günaydın kızlar sağlık ocagındaki muayenemize gittik yine iltihap var idrarda ondan sonra kan almam gerek dedi yinemi bıktım artık dedim :) son olarakta 1 eylülde gel dedi iyi madem dedim çıktım:)
Müdürle konuştuk benim izin olayını.
1 eylülde ayrılmak istediğimi söyledim. Öncesinde de durumum ağırlaşırsa yine size söyler ayrılabilirim dedim. Onlar sorun değil dedi. Ama şu sigorta ödemelerini nasıl yapıcaz. Beni işyerim ne olarak gösterecek hiç bilmiyoruz. Daha önce hiç sigortalı doğum yapmadı burada. Sigortayı aradım. Kadın taramalı tüfek gibi anlatıyor. Bi ordan anlatıyor bi burdan anlatıyor. Hiçbir şey anlamadım. Müdür gidip yüzyüze konuşup soralım dedi. Sanırım sigortaya gidip prosedürü öğrenicem.. Ne zor işler yav. Bilmeyince zor.
geçmiş olsun, benimde bugün gidip idrar testi ve şeker yüklemesi yaptırmam gerekiyordu ama midem bulanıyor ve çok halsizim gidemedim
Müdürle konuştuk benim izin olayını.
1 eylülde ayrılmak istediğimi söyledim. Öncesinde de durumum ağırlaşırsa yine size söyler ayrılabilirim dedim. Onlar sorun değil dedi. Ama şu sigorta ödemelerini nasıl yapıcaz. Beni işyerim ne olarak gösterecek hiç bilmiyoruz. Daha önce hiç sigortalı doğum yapmadı burada. Sigortayı aradım. Kadın taramalı tüfek gibi anlatıyor. Bi ordan anlatıyor bi burdan anlatıyor. Hiçbir şey anlamadım. Müdür gidip yüzyüze konuşup soralım dedi. Sanırım sigortaya gidip prosedürü öğrenicem.. Ne zor işler yav. Bilmeyince zor.
Doktoruna söylersin canım ramazan bayramına denk geliyor. Hangi gün verecekseniz o zaman gelip alayım raporumu de.Benimde 32+0 Ramazan Bayramı'na geliyor. Tam 32. Haftamda doktor randevum var ama verir mi acaba raporumu?
Ben sabahtan beri bebeğimi hiç hissetmedim tatlı yedim sol tarafıma yattım olmadı süt içtim sırt üstü yattım yine olmadı karnımı sıkıştırarak oturunca rahatsız oluyordu öyle yaptım yine olmadı çok panik yaptım ya bir şey olduysa kızıma diye
geçmiş olsun elifcim tez zamanda iyileş inşallah şeker yüklemesi için geç olmuyor dimi ?
canım çok geçmiş olsun,inşallah önemli birşey değildir.hamilelikle birlikte vücudun ayarı şaşıyor cidden :)
kaşıntı deme canım bana ya. Ahh ahh bilmez miyim cuma gecesi bir kaşınmaya başladım gece 3 de yoldum her tarafımı uyku falan kalmadı kaş'ın allah kaşın sabah ettim yatakta. Cumartesi günü devam etti kaşınmam sonra bir duşa girdimi kese yaptım bir güzel sonra hafifletdim. Ama hala kaşınıyorum cuma günü kadar olmasa da. Bende seninkini kızarttım her yerimi. Sonra değil nette okudum hamilelikte 30. Haftadan sonra bir kaşıntı hastalığı başlıyormuş ve bu cok tehlikeliymiş ismi gebelik kolestezisi. O yüzden dikkat etmek lazım
kızlar aranızda nescafe içen varmı benim canım çekti hatta burnuma kokusu geldi diyebiliirm içiyorum şuan :)))
müdürle konuştuk benim izin olayını.
1 eylülde ayrılmak istediğimi söyledim. öncesinde de durumum ağırlaşırsa yine size söyler ayrılabilirim dedim. Onlar sorun değil dedi. Ama şu sigorta ödemelerini nasıl yapıcaz. Beni işyerim ne olarak gösterecek hiç bilmiyoruz. Daha önce hiç sigortalı doğum yapmadı burada. Sigortayı aradım. Kadın taramalı tüfek gibi anlatıyor. Bi ordan anlatıyor bi burdan anlatıyor. Hiçbir şey anlamadım. Müdür gidip yüzyüze konuşup soralım dedi. Sanırım sigortaya gidip prosedürü öğrenicem.. Ne zor işler yav. Bilmeyince zor.
Canım Allah yardımcınız olsun. Eşim 3 sene önce ben de 2 sene önce kpss ile savaşmıştık. Nasıl bir duygudur iyi bilirim ama çok şükür ikimiz de devlet memuruyuz şu an. Sakın moralinizi bozmayın bir kapı kapanır diğeri açılır. Hem herkes çok zordu diyor belli olmaz sıralama sınavı bu belki beklediğinizden iyi gelir sonuçlar.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benim midemde sorun var birde hamile kalınca mahvoluyorum herşey dokunuyor fazla yemek yiyemiyorum birde geç yemememk lazım mecbur iftarı bekliyoruz ailemle yemek için oda sorun oluyor canım.
Gecmis olsun canim ya.normalde sorunum olmadigi halde cok rahatsiz oluyorum bazen.seni dusunemiyorum o zaman. iftardan once kacamak yap biraz 2 canliyiz sonucta hemen acikiyoruz. Yine sofrada yersin. Pazar oruclu bir arkadasim geldi. Dayanamadim mutfaga bahanelerle kacip tikindim durdum.sonrada hicbirsey yememis gibiydim.
ben de memurum, eşim özel sektörde çalışıyor. bilirsin inşaat sektörünü tatil yok,izin yok. izinlerimi hep eşim olmadan geçirdim. memur olsun kurtulsun dedik. 1 sene resmen ayrı odalarda yaşadık, hamileliğimi bile tek başıma yaşadım.sosyal hayat yaşamadık. bitirmediği kitap,test kalmadı ama saçma sapan müfredat dışı sorularla altüst oldu her şey. düşünsene bir sınav bir hayat. 2012 de hiç çalışmamıştı 80 aldı bu sınava 1 yılını verdi ancak 85 net yapabildi. artık ortalamalara göre kaç alır bilemiyorum.en zor denemelerden bile en az 95-100 net yapıyordu. hakkımızı helal etmiyorum.eşim genel kültürde vakit kaybettiği için genel yetenekten full çıkartacağı matematiğe vakit ayıramadı, boşları var. eşim 2 gündür üzüntüden gözlerimin önünde eridi. elimden bir şey gelmiyor. hatta eşime keşke memurluk devredilse sana devrederdim diyorum, gülüyor:) öyle,artık yapacak bir şey yok. tedbir bizden takdir Allahtan. elbet emekleri karşılıksız bırakmaz Rabbim. . artık kısmet her şey. dua et olur mu?
kızlar aranızda nescafe içen varmı benim canım çekti hatta burnuma kokusu geldi diyebiliirm içiyorum şuan :)))
Ben hcbsy almadm dahaaventon o seti ne kdrdi cnm? Ben ebebekte gordm 30liraya yakindi sadece cam biberon normal mi ki fiyati? Bir arkadasma hrmsireler sterilizatoregerek yok kaynar suda beklet azck demis oyle mi yapsam acaba bm de diyorm??
Direk oda bakmıyorum canım, sadece dolap ve beşik. O yüzden normal mağazalarda parçalı alınca daha pahalıya geliyor
Bir ara ben az uğraşmadım hatırlasana . Telefonda verdikleri bilgi doğru olmuyor.
Şöyle anlatayım benim bildiğim , sen izne ayrılınca iş yeri raporlu gösterecek . Sigortan yatmayacak , rapor bitiminde sgk ya gidip kapatma işlemi yapılacak
2 haftada ödemeni alacaksın . Ama sen rapor iznimden daha erken ayrılacağım diyorsun , iş yeri bunu kabul ederse seni sigortanı yatıracak . Gidiyor gibi gösterecek . Çünkü son hafta bende böyle yapmayı düşünüyorum yani bayram sonrası gelmek istemiyorum
Benim midemde sorun var birde hamile kalınca mahvoluyorum herşey dokunuyor fazla yemek yiyemiyorum birde geç yemememk lazım mecbur iftarı bekliyoruz ailemle yemek için oda sorun oluyor canım.
Gecmis olsun canim ya.normalde sorunum olmadigi halde cok rahatsiz oluyorum bazen.seni dusunemiyorum o zaman. iftardan once kacamak yap biraz 2 canliyiz sonucta hemen acikiyoruz. Yine sofrada yersin. Pazar oruclu bir arkadasim geldi. Dayanamadim mutfaga bahanelerle kacip tikindim durdum.sonrada hicbirsey yememis gibiydim.
:)) işte sofrayı kurarken birkaç birşey atıyoruz gerçekten insan dayanamıyor ben 3 gün oruç tuttum haftasonları saat üç gibi midem gur gur
Ben devlet kurumunda çalışıyorum ya bizim başka bi devlet kurumunu aradım. Sordum prosedürü. Sen 32 haftalık raporunı kurumuna vericeksin, sigortanın internet sayfasında e-rapor varmış. Oraya raporumu işleyeceklermiş. Sonra da raporun aslını sigortaya götürecekmişim. Bu arada hastane de 32 haftalık raporumu internete işlicekmiş. Artık onlar nereye işleyeceğini bilir herhalde.
Ama ben bu devlet kurumuna dedim ki, 32. haftadan sonra çıkmayıp çalışmaya devam edicem dedim. Onu kurumun göze almaz dedi. Sana o arada bir şey olsa hesabını veremezler dedi.
Ne olacak bilmiyorum. Rapora çalışabilir diye yazdırsam dedim. Biz olsak kabul etmeyiz diyor. Sen o andan sonra raporlusun diyor. Anlamadım bi şey bu işten.
Durumlar normal gidiyor herhalde çalışabilirim ama belli de olmaz tabi...hemde ne şaşma paraladım kendimi kaşırken uyku uyuyamadım resmen kaşımıcam diorum diorum bi bakmışım kendimi kaybetmiş gibi kaşıyorum :)
bilmiorum canım hamilelikle alakalımı yoksa gerçekten bişiymi alerji yaptı ama çok sinir bozucu kaşınmak ya sanki ayağımı parçaladım tırnaklarımla yandı sonra tabi :) inş kızarıklıklar artmazda bu kadarla geçer yoksa deliricem göğüsüm sırtım kafam ayağımın altı kollarım belim ayaklarım anlıcam heryerim kaşınıo :)
canım ben sevmem kahve ve çay içmeyi ama bazen burda arkadaşlar yapıo bende eşlik ediorum arada sütle yapıp içiyorum ve çok az kahve atıorum... çok az atıp sütle karıştırıp içebilirsin
canım bende 1 eylül die konuştum patronumla doktorada dedim 1 eylüle kadar çalışabilirmiyim die 14 ağustosta oluo benim 32. Hafta o zaman gel bakalım dedi durumuna göre çalışabilir yada çalışamaz raporu yazarım dedi... çalışabilir raporu yazınca 1 eylüle kadar çalışıcam sanırım tabi durumum iyi olursa...
:)) işte sofrayı kurarken birkaç birşey atıyoruz gerçekten insan dayanamıyor ben 3 gün oruç tuttum haftasonları saat üç gibi midem gur gur
:0 oruc tutmak mi hele bu halde. Asla cesaret edemezdim ben valla. Dun gezmeye ciktik esimle. Once borek tarzi birsey yedim aksama kadar tutar diye. 2 saat gecmedi iki buklum oldum tekmelerden. tamda mothercare de ciciler bakiyodum. Biraktim orayi gittim mecbur disarda yedim yemegimi de ancak sakinlesti yavrum.
sağolasın, doktor bu hafta yaptır dedi, artık mecburen yarın gidicez, 50lik yapılacak, içinede limon sıkarsam dayanırım herhalde
:0 oruc tutmak mi hele bu halde. Asla cesaret edemezdim ben valla. Dun gezmeye ciktik esimle. Once borek tarzi birsey yedim aksama kadar tutar diye. 2 saat gecmedi iki buklum oldum tekmelerden. tamda mothercare de ciciler bakiyodum. Biraktim orayi gittim mecbur disarda yedim yemegimi de ancak sakinlesti yavrum.
:)) hemen tepki gösteriyorlar anne yemek istiyorum diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?