- 19 Mart 2013
- 1.257
- 193
- 123
ben tatile çıkmayı göze alamadım canım, insan ister istemez yoruluyor, bebeğim etkilenir diye korkuyorum bu yorgunluktan. Eğer tatile çıkmayı düşünüyorsan Müdürüne yasal hakkın olduğunu söylemelisin bence canım, saçma düşüncelerden kurtulsun.Ayrıntılıda baktılar ama yine sorarım :)
Kafam çok karışık kızlar. Allah daha büyük dert vermesin ama aklımda çok şey var.
Hiç bu yıl kadar yorulduğumu bilmiyorum.
Bebeğimin alışverişi yapılacak. Aynı zamanda tatile de gitmek istiyoruz. Eşimin işyeri temmuzda izne çık, ağustosta çıkamazsın demişler. Çok şükür büyük bi işleri vardı, o olmuş. Doktorum da izin verirse tatile gidebilicez ama ben temmuzda nasıl izne çıkıcam onu düşünüyorum. Eğer temmuzda çalışırsam ek para kazanıcam, çıkarsam o parayı alamıcam. Üstüne üstlük müdürümün saçma bir düşüncesi var. 15 günlük izin verip bunu maaşımdan kesmeyi düşünüyormuş. Ben bunu tabiki onunla konuşucam, bütün bir yıl boyunca çalıştım ben. Yasal hakkım olan 15 günlük iznimi ücretsiz kullandırmaya hakkı yok. Kendisi bir de din kültürü öğretmeni... Eğer benim hakkımı yerse asla hakkımı helal etmem...
Gunaydiiiiiinnnn güzel annisler.kızımla ben bugün şeker yüklemesi yaptırdık.sonuclarimizi alicaz bakalım öğleden sonra.ins birşey çıkmaz:)
ben tatile çıkmayı göze alamadım canım, insan ister istemez yoruluyor, bebeğim etkilenir diye korkuyorum bu yorgunluktan. Eğer tatile çıkmayı düşünüyorsan Müdürüne yasal hakkın olduğunu söylemelisin bence canım, saçma düşüncelerden kurtulsun.
Ayrıntılıda baktılar ama yine sorarım :)
Kafam çok karışık kızlar. Allah daha büyük dert vermesin ama aklımda çok şey var.
Bebeğimin alışverişi yapılacak. Aynı zamanda tatile de gitmek istiyoruz. Eşimin işyeri temmuzda izne çık, ağustosta çıkamazsın demişler. Çok şükür büyük bi işleri vardı, o olmuş. Doktorum da izin verirse tatile gidebilicez ama ben temmuzda nasıl izne çıkıcam onu düşünüyorum. Eğer temmuzda çalışırsam ek para kazanıcam, çıkarsam o parayı alamıcam. Üstüne üstlük müdürümün saçma bir düşüncesi var. 15 günlük izin verip bunu maaşımdan kesmeyi düşünüyormuş. Ben bunu tabiki onunla konuşucam, bütün bir yıl boyunca çalıştım ben. Yasal hakkım olan 15 günlük iznimi ücretsiz kullandırmaya hakkı yok. Kendisi bir de din kültürü öğretmeni... Eğer benim hakkımı yerse asla hakkımı helal etmem...
Arkadaşlar merhaba,
Daha öncede yazmıştım ama ben çok giremediğimden genel olarak okumakla yetiniyorum sizlerin yazdıklarını:) 23 haftalık hamileyim ve 2 hafta sonra izne çıkacağım. önce istanbuldan eneze gidicez 3 gün orda kalıcaz, sonra bozcaadaya gidip 3 gün orda kalıcaz. Ordan annemlere gidicez bandırmaya ve en son da ankaraya gidicez eşimin ailesine, yani toplamda 1800 km falan yol yapıcaz. Ama en uzun yolumuz bandırma-ankara arası 6 saat, onun dışındakiler hep 2-3 saatlik yollar ve her gittiğimiz yerde 3 gün kalıcaz. Hafta sonu doktor kontrolüm var sorucam ama siz uzun yolculuk yaptınız mı bu zamanlarınızda, ya da tatil yapan arkadaşlar deniz için önerileriniz olur mu?
Tehlikeli bir durumum yok ama yinede tabii baya bi gezeceğim için tedirgin oldum. Yorumlarınıız bekliyorum:)
Sağolun
Canım pazartesi gün benimde hafif hafif karın ağrılarım oldu.Tabi biz eşimle panik olduk acaba erken doğum belirtisi falan mı diye,hatta bütün bir gün sürdü diyebilirim ama sonra anladık ki gaz sancısıymış.Haftasonu biraz ayaklarımı suya sokmuştuk,aklıma da geldi acaba üşütürmüyüm diye ama yine de devam ettim.Nitekim bana gaz sancısı ve acaba erken doğum korkusuyla geri döndü.O nedenle ayaklarına dikkat et canım.Üşütünce oluyor sanırım.
Neler soruyorsunuz doktora kızlar? Ben haftasonu sorayım..
:))) her yerden yetiyor maşallahUltrason resmi var bakıp duruyorum babası karamuk gözlüm diye seviyor .
Ben babasına da benzetemedim kendime de , Allahım ne olursun bana yaza benim tarafıma benzesin
K.v genlerimiz baskın dedi bir kere , Allahım sen büyüksün Amin
Dun cok sicakti hava butun gun klimayi acip oturdum salak gibi o yapti galiba
Arkadaşlar herkese günaydın kızıma kendim kapı süsü yaptım bakalım beğenecekmisiniz
Eki Görüntüle 1174964
Ben biraz pimpirikli bir hamişim, yolculuktan kaçınıyorum. Şimdiye kadar isadece Silivriye gittik 2 saat sürdü ertesi gün dönüş toplam 4 saat ama hiç sıkıntı olmadı o zaman. Otururken ön koltuğu arkaya doğru çekip ayaklarımı iyice uzatoyordum,( yarı uzanır gibi) bir de arada ayaklarımı sırayla bağdaş kurar gibi oturduğum yere çekiyordum. Aynı pozisyonda uzun süre kalmamak gerekiyor, şişlik yapabilir. Yol esnasında uygun yerler bulursanız saat başı 5-10 dk yürüyüş yapmak da iyi gelecektir. Son olarak arabanın klimasına dikkat et, klima bebekler için çok zararlı, göbeğine denk gelmesin. Ben ayak ve yukarı doğru üfleyecek şekilde ayarlamıştım, ve tabii ki bol su içmeyi ihmal etme. Susuzluk en büyük ödem sebebi. Sirkülasyonu da benzinliklerde halledersin artık:) Biraz uzun oldu ama yardımcı olmaya çalıştım. Allah yolunuzu açık etsin.
Teşekkür ederim bilgi için. 5 yere yolculuk yapacağım ama en uzunu ankara olacak onda da her 2 saatte bir mola veririz diye düşünüyorum. Benim tek korkum bebeğe zarar gelmesi yani allah korusun erken doğum ya da lekelenme falan.
Patik daha iyi olur :)Arada ayaklarını havalandır,sonra tekrar giy :)
Canım çok hızlısın,maşallah. Foruma ilk geldiğinde hevesim yok vs. diyordun,şimdi seni böyle görünce çok seviniyorum :)))Hep böyle ol :)
Aslında ben de istiyorum bişiler hazırlamak ama erken mi diyorum.1 ay sonra başlamayı düşünüyorum ama iyice ağırlaşacağım ve çok zor olacak biliyorum.Daha bebek alışverişini de yapmadım...Bakalım Allah kolaylık verir inşallah hepimize...
Hayır canım tığ örgü amigurumi olarak geçiyor adı bir senedir oyuncak falan örüyorudum kapı süsünü ve bebek şekerlerinide böyle bir becerim varken kendim yapmak istedim
Ben biraz pimpirikli bir hamişim, yolculuktan kaçınıyorum. Şimdiye kadar isadece Silivriye gittik 2 saat sürdü ertesi gün dönüş toplam 4 saat ama hiç sıkıntı olmadı o zaman. Otururken ön koltuğu arkaya doğru çekip ayaklarımı iyice uzatoyordum,( yarı uzanır gibi) bir de arada ayaklarımı sırayla bağdaş kurar gibi oturduğum yere çekiyordum. Aynı pozisyonda uzun süre kalmamak gerekiyor, şişlik yapabilir. Yol esnasında uygun yerler bulursanız saat başı 5-10 dk yürüyüş yapmak da iyi gelecektir. Son olarak arabanın klimasına dikkat et, klima bebekler için çok zararlı, göbeğine denk gelmesin. Ben ayak ve yukarı doğru üfleyecek şekilde ayarlamıştım, ve tabii ki bol su içmeyi ihmal etme. Susuzluk en büyük ödem sebebi. Sirkülasyonu da benzinliklerde halledersin artık:) Biraz uzun oldu ama yardımcı olmaya çalıştım. Allah yolunuzu açık etsin.
Cool'cum senin için ekstra zor oldu bu gebelik süreci ama sen çok güçlü ve pozitif bir insansın, oğulcuğun çok şanslı olacak bu konuda çünkü çok neşeli ve sağlam bir annesi var onun:) Genel-geçer yasalara kurban gitmezsen gelinciğin çok sever seni böyle:) Evhamlara kapılma olur mu arkadaşım?Maşallah ameliyattan sonraki süreci atlattın, tekrar işe başladın.Artık eskisi gibi devam edebilirsin hazırlık planlarına. Ben de çok fazla hazırlık yapmak taraftarı değilim ama temel ihtiyaçlarını da ihmal edemeyiz kuzucukların. İki mağaza kestirdim ben gözüme, orda A^dan Z^ye herşey var.Biri e-bebek'in d,ğeri Mini Damlanın. Ben beğendiğim şeyleri ialıyorum ama son bir ay kala bu mağazalra gidip kıvır zıvır herşeyi birden alacam.Sen de öyle yapabilirsin. Son aylarımız artık, daha az hareket, daha çok dikkat ederek bebişlerimizin karnımızda olduğu günlerin tadını çıkaralım en iyisi, di mi ama?:)
Canım ben de bugün gidiyorum kontrole, araya 1 ay girince soru listem de kabardı:) Sana göğüs ucu kremini hatırlatayım; 28 veya 32. haftadan sonra kullanılması gerekiyor diyenler var, benim arkadaşlarım hep kullanmış, Lansinohu tavsiye ediyor herkes. Emzirme döneminde göğüsün yara olmasını engelliyormuş ve çok faydasını görmüşler.Bunu soracam bir de şimdiye kadar çalıştığım için gerek duymadım ama yürüyüş yapabilir miyim, ve ne kadar yapmalıyım diye soracam, bir de bu aylarda namaz kılmak bebişi zorlar mı, oturarak mı devam etsem diye soracam. Senin listende neler var, kaçırdığım birşey varsa sorayım bende soktoruma?:)
Fena korkutmuş seni KV:)) İnşallah nur yüzlü fıstık gibi bi kızın olur:)
Canım klim açok zararlı, sizin oralar da çok sıcak biliyorum ama camları açıp oturmak daha iyi olur senin için. Bak biraz korkutacam seni ama bizim Dbakıra çocuk soktoru olan bir yakınımız var, kadın gebeliğinde klima gördüğü yerden kaçıyormuş, çünkü anne karnındaki bebeği zatüre bile yapabiliyormuş Klima havası. En azından direk karşısında klamamya dikkat et olur mu?
Harika olmuş, kızın peşini bırakmaz artık annesi, her gn bir oyuncak yaptırır sana:)
kapı süsün cok güzel olmuş canım.maşallah becerikliymissin.ben hazır alırım kesin hiç beceremem.ne örgü ne el işi bişeyler,yapanlara özeniyorum ama:) cool benim bebeğiminde bir tane hastane cıkışı ve bir patiği var artık almam lazım farkındayım ağırlasınca hiç bişey bakamıcam doğrudürüst.
Ayrıntılı da bakıldı aslında , bende sormadım diye üzülmeyim
Alışverişi bende çok kafaya taktım , ama halledilir . Alışveriş yapacağın yer sana yakın hafta sonu bile halledersin .
Tatile kaç saatlik bir yolculuk olacak ? Ek para alışveriş öncesi lazım olur aslında , ama dinlenmeye de ihtiyacın var .
Ne kadar etkiler seni alamazsan onun muhasebesini yap . Müdürün saçmaladığının farkında mı acaba ? 1 yıl çalışmış ve 15 gün
izin kullanmayı hak etmişsin . Kafaya takacak sorunlar değil canım ya Rabbim dert vermesin kimseye Amin
İzmire ya da aydına gitmeyi düşünüyoruz. İzmir otobüsle 8 saat ama aydını bilmiyorum kaç saattir.. Ek para bana çok iyi gelecek. 25inde alıcam paramı eğer kalırsam. Olmaza 25inden sonra gideriz. Hakkımızda hayırlısı olsun...
Canım ben de bugün gidiyorum kontrole, araya 1 ay girince soru listem de kabardı:) Sana göğüs ucu kremini hatırlatayım; 28 veya 32. haftadan sonra kullanılması gerekiyor diyenler var, benim arkadaşlarım hep kullanmış, Lansinohu tavsiye ediyor herkes. Emzirme döneminde göğüsün yara olmasını engelliyormuş ve çok faydasını görmüşler.Bunu soracam bir de şimdiye kadar çalıştığım için gerek duymadım ama yürüyüş yapabilir miyim, ve ne kadar yapmalıyım diye soracam, bir de bu aylarda namaz kılmak bebişi zorlar mı, oturarak mı devam etsem diye soracam. Senin listende neler var, kaçırdığım birşey varsa sorayım bende soktoruma?:)
Amin , ben Antalya ya gidecektim bayramda ama vazgeçeceğim canım . Göze alamayacağım . Üstelik otobüsle gidecektik , ayaklarım şişer benim
Yine de doktoruma sorabilirim
Cool'cum senin için ekstra zor oldu bu gebelik süreci ama sen çok güçlü ve pozitif bir insansın, oğulcuğun çok şanslı olacak bu konuda çünkü çok neşeli ve sağlam bir annesi var onun:) Genel-geçer yasalara kurban gitmezsen gelinciğin çok sever seni böyle:) Evhamlara kapılma olur mu arkadaşım?Maşallah ameliyattan sonraki süreci atlattın, tekrar işe başladın.Artık eskisi gibi devam edebilirsin hazırlık planlarına. Ben de çok fazla hazırlık yapmak taraftarı değilim ama temel ihtiyaçlarını da ihmal edemeyiz kuzucukların. İki mağaza kestirdim ben gözüme, orda A^dan Z^ye herşey var.Biri e-bebek'in d,ğeri Mini Damlanın. Ben beğendiğim şeyleri ialıyorum ama son bir ay kala bu mağazalra gidip kıvır zıvır herşeyi birden alacam.Sen de öyle yapabilirsin. Son aylarımız artık, daha az hareket, daha çok dikkat ederek bebişlerimizin karnımızda olduğu günlerin tadını çıkaralım en iyisi, di mi ama?:)
Fena korkutmuş seni KV:)) İnşallah nur yüzlü fıstık gibi bi kızın olur:)
Canım klim açok zararlı, sizin oralar da çok sıcak biliyorum ama camları açıp oturmak daha iyi olur senin için. Bak biraz korkutacam seni ama bizim Dbakıra çocuk soktoru olan bir yakınımız var, kadın gebeliğinde klima gördüğü yerden kaçıyormuş, çünkü anne karnındaki bebeği zatüre bile yapabiliyormuş Klima havası. En azından direk karşısında klamamya dikkat et olur mu?
Harika olmuş, kızın peşini bırakmaz artık annesi, her gn bir oyuncak yaptırır sana:)
Arkadaşlar herkese günaydın kızıma kendim kapı süsü yaptım bakalım beğenecekmisiniz
Eki Görüntüle 1174964
Çok saol canım,ne güzel şeyler söylemişsin,çok mutlu ettin beni.Sever dimi beni gelinim ama buradaki hiçir kız annesi bana kızını vermedi :) Çaktırmadan First'ün kızını düşünüyordum, hani pıhtılı dayanışması kontenjanından onu da Turchanka kaptı,kaldık mı açıktta :)) Pozitif olmaya çalışıyorum,hele bebeğim sağlıklı zamanında doğsun sen o zaman gör beni :))Neşemden,keyfimden geçilmez...İnşallah 2014 ekimde doğum yapmış anneler topiğinde buluştuğumuzda çok daha keyifli,çok daha güzel şeylerden bahsedeceğiz. Bende alınacakları az çok kafamda belirliyorum ama son zamana bırakmak hiç benim tarzım değil normal hayatta, herşey hemen olup bitsin isterim ama bu bebek bana sabretmeyi öğretti sanırım :) Ben de bekleyeceğim canım.
Ayrıntılıda baktılar ama yine sorarım :)
Patik daha iyi olur :)Arada ayaklarını havalandır,sonra tekrar giy :)
Canım çok hızlısın,maşallah. Foruma ilk geldiğinde hevesim yok vs. diyordun,şimdi seni böyle görünce çok seviniyorum :)))Hep böyle ol :)
Aslında ben de istiyorum bişiler hazırlamak ama erken mi diyorum.1 ay sonra başlamayı düşünüyorum ama iyice ağırlaşacağım ve çok zor olacak biliyorum.Daha bebek alışverişini de yapmadım...Bakalım Allah kolaylık verir inşallah hepimize...
yok hafta sonu kpss için elazıga gitcez malatyaya da ugrayacaz oralarda gezecem dedim tamam dedi kartta bende teslim etmedim ek kartı getir öyle verecem dedimdünde akşam arkadaşları aradı gidiyim mi diye kıvranıyo git ama eger alışverişte agzını açarsan ekmek alma dışında dışarı yüzü göstermem sana dedim tamam karışmam dedi gazım kaçmassa azcık adam olcak bizimki
Gunaydiiiiiinnnn güzel annisler.kızımla ben bugün şeker yüklemesi yaptırdık.sonuclarimizi alicaz bakalım öğleden sonra.ins birşey çıkmaz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?