2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
ben tatile çıkmayı göze alamadım canım, insan ister istemez yoruluyor, bebeğim etkilenir diye korkuyorum bu yorgunluktan. Eğer tatile çıkmayı düşünüyorsan Müdürüne yasal hakkın olduğunu söylemelisin bence canım, saçma düşüncelerden kurtulsun.

Konuşucam canım. İnsanlar ne kadar kolay hak yiyorlar. Bir de oruç tutuyorlar.. Allahım görüyor nasıl tuttuklarını...

Selam kızlar doğum da hastane çantası için neler gerekli onlarıda ayrıntılı olarak paylaşırmısınız? Benim ilk doğum olacak ta. Önerilerinizi bekliyorum

Ayrıntılı da bakıldı aslında , bende sormadım diye üzülmeyim
Alışverişi bende çok kafaya taktım , ama halledilir . Alışveriş yapacağın yer sana yakın hafta sonu bile halledersin .
Tatile kaç saatlik bir yolculuk olacak ? Ek para alışveriş öncesi lazım olur aslında , ama dinlenmeye de ihtiyacın var .
Ne kadar etkiler seni alamazsan onun muhasebesini yap . Müdürün saçmaladığının farkında mı acaba ? 1 yıl çalışmış ve 15 gün
izin kullanmayı hak etmişsin . Kafaya takacak sorunlar değil canım ya Rabbim dert vermesin kimseye Amin

Ben biraz pimpirikli bir hamişim, yolculuktan kaçınıyorum. Şimdiye kadar isadece Silivriye gittik 2 saat sürdü ertesi gün dönüş toplam 4 saat ama hiç sıkıntı olmadı o zaman. Otururken ön koltuğu arkaya doğru çekip ayaklarımı iyice uzatoyordum,( yarı uzanır gibi) bir de arada ayaklarımı sırayla bağdaş kurar gibi oturduğum yere çekiyordum. Aynı pozisyonda uzun süre kalmamak gerekiyor, şişlik yapabilir. Yol esnasında uygun yerler bulursanız saat başı 5-10 dk yürüyüş yapmak da iyi gelecektir. Son olarak arabanın klimasına dikkat et, klima bebekler için çok zararlı, göbeğine denk gelmesin. Ben ayak ve yukarı doğru üfleyecek şekilde ayarlamıştım, ve tabii ki bol su içmeyi ihmal etme. Susuzluk en büyük ödem sebebi. Sirkülasyonu da benzinliklerde halledersin artık:) Biraz uzun oldu ama yardımcı olmaya çalıştım. Allah yolunuzu açık etsin.

Cool'cum senin için ekstra zor oldu bu gebelik süreci ama sen çok güçlü ve pozitif bir insansın, oğulcuğun çok şanslı olacak bu konuda çünkü çok neşeli ve sağlam bir annesi var onun:) Genel-geçer yasalara kurban gitmezsen gelinciğin çok sever seni böyle:) Evhamlara kapılma olur mu arkadaşım?Maşallah ameliyattan sonraki süreci atlattın, tekrar işe başladın.Artık eskisi gibi devam edebilirsin hazırlık planlarına. Ben de çok fazla hazırlık yapmak taraftarı değilim ama temel ihtiyaçlarını da ihmal edemeyiz kuzucukların. İki mağaza kestirdim ben gözüme, orda A^dan Z^ye herşey var.Biri e-bebek'in d,ğeri Mini Damlanın. Ben beğendiğim şeyleri ialıyorum ama son bir ay kala bu mağazalra gidip kıvır zıvır herşeyi birden alacam.Sen de öyle yapabilirsin. Son aylarımız artık, daha az hareket, daha çok dikkat ederek bebişlerimizin karnımızda olduğu günlerin tadını çıkaralım en iyisi, di mi ama?:)

Neler soruyorsunuz doktora kızlar? Ben haftasonu sorayım..

Canım ben de bugün gidiyorum kontrole, araya 1 ay girince soru listem de kabardı:) Sana göğüs ucu kremini hatırlatayım; 28 veya 32. haftadan sonra kullanılması gerekiyor diyenler var, benim arkadaşlarım hep kullanmış, Lansinohu tavsiye ediyor herkes. Emzirme döneminde göğüsün yara olmasını engelliyormuş ve çok faydasını görmüşler.Bunu soracam bir de şimdiye kadar çalıştığım için gerek duymadım ama yürüyüş yapabilir miyim, ve ne kadar yapmalıyım diye soracam, bir de bu aylarda namaz kılmak bebişi zorlar mı, oturarak mı devam etsem diye soracam. Senin listende neler var, kaçırdığım birşey varsa sorayım bende soktoruma?:)

Fena korkutmuş seni KV:)) İnşallah nur yüzlü fıstık gibi bi kızın olur:)
Dun cok sicakti hava butun gun klimayi acip oturdum salak gibi o yapti galiba

Canım klim açok zararlı, sizin oralar da çok sıcak biliyorum ama camları açıp oturmak daha iyi olur senin için. Bak biraz korkutacam seni ama bizim Dbakıra çocuk soktoru olan bir yakınımız var, kadın gebeliğinde klima gördüğü yerden kaçıyormuş, çünkü anne karnındaki bebeği zatüre bile yapabiliyormuş Klima havası. En azından direk karşısında klamamya dikkat et olur mu?

Arkadaşlar herkese günaydın kızıma kendim kapı süsü yaptım bakalım beğenecekmisiniz
Eki Görüntüle 1174964

Harika olmuş, kızın peşini bırakmaz artık annesi, her gn bir oyuncak yaptırır sana:)

Son düzenleme:

Hayır canım tığ örgü amigurumi olarak geçiyor adı bir senedir oyuncak falan örüyorudum kapı süsünü ve bebek şekerlerinide böyle bir becerim varken kendim yapmak istedim

kapı süsün cok güzel olmuş canım.maşallah becerikliymissin.ben hazır alırım kesin hiç beceremem.ne örgü ne el işi bişeyler,yapanlara özeniyorum ama:) cool benim bebeğiminde bir tane hastane cıkışı ve bir patiği var artık almam lazım farkındayım ağırlasınca hiç bişey bakamıcam doğrudürüst.

Çok saol canım,ne güzel şeyler söylemişsin,çok mutlu ettin beni.Sever dimi beni gelinim ama buradaki hiçir kız annesi bana kızını vermedi :) Çaktırmadan First'ün kızını düşünüyordum, hani pıhtılı dayanışması kontenjanından onu da Turchanka kaptı,kaldık mı açıktta :)) Pozitif olmaya çalışıyorum,hele bebeğim sağlıklı zamanında doğsun sen o zaman gör beni :))Neşemden,keyfimden geçilmez...İnşallah 2014 ekimde doğum yapmış anneler topiğinde buluştuğumuzda çok daha keyifli,çok daha güzel şeylerden bahsedeceğiz. Bende alınacakları az çok kafamda belirliyorum ama son zamana bırakmak hiç benim tarzım değil normal hayatta, herşey hemen olup bitsin isterim ama bu bebek bana sabretmeyi öğretti sanırım :) Ben de bekleyeceğim canım.

Fena korkutmuş seni KV:)) İnşallah nur yüzlü fıstık gibi bi kızın olur:)

Örnekleri var canım :) eşim akrabaların çocuklarına bakıyorum hep onlara benzemiş , Güzel duan iiçin de Aminnn , Allahım ne isterse o olur , sağlıklı sıhatli olsun inşAllah birde bana benim tarafa benzesin Amin

Daha yeni mi aldın canım sennn? Hani o konuştuğumuzda haftasonu alışverişe çıkamamıştın da, haftaiçi alacaktın ??? Beni atlatmışsın sanırım :)))Bende ameliyat,şeker vs. derken gözümden kaçtı bak :)

Bebişin güle güle,sağlıklı,mutlu günlerde kullansın inşallah.İlkini aldın ya gerisi gelir artık canım :)

İzmire ya da aydına gitmeyi düşünüyoruz. İzmir otobüsle 8 saat ama aydını bilmiyorum kaç saattir.. Ek para bana çok iyi gelecek. 25inde alıcam paramı eğer kalırsam. Olmaza 25inden sonra gideriz. Hakkımızda hayırlısı olsun...

Amin , ben Antalya ya gidecektim bayramda ama vazgeçeceğim canım . Göze alamayacağım . Üstelik otobüsle gidecektik , ayaklarım şişer benim
Yine de doktoruma sorabilirim

Göğüs ucu kremini ben de sorucam canım sen hatırlattın sağolasın :))

Benim soracağım sorular.
1- Bel ağrısı olması normal mi?
2- Garnier güneş kreminin bir zararı var mıdır?
3- Bebeğin kalp sesini dinlemek istiyoruz sakıncası yoksa :)
4- Hamilelik egzersizlerinin zararı var mıdır?
5- Göbekte batma normal mi?
6- Odalarınız tek kişilik mi? İki kişilik oda da var mı? (2 kişilik oda istemem çünkü)
7- Tatile gitmemde bir sakınca var mı?
8- Rahim ağzı ölçümü yapılacak.
9- 32. hafta raporunu ne zaman almaya geleyim?
10- Bebeğim dönmüş mü?
11- Bebeğin iç organlarına baktırılacak.

Boyunu kilosunu zaten söylüyor.
Şimdilik bu kadar :)

Amin , ben Antalya ya gidecektim bayramda ama vazgeçeceğim canım . Göze alamayacağım . Üstelik otobüsle gidecektik , ayaklarım şişer benim
Yine de doktoruma sorabilirim

Geçen yıl antalyaya gitmiştik çok güzel bi tatil geçirmiştim. Ama orayı bu yıl biz de göze alamadık...
12 saat otobüsle zor olur bize..
Sen de daha yakın bi yer düşünebilirsin canım doktoruna bi sor bakalım. Ben de sorucam...

Yaa biliyorum canim ama evin butun kapi pencereleri acik ama gram esmiyo verdigin ornegi canli canli yakin bi arkadasimda yasadik canim o da clexan kullaniyodu ve tiroidi vardi 8aylikken suyu geldi hemen doguma aldilar meger bebis anne karninda zaturre olmus tabi baya bi sure kuvozde kaldi iyilesti ama cok korktular hakli olarak madem klima acamiyoruz o zaman soguk suyla bi dus almak lazim yoksa sicaktan isilik olcam:)

Hehehe canim henuz kizimi vermedim doguma kadar turchanka nin sevgi pitircigi halleri devam edecek mi gozlemem lazim bizden koz almak oyle kolay diil :) kismet bu isler bi kizi 100 kisi ister 1 kisi alir derler:)

daha önce çalıştığım şirket 1 hafta izin verip , 2 hafta kullandım diye bizden imza alıyordu, bizimkiler dindar değildi ,sanırım bu karakter bozukluğuyla ilgili bir şey

burda maşallah birbirimize ilaç gibi geliyoruz, msa08 de artık bebiş hazırlıklarına kaptırdı kendini :)

bende ramazandan sonra inşallah listeme göre bakıcam birşeyler, annem eminönünde havuzlu hana gidecek, eşim hastane çıkışını ben alıcam kimse almasın dedi, halası 2 tane battaniye örmüş, zıbın takımı felan almış, bebek arabası şu anda düşünmüyorum beşiğide arkadaşımdan isticem sonra iyileşince çıkar güzel bir şey bakarım, babaannemizde yelek örüyor galiba, elinde mavi ip gördüm :) yavaş yavaş tamamlarız inşallah, yeterki sağlık olsun

geçen gün eşim "sen biraz psikopatsın "dedi bana hayırdır korktun mu dedim, "korkmamak mümkün mü" diyor, aslında kendimi hiç psikopat olarak düşünmemiştim ama sanırım damarıma bastığı günlerde biraz sertleşiyorum :) şimdi sen psikopata bağlamışsın , suç bizde mi?? değil zorla yapıyorlar

Gunaydiiiiiinnnn güzel annisler.kızımla ben bugün şeker yüklemesi yaptırdık.sonuclarimizi alicaz bakalım öğleden sonra.ins birşey çıkmaz:)

inşallah güzel sonuçlarla gelirsin,bende sanırım cumartesi yaptırıcam, doktorla konuştum içemem ben sıvı ,içersemde kusarım içimde tutamam dedim ,50lik yaptırırız dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…