Bakıp ta alsam mı acaba bende , bizim aslında çocuk odamız hazır var . Karyolasını oraya koysam duvar kağıdı falan yapsam , oyuncaklar koysam perdesini
alsam çocuk odası olur mupark yatağı da odama koyarım . İlerde çocuk odası yapacağım zaten
Şeker testini yaptırmak nasip olmadı canım. İki kez denedim olmadı. Bi türlü işim rast gitmedi. Ben de glikozu çöpe attım :)) Yaptırmıcam.canım kontrolün iyi geçmiş çok sevindim ne kadar büyümüş Cihangir maşallah annesişeker testi noldu bu arada? bakamadım ben foruma hiç
Mantıken de böyle canım çok haklısın. Ben de saçma buldum bu düşünceyi. Doktor yazmış çalışabilir diye, sen niye çalışamaz dersin ki.. Saçma.32. haftandan sonra çalışabilir raporu sana yetkili hastaneden veriliyor.eğer ALLAH korusun da 34. haftanda mesela doğumla ilgili geçirdiğin veya hamileliğin sebebiyet verdiği hertürlü durumda sorumluluk hastaneye ait iş yerine değil. eğer o seni 32 den sonra çalısabilir raporun olmadan çalıştırırsa sorumluluk ona ait olur.
Doğumdan sonra devam etmeyi düşünüyorum. Ama ücretsiz izin alabilirim birkaç ay...benimde normal gidiyo canım allaha şükür yok bi problemim ama gittikçe ağırlaşıoruz inş dururuzda iznimizi doğumdan sonraya kalır bebeğimizle daha fazla zaman harcarız hakkımızda hayırlısı olsun be canım olmadı izin isterim rapor bittiğinde olur biter :) sen devam edicekmisin çalışmaya
Herkese Günaydın güzel bir gün olsun inşallah bol tekmeli
Kızlar geçenlerde suyu azalan birileri vardı isim tam hatırlamıyorum ama bugün aklıma geldi bir arkadaşımın arkadaşı hamileymiş doktor yurtdışına çıkacakmış bu sebeple kızı sezeryan yapmak için kızın magnezyum ilacını kesmiş ki suyu azalsın (vicdansız adam) neyse sonuç şu ki magnezyum suyun azalmasına iyi geliyor olabilir sizde doktora sorun isterseniz.. Aklıma gelince yazmadan edemedim belki bir faydam olur.
canım ben de baya bir araştırdım en sonunda Kraft calipso almaya karar verdim, birçok kişi tavsiye etti fiyatı da çok yüksek değil.
Canım yukarıda da yazdım Kraft Calipso'yu bir araştır istersen. Bebek odasını cumartesi aldık ve herkes bugün mutlaka alın dedi çünkü 40 gün teslimat süresi, 1 ay da havalandırma gerekiyormuş nerdeyse doğuma yetişecek gibi
Çamaşır için hacı şakirin sabun tozunu alıcam ben canım en sağlıklısı o diyorlar. Bence ilk etapta sterilizatöre gerek yok, bikaç ay geçince gerekirse alırsın diye düşünüyorum.
Canım dualarım seninle. Allah gönlünüze göre versin inş. Çok zor tahmin edebiliyorum benim eşim de mühendis önce özel sektördeydi canı çıkıyordu çalışmaktan ve azıcık maaş sonradan memur oldu ama o sınav sıkıntısı bizi de bitirmişti. Sizinki de geçicek biticek inş. Bu sınavlarda neler dönüyor bilmiyoruz günahları boynuna, haksız yere atananların maaşları helal olmayacaktır ben buna inanıyorum.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba kızlaar biz gelddikkknasılsınız bakalım? yoğunluktan giremedim bir türlü dün kızımla ilk doğum günümü kutladık :) çok heyecanlı ve güzeldi
cumartesi günü de oda takımımızı aldık inşallah 1 ay sonra gelecekmiş :) dün gece kafamda oda yerleştirmekten uyuyamadım
sizde ne var ne yok? umarım herkes iyidir
32. haftandan sonra çalışabilir raporu sana yetkili hastaneden veriliyor.eğer ALLAH korusun da 34. haftanda mesela doğumla ilgili geçirdiğin veya hamileliğin sebebiyet verdiği hertürlü durumda sorumluluk hastaneye ait iş yerine değil. eğer o seni 32 den sonra çalısabilir raporun olmadan çalıştırırsa sorumluluk ona ait olur.
Şeker testini yaptırmak nasip olmadı canım. İki kez denedim olmadı. Bi türlü işim rast gitmedi. Ben de glikozu çöpe attım :)) Yaptırmıcam.
inş canım ben 28+2 yim ağrılarım arttı gerçekten ama bebeğimin ters olmasında kaynaklanıyomuş birazda erken doğum riskim var yada sezryan dedi dr umarım bizler için hayrlısı neyse o olur
şeker testini yaptırmak nasip olmadı canım. Iki kez denedim olmadı. Bi türlü işim rast gitmedi. Ben de glikozu çöpe attım :)) yaptırmıcam.
Mantıken de böyle canım çok haklısın. Ben de saçma buldum bu düşünceyi. Doktor yazmış çalışabilir diye, sen niye çalışamaz dersin ki.. Saçma.
Doğumdan sonra devam etmeyi düşünüyorum. Ama ücretsiz izin alabilirim birkaç ay...
Canım öncelikle hoşgeldin ve doğum günün kutlu olsun,seneye doğum gününde bakalım bebeiş sana ne hediye alacak :) Bebek odasını nereden ve ne kadara aldın,sakıncası yoksa bilgi verir misin ? Ben de bayram tatilinde o işi halletmek istiyorum ama hala karar veremedim nereden alacağıma.Maskoya gitmek eşimin zoruna gidiyorÇilek veya Mothercare dan alalım diyor...Ben de merak ediyorum Maskodaki modelleri :) Aslında ben de hacı şakirin sabun tozunu alacaktım ama sabun tozunun bazen çamaşırlardan çıkmadığını, sıvı deterjanların daha iyi olduğunu duydum,kafam karıştı.
İkinci evladınıza hayırlısıyla kavuşun Amin
Çok heyecanlısın maş. darısı bize inş. oda hazırlama safhalarına geçemedim henüz :))
Canım çok iyi açıklamışsın teşekkür ederim. Benim kurumumun bilmediği şey şu. Ben 32. haftamda çıkmaz çalışırsam, beni bordro üzerinde nasıl gösterecekler. Hem raporlu hem de maaş alıyor mu görünücem?ahh canım boşver sen.. bebeğini düşün sinirlenme..
canım aynı poziysoyda olmaktan ve sürekli sırt üstü yatmaktan bel ağrıyor. benim de öyle oluyor. pozisyon değiştirmemiz lazım sürekli..canım diğer soruyu iki haftadı bir mutlaka dr la irtibat halinde olman lazım.yani sürekli muayeneyene edilmesi kontrol edilmesi gerekiyor. mümkün olduğunca uzatmak için tedavisini uygularlar.
sen korkma ve bol bol dinlen..böyle olan çok. en azından dinlenerek süreyi uzatabilirsin.
inşallah canım.. inşallah hayırlısıyla tamamına erdiririz.
çok güzeller güle güle kullanmayı nasip etsin allah.. maşallah hemen hemen herşeyi tam gibi..
merhaba canım. iyi olun da önemli olan bu.. inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız.
keserken ne diye kesmiş ki ne söylemiş. magnezyum kramplara kasılmalara iyi oluyor ama ben iki gündür kramptan duramıyorum bilmiyorum belki az mı geliyor.
canım herkesin ki farklı olacağından dr un bu konuda ne söylüyor. ben hazırlıkları bakımından sormuştum o da daha önce erken doğum riskinden falan bahsediyordu bu sefer sat ı esas alıp son güne kadar söyledi. 09 ekim görünüyor o zamana kadar çok var vs dedi.
ama dr geldikten birkaç sonra bilmiyorum kızımın büyemesinden mi pozisyon değiştirmesinden mi sanki başı aşağıya geçmiş gibi..işte değiştiği için kontrolde değerlendirebilirler.. ben bayramdan önce bir hafta kala gitmeyi düşünüyorum. durumu bir daha gözden geçirmeyi..
halı yıkamayı da bayramdan sonraya bırakmak istiyorum. ortalık biraz daha rahatlasın..
kaşınma oluyor.. kaşıdıkça kaşınıyor.. cildimizde kurulaşınca yani hassaslaşıyor hemen yara iz bırakıyor. bazen ben de utunuyorum bir dalıyorum dizimin altı şuan çizik iz yapmış durumda.. çok kaşımadığım halde.. çok hassas olduğu için oluyor sanırım.
iyi afiyet olsun canım.. fazlası zarar.
çilekle çok kolayyy.. :) ne zaman aldın.. güle güle kullanın..
iyi sonuç çıkar inşallah.. sonuçları ne zaman göstereceksin.
bayramdan sonra ki tarih olur büyük ihtimalle.
canım ya aslında o kadar karışık değil. önceki sorunu da alıntılamıştım ama cvplar gelmiş zaten.
32 haftanda çalışır veya çalışamaz raporunu alıyorsun. dr zaten durumuna bakıp sen de çalışmak istiyorsan çalışır raporu verir. o zaman o raporu muhasebe-insan k. servisine verirsin sigorda vs devam eder. sadece işyeri kendini korumuş olur. hamilenin acilliği olursa ssk neye göre çalıştırdın sen bunu demek için elinde bir rapor sunmaları için..
çalışma durumuna bakar veya sen de çalışmak istemiyorsan çalışamaz raporu verir. bu raporu da aynı servise verirsin bodronda ilgili işlemleri yaparlar. sgk ya da veriyorsun.. onların prosedörüleri çok oluyor.. takip etmen gerekebilir.. zaten onlar yönlendiriyorlar. şu tarihte gel veya ara.. veya şurdan takip et.. şu evrak nosunu sakla onunla gel vs.
senin soracağın varsa da sorarsın.. birbirlerine yazı gönderirler ... online işlerler vs
yani bizim yapmamız gereken raporu alıp ilgili yerlere sunmak. takip etmek..
şu tarihte şurdan paranı alırsın vs diye söylüyorlar. veya tel.arayıp evrağın durumuna da takip edebiliyorsun..
İnşallah biz de kolay doğum yaparız senin gibi. :)
Bayıldım hepsine. Rabbim sağlıkla giydirmeyi nasip etsin. Iyi üsünmemiş çekmişsşn valla fotoğraflarını ben aşırı aşırı üşeniyorum o kadar cok şey var ki. Dolabın 3-4 gözü doldu çeyiz sandığım doldu dolabın üstü desen oyle ama anı olarak cok güzel olmuş fotoğraf çekmen :)
Canım benim kız akşam bastı tekmeyi çok şükür şuanda hareketli inşllah seninkide hareketlenirCanım ben de pazar gününden beri az hissediyorum korkuyorum. Daha önce çok hareketliydi ama son 2 gündür sakin anlamadım. İnşallah iyidir kızlarımız. Yarın aşı olucam sağlık ocağında kalp atışlarını dinlemek isticem cuma da kontrolüm var ama nasıl beklicem bilmiyorum. İnsan panik oluyor inş ikimiz için de her şey yolundadır.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım ben de baya bir araştırdım en sonunda Kraft calipso almaya karar verdim, birçok kişi tavsiye etti fiyatı da çok yüksek değil.
Canım yukarıda da yazdım Kraft Calipso'yu bir araştır istersen. Bebek odasını cumartesi aldık ve herkes bugün mutlaka alın dedi çünkü 40 gün teslimat süresi, 1 ay da havalandırma gerekiyormuş nerdeyse doğuma yetişecek gibi
Çamaşır için hacı şakirin sabun tozunu alıcam ben canım en sağlıklısı o diyorlar. Bence ilk etapta sterilizatöre gerek yok, bikaç ay geçince gerekirse alırsın diye düşünüyorum.
Selam kızlar :) bizim bugün doktor kontrolümüz vardı sabah gittik geldik kızımla
doktorumla biraz konuştuk sizede anlatıyım sorularım vardı
Hamdolsun herşey yolunda 651 gr 31 cm olmuş pıtırcığım suyu falan güzel dedi. Başı dönmüş aşağıya dedi, bende iki gündür vajinamda hissediyorum hareketlerini dedim normal döndüğü için orda da hissedersin artık dedi. Ayaklarım şişiyor dedim bacaklarında bişey yok yüzün bacağın şişmediği sürece ayaklarındaki normal dinlenirken ayağını yükseğe koy dedi. Aşırı sırt ağrılarımı söyledim vücut doğuma hazırlanıyor kemikler esniyor ilk gebeliğin ondan bu kadar yoğun hissediyorsundur dedi. Ve yalancı doğum sancıları başlayabilir bu haftadan sonra dedi kızlar, karnında sertlik kasılma ve ufak sancılar olabilir kendini iyi gözlemle yalancı sancılar 5-10dk sürmez geçer ve sancıların gelişi düzensiz olur dedi eğer düzenli ve artarak sancıların olursa direk hastaneye gel erken doğum olabilir dedi. Kızım normalde hep 1 hafta kadar ilerde çıkıyordu belki hatırlarsınız bu defa öyle bişey yok dedi tam haftasıyla uyumlu çıktı bende endişelendim acaba gelişim geriliği falan mı oldu diye yok kesinlikle aksine gelişkin bi bebek herşeyi gayet iyi 20 haftadan sonra bebeklerin kilo boy oranı minyon-iri aileden gelen genlerine vücut yapısına göre değişkenlik gösterir yani belli bir standardı yoktur bu haftada tüm bebekler bu kiloda olmalı diye ama pc ortalama bi hesaba göre çıkarıyor haftasını buna görede iyi takılacak bişey yok dedi. Kızımı izlerken ağzını ayırmış gülüyordu bize şebek :)))
Bizden haberler böyle kızlar sizlerde ne var ne yok
Çok teşekkür ederim canım evet gerçekten çok heyecanlı
Tabi ki sakıncası yok canım. Modokodan aldım Çocuk Kalbi diye bir mağazadan. Oda takımı 4000 TL canım içinde gardrop, büyüyen karyola, şifonyer, uyku seti ve yatak var. Ayrıca avize, lambader ve cibinlik aldım hepsi 4500 TL'ye geldi.
Modoko size uzak ama Maskoya bak bence de. Mothercare ve Çilek kullanan arkadaşlarım var memnunlar canım oralardan da bakabilirsin tabi ki..
Canım sabun tozunu doğrudan değil de hafif suyla ıslatarak koyarsan deterjan gözüne kalıntı bırakmıyormuş, bazı anneler de iki kez durulayın diyor. Sıvı deterjan da kullanan var ama sabun en iyisi diyorlar canım
Canım çok iyi açıklamışsın teşekkür ederim. Benim kurumumun bilmediği şey şu. Ben 32. haftamda çıkmaz çalışırsam, beni bordro üzerinde nasıl gösterecekler. Hem raporlu hem de maaş alıyor mu görünücem?
Çünkü bana maaş vermeyi kabul ediyorlar, sgk bana ödediğinde toplu olarak vericem onlara. Ama sigortalarını falan yapacak mıyız, bordroda nasıl göstericez diye soruyorlar. İşte bunun cevabını da sgk biliyor. Oraya gidicez konuşucaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?