Valla normal hayatıma dönmeyi ben de o kadar çok istiyorum ki...İstediğim gibi yiyip-içtiğim dönemlere,yüzüstü uyuduğum dönemlere,tatie çıkabildiğim dönemleree( 9 ay gerçekten çok uzun bir süreymiş :)))
Canım ben doğduktan 10 gün sonra falan yaptırmayı düşünüyorum.Daha sağlıklı olduğu konusunda bilgi edindim.
Bende artık yavaş yürümeye başladım , gerçekten artık ağırlaşıyoruz sanki . İdrarım geliyor sürekli , karnımın altında baskı oluyor .
Ama onun dışında ağrım sızım yok şükürler olsun , 8. aya giriyoruz haftaya hayırlısıyla ,,,
Canım kıpırdadı muzu yiyince.dayanamadım küçük de bir tatlı yedim,oynamaya başladı :)) minik bebişim tatlısızlıktan kıpırdamıyormuş :)
Kızlar dün geceden beri çok fena ellerim ayaklarım yanıyor üstelik hava serin... Çok rahatsız oluyorum uyutmuyor sabahın köründen beri uyanığım. Sizde bu sorunla karşılaşan var mı?
Hayırlı sabahlar herkese :)
Daha kahvaltımı bile yapmadım.
Artık işe gelmek bile yoruyor beni. Çok yavaş yürüyorum zaten..
günaydın kızlar hayırlı sabahlar
Günaydınnnbugün 29. haftamızı bitirdik çok mutlu oluyorum çarşamba günleri kızlar benimde yürüyüşüm değişti adeta sünnet olmuş çocuk mu desem, bel ağrısı çeken hasta mı bilemiyorum:)))) yavaş yavaş, aheste aheste yürüyorum elimde olmadan hızlı yürürsem arada bir unutup nefes nefese kalıyorum. Bir de bazen yürürken karnımın alt bölgesinde büyük bir yük ağırlık hissediyorum, dinlenince düzeliyor o his. Sanki karnımdan aşağı bir şey düşecekmiş gibi oluyor... Sizde de oluyor mu??
Bende artık yavaş yürümeye başladım , gerçekten artık ağırlaşıyoruz sanki . İdrarım geliyor sürekli , karnımın altında baskı oluyor .
Ama onun dışında ağrım sızım yok şükürler olsun , 8. aya giriyoruz haftaya hayırlısıyla ,,,
O kadar erken yapıldığını bilmiyordum, bende yaptırabilirim bir aksilik çıkmazsaen iyisi küçükken yaptırmak
Benim kocam "sana da bi çocuk verdik kaç aydır çıkaramadın" diyor
Çok şükür .... Merak ettik zaten
Damla sakızı nasıl duruyo kirik beyaz gibi mi acaba bugün gidip bakacağız canım bu rengede bi bakacağım
Hepinize tsk ederizz teyzeleriii:) Allah hepimizin meleklerini korusun ve zamanlari gelince saglikli sihhatli dogmalarini nasip etsin insallah:)
Cool tatlim walla bebis dönerken hissettim desem yalan olur sadece tekmeleri biraz daha yukarda hissetmeye basladigim icin suphelendim acaba dönmüs olabilir mi diye...hareketlerinde bikac gun once azalma vardi ama simdi 1-2 gundur yine cosmaya basladi tatlim sanirim ara ara hareketleri yavaslayabikuyo belki o gunlerde daha fazla yoruluyosundur...sola yattigimizda daha fazla kan ve oksijen gidiyomus bebislere o zaman daha fazla hareketleniyolarmis sola yatarak oglunun hareketlerini dinlemeye calis bide bakalim...cumaya az kaldi canim benim stres ypma hersey yolunda ben inaniyorum merak etme :)
cnm bence mevlüt yapın. geçen sene kızıma mevlütü kayınvalidemde yaptık. mevlüt yemeğini dışarıdan sipariş veriosun zaten (tavuklu pilav, ayran, tatlı) bide lohusa şerbeti yapıosun. sen lohusa olarak odada bebeğinle oturuosun hoca okuma yaparken. bu arada misafirler hediyelerini getiriolar odaya ve bebeği o kadar öpmüolar bişi olmasın diye ve tekrar salona geçiolar. bende ilkten tedirgin olduydum kızıma mikrop bulaşır daha yeni doğmuş diye ama öyle bir endişeye gerek yok. bu arada görümcem eşimin kuzeni falan lohusa şerbeti ikram etti misafirlere. lohusa iş yapmaz. ben süslendim kızımla oturdum odamda. sonra okomanın bi kısmında kayıvalidem bebeği aldı ve evdeki en büyük kişinin eline verdi ve elden ele tur yaptı bebek dualar eşliğinde. okuma bittikten sonra pilav vs. dağıtıldı ve misafiler gitti. evde kirlenmio bazı arkadaşların düşündüğü gibi. sonuçta ayakkabıyla girmio insanlar. ayrıca hoca kuran okumasını bitirdikten sonra bir dua yapıo ki!!! kızımın adını söylediği an yaşlar boşaldı gözlerimden. " melisa kızımızın annesine babasına hayırlı evlat olmasını, vatana millete hayır getirmesini .. falan diye devam eden bir dua söyledi bir duygulandım tüylerim ürperdi ki anlatamam. o duyguyu hepinizin tatmasını isterim. şimdi Allahım nasip ederse mevlüt bnm evde yapılacak. eşimin aile akrabalarının memleketten gelmeleri için belki otobüs tutacağız. o gün ablamlardan yardım almayı düşünüyorum. onlar evi temizler oturma düzeni sağlar. hazır pilav paketlerini vs. mutfağa yığarız. salon masasına lohusa şerbetini ve bardaklarını hazır ederiz. ben bu arada bardakları lohusa süslerinden almak istiyorum. bide lohusa sepeti ve içine oğlumun ismiyle lohusa şekerli magnetlerini masaya koyarım. şimdiden heyecanlanıorum. misafirler gelince ben sadece yatak odamda oturacağım adet öyle. saç baş yapılı olacak. ya lohusa geceliği ile oturacağım ya da güzel bir elbiseyle. bunları hep kayınvalidem bana öğretti. bizimkiler çok anlamaz bu işlerden:) tekrar bebeğimin isminin duayla geçecek anı yaşamak istiyorum. resmen inanamıosun ya! bebeğim gerçek falan oluosun. hayal gelio insana 9 ay karnında taşıdıktan sonra onun varlığına inanmak.anlatamıorum bile o duyguyu rüya gibi.
Valla normal hayatıma dönmeyi ben de o kadar çok istiyorum ki...İstediğim gibi yiyip-içtiğim dönemlere,yüzüstü uyuduğum dönemlere,tatie çıkabildiğim dönemleree( 9 ay gerçekten çok uzun bir süreymiş :)))
Canım ben doğduktan 10 gün sonra falan yaptırmayı düşünüyorum.Daha sağlıklı olduğu konusunda bilgi edindim.
Günaydın canımben de yavaşladım, istesem de hızlı yürüyemiyorum 1 ay sonra ne olucaz acaba çok merak ediyorum :26:
Günaydınnnbugün 29. haftamızı bitirdik çok mutlu oluyorum çarşamba günleri kızlar benimde yürüyüşüm değişti adeta sünnet olmuş çocuk mu desem, bel ağrısı çeken hasta mı bilemiyorum:)))) yavaş yavaş, aheste aheste yürüyorum elimde olmadan hızlı yürürsem arada bir unutup nefes nefese kalıyorum. Bir de bazen yürürken karnımın alt bölgesinde büyük bir yük ağırlık hissediyorum, dinlenince düzeliyor o his. Sanki karnımdan aşağı bir şey düşecekmiş gibi oluyor... Sizde de oluyor mu??
Arkadaşlar herkese selamlar eylul annelerinden iki arkadaş erken doğum yapmış
Biri 30 haftalik suyu gelmis ve 4 santim acilmadi olmus 1470 gram ve 40 santimde boyuymus bebegi kuveze almışlar
Diger arkadaş ta 34 haftalik 2400 grammis Allah iki arkadaşımıza da acil sifalar versin insallah
Bebek idrar kesesine doğru vurduğunda nasıl hissediyorsun :))
günaydın annişler ve tatlı bebişleri:) biz kızımızın adını Hüma koymaya karar verdik. Anlamı;
1. Başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan devlet kuşu, talih kuşu.
2. Mutluluk, saadet.
3. Fatih Sultan Mehmet’in annesinin ismi.
Babası Hüma Sultan diye seviyor kızımızı:) nasıl sizce ismi?:26:
günaydın,
güzelmiş ,inşallah sizede mutluluk saadet getirir
Amin canım çok sağol. senin bebişin ismi ne olacak?
Güneş altında da fazla kalmamak lazım. Kendimize dikkat etmemiz gerekiyor. Son aylara yaklaştık, erken doğumları da duyunca tırsıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?