2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Günaydın cnm işten ayrılmak gerçekten zor geliyor insana... ama evde olmak çooook güzel... zaman zaman benim de karnım ağrıyor yatış pozisyonundan olsa gerek. Yatmak iyice zorlaştı zaten. Neyseki yüzüstü yatmamıza az kaldı, o zaman da minik yavrucuklar yatırırsa tabi:)

o kadar özledimki yüzüstü yatmayı ben hiç yatamazdım başka türlü.inşallh evde olmaya alısırım canım.en azından eksiklerimi tamamlarım ,alışveriş yaparım .

Yani görmemişin bi kızı olmuş ii ki demesinler bana diye düşünmüyor da deilim
Desinler boşver başkalarını onlar inan diyecek birşey bulurlar sen gönlüne göre olanı yap bence:)

DEdiğin gibi bu erkekler hep ehli keyif kızlar naz yapmıyor bu kadar.. arkadaşlarım vur poposuna diyor:)

Ya şimdiki doktorlar hemen bu tarz konuşup insanı sezeryana yönlendiriyor bence normalde yaparsın neden 5 cm açılıp sonra açılmasın ki neden dursun açılma yani.. bence kafana takma olacağına varacak nasılsa kızında inşallah üzmez seni de güzel güzel doğar:)

Son bir defa daha devlet hastanesine gidip istedikleri gibi alttan muayene olucam. Annem kızdırdı beni, kendini kestirme diyor. Keyfiyetten olmadığını göstericem ona.

Canım sen kendini çok yıprattın ama annen kayınvaliden bırak ne düşünürse düşünsünler.. sen ve eşin en önemlisi de sen ne istiyorsun onu düşün..Allah korusun sana ve bebeğine birşey olsa bunun sorumlusu kim olacak..9 ay karnında taşı o güzel duyguyu yaşa ümit et hayal kur sonra birşey olsun o zaman mı aa keşke sezeryan olsa diyecekler..Allah korusun sen hiç riske atma içine sinen doktorda ol sezeryanı bebeğini al kucağına inşallah.Sen şimdiden herşeyi kafana takarsan doğumdan sonra daha çok laf edecekler valla rahat edemezsin sonra..

Güldüm,eğlendim,ağladım,koştum,düştüm,kanadım...Yaşadım yani. Okudum okudum okudum...Yüzlerce kitap,makale,dergi. Gezdim, karış karış. Her fırsat bulduğumda atladım bir otobüse bir tura gördüm yeni yerler,yeni insanlar. Bitirdim üniversiteleri,katıldım onlarca eğitime,kursa,iyi bir iş de buldum. Yetmedi bunlar. İçimde kocaman bir boşluk.Nereye koşsam,nereye baksam ne yapsam dolmadı o boşluk. Ta ki onu tanıyıncaya kadar. Aşık oldum. Hayatın sırrına vardım dedim.Ne güzel günlerdi. Saatlerce telefonda konuşurduk ertesi gün işe uykusuz ama gözlerim ışıl ışıl giderdim. İçimde kocaman bir volkan.Sıcacık tutuyor beni. Hele içimdeki güç,kuvvet. Dünya gelse üstüme umrumda değildi. İşimde daha gayretli,daha başarılı olmaya çalışıyorum. Etrafıma ışıltı saçıyorum. O var ya gerisi kolay. Doldu ya içimdeki o boşluk geriye ne kalırsa tufan. O bana dokunup sarıp sarmalıyor ya üşümüyorum hiç,uyanmak istemediğim bir rüya her şey sanki. Bana sürprizler yapıyor, kendi el emeği göz nuruyla hediyeler yapıyor,hiç ummadığım yerde karşıma çıkıp çocuklar gibi mutlu ediyordu beni. Bir anne çocuğuna nasıl bakarsa öyle şefkatle bakıyordu bana. Büyülü bir masaldı yaşadığım. Binbir güçlükle savaşarak, her şeyi göze alarak evlendik. İlk aylarımız masalın devamıydı. Sarılıp uyuyordum sevdiğim adama, sabah onun gözlerinden güne merhaba demek o kadar güzeldi ki...Bebek istedim,sınava hazırlanıyordu bir kaç ay sonra olsa olmaz mı dedi. Olur dedim. Onun yavrusunu onun parçasını dünyaya getirme fikri bile yetiyordu havalara uçmama. Hamile kaldım,havalara uçtum mutluluktan. Ona güzel bir notla müjdeyi verdim. Sevindi.Ama sanki benim kadar değildi mutluluğu. Korktu belki de. Bilmiyorum. Günler geçti evliliğimizin üzerinden...Büyü bitti,masal son buldu,rüyadan uyandım.Bana dokunmak için fırsat kollayan,gözlerime bakınca kalbime dokunan,her fırsatta bir plan yapıp gezip dolaşma fırsatı yaratan,hiç ummadığım yerlerde karşıma çıkıp sürprizler yapan adam gitti. Evleneli bir buçuk yıl olacak. Sürprizi geçtim.Bir kere bile hediye almadı bana. Akşamları eve gelip iki sohbet etmek yerine bir elinde ıpad i bir elinde telefonu bunlar olmazsa kumandayı alıp koltuğa uzanıyor şimdi. Bana sarılıp dokunmak, bebeğiyle konuşmak aklından bile geçmiyor. Ben bazen gidiyorum bak bebiş senin sesini tanıyormuş konuşsana kızınla diyorum 1-2 dk ilgileniyor o kadar. Dışarıda elimi tutmadan yürümeyen adam şimdi önden önden yürüyor.Bakıp kalıyorum,o kadar şaşkınım ki...Tahammülü hiç yok. Eskiden hırçındım,kırar bağırsam bile beni sakinleştirirdi şimdi hiç tahammülü yok hemen bağırıyor.Benimle dışarıda bir plan yapmak gezmek dolaşmak sanki mecburiyetten yapılıyormuş gibi davranıyor. Hani çocuğunu hava aldırmaya çıkartırsın ya öyle işte...3 haftadır her haftasonunu arkadaşlarıyla geçiriyor. Geç saatte eve geliyor. Araba onda. Ben ise evde oturup ağlıyorum sadece. Bebeğimin odasını hazırlıyorum,kıyafetlerine sarılıp ağlıyorum. Ne oldu,neden niye böyle olduk bilmiyorum. Kendime olan güvenim,gücüm yerle bir oldu. Tek sarıldığım bebeğim.Onu üzüyorum diye çok üzülüyorum. kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Bazen o kadar çok ağlıyorum ki aklımdan boşanmak bile geçiyor. Böyle evlilik için beklemedim ki ben 30 yaşıma kadar. Aşkı bekledim. Aşk olmayacaksa,sevgi olmayacaksa niye evli kalınır. Ben kendime de yeterim bebeğime de yarın boşanma avukatı bulacağım diye yatıyorum yatağa. Hatta tayinimi alıp gideceğim buralardan diyorum.Ertesi gün sakin ol geçer belki düzelir her şey diye sakinleştiriyorum kendimi.Düzelmiyor hiçbir şey.Dua etmekten başka yapacağım hiçbir şey yok. Nerede yanlış yaptım bilmiyorum. Öyle işte. Bunu yazarken bile işyerimde ağlıyorum, darmadağın oldum.Dua edin bana...

Canım saçmalama nasıl biter bir ask 3 haftada eşinle konuşsana neden boyle davranıyormuş inan cok üzüldüm ama sen üzülme lütfen bak bebişini düşün ver ona sarıl ama üzülme

belli ki çok hassassın ve hassas bir dönemden geçiyorsun ama eşinle konuştun mu?

Günaydınlar herkese biz geldik sonunda. 3.100 gram olmuş tosunum doktorda diyor stres bitti bak ne kadar kilo almış bu hafta :) gercekten de oyle 300-400 gram arası almış. Ama suyumuz sınıra gelmiş doktor bu hafta bol bol istirat eteceksin kalkmayacaksın dedi napıyım dayancam artık aman pazartesiden once gelmesin kuzum. Dayanır mı bu suyu Pazartesi'ye kadar dedim dayanır ama sonrasını bilemem dedi yani iyiki haftaya alıyoruz kuzumu. Onun dısında 7-7.30 da hastanede olacağım 9 gibi kızım dünyaya gelecek. Spinal sezeryan olacağım. Fıtığım için problem olmayacağını söyledi anestezi doktorum, asıl problem panik atağımdaymış. Eğer ameliyatta cok panik olursam uyutulacağım. Bizden bu kadar anneler artık gercekten doğuma gidiyorum sadece 5 günüm kaldı :)

Canım saçmalama nasıl biter bir ask 3 haftada eşinle konuşsana neden boyle davranıyormuş inan cok üzüldüm ama sen üzülme lütfen bak bebişini düşün ver ona sarıl ama üzülme
3 haftada bitmedi ki... Yavaş yavaş evlendikten sonra bitti işte.Konuştum defalarca yok öyle bir şey deyip geçiştirdi.Ama değişti işte. Belkide evliliğin sorumluluğunu kaldıramadı bilmiyorum işte...

belli ki çok hassassın ve hassas bir dönemden geçiyorsun ama eşinle konuştun mu?
Hamilelik zaten yeterince hassas ediyor insanı ama o ben hamileyim diye hiç özel bir çaba içine girmedi. Hani ilgi göstereyim,üzerine gitmeyeyim hamile diye düşünmedi hiç. Yarın öbür gün ne olur bilmiyorum ama bu hamileliğimde yaşadıklarımı asla unutmayacağım. En mutlu olmam gereken günlerim ağlayarak geçti.

Gunaydin...... ilk okudugumda nekadar guzel duygulu icten yasanmis ask dedim ....ilerledikce gozlerim doldu....cok uzuldum erkekler bazen neyaotiklarini dusunemez yada islerine oyle geliyor uzulmeee... belki defalarca konustun belki ilkdefa konusucaksin bilmiyorum ama...seninicin coook dua edicem...suan oyle seyler yazmak istiyorumki icindeki gozundeki yasi silmek icin ama kelimeler bulamiyorum...emin ol esin seni cok seviyordur..sadece dusuncesizlik yapiyor duzelir inslh

ayyy Damlaaa maşallah ne kadar büyümüş helal sana valla iyi baktın kuzuna doğana kadar 3300 olur artık :) bol bol yat ve bekle artık nasılsa tüm işlerini bitirdin. Neden spinal olacaksın canım daha mı iyiymiş? İnşallah panik olmazsın zaten 10 dk da bitiyormuş kendini telkin et sürekli.. şaka gibi ya resmen doğuyorrr

Azcık kaldı kuzuna kavuşmana. Biz de seninle gün sayıyoruz canım. Maşallah kızımıza kocaman olmuş, çok iyi bir savaşçı o, annesini üzmeden doğacaktır eminim.

Canım öyle birdenbire değişmez insan al karşına konuş bakalım ne düşünüyormuş. Hamilelikte erkeklerde değişebiliyor bak. Belki sorumluluk duygusu ağır gelmeye başlamıştır. Bir konuş ki derdini anla. Ben eşime sormuştum ben hamile kalınca ne düşündün diye daha fazla korumacılık, sorumluluk gibi duygular yoğunlaşmaya başladı demişti.
Kendini üzmemeye gayret et çünkü bebeklerimiz şu an her şeyi hissediyorlar unutma. Dualarımız seninle canım ama eşinle mutlaka konuş açık açık.

Maşallah maşallah kocaman olmuş :) 5 gün çok azzz ilk bebiş geliyor inş oley:) Her şey senin ve kızın için sağlıkla, kolaylıkla olur inşallah.
Ben de dün gece rüyamda sezeryan oluyordum gerçek gibiydi rüyam, iğne acısını , kafamın anesteziden sersem olduğunu falan hissettim gerçek gibi. Kızımı çok az görür gibi oldum ama tam net değildi. Ama çok çabuk oluyordu her şey. Aslında ben normal düşünüyorum ama niye böyle bir rüya gördüm bilmiyorum.

Kızlar ben bugün nst ye gireceğim ilk defa, öğleden sonra gidiyorum hastaneye. Çalışamaz raporumu da alıp bugün iznimi başlatıyorum artık. İş yerine bu rapor dışında başka bir şey veriliyor mu biliyor musunuz?

Şuan hamilesin ve hassasın bebeğin doğduğunda daha da hassas olacaksın. Bu dönemler bu tür kararlar vermek için doğru değil. Erkeklerin çoğu baba olduğunu bebeklerini kucaklarına aldığında hissedermiş, biraz daha sabret. Bu kadar büyük bir aşkı bitirmek bu kolay olmamalı. Gururunu kenara bırak, aşkta gurur olmaz. Hepimizin evliliğinde sorunlar oluyor ama önemli olan fevri davranmadan karşılıklı çözmek.. Bazen sen alttan alıp sabreder fedakarlık yaparsın bazen o.. Belli şuan sıra sende. Haklısın yüzde bir milyon haklısın hem de ama işte evlilik maalesef flört gibi olmuyor..

Canım yazdıklarına çok üzüldüm ama lütfen sen kendini üzme.Maalesef erkekler çocuk gibi olabiliyorlar.Kadınları anlamak zor derler ama aslında erkekleri anlamak çok daha zor.Belki de kafasındaki çok küçük bir problemi büyütüp sana yansıtıyor.Belki baba olma fikri korkutmaya başladı yada iş yerinde sıkıntı vardır ama sana bahsetmiyordur.Ben bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum canım ve yerinde olsam bu dönemde kesinlikle boşanmak gibi radikal bir karar almazdım.Psikolojimiz normal değil, daha hassasız,daha sinirli ve tahammülsüzüz.İnşallah bebiş dünyaya gelince düzelir canım ve herşey yoluna girer.Dualarım seninle...

Maşallah,maşallah,maşallah :) Çok şükür korku dolu günler bitti canım, İlay'ın kilosu da gayet güzel.Bu arada İlay adını çok daha fazla beğendiğimi belirtmek isterim,içine sinsin yani annesi. :)Çok kibar ve zarif bir isim.Spinal ile Epiduralin farkı ne ki kafam karıştı şimdi.

Allah razı olsun canım, çok sağol. Konuştum bazen sakince bazen tartışıp ağlayarak ama anlamadı anlamıyor, umrunda bile değil. Bilmesem sevmesini,bilmesem bana dokunuşunu eksikliğini hissetmeyeceğim. Kocaman bir uçurumdan aşağıya yavaş yavaş düşüyorum sanki. İnşallah dediğin gibi düzelir her şey. Yoksa sadece evli olmak için evli kalacak birisi değilim ben.

Çok konuştum,anlattım. Canım yandığında ağladım tartıştım. Belki 1-2 gün değişti ama 3. gün yine aynı devam etti. Bilmiyorum belki dediğin gibi üst üste sorumluluk ağır gelmiştir. Birden evlilik üstüne çocuk kaldıramamıştır. Ama ben ondan hiçbir şey istemiyorum ki. İstediğim birazcık ilgi ve sevgi o kadar. Allah razı olsun canım çok sağol.

Bana karşı vurdumduymaz davranıp önemsemiyorsa asla gururumdan ödün verip gidip konuşamam. hamileyim,hassas bir dönemden geçiyorum. onun anlayışlı olması gerekiyor. beni yalnız bırakmamak için eve koşa koşa geleceğine arkadaşlarıyla buluşup gece yarıları eve geliyorsa,beni aramak aklına gelmiyorsa,maç oynamaya gidiyorsa,bana sarılmak yerine ipad ine,telefonuna sarılıyorsa gidip bir de ben onu pışpışlayamam.biz şımarttık galiba eşlerimizi. bebeğimden başka kimse vazgeçilmez değil. bazen o kadar kızıyorum ki bebeğimi alıp gidip yüzünü bile göstermeyeceğim diyorum. offf ne bileyim canım ya dua et bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…