kizlar gvnin sorunu neydi.ben sadece sonu biliyorum.cok etkilendim ama bilmedigimden de anlayamadim.neden boyle oldu merak ediyorum.
merhaba güzel hamişler benim kalp çarpıntım olmaya başladı bu ara bide karnımda acayip kasılmalar oluyo özellikle geceleri varmı sizdede bu durum yaa :26::26:
hiç kafama takmadım zaten canım, senin doktorunun söylediklerini de duyunca daha da pekiştiCanim ben hem radyolog a hemde perinatoloji uzmanina gittim detayliya benimde cok hafif genislik var 4.4 mm iki tarafta ama iki doktorda bunun onemli bisey olmadigini ozellikle erkek bebeklerin buyuk bolumunde bu haftalarda bunun goruldugunu bunun % 90 gececegini sadece bi ihtimal dogum sonrasi bebek doktoruna hatirlatmamizi soylediler ozellikle 7mm leri 10mm leri gectigi zwmanlar problem olma riski artiyomus ozellikle profosor bu hiiic sorun degil dedi yani kafana takma sakin hatta benim dun kontrolum vardi doktor tekrar bakti 4mm civari artma yok yani merak etme dedi... gvn arkadasin sorunu daha farkliydi...
Senin listede baya bir kalabalıkmış:)) et yemeye çalış canım, protein çok önemli diyor doktorlar... bebeğin dönüp dönmediğini ben de çok merak ediyorum. Normal şartlarda ne zaman dönmesi gerekiyormuş bir de onu sorar mısın? Buraya sonucu muhakkak yazar mısın bekliyorumson yaptırdığım tahlil sonuçları çıkmış
Glukoz ▼72 mg/dL 74 - 106
Serbest T3 2.4 pg/mL 2.3 - 3.9
Serbest T4 0.77 ng/mL 0.54 - 1.24
TSH 2.62 mU/mL 0.34 - 5.6
CRP 1.15 mg/dL 0 - 5
çok şükür TSH düşmüş, cumartesi günü endokrin doktoruyla randevum var bakalım ne diyecek
bu akşamda kadın doğum doktoruma gidicem, benim sorular biraz fazla galiba
1-D vitamini testi ( canan karatay mutlaka yaptırın demişti,bende 6 aydır güneşe felan çıkmıyorum bi bakalım dedim )
2-kan pıhtılaşması testine gerek varmı diye sorucam,
3-detaylı ultrason sonucuna bakıcaz-böbrekleri felan sorarım
4-karın ağrısı ve kramplar
5-akıntı
6- bebek dönmüşmü
7-ne tarafa yatmalıyız
8-b12- demir ve omega 3 vitaminleri ( geçen ay vermişti ama kullanamamıştım, sulandırıp içebileceğim bir şey varmı diye sorucam)
9-hiç et yemiyorum sorun olurmu
10- bebeğin sıvısı yeterlimi
11-servikal uzunluk nedir
12- tabiki boy kilo :)
aklıma gelenler bunlar, sizce eksik bir şey varmı?
çok yürüyünce nefes nefese kalıp kalp çarpıntımı hissediyorum ama kramp henüz olmuyor. Sıcaklar çok bunaltıyor beni bu aralar, ben hiç bu kadar terlediğimi hatırlamıyorum. Normalde vücudum hiç terlemezdi şimdi resmen sırtımdan aktığını hissediyorum:26:merhaba güzel hamişler benim kalp çarpıntım olmaya başladı bu ara bide karnımda acayip kasılmalar oluyo özellikle geceleri varmı sizdede bu durum yaa :26::26:
kizlar gvnin sorunu neydi.ben sadece sonu biliyorum.cok etkilendim ama bilmedigimden de anlayamadim.neden boyle oldu merak ediyorum.
Benim arada sirada kasilmalarim oluyo bu haftalardan sonra olabiliyo ilkindede olmustu karnin bi bolgesi sertlesiyo bikac saniyelik bisey toplanmis gibi oluyo sonra geciyo bu durumh yasayan varmi ben normal diye biliyorum ama yinede doktorumla konusacagim...
Hehehe canim henuz kizimi vermedim doguma kadar turchanka nin sevgi pitircigi halleri devam edecek mi gozlemem lazim bizden koz almak oyle kolay diil :) kismet bu isler bi kizi 100 kisi ister 1 kisi alir derler:)
Kızlar merhaba ya ben aşı vurulmadım çok dikkate almadım acaba aranızda yaptırmayan varmı ?
First seni anlıyorum kız vermek kolay değil.Benim de kızım olsa çok zor verirdim .bu nazları çekeceğiz artık.
Glprenses sen de kızını coolun oğluna versen ne olur.Bak zorluklarla nasıl da başa çıkıyor maş.kızının da kötü anlarında mutlaka yanında olur .Bu teklifi düşün bu akşama kadar eğer kararın olumluysa cool la beraber bizde geliriz istemeye :) oğlan bizim kız bizim
Bu arada kına gecem de etrafında kına tepsisiyle dolaşıp hüzünlü hüzünlü türküler çığırdıkları zaman ( söylemeden geçmiyeyim : bu çok garip bir tören ,afrika kabileleri tarafından kaçırılmışım gibi hissetmiştim kendimi ) benim annem ağlıyordu ,kaynanam da bir gülümseme :)hayır bunları anlatıyorum ki işte kız çocuğum olacak böyle pembe şöyle kurdele böyle tatlı ama bir de böyle bir son var bilin yani:)
Benim arada sirada kasilmalarim oluyo bu haftalardan sonra olabiliyo ilkindede olmustu karnin bi bolgesi sertlesiyo bikac saniyelik bisey toplanmis gibi oluyo sonra geciyo bu durumh yasayan varmi ben normal diye biliyorum ama yinede doktorumla konusacagim...
Bende kalp çarpıntısı değilde karnımda kasılma ve ağrı oldu dün akşam.. Biraz iş yaptım ama geröekten çok basit şey yaptım hatta yapamadım daha yeni yapmaya başlamıştım ağrım oldu uzandım hemen ama korktumda.Bugün yok şükür ama bazen yürürken de oluyor nedendir acaba ?
hiç kafama takmadım zaten canım, senin doktorunun söylediklerini de duyunca daha da pekiştinormal bir durum olarak karşıladım hep.
inşallah sağ salim kucağımıza alırız yavrularımızı
Senin listede baya bir kalabalıkmış:)) et yemeye çalış canım, protein çok önemli diyor doktorlar... bebeğin dönüp dönmediğini ben de çok merak ediyorum. Normal şartlarda ne zaman dönmesi gerekiyormuş bir de onu sorar mısın? Buraya sonucu muhakkak yazar mısın bekliyorum
çok yürüyünce nefes nefese kalıp kalp çarpıntımı hissediyorum ama kramp henüz olmuyor. Sıcaklar çok bunaltıyor beni bu aralar, ben hiç bu kadar terlediğimi hatırlamıyorum. Normalde vücudum hiç terlemezdi şimdi resmen sırtımdan aktığını hissediyorum:26:
saol demek durum bu kadar ciddiydi.yine de ellerinden geleni yapip eceliyle gitmesi bana hem dinen hem de anne psikolojisi acisindan daha dogru gibi geliyor.nebiliyim Allahtan umut kesilmez ne mucizeler oluyor. neyse olan olmus.cidden cok etkilendim...Canim bildigim kadariyla bobrekler cok buyumus sanirim su toplamisti ve bebegin suyu kalmamisti bide kalple ilgili bazi sikintilar vardi heyet bebegin yasamayacagina hayatla bagdasmayacagina karar verdigi icin almak zorunda kaldilar
Valla kesin vermedin ama kaşla göz arasında anlaşmayı yaptınız.Ben acaba uygun olur mu, acele mi ediyorum,teklif etsem mi ki derkennnn,hoooop turchanka kaptı kızı :))))
Vallahi ben de beklemiyordum.okuyunca firstün yazdıklarını yüzümde şaşkın ama mutlu bir gülümseme ...
Canım doktorum bana söylemedi, ben de sormadım açıkçası,gerekli olsaydı unutmaz kesinlikle söylerdi diye.Yani aşı yaptırmadım canım.Ama doktoru söyleyip de yaptıran çok arkadaşımızda var...
Canım ya, valla kendi çocuğundan sonra benimkini de düşünüyosun, çok saol :) Glnprenses bak pişman olmazsın bana verirsen, ben kız çocuklarını da çok severim.2. çocuğu düşünmediğim için kız zevkini de senin kızında tadmış olurum.Hem ne görümcesi olur, nede kayınbiraderi.Düşün bak bir evin bir oğlu :)
Ben kesinlikle kına istemiyorum dedim ve yapmamıştım canım.Sadist gibi herkes kıza bakıyor ağlasın diye :)Ama haklısın annem beni verirken (ki verirken dediğim bir sokak aşağısına taşınmıştım ve haftanın 3 günü ordaydık) çok ağlamıştı ama abim de hep gülüyordu :))
Turchanka,acaba erkek anneleri ohh be kurtulduk bu çocuktan diye mi gülüyorlar ki????? Bak şimdi aklıma takıldı :))
Canım senin bebiş doğum kanalına mı girmiş? Neden girmiş, sebep söyledi mi?
Ve bunu ultrasonda mı gördü?
Benim 3 gün önce böyle bir şey oldu kasılma mıymış o. Çok endişelendim şimdi karnım semsert oldu ,bir ağrı hissetmedim ama ben gazdır diye düşündüm .Pek, bu erken doğum belirtisi mi ?
bebeginin bobreklerinde buyume ve kalbinde su toplama vardi
Canim sanirim sen ninde kasilmalarin baslamis bu haftalardan sonra ara ara bunu yasayacagiz ilk gebeligimden biliyorum yine bu haftalarda baslamisti cok endiselenmistim ablam yeni dogum yapmisti ona sormustum bende de oluyodu doktor normal demisti dedi doktorlarada sormustum onlarda normal bundan sonra olur demislerdi onemli olan sik sik olmamasi yani kisa kisa araliklarla ve uzun surmemesi sanirim rahim simdiden kendini doguma hazirlamaya basladigi icin egzersiz yapiyomus bana oyle demislerdi... bende be son gunlerde basladi iki hafta sonra doktor ko trolum var yinede soracagim tabi sende konus doktorunla mutlaka icimizi rahatlatirlar en azindan...
Canım karnın bir tarafta toplanması bende de arada oluyor ama o kasılma değil bebek bence.. Sanki poposunu veya kafasını dayıyor gibi sonra düzeliyor.. İçerde esniyor ya da geriniyor sanki..Sen yine de doktora sor tabii ben kendimce yorum yaptım hatta bana da söylersen doktor ne dedi merak ettim belki başka birşeydir.
Yok canim endiselenme sakin normal bi durum bu ve hamilelerin hemen hemen hepsinde oluyomus son uc ayda onemli olan cok sik araliklarla olmamasi ve uzun surmemesi rahim kendini doguma hazirlamak icin cok gzersiz yaparmis dogal bi surec yani ve bundan sonra bunu ara ara yasayacagiz benim daha cok sirt ustu yatarsam oluyo o yuzden hic yatmamaya calisiyorum
Canım karnın bir tarafta toplanması bende de arada oluyor ama o kasılma değil bebek bence.. Sanki poposunu veya kafasını dayıyor gibi sonra düzeliyor.. İçerde esniyor ya da geriniyor sanki..Sen yine de doktora sor tabii ben kendimce yorum yaptım hatta bana da söylersen doktor ne dedi merak ettim belki başka birşeydir.
evet bende bazen yamuk gobek oluyorum cok komik duruyorbeni hic endiselendirmedi.bebek o tarafta diye algiladim :) zaten yeni doktordan geldim bi sorun yokmus şukur bence kalinkam hic endiselenme tabi yine de doktora sorarsin icin de rahat eder :)
First seni anlıyorum kız vermek kolay değil.Benim de kızım olsa çok zor verirdim .bu nazları çekeceğiz artık.
Glprenses sen de kızını coolun oğluna versen ne olur.Bak zorluklarla nasıl da başa çıkıyor maş.kızının da kötü anlarında mutlaka yanında olur .Bu teklifi düşün bu akşama kadar eğer kararın olumluysa cool la beraber bizde geliriz istemeye :) oğlan bizim kız bizim
Bu arada kına gecem de etrafında kına tepsisiyle dolaşıp hüzünlü hüzünlü türküler çığırdıkları zaman ( söylemeden geçmiyeyim : bu çok garip bir tören ,afrika kabileleri tarafından kaçırılmışım gibi hissetmiştim kendimi ) benim annem ağlıyordu ,kaynanam da bir gülümseme :)hayır bunları anlatıyorum ki işte kız çocuğum olacak böyle pembe şöyle kurdele böyle tatlı ama bir de böyle bir son var bilin yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?