2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Aynı cihazı kullanarak ölçtüler.Dr diyince insan inanıyor. Bende huzursuz olmuştum doğsa doğacak da daha 1 ay var daha ne kadar büyüyecek 3 hafta olmadan 1 kilo aldıysa diye hesaplara girince korkmuştum haliyle şimdi rahatladım.
Sorma şu çatı muayenesine çok negatifim...Sonunda benim de karşıma çıktı. İlle de gerekli mi yaptırmak istemiyorum dicem..
10 gün sonra gel dedi ama sırf bu yüzden hiç gitmek istemiyorum. Bir sorunum olmazsa gitmeyi ertelicem kusura bakmasınlar çatı yüzünden kaçasım geliyor. 2-3 cm açıldıysa bile kendiliğinden gelişen bir süreç yaşamak istiyorum oğlumun kaderini kendi belirlemesini istiyorum...

Aynı ultrason cihazından çıktı sonuçlar ama dediğin gibi duruş önemli Dr un işaretlemesi de önemli değişebiliyor..
Ben çatı muayenesinden korkmuyorum. Çatı muayenesi sonucundan tedirgin oluyorum. Nişan gelir doğum tetiklenir diye istemiyorum en çok bebeğimin rahatsız edilmesini istemiyorum. Çatım dar olmadığı için bunu gerekçe göstererek sezeryan diyeceğini sanmıyorum. Ama insanlar para için neler yapıyor. Son süreçte bu çatı muayenesinin bu nedenle olduğunu ya da bu nedenle yapanlar olduğunu düşünüyorum. Gereksiz geliyor.
Belki de doğumu başlatıp mesai saati diliminde kendileri doğumu yaptırmak için yapıyorlar. İyi niyetle de olabilir. Ama ben herşeyi kendi akışıyla normal sürecinde yaşamayı istiyorum...

Demek dolunay vardı. Aynen bende şu son 3 gündür gergin sinirli ve duygusaldım bugün iyiyim. Ne kadar da etkili olabiliyor. Farkındaydım birşeyler olduğunun hamilelik hormonları diyip durdum da bitmemişti bir türlü...
Daha ne rüyalar görücez bakalım :)

Kızlar güzel haberlerle gelmişsiniz, hayırlı olsun.
Biz de bu sabah doktor amcamıza gittik. Sonra da dahiliyeci teyzemize göründük, tahlillerimizi yaptırdık. Son iki hafta hiç kilo almadım. Normalde çok hızlı kilo alıyordum. Bebeğim zayıf kalmış olabilir diye stres yapmıştım. Çok şükür kilosu iyi ama karın çevresi çok önden gidiyordu, şimdi normale dönmüş. Kafası hala koca kafa :) Boyumuz 50 cm e yaklaşmış. Kilomuz da maşallah 3 kiloya yakın. Bu gidişle 3600 gram gibi doğar 1 Ekim'de dedi. Aaaa diye hayıflandım, "Kız minnacıksın, senden 2500 gram çıksa iyi, 3600'ün nesini beğenmiyorsun?" diye takıldı yine esprili doktorum Hoş ben bu ölçümlerin yanılma payının yüksek olduğunu düşünüyorum. Belkide daha minnak birşey doğururum, bilemiyorum.

Kan tahlilimde ALP diye bir değer biraz yüksek çıktı karaciğerde. Kolestazi olabilir, kuru kaşıntın başlarsa hemen bana gel dedi dahiliyecim. Umarım olmaz, hiç sevmem kaşınmayı Demirim sınırın çok üstünde çıktı, HGB de 12.5 . Demir hapını 2 günde bir içeceğim. Kalsiyum da iyi maşallah. Eleviti de fazla almıyorum artık, 2 günde bir falan. Magnezyuma gerek yok dedi jinekoloğum. Dahiliyecim yazmıştı her gün iç diye, ama 3-4 günde bir alıyorum. nst de 1 saate yakın kaldım niyeyse, hemşire sevdi beni herhalde, göndermedi. Eşim içeride meraklanmış yazık. Tansiyonum yine düşük 9 a 6. Alıştım artık. İdrarda sorun yok çok şükür. Bizden haberler şimdilik böyle.

Bu arada kadın doğumcum kan ve idrar tahlili falan yaptırmıyor pek, dahiliyecim takip ediyor hep beni.
Doğumdan 1 ay sonra görüşelim, doğuma kadar benlik birşey kalmadı dedi dahiliyecim. Çok seviyorum kadını, vedalaşır gibi olduk, hüzün yaptım.

Allah hepimize vaktiyle sağlıkla hayırlısıyla doğum yapmayı nasip etsin inşallah. Evlatlarımız sağlıklı, uzun ömürlü, bahtları açık olsun.

arkadaşlar iki sayfa öncesinde sormuştum şu göbek bağı bakım setleri konusunda tavsiyesi olan varmı fikir beyan ederseniz çok sevinicem çünkü yarın son eksikleride tamamlayacağız bunuda alayım dedim

netten araştırdım

ÖDENEK HESAPLAMASI NET MAAŞA BENZERNormal şartlarda, doğumdan önce 8 ve sonra 8 hafta analık izniniz var. Doğuma 8 hafta kaldığına doktor karar verir ve sizi izne çıkarır. Bu arada yaptığınız iş hafifse doğumdan önceki 8 haftanın 5 haftasını da doktor raporuyla çalışarak geçirebilirsiniz ve kullanmadığınız bu 5 haftalık kısım doğum sonrası 8 haftaya ilave edilerek doğumdan sonra daha uzun izin kullanma hakkınız da var. 16 haftalık doğum izni sırasında işyerinde çalışmadığınız için işveren size ücret ödemek zorunda değildir. Bu sürenin parasını SGK size 16 haftanın sonunda öder. Hesaplaması da günlük brüt ücretin üçte ikisidir. Mesela, 1500 lira brüt ve 1076 lira net ücret alıyorsanız, işveren sizi SGK'ya brüt 1500 liradan bildirge ettiğinden SGK da size 1500 liranın üçte ikisi olan 1000 lira (aylık) öder. Bu sebeple SGK'dan alacağınız ödenek, net ücretinize yakındır. Öte yandan çalışmadığınız için işveren ücret ödemediğinden sigortanız da ödenmez ama isterseniz sonrasında bu süreyi analık borçlanmasıyla siz cebinizden ödeyebilirsiniz.

gözün aydın, ne güzel bugün hep iyi haberler alıyoruz :)

arkadaşlar iki sayfa öncesinde sormuştum şu göbek bağı bakım setleri konusunda tavsiyesi olan varmı fikir beyan ederseniz çok sevinicem çünkü yarın son eksikleride tamamlayacağız bunuda alayım dedim

açıkçası bende sana gelecek cevabı bekliyorum,eşime alınacaklar listesinde göbek bakım seti yazdım ama nerden alınır hangi marka iyidir hiç bilmiyorum

Canim ben ebebekte dalinin gobek bagi temizlik setini gormustum nolur nolmaz bulunsunn diye aldim

gözün aydın, ne güzel bugün hep iyi haberler alıyoruz :)

Teşekkür ederiz canım, hepimiz hep güzel haberlerle gelelim inşallah. Sağlıkla büyütelim yavrularımızı.

açıkçası bende sana gelecek cevabı bekliyorum,eşime alınacaklar listesinde göbek bakım seti yazdım ama nerden alınır hangi marka iyidir hiç bilmiyorum

Kardeşim eczaneden almıştı ama ne olduğu hakkında pek fikrim yok.

Bu konuyu bende hiç araştırmadım. Sanki hastaneden veriliyor diye kalmış aklımda, Sanırım öyle değildir :) Bende ilgileniyorum konuyla..

Saoll tatlim :) yani 9 gun sonra artik 38. Hftanin icinde olcagimiz icin heran gelebilir belli olmaz dedi :) çatı muayenesi konusunda da bni cok rahatlatti yani o olay beni baya geriyodu cok sevindim:)
Ben de 38deyim bekliyorum artık:)) çatı muayenesi yapmıcak seninki de benim doktor gibi normal doğuma alacak hemen:))

Canım maşallah sende güzel haberler getirmişsin...Özellikle kan değerlerin çok çok iyi :) Dahiliyecinin seni bırakması normal :)
Bebeğin doğum kilosu çok da önemli değil hatta birçok kişi zayıf bebek daha güçlü oluyor diyor.
Ultrason cihazlarına da cidden güven olmuyor ya da Dr ların ölçümüne benim ki 1 hafta içinde 50 cm oldu sonra 47 cm e düştü :)
Bunlar çok mühim değil. Vaktiyle sağlıkla kucağımıza bir alalım inş.

Canim ben ebebekte dalinin gobek bagi temizlik setini gormustum nolur nolmaz bulunsunn diye aldim

Bende gördüm ama dalinin ismi var içeriği boş dediler tereddütte kaldım
Bu konuyu bende hiç araştırmadım. Sanki hastaneden veriliyor diye kalmış aklımda, Sanırım öyle değildir :) Bende ilgileniyorum konuyla..
Hayrına sende bir el at bacım :)

Ben de pazartesi doğum iznine ayriliyorum çünkü son 3 haftam kaldı. Dr.um doğum öncesi olan 8 haftalık izninin en fazla 5 haftasını doğum sonrasına aktarabilecegimi belirtmişti, son 3 hafta kala calissak da sonrasina eklenmeyecegi için boşuna çalışmaya gerek yok, bilgin olsun

aklınız karışmıs herhelade canım son 3 haftayı zorunlu kullanıyoruz 5 haftayı sadce aktarabiliyoruz

Yeniden baktım ve erken doğum halindeki izin uygulamasını da öğrenmiş oldum. Memurlar için erken doğum halinde kullanılamayan izinler analık iznine ekleniyormuş. Buradan detaylı okuyabilirsiniz. İçiniz rahat olsun. Yönetmelik bizi kurtarır sıkıntıya girmeden gerekirse ilgili kısmı dilekçe falan yazdığınızda eklersiniz kimse bir şey diyemez.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/04/20110415-17.htm

Ben izne çıktıktan sonra doğum için fazla beklemek istemiyorum. Bir an önce bebişimi kucağıma almak istiyorum. Hayırlısı olsun. Konu ile ilgili kafa karışıklığı değil de gönül karışıklığı var canım. Çünkü ne kadar uzun kalabilirsem bebeğimle o kadar iyi diye düşünüyorum hepimiz gibi. Gönlümden geçen bu. :)

3 hafta kala ayrılmak mecburi evet sadece erken doğum olursa bu 3 haftalık süreçte kullanılmayan kısım eklenebiliyormuş.

Göbek bakım seti ne diye düşündüm bir an. Göbek bakmı ile ilgili bildiğim şeyler şunlar;
  • 10-15 gün içinde düşer. Düzmezse doktora başvurun.
  • Kanama ve iltihap görülürse doktora başvurun.
  • Göbek bebek bezininin altında kalmamalı ne kadar hava ile temas ederse o kadar çabuk iyileşir.
  • Özellikle banyodan sonra göbek etrafının(bebeğin bütün kıvrımlı yerleri de öyle) iyi kurulanması yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…