Günaydınlar herkese biz geldik sonunda. 3.100 gram olmuş tosunum doktorda diyor stres bitti bak ne kadar kilo almış bu hafta :) gercekten de oyle 300-400 gram arası almış. Ama suyumuz sınıra gelmiş doktor bu hafta bol bol istirat eteceksin kalkmayacaksın dedi napıyım dayancam artık aman pazartesiden once gelmesin kuzum. Dayanır mı bu suyu Pazartesi'ye kadar dedim dayanır ama sonrasını bilemem dedi yani iyiki haftaya alıyoruz kuzumu. Onun dısında 7-7.30 da hastanede olacağım 9 gibi kızım dünyaya gelecek. Spinal sezeryan olacağım. Fıtığım için problem olmayacağını söyledi anestezi doktorum, asıl problem panik atağımdaymış. Eğer ameliyatta cok panik olursam uyutulacağım. Bizden bu kadar anneler artık gercekten doğuma gidiyorum sadece 5 günüm kaldı :)
O zaman mutfakla aranda bi su şebekesi kuruyorsun 5 gün boyunca saçlarından dallar çıkana kadar su içiyorsun:)Bende anlamadım orasını. Doktora sordum Pazartesi'ye kadar dayanır dimi dedim duraksadı evet dedi sonrasını bilemem zaten dedi ama bu bir risk tabiki. Hareketlerini bu sefer gercekten takip etmem lazım suan cok hareketli ve kilo aldığı için anne karnında tutmaya çalışıyor sanıyorum doktorum. Ama bende pimpirikli oldugum için kurcalamamaya calısıyorum suan için
sanırım erkekler evlendikten sonra bir rahatlatma hissediyor. bir garantici duygunun altına giriyorlar. evlendik daha bir şey yapmama gerek yok ki diye düşünüyorlar.oysa kadınlar aksine evlenince daha çok bağlanıyorlar. belki yanlış bir tutum bizimkisi. biz de vurdumduymaz olmalıyız,umursamaz olmalıyız ama işte kadınlık dürtüsü buna izin vermiyor. herkes bize imrenirdi sevgiliyken,nişanlıyken. çok şanslısın derdi dostlarım. değilmişim işte, rüyam kısa sürdü.o dışardayken geldiğinde hep söylüyorum sen yokken sıkılıyorum,seninle çok eğleniyorum mutluyum diye. zaten artık bir şey anlatmak açıklamak istemiyorum ona. gururum da el vermiyor dediğin gibi bir anlamı etkisi de yok. eskiden o bana çok düşkündü hani derler ya eteğinin ucundan ayrılmaz diye aynen öyleydi şimdi rolleri değiştik:) ama ben onun gibi değilim bu durum uzaklaştırıyor beni. hatta dün eve 9-10 gibi geldi akşam. ben yatıyordum. sanki eve yabancı birisi girdi gibi hissettim. o gelinceye kadar ağlamıştımsevmesem canım yanmazdı ki zaten. en kötüsü de bu sevgimin eridiğini görmek. çoook emek verdik bu ilişkiye çoook kötü bir söz ya da muamelesi yok.olsa asla onunla aynı evde yaşamazdım zaten. ama tahammülsüz işte, sabırsız. çabuk sinirlenip tartışıyor. ben ise aciz bir kadın gibi hemen ağlıyorum. ağlamak yerine canına ot tıkamak istiyorum ama işte ah şu hormonlar eski güçlü dişe diş tartışan Aslı'yı özlüyorum Amin cnaım, Amin yazdıkların çok iyi geldi. Birileri tarafından anlaşılıyor olmak bile çok güzel bir duygu. Yazdıklarını okuyunca yine ağladım offf:))) bu muslukları sıkmanın bir yolu yok mudur cancağızım?:))
Heyecan fena teyzesi :) cok cok tesekkür ederim bu sözü duymak beni inanılmaz mutlu ediyor beslemeye çalıştım ve sonunda başardım kızım kendi rekorunu bu yaşlı haliyle kırdı haftada 300-400 gr yakın aldı maşallahDayanmaya çalışacağım panik olmadan ama tansiyonum düşerse stresten onu ne yapcam bilmiyorum çünkü annem ameliyattayken kardeşime hamileyken spinal yaptırmış ve doktorlar tansiyon 0 oldu falan diye konusuyorlarmış sonra annem iyice panik olmuş ve bayılmış inşallah bende boyle birsey olmayacak
Maşallah kuzuya çok az kaldı annesi ne güzel kavuşacaksın kızına hayırlısıyla..Heyecanla bekliyoruz bizde:)
Canım ne kadar güzel bir sevgiymiş gerçekten neden böyle olmuş eşin.. Nazara inanırım ben nazar mı değdi adam ne kadar güzel şeyler yaparken şimdi dönmüş inşallah en kısa zamanda anlar hatasını tabii kırgınlığın kalır ama öyle güzel şyler yapsınki sana inşallah bu kırgınlığında kalmasın ilk günkü gibi olun umarım.Birde hamile kaldığından sonra mı değişti yoksa evlendikten sonra mı?
parayla alakalı değilki...para olmasa ben zaten istemem veya sağlığım yerinde olsa çıkar kendim alırım, karakteri böyle negatif bir insan, herşeye ama inanamazsın herşeye ters birşe söyler ve eleştirir, tüm enerjimi aldı bitirdi, sonradan gelip özür diliyor ama kalp kırıldımı bir kere özür felan fark etmiyor, aslında geçen yıl tamda bugün ayrılıp annemin evine gitmiştim, işte bu yılda burdayım....sevginin ne olduğunuda artık bilmiyorum, sanırım gerçek olan tek sevgi annenin çocuğuna duyduğu sevgi gerisi boş....çocuğumuda böyler mutsuz ederse işte o zaman gözüm hiçbirşey görmez tüm köprüleri yakarım...
tutup adamı hocalara götürüp okutup üfleteyim belki düzelir canım:) öyle canım bakalım zaman ne gösterir. bebişimizden sonra da aynı olursa o zaman değişir her şey. ayyy sabahki ruh halimle şimdiki çok farklı. iyi varsınız hepiniz. rahatladım. en iyi psikiyatristlerden daha iyi sizinle konuşmak:) iyi ki böyle bir grup kurmuş mimoza ve iyi ki hepimiz ekim annesi olup bir araya gelmişiz. mühtiş bir sinerji var burada:) ağlamıyor gülüyorum artık:)Yeşim nazar demiş hiç aklıma gelmemişti.. Bence de nazardır bende çok inanırım... Sende yazdınya herkes imreniyordu diye...Sıkma canını aşk bu kadar çabuk bitemez gün doğmadan neler doğar
kuzum ya seninki de çok zorofff. acaba evlilik danışmanına mı gitsek? dertleri ne anlamıyorum ki. onlara sadık eşleri var, çocukları olacak. insanlar çocuk sahibi olmak için bile ne kadar uğraşıyor. bulduklarının nankörü bunlar. güzel bir sopa bunların hakettiği.
İyi bir arkadaş evli hatta evde karnı burnunda hamile eşi olan bir adamı çağırmaz bu kadar geç saatlerde eve girmesine müsade etmez. Sende biraz kendimi görüyorum Aşık olmazsam asla evlenmeyi düşünmüyordum. Film gibi bir aşk yaşayarak evlendim. Benim mucizem diyorum..sanırım elde ettikten sonra ve benim ona bağlandığımı gördükten sonra rahatladı dediğin gibi. yoksa değişmesi için bir sebep yok. başka birisi var mı diye bile düşündüm:) mail,sosyal ortam şifreleri filan hep bende. her şeyi açık. yok hiçbir şey. normalde evden işe işten eve bir adam ama şehir dışından arkadaşı geldi o organize edip topluyor tüm arkadaşları 3 haftadır hep birlikteler ben evde kukuman kuşu gibi oturuyorumbu kadar ilgili,sevgi dolu birisi olmasa evlenmezdim onunla zaten. bunu da söylüyorum ona. bu şekilde olsaydın evlenmeden önce seninle asla evlenmezdim diyorum. ben 30 yaşıma kadar sadece aşık olunca evleneceğim diye bekledim. geçen gün bana Allah razı olsun geceleri aşerip beni bir şeyler peşine koşturmadın dedi. o bile canımı acıttı. eskiden hamile bile değilim ne istesem koşar getirirdi yapardı. bundan keyif alırdı. dua etmekten başka bir şey gelmiyor zaten elimden. şu ara düşündüğüm tek şey bebeğime sağ salim kavuşmak. Allah razı olsun canım Rabbim hepimize huzurlu yuva nasip etsin.
Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum .. İnsan hamilelikte eşine daha çok ihtiyacıoluyor ve ilgi bekliyor..sonuçta tek başına yapmadın bu çocuğu ve karnında taşımak kolay değil... Allah sabır versin sana ... Ayakları üzerindeduran bi bayansın korkma hiçbirşeyden .. Eğer konuşmak istemiyorsan burdabize yazdığın gibi ona geçmişi hatırlatan ve sonrasında içinde kopan fırtınaları yazan bir mektup,mail yaz... Bazen konuşurken boğazımız düğümleniyor anlatamıyoruz istediklerimizi... Allah yardımcın olsun..senin için yürekten dua edicem...
danışman boşanmanızı mı doğru buldu yani?evlilik danışmanınada gittik, en sonunda danışman evliliği yürütmek zorunda değilsiniz daha mutlu olacaksanız boşanın dedi
Hahaaa hamile duası kabul olur diye boşuna demiyorlar gülmeni istemiştim şimdi güldüğünü yazmışsın az da olsa derdine derman olmak çok güzel sevindim canım :)tutup adamı hocalara götürüp okutup üfleteyim belki düzelir canım:) öyle canım bakalım zaman ne gösterir. bebişimizden sonra da aynı olursa o zaman değişir her şey. ayyy sabahki ruh halimle şimdiki çok farklı. iyi varsınız hepiniz. rahatladım. en iyi psikiyatristlerden daha iyi sizinle konuşmak:) iyi ki böyle bir grup kurmuş mimoza ve iyi ki hepimiz ekim annesi olup bir araya gelmişiz. mühtiş bir sinerji var burada:) ağlamıyor gülüyorum artık:)
Oyle gercekten aslında her gecen gün daha da yaklaşıyoruz. Ama yine de uzun geliyor işte beklemek. Simdi düşünüyorum da dediğin gibi keseyi görmek için bile gün sayıyorduk aman kalp atışını duyalım da rahatlayalım dedik sonra aman 3 ay geçsin de düşük tehdidi bitsin dedik sonra hadi cinsiyetini öğrenelim dedik hadi ayrıntılı nasıl olacak direk bekledik. Şimdi 5 gün kaldı diyorum iyiki zaman geçiyorDamla'ya
Canim maşallah bebesine valla seninle bizde heyecanla bekliyoruz iyi haberlerle gelmene sevindim simdi su besgun sana gecmez bilmezmiyim Allah bugunlerede gelmemizi nasip etti.keseyi gördük. Kalp atisini duydum cinsiyetini öğrendik. İlk hareketini hissettik derken simdi kucagimiza alacağımız günü bekliyoruz aslinda vakit geçmiyor gibi gorunsede gecmise bakarken neler geçmiş aslında
evet :)danışman boşanmanızı mı doğru buldu yani?
O zaman mutfakla aranda bi su şebekesi kuruyorsun 5 gün boyunca saçlarından dallar çıkana kadar su içiyorsun:)
Olmuyor arkadaşım benim musluklar da arızalıdır ama geçecek inşallah bugünler, az sabreyle bakalım, dün öyle olan bugün böyle olduysa yarın daha farklı olabilir, iyi düşünelim iyi olsun canım. Bu hamilelikte yordu bizi ister istemez, her an elimiz yüreğimizde, kalbimiz içimizde atan kalplerde... bebişler gelsin gözlerimizin içine baksın, o zman inşallah daha az görünür olumsuzluklar, hatta inşallah yok olurlar..
Evet olmayacak inşallah, sen o anın tasını çıkaracaksın, İlaycığın ilk anlarına tanıklık edeceksin çünkü. Bir arkadaşım hastanede sezaryan sonrası zorlanırken, odadaki hasta bakıcı ona sen ameliyat olmadın anne oldun, daha güçlü olmalısın demiş, evet belki ameliyat odasına gireceksin ama ordan anne olarak çıkacaksın inşallah, Allah ve melekleri seni koruyacak, güç verecek inşallah
İyi bir arkadaş evli hatta evde karnı burnunda hamile eşi olan bir adamı çağırmaz bu kadar geç saatlerde eve girmesine müsade etmez. Sende biraz kendimi görüyorum Aşık olmazsam asla evlenmeyi düşünmüyordum. Film gibi bir aşk yaşayarak evlendim. Benim mucizem diyorum..
Böyle durumları okumak beni üzüyor ve endişelendiriyor. Aklım almıyor. Nazar olamaz mı...Sevmese evlenmez kimse anlattıklarına bakılırsa sana deli oluyormuş...Hamile değilken her istediğini yapan bir eşin hamileyken iyiki aşermedin diye şükretmesi cidden anlıyorum. En ufacık ilgisizliğinde şangur şungur ağlıyorum bende bu muslukları durdurmanın bende bir yolunu bulamadım. Pamuk kalpli derdi babanem bana ben hep böyleydim zaten...Nazar bence bu yaşadığın başka bir sonuca varamıyorum...
Hahaaa hamile duası kabul olur diye boşuna demiyorlar gülmeni istemiştim şimdi güldüğünü yazmışsın az da olsa derdine derman olmak çok güzel sevindim canım :)
evet :)
Güzel dileklerin için saol canım. walt disneyin bu prensibini bilmiyordum...Mutsuz sonları bende hiç sevmem. Titaniği de hiç sevmemiştim zaten :))arkadaşlarının hepsi bekar, tuzları kuru. onlar beni niye düşünsün ki eşim düşünmedikten sonra. İnşallah senin evliliğin hep güzel gider canım. filmin hep mutlulukla devam eder. bak aklıma ne geldi walt disney titanik filmini neden çekmek istememiş biliyor musun? sonu mutlu bitmediği için. sonu mutlu bitmeyen film çekmeme gibi prensipleri var:) bizim evliliklerimiz de hep mutluluk dolu olur inşallah:) bilmem belki nazar belki değil. artık ne niye neden diye düşünmekten çok yoruldum. bırakıyorum bende akışına. bendeki en büyük duygu hayal kırıklığı aslında beni bitiren bu. inşallah düzelir her şey ve bunlar kötü anılar olarak belleğimin uzak bir yerinde kalır.
ee madem öyle neden boşanmayı düşünmedin tatlım? bir de üzerine çocuk yaptın?çok üzüldüm şimdi
Güzel dileklerin için saol canım. walt disneyin bu prensibini bilmiyordum...Mutsuz sonları bende hiç sevmem. Titaniği de hiç sevmemiştim zaten :))
Düzelir herşey inşallah seneler sonra bugünleri hatırlamazsın bile :)Bakalım hangimiz önce doğuracak tarihler çok yakın...Güzel edebiyatınla doğum hikayeni okuruz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?