktor annesi gibi dedi. kafası falan biraz küçükmüş ama sağlıklı dedi. ben gene de korktum küçük kalır diye Allah korusun. nasıl besleniyorsun canım? mesela ben kahvaltıda 3 dilim ekmek, en az 2-3 dilim peynir, domates, pekmez, salatalık, 1 yumurta sarısı, bazen ceviz yiyorum az mı sence? ara öğünler biraz düzensiz okulda pek yiyemiyorum pasta, börek falan yiyorum. bol meyve, günde 2 bardak süt, 2 tabak da yemek mutlaka. hiç kısmıyorum dondurma, karpuz, çikolata falan yiyorum. skjenin nasıl canım?
ayyy çok heyecanlıben de iki gündür yediklerime dikkat ediyorum canım, kilo olayına takılıyorum ben de :26: artık pilav makarna hiç yemiyorum, ekmek kepekli yiyorum. meyveye de dikkat etmek gerekir mi acaba? Ben zaten tatlı çok yemem de
ayy alemsin canim yaa guldurdun beni:) hakkimizda hayirlisi neyse o olsun bebisler saglikli olsun da gerekirse sezaryen bile olurum ama tabiki bnm de gonlumden gecen normal dogum...
aaaa ben şeker muhabbetine daldım aşıyı unuttum bişiy de demedi doktorum yaptırsam yarın olurmu acaba yada hiç yaptırmasam olurmu????
Teşekkür ederiz teyzesiOooo cok guzelmissss saglikla giymeyi nasip etsin Allahim oglusuna:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?