Aynı cihazı kullanarak ölçtüler.Dr diyince insan inanıyor. Bende huzursuz olmuştum doğsa doğacak da daha 1 ay var daha ne kadar büyüyecek 3 hafta olmadan 1 kilo aldıysa diye hesaplara girince korkmuştum haliyle şimdi rahatladım.canım açıkçası bana da o zaman abartı gelmişti, aynı gün ben de gitmiştim kontrole ve aramızda 500 gr fark vardı.. şimdi normale dönmüşyine büyük tabi de :)
üff ne çatı muayenesiymiş arkadaş ya illa yapacaklar yani..
Aynı ultrason cihazından çıktı sonuçlar ama dediğin gibi duruş önemli Dr un işaretlemesi de önemli değişebiliyor..Bazı ultrasonlar az bazıları çok ölçüyor bebeğin pozisyonu da etkileyebiliyor ölçümü. Hayırlısı olsun. Ben çatı muayenesinden hiç korkmuyorum. Sonuçta doktorlar riskli olsa yapmazlar diye düşünüyorum. Ve onun belli bir haftası var yaptıkları hafta da zaten doğumun her an beklendiği haftalarda. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Demek dolunay vardı. Aynen bende şu son 3 gündür gergin sinirli ve duygusaldım bugün iyiyim. Ne kadar da etkili olabiliyor. Farkındaydım birşeyler olduğunun hamilelik hormonları diyip durdum da bitmemişti bir türlü...Rüyalar zaten gün içinde okuduğumuz,duyduğumuz, düşündüğümüz şeylerin provası doğum yaklaştıkça ben de sık sık doğumla ilgili rüyalar görüyorum. Valla son üç gündür dolunayın gerginliği ve sıkkınlığı vardı dün geçti. Bir nde haber bekliyordum o haber de gelince biraz rahatladım çok şükür.
Kızlar güzel haberlerle gelmişsiniz, hayırlı olsun.
Biz de bu sabah doktor amcamıza gittik. Sonra da dahiliyeci teyzemize göründük, tahlillerimizi yaptırdık. Son iki hafta hiç kilo almadım. Normalde çok hızlı kilo alıyordum. Bebeğim zayıf kalmış olabilir diye stres yapmıştım. Çok şükür kilosu iyi ama karın çevresi çok önden gidiyordu, şimdi normale dönmüş. Kafası hala koca kafa :) Boyumuz 50 cm e yaklaşmış.Kilomuz da maşallah 3 kiloya yakın. Bu gidişle 3600 gram gibi doğar 1 Ekim'de dedi. Aaaa diye hayıflandım, "Kız minnacıksın, senden 2500 gram çıksa iyi, 3600'ün nesini beğenmiyorsun?" diye takıldı yine esprili doktorum Hoş ben bu ölçümlerin yanılma payının yüksek olduğunu düşünüyorum. Belkide daha minnak birşey doğururum, bilemiyorum.
Kan tahlilimde ALP diye bir değer biraz yüksek çıktı karaciğerde. Kolestazi olabilir, kuru kaşıntın başlarsa hemen bana gel dedi dahiliyecim. Umarım olmaz, hiç sevmem kaşınmayıDemirim sınırın çok üstünde çıktı, HGB de 12.5 . Demir hapını 2 günde bir içeceğim. Kalsiyum da iyi maşallah. Eleviti de fazla almıyorum artık, 2 günde bir falan. Magnezyuma gerek yok dedi jinekoloğum. Dahiliyecim yazmıştı her gün iç diye, ama 3-4 günde bir alıyorum. nst de 1 saate yakın kaldım niyeyse, hemşire sevdi beni herhalde, göndermedi. Eşim içeride meraklanmış yazık. Tansiyonum yine düşük 9 a 6. Alıştım artık. İdrarda sorun yok çok şükür. Bizden haberler şimdilik böyle.
Bu arada kadın doğumcum kan ve idrar tahlili falan yaptırmıyor pek, dahiliyecim takip ediyor hep beni.
Doğumdan 1 ay sonra görüşelim, doğuma kadar benlik birşey kalmadı dedi dahiliyecim. Çok seviyorum kadını, vedalaşır gibi olduk, hüzün yaptım.
Allah hepimize vaktiyle sağlıkla hayırlısıyla doğum yapmayı nasip etsin inşallah. Evlatlarımız sağlıklı, uzun ömürlü, bahtları açık olsun.
arkadaşlar iki sayfa öncesinde sormuştum şu göbek bağı bakım setleri konusunda tavsiyesi olan varmı fikir beyan ederseniz çok sevinicem çünkü yarın son eksikleride tamamlayacağız bunuda alayım dedim
arkadaşlar iki sayfa öncesinde sormuştum şu göbek bağı bakım setleri konusunda tavsiyesi olan varmı fikir beyan ederseniz çok sevinicem çünkü yarın son eksikleride tamamlayacağız bunuda alayım dedim
gözün aydın, ne güzel bugün hep iyi haberler alıyoruz :)
açıkçası bende sana gelecek cevabı bekliyorum,eşime alınacaklar listesinde göbek bakım seti yazdım ama nerden alınır hangi marka iyidir hiç bilmiyorum
Bu konuyu bende hiç araştırmadım. Sanki hastaneden veriliyor diye kalmış aklımda, Sanırım öyle değildir :) Bende ilgileniyorum konuyla..arkadaşlar iki sayfa öncesinde sormuştum şu göbek bağı bakım setleri konusunda tavsiyesi olan varmı fikir beyan ederseniz çok sevinicem çünkü yarın son eksikleride tamamlayacağız bunuda alayım dedim
Ben de 38deyim bekliyorum artık:)) çatı muayenesi yapmıcak seninki de benim doktor gibi normal doğuma alacak hemen:))Saoll tatlim :) yani 9 gun sonra artik 38. Hftanin icinde olcagimiz icin heran gelebilir belli olmaz dedi :) çatı muayenesi konusunda da bni cok rahatlatti yani o olay beni baya geriyodu cok sevindim:)
Kızlar güzel haberlerle gelmişsiniz, hayırlı olsun.
Biz de bu sabah doktor amcamıza gittik. Sonra da dahiliyeci teyzemize göründük, tahlillerimizi yaptırdık. Son iki hafta hiç kilo almadım. Normalde çok hızlı kilo alıyordum. Bebeğim zayıf kalmış olabilir diye stres yapmıştım. Çok şükür kilosu iyi ama karın çevresi çok önden gidiyordu, şimdi normale dönmüş. Kafası hala koca kafa :) Boyumuz 50 cm e yaklaşmış.Kilomuz da maşallah 3 kiloya yakın. Bu gidişle 3600 gram gibi doğar 1 Ekim'de dedi. Aaaa diye hayıflandım, "Kız minnacıksın, senden 2500 gram çıksa iyi, 3600'ün nesini beğenmiyorsun?" diye takıldı yine esprili doktorum Hoş ben bu ölçümlerin yanılma payının yüksek olduğunu düşünüyorum. Belkide daha minnak birşey doğururum, bilemiyorum.
Kan tahlilimde ALP diye bir değer biraz yüksek çıktı karaciğerde. Kolestazi olabilir, kuru kaşıntın başlarsa hemen bana gel dedi dahiliyecim. Umarım olmaz, hiç sevmem kaşınmayıDemirim sınırın çok üstünde çıktı, HGB de 12.5 . Demir hapını 2 günde bir içeceğim. Kalsiyum da iyi maşallah. Eleviti de fazla almıyorum artık, 2 günde bir falan. Magnezyuma gerek yok dedi jinekoloğum. Dahiliyecim yazmıştı her gün iç diye, ama 3-4 günde bir alıyorum. nst de 1 saate yakın kaldım niyeyse, hemşire sevdi beni herhalde, göndermedi. Eşim içeride meraklanmış yazık. Tansiyonum yine düşük 9 a 6. Alıştım artık. İdrarda sorun yok çok şükür. Bizden haberler şimdilik böyle.
Bu arada kadın doğumcum kan ve idrar tahlili falan yaptırmıyor pek, dahiliyecim takip ediyor hep beni.
Doğumdan 1 ay sonra görüşelim, doğuma kadar benlik birşey kalmadı dedi dahiliyecim. Çok seviyorum kadını, vedalaşır gibi olduk, hüzün yaptım.
Allah hepimize vaktiyle sağlıkla hayırlısıyla doğum yapmayı nasip etsin inşallah. Evlatlarımız sağlıklı, uzun ömürlü, bahtları açık olsun.
Canim ben ebebekte dalinin gobek bagi temizlik setini gormustum nolur nolmaz bulunsunn diye aldim
Hayrına sende bir el at bacım :)Bu konuyu bende hiç araştırmadım. Sanki hastaneden veriliyor diye kalmış aklımda, Sanırım öyle değildir :) Bende ilgileniyorum konuyla..
İkinci için de sözleşelim beraber yapalım lale:))))Bazen benimde aklıma gelmiyo değilama yine de doğuralım biz. Çok özlüyorum oğluşumu:) arayı fazla uzatmayalım ikinci için bari
Ben de pazartesi doğum iznine ayriliyorum çünkü son 3 haftam kaldı. Dr.um doğum öncesi olan 8 haftalık izninin en fazla 5 haftasını doğum sonrasına aktarabilecegimi belirtmişti, son 3 hafta kala calissak da sonrasina eklenmeyecegi için boşuna çalışmaya gerek yok, bilgin olsungünaydın herkese,
benim de şafak 17 ne kadar az almış yaa, bi de hala çalışıyorum.
dün iki kez doğum yapmış bi bayan geldi bizim kurumdan, konu doğumiznime geldi,
ben de dedimki sezeryan olduğu için beklenen doğum tarihinden daha önce doğum yapıyorum o yüzden 16 haftalık iznimin sadece 1 haftası falan doğum öncesi almış oluyorum.
Aaa dedi öyle şey olur mu yedi hafta asla doğum sonrasına ekleyemezsin yanar o hakkın dedi,
Biraz konuşmayı uzattık ama çok kesin konuşunca ben de bi daha soruyum doktora dedim, netten baktım tekrar yine aynı sonuca vardım, bi yanlışım yok dimi bu konuda kızlar?
aklınız karışmıs herhelade canım son 3 haftayı zorunlu kullanıyoruz 5 haftayı sadce aktarabiliyoruz
Ben de pazartesi doğum iznine ayriliyorum çünkü son 3 haftam kaldı. Dr.um doğum öncesi olan 8 haftalık izninin en fazla 5 haftasını doğum sonrasına aktarabilecegimi belirtmişti, son 3 hafta kala calissak da sonrasina eklenmeyecegi için boşuna çalışmaya gerek yok, bilgin olsun
açıkçası bende sana gelecek cevabı bekliyorum,eşime alınacaklar listesinde göbek bakım seti yazdım ama nerden alınır hangi marka iyidir hiç bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?