2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
di mi:)) cnm malesef bnm sütüm olmadı. iki ay zor emzirdim bebişimi. hep mamada verdim. sonra hemen kesildi zaten. aptamille beslenioruz hala. inşallah bu bebeğimde olur. tavsiyem doğum yaptıktan sonra seni kimse strese sokmasın. hastanede bir aksilik olsa bile eşin vs. sana anlatmasın. kafana takcak birşey yaşama yani. yanına da uyumlu insanları al. kasılma doğumdan sonra.. beni hastanede çok germişlerdi. hastaneye fitil olmuştum. bebişimin fototerapi cihazına girmesi gerekti bunlar nuhneviden kalmış bir şey getirdiler ve özel hastane. bebeği içine koyuyorsun. derecesi var. ancak 30 dereceyi geçmicek. otomatik bir cihaz değil. eşim ve annem broşürle sürekli küvezin için yellediler. bi 5 dakika bırak derece 30u geçio. bnm odanın klimasını iyice düşürdük buz hane yaptık odayı ve ben yeni doğumdan çıkmışım. biliosunuz lohusa bir kadının soğuk almaması lazım tutulmalar sonradan geçmez. kırk gün mezarı açık olurmuş louhusanın. hemşireleri falan çağırıoz bu nasıl alet saçmalayın diye bunlar bu son model dio. bebeğim tabi küvezin içinde sıcağı alıo ama biz yelledikçe çocuk ürperio sürekli sıçradı durdu. yeni doğmuş bebeğim.arada çıkarıoz küvezden derceyi durdurmak için çcuk çıplak... neler çektirdiler bana. geceleğin annem biraz uyumuş eşim bakmış küvez olayına . bu da uyumuş mu ben uyandım Allahtan zaten hiç uykuya vermedim kendimi bebeğime bişe olur diye.. derce 35e çıkmış. bebeğim göbeğindeki mandal öyle ısınmış ki göbeği yanmış bebeiğim kırmızı olmuş. ertsei gün isyan ettim. ben kimsesiz olsam bu bebekleri piliç çevirme mi yapıyorsunuz diye. bu devirde böyle mantıksızlık olur mu diye. eşim hastane yönetimine baş hekime gitti. kabul etmediler. sağlık bakanlığına şikayet etmek istiyorsanız edin eğer değişmemizi istiyorlarsa değiştiririz o zaman demiş. bir gün daha tutmak istediler bebğimi fototerapide kesinlikle kabul etmedik. bunun için ayrı para alıo şerefsizler çünkü. para için yaptılar.. çünkü hastaneden çıkınca başka doktora götürdük bebğimi doktor sarılık yok bu bebekte dedi. sonra bununla kalmadık. bebeğin ilk kakasını yapması önemli. yine ilk günden bahsediyrm. bnmki zorlandı yapamadı. hemşire bnm yanımda bebğin makatından uzun kulak kürdanı gibi bişi soktu ve kakasını çıkardı. ana yüreği bu dayannır mı? bebğim nasıl ağladı. bi ara aldılar bebeği kusmuğunu yutmuş diye bi geri getirdiler ağzından hortum salınmış. ağzında hortumla bant.. nasıl ağlıorum. arkadaşlar dikkatinizi çekerim doğumdan çıktığım gün yaşanıo bunlar! eşim ekstra onları uyarmış böyle annenin yanına götürmeyelim bebek odasında tutun diye..sonra bid hortumuda yanımda çıkardılar upuzun hortum yani ağızdan mideye kadar. iyice koptum. küçücük bebeğin çektiğine bak. kahroldum. beni nasıl sakinleştireceklerini şaşırdılar. bide hemşireler kızıo bana ne biçim annesin bu çocuğa nasıl bakacaksın hiiç birşeye dayanamıyorsun diye.. işte öyle... hastanenin adını da vereyim ANTALYA YAŞAM HASTANESİ. bence sütüm bu yüzden kesildi.

İnşallah canım..
bende cok arasira az miktarda kokulu geliyor deli ediyor...yeni idrar tahlili oldum.bi miktar lokosit cikti dr. akintidan dolayi bu surecte normal bu oran dedi...sorunum yok cidden..

Bende de bi tane bakteri çıktı. Ama senin doktorunun kokusuna normal demesi ilginç ya kokulu olmaması lazım. Ben de sorayım doktoruma cumartesi yazarım buraya..

Canım arada fiyat olarak bir uçurum söz konusu.. Öyle üçün beşin lafını yapmam ama bu öyle az bi rakam değil. Ki işime yarayacak mı yaramayacak mı bilmiyorum. Ben her ihtimale karşı hastanede yanımda olsun istiyorum. Bebeğim inşallah emer de gerek kalmaz. Biberon da illaki alıcaz. Sıvı mamaya geçiliyor ya bi süre sonra. O zaman biberonla vericez. Sonra kaşık mamasına geçicez:)

resmen kabus yasatmislar...korkunc seyler yasamissin.onlar da cok konusmasin hangi anne yuregi dayanabilir bu olaylara...bebegi kucagina almanin rahatligini sevincini yasatmamislar.
afedersin evde dogursan daha iyiymis.yaziklar olsun...insanlar para icin minnacik tazecige nasil kiyabiliyorlar.bir de bir gun daha tutmak istiyorlar piskinlik resmen geri adim yok ....Allah tekrar yasatmasin kimseye de yasatmasin...zaten pimpirikliyim.ablamin 2 dogumunu yapan dra gidiyorum dogumuna da girmistim. ondan icim rahat aslinda..umarim zamansiz bir zamanda gelmez nobetci dr falan hic istemem..

canım e bebek bize cok yakın en kotu ihtimal eşimi yollar aldırırım. aslında dediğinde cok cok haklısın. ama biberon ve sağma makinaları birazcık kolaylık veriyor ya elimin eltında olursa direk onları kullanırım biliyorum. o yüzden kolaya kacmak istemiyorum. bende avent alcam canım kesinlikle en iyisi o. süt sağma makinası da lazım olursa elektrikli ama tekli alcam. sonucta evdeyim ben tekli yeterli olur ama manuel kesinlikle kullanmam cok yorucu oluyormus.

gordum canım bende mutlaka ondan alacagım. o pamuklar pişik olusumunuda engelliyormus. tesekkür ederim gercekten bende o pamukları düşünüyordum kara kara nerden alcam nasıl yapcam diye :)

Canim benim kuzenlerim arkadaslarim hepsi mustela kullandi cok memnunlardi sanirim bnde mustela kullanicam bu yuzden ama yine de daha iyisi oldugunu dusundugun bi urun olursa yazarmisin bnde bakayim.

canım aldım bende demin. mustela aldım sabun içermeyen şampuan 500 ml aldım. pişik kremi olarakta bepantholu aldım. ama mustela da iyimiş.

süt sağma makinasını mutlaka almak gerekiyormu?

canım ben acıkcası almayı düşünmüyorum. eskiden sağma makinasımı varmış gorusuyle gircem doğuma inşallah :) cok cok zorda kalmadığım sürece bebekle aramda ki iletşimi engellemk istemiyrum. cunku bebeğin memeyi emerken anneye dokunması hatta göz teması kurması onemli. ama ne olur bilemiyorum. ben sadece goğus koruma kalkanı aldım. cunku benim goğus uclarım doğustan catlak ve cok acıyacagına eminim onlarla birazcık acısını engellemek istiyorum okadar.

İnşallah canım..

Bende de bi tane bakteri çıktı. Ama senin doktorunun kokusuna normal demesi ilginç ya kokulu olmaması lazım. Ben de sorayım doktoruma cumartesi yazarım buraya..

aslinda ben dr a hic soylemedim cok arasira oldugundan onemsememistim.genel tahlillerde idrar tahlili yapildi ciddi bi sorun cikmadi.hamilelik akintisindandir dedi dr da.onemsiz bi miktar lokosit mi ne cikmis.bende hic ustunde durmadim..

işte bende bu yüzden denemek istiyorum zaten hhastaneye faalan cok yakın e bebek mağazası eger oyle bir durum soz konusu olursa eşim 20 dakikaya gider alır gelir hemen. 6 aydan sonra geçilmiyor mu mama olayına? ben bebek bakımı hakkında cok fazla sey bilmiyorum o yüzden yalnıs düşünüyorsam kusura bakma

Benim de iki abim var ikisinin de çocuklarına bakıcı bakıyor ama ikisi de şımarık değil aksine çok disiplinliler. O biraz bakıcıyla ve anneyle ilgili bir durum sanırım canım. Annesi bakan çocuklar da şımarık olabiliyor. Hem çocukla hem yetiştirmeyle ilgili bence bu durum.

Bakalım bizim bebeler nasıl olacak

valla cnm sen ne iş yapıosun blmyrum ama sana sunu soyleyebılırım kı,calısmak dünyanın en güzel seylerınden biri.calısmaya devam et dıyebılırım.tmm bebısle ılgılenmek annelık güzel bır sey bunu asla ınkar edemem.ama calısmak demek kendıne aıt bır hayat demek.bılmyrm ya ben yenı ısten çıktım ıs cok agır oldgu ve bebegıme bısey olmasın dıye.cunku sureklı agır yuk taşımak bana kalıordu.ve suan evde olmak,gezmek bana cok güzel gelıor ama nereye kadar.su halımle bıle sıkılıp esımle calısıorum.yanı bence calısan anneler için oturup evde bebek bakmak cok zor gelıor.cunku bünye calısmaya alışmış.ev hanımları bıle kımı zaman ah bunaldım bır ısım olsaydı dıor.cok duyuyorum.annelık kutsaldır ama bnce calısmakta bır o kadar kutsaldır.hele gunumuz sartlarını,ekonomıyı dusununce bazende bır mecburıyettır.

inşallah cnm. baya tecrübe etmişsiniz doktoru o zmn içini rahat tut ne de olsa ablan o evrelerden geçmiş sıkma şimdiden kendini. valla malesef bnm doğum yaptğım hastane rezilmiş. şimdi istanbuldayım inşallah herşey yolunda gidecek. ilk hamileliğimde hiç araştırmamıştım hastaneyi doktoru falan.kadınlar kulübüne de üye değildim. şimdi bu gittiğim hastaneyi buradaki olumlu yazilara istinaden buldum. doktorumu da burada aldığı övgüler nedeniyle seçtim. ve çok beğendim. Allahıma şükürler olsun. aklıma bişey takıldığında soruorum hepiniz cevap veriyorsunuz teşekkür ederim. çok aydınlatıcı bir site. inşallah problemleri böylelikle önleyeceğim.

Çok sağol canım zor gerçekten valla özellikle hamile kaldıktan sonra sürekli keşke öğretmen olsaydım diyorum bir kadın için en güzel meslek bence

Ben avukatım canım, mesleğimde 8 yılı geride bıraktım. O kadar okumayı ve çalışmayı elimin tersiyle itmem çok zor.. Bakıcı konusundaki fikirlerin için çok teşekkürler, dediğin gibi disiplinli olması ve sözümüzden çıkmaması çok önemli.. Bakalım hayırlısı olsun, düşündükçe sıkıntılar basıyor bana ama..

evet ben de görmüştüm indirimi, bir arkadaşım da bunu kullanıyor ve memnun ama ben bir türlü karar veremiyorum :/ sanırım Kraft ya da Graco alıcam..

aaa tamam ben de bir araştırayım o zaman canım. Ben şimdilik pentiden eskiden kullandığım ve memnun olduğum sütyenin büyüğünü aldım. 75b kullanıyordum, 80c aldım. Bir de bu desteklileri araştırmam gerek.. Tavsiye için çok çok teşekkürler canım süpersin

evet bende pimpiriklyim bu konuda. ben doğduktan 6 ay sonra malum hayat sartları nedeniyle, annem annaneme bırakmış bizi. ve ben annemi hatırlıyorum camlarda beklerdim. annem işe giderken ağlardım annem gitti diye. hatta artık o kadar çoşmuştum ki annaneme anne diyordum. düşünsene sabah annem bir cıkıyor evden akşam eve geliyor. benim için ne kadar kötü bir durum. bu yüzden ben kızıma bnunu yaşatmayacagım inşallah. 2-2,5 yaşına kadar ben bakmayı düşünüyorum. sonrasında da en gec 2,5 yasında kreşe vermem gerekiyor. yabancı dil oğrenmesi için 3 yaşından once eğitime başlanması gerekiyormuş. bu süreecten sonra artık gönül rahatlığıyla calısabilirim.

katılıorum ancak hem çalışcaksın hemde çalıştığın parayı direk bakıcıya vereceksin. ne anlamı kalıo ki çalışmanın yani uç noktalarda maaş almıosan tabi . elalem bakacağına kendim bakarım çocuklarıma. tabi evde daralıosun ama napalım her güzellik bi arada olmuo. ancak anneannesine veya babaannesine vericen çocuğu bakması için öyle çalışcaksın. o zmn paran cebine kalır. ee herkesinde bu alternatifi olmuo. çünkü uzak oturo olabilirler veya yaşlıdırlar..bakamayabilirler. en iyisi çocuğumuzu kendimizin büyütmesi bence. böylelikle her gelişimlerine şahit oluoruz. yeni hareketlerini ilk biz farkedioruz.

Ben de kardeşimi büyüttüm ama unutmuşum ne zaman geçiyorduk hatırlamıyorum ama 6 ay olması lazım. Yani benim dediğim illa ki biberon kullanacak bebek. Zaten şimdi su içmesi için miniş biberonlardan almak lazım. 0 numara olanı ben gördüm ondan alınacak herhalde :) Mağazaya da sorulur ama alışveriş listesinde biberon yazıyordu.
Sen lazım olursa aldırırsın. Ben çalıştığım için sağıp eve bırakıp gidebilirim. Bi ayağım evde olacak ama oldu ki aksilik oldu o anda işten çıkıp gidemedim. Aç kalmaması için evde sütümü bırakıcam.

Cok sukur iyiyim canim gazdi heralde...bikac aksamdir yuruyuse cikiyoruz esimle baya iyi geliyo ama ben artik 30 dk sora cok yorulmaya basliyrum nasil olcak boyle yuruyus hic bilmiyorum cok zorlamk da istemiyorum kendimi

Canım geçmiş olsun görmemişim ben senin ağrın olduğunu aman dikkat et kendini, yürüyüş yapıcam diye kendinden geçme ben eve geç geldiğim için yapamıyorum yürüyüş artık doğumda Allah kerim :)

inan ıcımden bela okumak geldı bunları yapamana .zor tuttum kendımı.para ıcın ınsan hayatını hıce sayıyorlar.Allah onları bıldıgı gbı yapsın cok sınırlendım smdı.doktor ve hastane nasıl secıcez bız ya.ben hala umranıyede adam akıllı doktor ve hastane bulamadm.bu benı geriyor.ya becerıksızlere yada paragözlere denk gelirsem dıye.gecennlerde capada sarılık olan bır anneyı normal doğuma almışlar.ılk bebegıde karnında olmuş.onu normal doguurtmslar.ıkıncıde karnında olmuş.ya kadının sarası var.sen nasl doktorsun nasl normal doğurtursun.dogum esnasında kadının krızı tutmus.ve koma gıbı bısey olmuş.yanı sadece gozlerını tavana dıkıp bakıomus.kadın oylece kalmış.ve 33 yasında ya.arkadaslar ÇAPAya gden varsa lütfen gtmeyın.degıstırın hastanenızı.Allah bızı ısını bılen ıyı doktorlarla karsılastrsın inş.

Ayyyyyyyyyyyyyyyy düşünecek ne çok şey var yaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Ağustos annelerinden öğrendim, 37. haftada da rapor alınıp sigortaya bildirilecek.
32. hafta bildir. 37. hafta bildir.
Bi yandan akıntı beni çıldırtıyor. Cumartesi olsa da oğlumu görsem :/

sarılıık demısım ya sara hastasıymış kadın.pardon yanlış yazmısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…