günaydın kızlar dün dogum günümdü demiştim milli egitim kontejjanları açıkladı yıllardır almadıgı kadar düşük bi kontejjan verdiler bölümüme ve ben gidemiyorummoralim çok bozuk gece uyuyamadım agladım migdem ve kasık sancılarımdan öldüm sabaha kadar artık tek tesellim oglum başkada yapacak beni teselliş etcek bişey kalmadı
bugün doktora gitcez ayrıntılı ultrason ve sezeryanın anestezi işlemleri için gelince yazarım size yine
Canım sana birşey sormak istiyorum.Sağdığın sütleri veriyor musun yoksa nasılsa memeden emiyor diye saklıyor musun..Biberona alışır vermeyin diyorlar ya bende endişeleniyorum çünkü ablamın kızı gerçekten hemen alıştı biberona..Sen nasıl yapıyorsun..Bilgi verirsen sevinirim.
canım ben de doğumdan sonra diye düşünmüştüm ama tüm arkadaşlarım şimdiden bak dediler. en azından fikrin olur dediler. türkler yatılı gelmiyor maalesef o yüzden yabancı olması gerekiyor canım
günaydın herkese,
benim de şafak 17 ne kadar az almış yaa, bi de hala çalışıyorum.
dün iki kez doğum yapmış bi bayan geldi bizim kurumdan, konu doğumiznime geldi,
ben de dedimki sezeryan olduğu için beklenen doğum tarihinden daha önce doğum yapıyorum o yüzden 16 haftalık iznimin sadece 1 haftası falan doğum öncesi almış oluyorum.
Aaa dedi öyle şey olur mu yedi hafta asla doğum sonrasına ekleyemezsin yanar o hakkın dedi,
Biraz konuşmayı uzattık ama çok kesin konuşunca ben de bi daha soruyum doktora dedim, netten baktım tekrar yine aynı sonuca vardım, bi yanlışım yok dimi bu konuda kızlar?
benim bu konuda çok bilgim yok, benim merak ettiğimde izinli olduğumuz dönemin maaşını ne zaman ve nasıl alabiliyoruz onu biliyormusun veya bilen varmı
Moldovalilar cok var canim
Turkiyede calisan onlardan da bakabilirsin
Günaydın anne adayları :)
Kontrolden geldik geçen Cumartesi başka bir Dr a muayene olduğumda bebeğim 2925 gr 50 cm çıkmıştı. Bir önceki ölçüm üzerinden daha 3 hafta geçmeden 1 kilo almış 7 cm uzamış çıkmıştı şaşırmış ve korkmuştum.Şimdi kendi Dr um 2910 gr 47 cm çıkardı.
Dr a sordum nasıl bu kadar farklı olur diye " eğer o zaman 50 cm olsaydı doğum zamanı 57 cm olması gerekirdi ki pek mümkün olduğunu sanmıyorum" dedi..
Açıkçası Dr uma katılıyorum o zamanda çok büyük olacak diye az endişelenmemiştim...
Nst de sorunsuz çıktı neyseki..
10 gün sonra gel o zaman çatı muayenesini yapıcaz dedi..Erken doğumu tetiklediği söyleniyor dedim.
Eğer 2-3 cm açılma varsa süreci hızlandırır evet dedi. Ama daha hiç açılma yoksa çatı muayenesi doğumu tetikleyemez mümkün değil dedi...
Bana hala çok saçma geliyor. Ablam bana yaptı birşey yok çatı genişliğinden ziyade açılma olup olmadığına doğumun yakın olup olmadığına bakıyorlar dedi.Zaten sezeryan falan derlerse bana 1 sn düşünmem hastaneyi de Dr u da değiştiririm dedim. Allaha şükür herşeyim yolunda neymiş çatın dar sezeryana...Bende ters teper...
Merhabalar:))))
En fazla 19 günüm kaldı:))) çok heyecanlıyım her an bekliyorum bebeğimi:))
Şuanda annemle komşusu geldiler:) komşumuz camları siliyor sağolsun. Bana da yat deyip duruyorlar. Hamilelik güzelmiş, heryerde özel muamele var:) doğurmasam mı ben:)))))
Günaydın anne adayları :)
Kontrolden geldik geçen Cumartesi başka bir Dr a muayene olduğumda bebeğim 2925 gr 50 cm çıkmıştı. Bir önceki ölçüm üzerinden daha 3 hafta geçmeden 1 kilo almış 7 cm uzamış çıkmıştı şaşırmış ve korkmuştum.Şimdi kendi Dr um 2910 gr 47 cm çıkardı.
Dr a sordum nasıl bu kadar farklı olur diye " eğer o zaman 50 cm olsaydı doğum zamanı 57 cm olması gerekirdi ki pek mümkün olduğunu sanmıyorum" dedi..
Açıkçası Dr uma katılıyorum o zamanda çok büyük olacak diye az endişelenmemiştim...
Nst de sorunsuz çıktı neyseki..
10 gün sonra gel o zaman çatı muayenesini yapıcaz dedi..Erken doğumu tetiklediği söyleniyor dedim.
Eğer 2-3 cm açılma varsa süreci hızlandırır evet dedi. Ama daha hiç açılma yoksa çatı muayenesi doğumu tetikleyemez mümkün değil dedi...
Bana hala çok saçma geliyor. Ablam bana yaptı birşey yok çatı genişliğinden ziyade açılma olup olmadığına doğumun yakın olup olmadığına bakıyorlar dedi.Zaten sezeryan falan derlerse bana 1 sn düşünmem hastaneyi de Dr u da değiştiririm dedim. Allaha şükür herşeyim yolunda neymiş çatın dar sezeryana...Bende ters teper...
kızlar bnm sorumu yantlamayı unutmayın sut posetlerı eczaneden bulabılrmıym?son hazrlkları tamamlamam gerek.sabah karnma hafif sancı grdı sanırım artık yokluor.canlar çatı muayenesı bnde 39dan önce yaptrmıcm.bunı ogrendgnız ıyı oldu
yok ben özelde çalışıyorum o zaman sanırım 4 ayın sonunda toplu alıcam, olsun bunada şükürDevlette çalışıyorsan aynı zamanda alırsın canım.
canım ben de doğumdan sonra diye düşünmüştüm ama tüm arkadaşlarım şimdiden bak dediler. en azından fikrin olur dediler. türkler yatılı gelmiyor maalesef o yüzden yabancı olması gerekiyor canım
iyi miymiş onlar canım? Gürcü düşünmüştüm ben de. Türkmen en son tercihim mesela.
aslına bakarsan doğumada sayılı günler kaldı :) benim arkadaşım Moldovyalı , gürcü felan yatılı alıyor, gerçi onun kızı artık büyüdü ama evin her işini yaptırıyor genelde memnun birkez afrikalı almıştı, kız evini soyup gitmişti
Yanii bizimkilerde calisanlar var teyzemlerde anneannnemde abimlerdee...memnun olduklari da var iclerinde bes para etmeyenleri deyine de iyi arastirmakta fayda var cnm
aklınız karışmıs herhelade canım son 3 haftayı zorunlu kullanıyoruz 5 haftayı sadce aktarabiliyoruzYönetmelik açık ve net canım bir kaç kere okumuşluğum var kamu kuruluşlarında en az 5 haftasını ekleyebiliyorsun. Ama benim de kafam karışık doktora soracağım bu gidişte mesela ben 36. haftada ayrılmayı düşünüyorum veya 37 diyelim hemen ilk hafta doğum yaptım hemen doğum sonrası raporunu mu yazıyorlar yoksa 16 haftalığı bütünüyle baştan mı yazıyorlar? Baştan yazılıyorsa iyi yoksa öncesi sonrası diye ayırırsa biraz sıkıntı olabilir. Aslında her şey doktorda bitiyor gibi geliyor bana. :)
aynen öyle canım, yani aslında çok da zamanım yok. ilk etapta annem kalacak yanımda ama sonrası için birini bulmam şart. afrikalıyı nerden bulmuş yahuAllah korusun bizi öyle insanlardan..
..
sürekli çalıştığı bir büro var ordan ayarladı sanırım, birde bu yabancıların sigorta işi felan var, sigortasız çalıştırırsan .ok yüklü cezası var
evet çalışma izni alıyosun ve sigorta yatırıyosun. sen Türk mü alacaksın?
canım eczanede var mıdır bilmiyorum ben ebebekten almıştım hemende getiriyorlar istersen bak bir..Benimde ağrım vardı bugün dediğin gibi yokluyorlar bizi:)kızlar bnm sorumu yantlamayı unutmayın sut posetlerı eczaneden bulabılrmıym?son hazrlkları tamamlamam gerek.sabah karnma hafif sancı grdı sanırım artık yokluor.canlar çatı muayenesı bnde 39dan önce yaptrmıcm.bunı ogrendgnız ıyı oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?