katılıorum ancak hem çalışcaksın hemde çalıştığın parayı direk bakıcıya vereceksin. ne anlamı kalıo ki çalışmanın yani uç noktalarda maaş almıosan tabi . elalem bakacağına kendim bakarım çocuklarıma. tabi evde daralıosun ama napalım her güzellik bi arada olmuo. ancak anneannesine veya babaannesine vericen çocuğu bakması için öyle çalışcaksın. o zmn paran cebine kalır. ee herkesinde bu alternatifi olmuo. çünkü uzak oturo olabilirler veya yaşlıdırlar..bakamayabilirler. en iyisi çocuğumuzu kendimizin büyütmesi bence. böylelikle her gelişimlerine şahit oluoruz. yeni hareketlerini ilk biz farkedioruz.
aaa tamam ben de bir araştırayım o zaman canım. Ben şimdilik pentiden eskiden kullandığım ve memnun olduğum sütyenin büyüğünü aldım. 75b kullanıyordum, 80c aldım. Bir de bu desteklileri araştırmam gerek.. Tavsiye için çok çok teşekkürler canım süpersin
Sebamed in bazı bebeklerde alerji yaptığını duydum ben de.Senin gibi çok kararsız kalmıştım ama sonunda karar verdim :) Mesela bi tanıdığım Sebamed'in pişik kreminin de çok iyi olmadığını Desitin adlı ürünün en iyisi olduğunu söylemişti.Bir bilgi daha bebek için ateş ölçer olarak ben Braun'un temassız olanını almayı düşünüyorum fiyatı yüksekti.Ama bebeği olan arkadaşım yüksek fiyatlı o ürünü aldıklarını ama en doğru sonucun bebeğin poposundan ölçen 5-10 tl lik dereceler olduğunu söyledi.
Aslında hep en pahalısı en iyidir diye düşünce vardır ama bu bebek konusunda sanırım en önemlisi deneyimli annelerin sesine kulak vermek...
Ayyyyyyyyyyyyyyyy düşünecek ne çok şey var yaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Ağustos annelerinden öğrendim, 37. haftada da rapor alınıp sigortaya bildirilecek.
32. hafta bildir. 37. hafta bildir.
Bi yandan akıntı beni çıldırtıyor. Cumartesi olsa da oğlumu görsem :/
Ayyyyyyyyyyyyyyyy düşünecek ne çok şey var yaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Ağustos annelerinden öğrendim, 37. haftada da rapor alınıp sigortaya bildirilecek.
32. hafta bildir. 37. hafta bildir.
Bi yandan akıntı beni çıldırtıyor. Cumartesi olsa da oğlumu görsem :/
Bak bunu bilmem de iyi oldu gerçi bizim evde ateş ölçer vardı o yüzden alsam mı almasam diye onda da kararsız kalmıştım. Ozaman oyle yapıyım popodan ölçenden alıyım :) birsey daha ben biberon ve emzikte almadım. Acaba diyorum bir tane alıyım ikisinden de kenarda mı dursun. Ama ilk aylar kullanılmıyormuş süt gelmezse ayrı tabi. Ben şimdi sürümün gelip gelmeyeceğini bilmeden almak istemedim emzikte oyle alışsın istemiyorum sen naptın aldım mı bunları?
inan ıcımden bela okumak geldı bunları yapamana .zor tuttum kendımı.para ıcın ınsan hayatını hıce sayıyorlar.Allah onları bıldıgı gbı yapsın cok sınırlendım smdı.doktor ve hastane nasıl secıcez bız ya.ben hala umranıyede adam akıllı doktor ve hastane bulamadm.bu benı geriyor.ya becerıksızlere yada paragözlere denk gelirsem dıye.gecennlerde capada sarılık olan bır anneyı normal doğuma almışlar.ılk bebegıde karnında olmuş.onu normal doguurtmslar.ıkıncıde karnında olmuş.ya kadının sarası var.sen nasl doktorsun nasl normal doğurtursun.dogum esnasında kadının krızı tutmus.ve koma gıbı bısey olmuş.yanı sadece gozlerını tavana dıkıp bakıomus.kadın oylece kalmış.ve 33 yasında ya.arkadaslar ÇAPAya gden varsa lütfen gtmeyın.degıstırın hastanenızı.Allah bızı ısını bılen ıyı doktorlarla karsılastrsın inş.
sende süpersin kieger bunu beğenmezsem de Triumph' gideceğim optimumda var demiştin sen. oradakiler bu sütyenden daha iyi sanırım. ama ben birtek onun on kısmını beğenmedim. cok yıkarda bitiyor. benim coğu badimin ön tarafı boldur o sütyenle gözükür diye düşündüm. bak bunların desteği var ama nasıl alt bantaları var kalın kalın onlarla destek sağlıyor. nette baya arastırdım inşallah cokta memnun kalırım :s ama cupları güzelcene hesapla canım mutlaka cuplar cok onemliyumiş göğüslerin sarkmaması için.
çok tatlı ve sade, uzun bir süre kullanılır hem yavru yataklı hem de büyüyebilen yatak sanırım değil mi...tabi bebeğe de bağlı, ben de en geç 6 ayda ayırmayı düşünüyorum inş... benim almak istediğim bebek odası da bu :
Eki Görüntüle 1176386
Sut gelmezse sezeryan olursa mecbur hastanede biberon gerekiyormus kizlar.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ay bende üzüldüm şimdi. bazı doktorlar nasık hipokrat yemini ediolar anlamıorum. bide tv lerde bazen görüoruz ya şu hasta yakını doktoru dövmüş falan gibi. ya bi o hasta yakınına bi sorun acaba o doktor onlar ne yaşatmış Allah aşkına! dayağa karşıyım ama öyle tipler oluo ki bazen.. şimdi kadıncağazın günahı neydi bu kadar çileyi yaşatmışlar..
Bu aldığımı deneyip aldım canım, c cup olmuşum yani artık doğumdan sonra d olurumdaha da büyüyebiliyormuş doğumdan sonra çünkü.. Ben optimumdan bakayım o zaman onlara sana da haber vereyim canım. dediğin gibiyse ben de kullanamam. Bu arada zara home indirime girmiş, bugün hemen gidip kızıma yastık ve battaniye aldım
Allah benim gibi çalışanlara iki katı yardım etsin. Popomun üstüne oturmaktan yoruldum artık. Arada bir kalkıp dolaşıyorum sıkıntı basıyor. Her şeyimi çıkarıp keyif yapmak istiyorum.
Ben avicenna umut hastanesine gidiyorum. Doktoru iki aydır görmüyorum, özledi mi beni acaba
di mi:)) cnm malesef bnm sütüm olmadı. iki ay zor emzirdim bebişimi. hep mamada verdim. sonra hemen kesildi zaten. aptamille beslenioruz hala. inşallah bu bebeğimde olur. tavsiyem doğum yaptıktan sonra seni kimse strese sokmasın. hastanede bir aksilik olsa bile eşin vs. sana anlatmasın. kafana takcak birşey yaşama yani. yanına da uyumlu insanları al. kasılma doğumdan sonra.. beni hastanede çok germişlerdi. hastaneye fitil olmuştum. bebişimin fototerapi cihazına girmesi gerekti bunlar nuhneviden kalmış bir şey getirdiler ve özel hastane. bebeği içine koyuyorsun. derecesi var. ancak 30 dereceyi geçmicek. otomatik bir cihaz değil. eşim ve annem broşürle sürekli küvezin için yellediler. bi 5 dakika bırak derece 30u geçio. bnm odanın klimasını iyice düşürdük buz hane yaptık odayı ve ben yeni doğumdan çıkmışım. biliosunuz lohusa bir kadının soğuk almaması lazım tutulmalar sonradan geçmez. kırk gün mezarı açık olurmuş louhusanın. hemşireleri falan çağırıoz bu nasıl alet saçmalayın diye bunlar bu son model dio. bebeğim tabi küvezin içinde sıcağı alıo ama biz yelledikçe çocuk ürperio sürekli sıçradı durdu. yeni doğmuş bebeğim.arada çıkarıoz küvezden derceyi durdurmak için çcuk çıplak... neler çektirdiler bana. geceleğin annem biraz uyumuş eşim bakmış küvez olayına . bu da uyumuş mu ben uyandım Allahtan zaten hiç uykuya vermedim kendimi bebeğime bişe olur diye.. derce 35e çıkmış. bebeğim göbeğindeki mandal öyle ısınmış ki göbeği yanmış bebeiğim kırmızı olmuş. ertsei gün isyan ettim. ben kimsesiz olsam bu bebekleri piliç çevirme mi yapıyorsunuz diye. bu devirde böyle mantıksızlık olur mu diye. eşim hastane yönetimine baş hekime gitti. kabul etmediler. sağlık bakanlığına şikayet etmek istiyorsanız edin eğer değişmemizi istiyorlarsa değiştiririz o zaman demiş. bir gün daha tutmak istediler bebğimi fototerapide kesinlikle kabul etmedik. bunun için ayrı para alıo şerefsizler çünkü. para için yaptılar.. çünkü hastaneden çıkınca başka doktora götürdük bebğimi doktor sarılık yok bu bebekte dedi. sonra bununla kalmadık. bebeğin ilk kakasını yapması önemli. yine ilk günden bahsediyrm. bnmki zorlandı yapamadı. hemşire bnm yanımda bebğin makatından uzun kulak kürdanı gibi bişi soktu ve kakasını çıkardı. ana yüreği bu dayannır mı? bebğim nasıl ağladı. bi ara aldılar bebeği kusmuğunu yutmuş diye bi geri getirdiler ağzından hortum salınmış. ağzında hortumla bant.. nasıl ağlıorum. arkadaşlar dikkatinizi çekerim doğumdan çıktığım gün yaşanıo bunlar! eşim ekstra onları uyarmış böyle annenin yanına götürmeyelim bebek odasında tutun diye..sonra bid hortumuda yanımda çıkardılar upuzun hortum yani ağızdan mideye kadar. iyice koptum. küçücük bebeğin çektiğine bak. kahroldum. beni nasıl sakinleştireceklerini şaşırdılar. bide hemşireler kızıo bana ne biçim annesin bu çocuğa nasıl bakacaksın hiiç birşeye dayanamıyorsun diye.. işte öyle... hastanenin adını da vereyim ANTALYA YAŞAM HASTANESİ. bence sütüm bu yüzden kesildi.
canım e bebek bize cok yakın en kotu ihtimal eşimi yollar aldırırım. aslında dediğinde cok cok haklısın. ama biberon ve sağma makinaları birazcık kolaylık veriyor ya elimin eltında olursa direk onları kullanırım biliyorum. o yüzden kolaya kacmak istemiyorum. bende avent alcam canım kesinlikle en iyisi o. süt sağma makinası da lazım olursa elektrikli ama tekli alcam. sonucta evdeyim ben tekli yeterli olur ama manuel kesinlikle kullanmam cok yorucu oluyormuş.
gordum canım bende mutlaka ondan alacagım. o pamuklar pişik olusumunuda engelliyormus. tesekkür ederim gercekten bende o pamukları düşünüyordum kara kara nerden alcam nasıl yapcam diye :)
canım aldım bende demin. mustela aldım sabun içermeyen şampuan 500 ml aldım. pişik kremi olarakta bepantholu aldım. ama mustela da iyimiş.
canım ben acıkcası almayı düşünmüyorum. eskiden sağma makinasımı varmış gorusuyle gircem doğuma inşallah :) cok cok zorda kalmadığım sürece bebekle aramda ki iletşimi engellemk istemiyrum. cunku bebeğin memeyi emerken anneye dokunması hatta göz teması kurması onemli. ama ne olur bilemiyorum. ben sadece goğus koruma kalkanı aldım. cunku benim goğus uclarım doğustan catlak ve cok acıyacagına eminim onlarla birazcık acısını engellemek istiyorum okadar.
valla cnm sen ne iş yapıosun blmyrum ama sana sunu soyleyebılırım kı,calısmak dünyanın en güzel seylerınden biri.calısmaya devam et dıyebılırım.tmm bebısle ılgılenmek annelık güzel bır sey bunu asla ınkar edemem.ama calısmak demek kendıne aıt bır hayat demek.bılmyrm ya ben yenı ısten çıktım ıs cok agır oldgu ve bebegıme bısey olmasın dıye.cunku sureklı agır yuk taşımak bana kalıordu.ve suan evde olmak,gezmek bana cok güzel gelıor ama nereye kadar.su halımle bıle sıkılıp esımle calısıorum.yanı bence calısan anneler için oturup evde bebek bakmak cok zor gelıor.cunku bünye calısmaya alışmış.ev hanımları bıle kımı zaman ah bunaldım bır ısım olsaydı dıor.cok duyuyorum.annelık kutsaldır ama bnce calısmakta bır o kadar kutsaldır.hele gunumuz sartlarını,ekonomıyı dusununce bazende bır mecburıyettır.
Biberon ve emziği ben de almadım canım, araştırdım ama bugünlerde.Ben philips avent in ürünlerini almayı düşünüyorum, hem en iyisi diye duydum hem de süt sağma makinesini philips alacağım içn ürünler birbirine uyumlu olsun diye tercih edeceğim.Yani aldığım biberonu direkt süt sağma makinesine takabileyim diye. Benim kararsız kaldığım nokta philipsin biberon setleri var 2 küçük,2orta boy biberon,emzik ve biberon temizleme fırçası.Acaba bu seti mi alsam yoksa 1 biberon yeterli mi?Ama doğumdan önce 1 tane de olsa mutlaka evde bulunduracağım canım. Lazım olursa panik olmayalım.
Biz dr brown aldik ama biraz cok almisizdar agizlidi genis agizlisi cami kucugu buyugu derken 11 tane biberonu oldu Kuzeyin :)) Emzik de avent aldik silikon damaksiz yanlari nokta nokta bosluklu.o iyi demislerdi. Dr brown bi arastirin derim gaz problemine birebir..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım sorma ya bugün var ya ağlayacaktım nerdeyseher şeyi düşün düşün, bir yandan çalış offff!
Akıntı konusunda sakin ol canım, büyük ihtimal fitil verir 2 günde geçer. Ben de cumartesi gidicektim ama izinliymiş doktorumçok üzüldüm 1 aydır görmemiştim.. Haftaya gidicez mecburen
çok uygunmuş, ben onları 250-300 tl civarında biliyordum, hangi marka düşünüyorsun
kızlar biberon olaran dr browns öneriyolar alan var mı? bebekte gaz oluşumunu önlüyomuş
32. haftada da mı bildireceğiz canım? nasıl bildircez ben bu süreci hiç bilmiyorum bana analatırmısın
32. haftada da mı bildireceğiz canım? nasıl bildircez ben bu süreci hiç bilmiyorum bana analatırmısın
Kızlar benim son 3 gündür kokulu akıntım oluyor. Akıntım hep vardı da kokulu değildi. Deli ediyor beni..Cumartesi doktora da sorucam. Sizlerde böyle kokulu akıntı yaşayan var mı?
Allahıma şükürler olsun doktor randevumdan önce oldu da sorabilicem yaÇok kötü bi şeymiş bu.
İşyerime de iç çamaşırı getiricem değiştirmek için ://
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?