2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
öyle haklsnZ tabı sagdıgımız sutlerı çöpe atcak dglz.damlacık bnde kapsamlı dusunuorum tabıkı mecbur bıberon vercez.hergun verırsen alışır tabı demıs arkaddasta zaten 4saatte bır sagılcak sut,her gün defalarca verılcek, o halde alısmaması mümkün dglkı.bebekler annelerıne ıhtıyac duyuyor ama cok kolay bıberona alısıorlar.hemde bır ıkı kereyle bıberona alışan bebeklerı bılıorum ben.bıberon daha kolay emılım saglıormus bebekler daha rahat edıor çekerken.annenın memesını ağzına alıp emmeyedebılıor.sadece dokunup koklayp uyuyorlar pıtırcıklr.sutu çekmek ıslerıne gelmıor.her koşulda ne olursa olsun bıberon vermeye mecbur kalcaz inş alısmazlar dedıgnız gbı olur.damlacm snde dedıgın bıberondanmı aldın ?

işte dokunup o sıcaklığı hissetmek istiyorlar kokluyorlar vs. sonra yoruluyorlar çabuk uyuyorlar vs. dolayısıyla ememiyorlar..
az emiyorlar yeterince doymuyorlar. çabuk acıkıyorlar bu yüzden daha sık uyanıyorlar.
ben elbette mümkün mertebe emzireceğim inşallah yani. ama kaşıkla vs de vermeyi düşünüyorum.

yok canım bna öyle bi buton vermedler zaten karnına 2 tane başlıklı kablo koydular benim oglanında durmcgı tuttu bitanesini bebegn kalbne yakn koyuyolar ogluşum durmadgndan kalp atşını zor yakaldı hemşire :) karnım resmen dalgalnyodu hemşirede tur atyo içerde deyip gülmştü :) benim girdigm makinada hareket ettkçe dgşik bi ses çkyodu zaten canım :)

Merhaba guzel anne adaylari :) ben 2013 temmuz annesiyim. Heyecaninizi cok iyi anliyorum :) Umarim hamileliginiz iyi geciyordur. Bi arkadasim yeni dogum yapti erken dogum yaptigi icin elinde mustela catlak onleyici krem kalmis benden rica etti bende buraya yazayim dedim. Cok uygun fiyata verecek almak isteyenler benimle irtibata gecebilirmi? Mail adresi vermek yasakmi bilmiyorum ama ihtiyaci olanlar icin cok uyguna verecek. Mail adresim hanife2204@hotmail

Canım sütleri sağıp deepfreeze de saklayacaksın sağıp sağıp vermeyeceksin, yenidoğan bebek zaten hemen doyduğu için sütün birikmesin hem de mastit olma diye sağman lazım.. Herkesin kendi tercihi kaşıklı biberon da var onu da kullanabilirsin..

Kızlar ben doktorumun önerdiği doktora gitmeye karar verdim.. Abimin eşinin kadındoğumcu olduğundan bahsetmiştim onun arkadaşı tanıyomuş bu doktoru, kesinlikle çok iyidir demiş hiç düşünmesin demiş çok mutlu oldum :) bu belirsizlik kalktı çok şükür :)

Aaa supermiss cok sevindim tatlimm senin adinaa:)

tmm buzluğa atcaz.e bebek acıkana kadar memede sut bırıkır onu verırsın.her sagdıgının fazlasını buzluğa atsan ne çok olcak,e sonra onuda vermıcenmı.ben çalışmayan anneler adına konusuom cnm.ben calsmıcm uzun zaman.ay ne bılım ılk bebek olunca cahil bılgısız oluosun.neyı nasıl yapcagnı blmıorsun kı.ondan böyle soruorum kafama takılıor.

ilk bebegık cahıllıgı ne kotu kızlar ya.bırde etrafnda aklınca uzman kesılıor herkes ve hepsıde farklı şeyler soluor.mesela bnm bel ağrım ıcın aman normal dgl,senın yüzün nıe şişmiş aa hormondan dgldır o vs.smdı bu sut sagmayı sorsam bın cvp gelcek.ondan sze sormak benı dahada rahatlatıor.ılk bebek annelerıne Allah yardm etsın.daha sagılan sutlerı ne zaman nsl vercegmı blmyrm yandm ben :)

Canim yazina baliklama atliyorum uzun süre calismicaksan sutunu neden sagacaksinki bebegini göğsünden emzir ohhh likir likir çekerki sorma

kızlar naslsinz :) ben 1 haftadr afedrsinz ama ishalim 2 akşamda bi sancm tutyo sanki karnımi sıkyolarmış gbi yatakta kıvranyorum resmen agrıdan bi türlude geçmedi sancm tutncda hemen hastaneye gtmek istemyorum geçer dye kontrlumde cuma gunu. acaba bu durumun bebegme zararı olur mu uzun sure boyle bi durum yaşayan oldumu

Keşke bi doktora gitseydin en azından telefon acsaydin bir hafta uzun bisure bence yiceklerle falan dami geçmedi yani annelerimizden ogrendigimiz patates haslamasi.muz falan bunlari denedinmi insallah gecer canım geçmiş olsun

Ekim anneleri merhaba. Neredeydiniz siz ya ben hala bu forumu aktif kullanmayı öğrenemedim. Öyle çok başlık var ki neyse. Buldum sizi. Hızınıza yetişilmiyor vallahi. Ağustostan beri tüm yazılanları okudum. Hepimizin hakkında hayırılısı nasip olsun. Nasipse inşallah biz de oğlumuza ekimde kavuşuyoruz. Benim de ilk hamileliğim. Bilinmezlikler korkutsa da insanı güçlü olmalıyız. Korku ve endişelerinizi bir yana bırakıp olumlu düşünmeye odaklanın. Evet ağrı sızı olabilir ama önemli olan moraliniz. Hissettiklerimizi bebişlerimiz de hissediyor.

Ben de süt poşetlerini pratik buluyorum. Ayrıca Gebelik Eğitimi aldığım yerdeki hemşire biberon yerine sağdığımız sütü bardakla bile vermeyi deneyebilirsiniz dedi. Zor olmaz mı diye sordum? Gayet de güzel içen bebişler varmış. Bir de ilk üç ay gelen süt en kaliteli sütmüş. Boşa gitmesin dolapta dursun. Lazım olur elbet. :)

Bu arada lohusa gecelikleri alırken dikkat edin bazı markalar hamile bedeni yapıyor o zaman S bile oluyor ki ben bir S aldım bir de normal beden gibi beden koyan markalar var onu da annem L almış ikisi de oluyor.

Emzirme sütyeni de ilk etapta penye olandan aldım ve esnek bir şey kumaşı çok hoşuma gitti. Çarşıdan aldım imer diye bir marka. Daha ileriki dönemlerde çalışmaya başlayınca falan süngerli olanları var daha düzgün duran onlardan alırım.

Canim yazina baliklama atliyorum uzun süre calismicaksan sutunu neden sagacaksinki bebegini göğsünden emzir ohhh likir likir çekerki sorma
yok cnm atla nolcak,zaten ben sıze soruorum.hem sen tecrubelı bır annesin.ne bılım cnm ya çalışmayan annelerede sut çok gelsın ve gelır dıye sağ dıor doktorlar.birde çalışmayan hamile anne lerın gunluklerını okudum çok.onlarda satıyormuş.bu sutu artırıormus.aklım karıştı bu konuda.artk. Bebıs doğunca duruma göre bakcam

cnm asırı ishal hem anneye su kaybettırıor hemde bebıse az vıtamın gonderıormus.herseyın asırı tabıkı zarar.bm usuttunce bnm kasık agrım olur ve ishal olurum.gecen usuttum hem agrı hemde ıkı gun boyuncs 8kere wcye cıkınca dur dedım buna.ishal olunca turk kahvesıne bır cay kasıgı,limon sıkarım ustuke ıcerım hemen keser.bu bılınen bır ıshalı kesme yontemıdır.bırde seftalıde kesıyor.keske bır doktorada gtseydın cnm ihmale gelmez

Canim ilk aylarda gelen sut bebek icin cok faydali eger hemen iş başı yapmicaksan en az bikac ay sutunu bebege ver hele doğumdan sonra ilk sutun sarı su gibi bişey olcak doktorlar asil onda cok vitamin var diyorlar enzirmek gercekten bebekle anne arasında farkli bi duygu

Merhaba güzel anne adayları ; ben de 2.bebişimi bekliyorum. 5 yaşında bir oğlum var. Dayanamadım ve muhabbetinize ortak olmak istedim.

Günaydın canım. Bak durum söyle. Tabiki emzirceksin hersekilde ilk emzireeksin. Cunku emmem bebek ve anne arasında ki en mükemmel duygu. Ama atıyorum büyük gün dışarı için plan yaptın sütümü sağıp yanına alabilirsin. Sonucta bebek geldi siye eve kapanmana gerek yok bn asla kapanmayacağım. Ama emzirme odalarını tercih edeceksen o ayrı. Bu arada bende çalışmayacağım kızıma ayıracağım 2 senemi. Ama ne olursa olsun bence pompa şart. Fazla gelen sütü mutlaka sağmal gerek. Buzlukta belli bir soğuklukta 3-6 arasında kalabiliyor düşünsene ne büyük bir zaman. Onun haricinde atıyorum hasta oldun ee yine onceden sağdığın sütleri verebilirsin bebeğe enfeksiyon geçmesin diye. Aldığım biberonlar biri Dr browns diğeri avent ikisinin de emziği anne memesi gibi kolay çekilmiyormuş. Tavsiye ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…