2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Iyi geceler arkadaşlar. İnşallah hepimiz sağlıkla alırız bebisleri kucagimiza.son kontrolumde doktorum bebekte gelisim geriligi var dedi.32 haftalik hamileyim bebis 1560 gr.son üç haftada 300 gram almis sadece.bilgisi olan varmi.yarin dopler yaptiracam bebegi besleyen damarlarda sıkıntı varmi diye.konuyla ilgili bilgisi olan varmı

Bazıları o sancıları hiç yaşamıyor canım. Ama yaşadığında göreceksin, çok zor, nefes kesici. Bi anda öyle kalıyorsun, nefes dahi alamıyorsun. Ve bi anda geçiyor. O zaman kendine geliyorsun. Belki sen sadece doğum anında yaşarsın bu sancıyı.

canım gelişim geriliği derken kilodan mı bahsediyor. bilmiyorum ki.. benim dr hiç kiloya falan bakmıyor. yanibakıyordur o kadar farklı birşey olunca söylüyordur herhalde..
bebeğinin o kadar farklı kilosu da yok.. şimdi netten baktım 1700 gr yaklaşık diyor. yani 140gr çokdeğil ki o da yaklaşıktır.endişelenme..

protein ağırlıklı beslen yemene içmene dikkat et. et, sütyumurta,bakliyat meyvelerden muz vs ye..

inşallah başka birşeyi değildir.. allah şifasını versin.

dopller ultrasyon. göbeğinin sağ ve sol arafından bakıyor. ekranda mavi inen çıkan değerler var. dr kontrol ediyor.. ibirkaç dakikalık birşey.

maşallah ne yiyorki bunlar günde 6-7 bez kirletiyor :)
yeni doğanla birlikte birtanede 3-6 kg aldım ilk haftaları bir atlatsam sonra bir düzen kurarız inşallah
Bende bilmiyorum ama sürekli değişiyor yazık ya pişik olmasın popişleri:)

İttirmeleri de hareket annesi merak etme.. İyidir bence telaf etme cumartesi de g,dersiniz inşallah ve iyi haberlerle gelirsiniz.

Bak endişelendim şimdi bir araştırayım bakalım.. olmadı doğaldan alırım..

Hahaaa çok güldüm çok alemsin :)
Benimde ilgi alanımda bu anket nedense erkeklerin önde olmasını istiyorum. Acaba opğlum olacak diye mi onlar kazansın gibi bir durum oldu
bende kızlar one gectımı mest oluorum.demekki bu bebuslerımızın cınsıyetyle alakalı.yarısa soktuk resmen dogmadan kuzularımızı

Aaa gercekten mi evet canim sancaktepenin cikisindaki ozkarademirler mi ne adi ordan aldik kulplarini aslinda bende begnmemistim degistiririm diyodum ama eve gelil kurulunca guzel oldu biz bideolcusunu genislettik normalde 80di biz 93cm yaptirdik araya tam olsun diye bende cok begendim gercekten kullanisli hayirli ugurlu olsun ikimizede gule gule kullanalim insallah canim benim

kızlar desteklernz ıcın çok tsl ederm.braz önce eve geldik.kocişi aldım iş çıkışı dolaştı,sohbet ettik,güldük eglendk çok ıyı geldı.eve gelirken çok yurumektenmı nedır karnımın sağ tarafı kaburga altı ağırdı kasıldı ,ben bu kasıkta olsa normal derdım ama orası kasılıor bırkacgundur anlamadm normalmı.eve gelince benm kızda babasıyla keyıflı saatler gecrmekten olsa gerek hareketlendı boksa başladı.cok rahatladm.sonra aynaya baktım anaaa ıkı saatte gobegım duba gbı olmus dıe bır cümle çıktı agzmdan.her ogunde buyuyor bu kız galıba :)

hepımız aynı şeyleri yasıoruz cnm.hamılelegın zaten 2.evresı bıraz keyıflı.9aydan 3ayı çıkar.gerısı zorluk.bazılarına o üç ay bole zor.mısafır valla göze alem napım esım ıcın değer,zaten bu sıralar ısten çok yoğun,stresli ve uzuntulu.ne ye uUldgnude anlatmıor.bılıorum ben bu halımle uzulmeyeym dıye anlatmııor.moralı yerıne gelsin mutlu olsun istiyorum.bu şartı inş ıyı gelcek ona

Sağol canım ya moral oldu bana. İnternette okuduğum şeyler kafamı karıştırdı. Şeker rahatsızlığı olan annelerin bebekleri iri oluyormuş. Benim şeker yükleme sonucuma doktor sıkıntı yok demişti. 130larda çıkmıştı şeker. Acaba sonradan yükseldi mi diye düşündüm. İnsan telaşlanıyor ister istemez. Ben de 4050 gram doğmuşum. Annem normal doğum yapmış. Bebeğim sağlıklı olsun da gerisi hiç önemli değil.
Canım doktorum çok iyi. Başından beri ona gidiyorum. Hep normal diyor. Sezeryan lafı hiç geçmedi. Zaten normal doğum yanlısı bir doktormuş. Yani bana sezeryan derse çok güvenebileceğim bir doktor. Ben bebeğimin sağlığıyla ilgili sıkıntı olmasından korkuyorum. Annelik böyle bir şey demek ki. Zayıf olsa sıkıntı, kilolu olsa sıkıntı...

esim uyuyor ben gene cin gbı ayakta.gece hayatı yasııorum evımde :) uyumk ıstıom bende.ne olack bu gece utkuszlgu.barı bebıs dogana kadar rahat yatablseydık sonra zaten uyuyamıcaz.esımın horlaması bna slow parça gbı gelıor şuanda,çok keyflı.bedenmn uyumaya nıyetı yok gene

o zaman hiç korkma canım bazen duruşlarından kaynaklı da yanlış hesaplama çıkabilir.Ayrıca öyle çok sıkıntı yapacak kadarda büyük değil eskiden kadınlar 5 kilo doğuruyormuş..Senin bebeğinde kilolu olursa sezeryan olursun hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşallah.dediğin gibi annelik eşittir delilik:)
Herkese günaydın bu arada hayırlı cumalar.

Canım iyi bir perinatoloji uzmanına görünmelisin. Arkadaşımın bebişi kordondaki ana damarlardan birinin tıkalı olması ve artan çentikleri nedeniyle 27 gün geriden gidiyordu. İstanbul'dan İzmir'e taşındılar hamilelik sürecinde. Annesi ile kaldı eşi İzmir'e yerleşene kadar. İzine çıktı. Kendine dikkat etti. Akciğer geliştirici iğne oldu. Erken doğacak diye çok korktu ama maşallah 38. haftasında 2750 gram bir fıstık doğurdu. Birazcık gelinimiz oluyor da fıstığımız :) Oğlumla isimleri de çok uyumlu. Deniz ve Ada :) İstedik verdi babası. Şakası bir yana moralini bozma, arkadaşım da diyor o zamanlar yok yere ne üzmüşüm kendimi diye. Maşallah Adacığımız doğum sonrası 1 ayda 4 kiloya ulaştı. Hem 2750 gramken de öyle çok minik değildi. Sen canını sıkma ama iyice araştır yine de durumunu.

Ben yorgan falan almadım. Bildiğim kadarıyla ufak bebişlere yorgan örtülmüyor. Kafasının altına yastık da kullanılmıyor. Park yatağım 60*120, English Home'dan aldığım nevresimlerimin lastikli olanları 70 cm lik. Altına kıvıracağım mecburen. Annem Taç'tan lastiksiz de almıştı. 60lık lastikli bulursam ondan da alırım. Ama çok araştırmadım doğrusu.

Son düzenleme:
Canım günaydın ben netten aldım 40 liraya. Yeni doğan bezi, 2 numara molfix bez, iki adet ıslak mendil, bi paket alt açma bezi bide mesane pedi vardı içinde

Canım vera saki doktorun sezeryan dediyse olmadı oma gidersin snde bukadar takma kafaya. Oda cok iyi demiştin çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…