Canım maşallahsende güzel haberler getirmişsin...Özellikle kan değerlerin çok çok iyi :) Dahiliyecinin seni bırakması normal :)
Bebeğin doğum kilosu çok da önemli değil hatta birçok kişi zayıf bebek daha güçlü oluyor diyor.
Ultrason cihazlarına da cidden güven olmuyor ya da Dr ların ölçümüne benim ki 1 hafta içinde 50 cm oldu sonra 47 cm e düştü :)
Bunlar çok mühim değil. Vaktiyle sağlıkla kucağımıza bir alalım inş.
Göbek bakım seti ne diye düşündüm bir an. Göbek bakmı ile ilgili bildiğim şeyler şunlar;
- 10-15 gün içinde düşer. Düzmezse doktora başvurun.
- Kanama ve iltihap görülürse doktora başvurun.
- Göbek bebek bezininin altında kalmamalı ne kadar hava ile temas ederse o kadar çabuk iyileşir.
- Özellikle banyodan sonra göbek etrafının(bebeğin bütün kıvrımlı yerleri de öyle) iyi kurulanması yeterli.
İyi oldu söylediğin benimde aklımda hastanede veriliyor diye kalmıştı demek bundanmış ablam öncesinde almamıştı çünkü..Çok saol..Kızlar kafanızdan göbek bakim seti almayın bebeginiz doğduğunda doktor reçeteye ne kullanacağınızi yaziyor ve nasıl pansuman edeceğinizi tarif ediyor.
Kızlar alkolle temzileniyor sanırım göbişleri. Bir arkadaşım başından geçeni anlattı da aklınızda olsun diye yazayım. Alkolü direkt göbişine dökmüşler yavrumun. Alkol orada ıslak ıslak kalmış, göbeği çürütmüş. Göbeği koku yaymaya başlamış oğlunun. Aman direkt dökme, pamukla gazlı bezle falan sür alkolü dedi.
Eskiden alkol sürüyorlarmış ama artık pek tavsiye etmediklerini biliyorum. Göbek kurutucu ilaçları da gerekirse doktor yazar. Ama sorun yoksa kuru bırakarak bir kaç güne kadar kendiliğinden düştüğünü görürsünüz.
Kardeşim bir sprey kullandıklarını söyledi. Eczaneden almış, doktor yazmış. Bence de şimdiden almaya gerek yok. Heryerde eczane var nasılsa, alınıverir hemencik.
bır bez kaldı almam greken bırde bıberon.ama bıberonu smdıden alma dıye dıretıorlar ben anlamdm.almazsam sagdıgm sutlerı nasıl vercem kı.kasıklada zor olmazmı blmyrmkı.gecen markete gdıp bez alaym dedım kocısle.o kdr çok cesıt varkı bon bon baktık öyle.yenıdogan molfix yazana bakıom göbek yerı varmı anlamadık almadan çıktık :) en ıyısı bılen bırıyle gtmek.sanrm 40gunden sonra bnde yıkanabılır bezlere geccem yoksa bu bez fıyatlaryla tek maaş la idare etmek çok zorlasır
Kızlar güzel haberlerle gelmişsiniz, hayırlı olsun.
Biz de bu sabah doktor amcamıza gittik. Sonra da dahiliyeci teyzemize göründük, tahlillerimizi yaptırdık. Son iki hafta hiç kilo almadım. Normalde çok hızlı kilo alıyordum. Bebeğim zayıf kalmış olabilir diye stres yapmıştım. Çok şükür kilosu iyi ama karın çevresi çok önden gidiyordu, şimdi normale dönmüş. Kafası hala koca kafa :) Boyumuz 50 cm e yaklaşmış.Kilomuz da maşallah 3 kiloya yakın. Bu gidişle 3600 gram gibi doğar 1 Ekim'de dedi. Aaaa diye hayıflandım, "Kız minnacıksın, senden 2500 gram çıksa iyi, 3600'ün nesini beğenmiyorsun?" diye takıldı yine esprili doktorum Hoş ben bu ölçümlerin yanılma payının yüksek olduğunu düşünüyorum. Belkide daha minnak birşey doğururum, bilemiyorum.
Kan tahlilimde ALP diye bir değer biraz yüksek çıktı karaciğerde. Kolestazi olabilir, kuru kaşıntın başlarsa hemen bana gel dedi dahiliyecim. Umarım olmaz, hiç sevmem kaşınmayıDemirim sınırın çok üstünde çıktı, HGB de 12.5 . Demir hapını 2 günde bir içeceğim. Kalsiyum da iyi maşallah. Eleviti de fazla almıyorum artık, 2 günde bir falan. Magnezyuma gerek yok dedi jinekoloğum. Dahiliyecim yazmıştı her gün iç diye, ama 3-4 günde bir alıyorum. nst de 1 saate yakın kaldım niyeyse, hemşire sevdi beni herhalde, göndermedi. Eşim içeride meraklanmış yazık. Tansiyonum yine düşük 9 a 6. Alıştım artık. İdrarda sorun yok çok şükür. Bizden haberler şimdilik böyle.
Bu arada kadın doğumcum kan ve idrar tahlili falan yaptırmıyor pek, dahiliyecim takip ediyor hep beni.
Doğumdan 1 ay sonra görüşelim, doğuma kadar benlik birşey kalmadı dedi dahiliyecim. Çok seviyorum kadını, vedalaşır gibi olduk, hüzün yaptım.
Allah hepimize vaktiyle sağlıkla hayırlısıyla doğum yapmayı nasip etsin inşallah. Evlatlarımız sağlıklı, uzun ömürlü, bahtları açık olsun.
valla ben ındırımlerı pek takıp edemıorım ya.son zamanlara geldkce bnde saçma sapan rüyalar görür oldum.bırde doğum stresı var.16sında randuvum var bakalm hersey yolunda mı.smdı ısyerımıze geldım oturuom arada karnımın sol tarafına ağrı gbı bsey gırıor.ayy pat dıe dogumam inş.bır kaç gündür ağrılı ağrısız kasılmalar arttı braz korktum.Evet o kurutucu sprey diye geçiyor ama inşallah gerek olmaz. Doğum ne kadar normal bir süreç ise o göbek bağının kuruyup düşmesi de öyle doğal bir süreç.
evet molfix yeni çıkarmış göbek bağı yeri olanı valla ben bezi kilosuna göre aldım 3-6 kg 88 li prima paketi indirim vardı markette. Eskiden sararken ilk hafta göbek bağına gelmeyecek şekilde bezi bağlamay dikkat etmek gerek. Ayyyy hele bir o günlere gelelim de. Bakalım paşamız beğenecek mi aldığımız marka bezi? Hiç belli olmaz.
cnm korkma bndede oluor.genede çok olursa doktora görün.bnde günlerdir aptal saptal rüyalarla bogusuorm.bır kaç gündür de wcye gıdıorım skıstgmı sanarak,bsey gelmıor pek.bebek aşağı ınıor ya.baktımkarnım aşağı düşmeye başlamış.dogum yakın galıba dıe korktum.ustelk gecen aşırı ishal oldgmu yazmstm kotuydum hanı.o zamandan berı hemeroıdım azdı.6gun oldu hala geçmedi normalde hıc rahatsz edıp böyle yapmazdı.krem aldık ıns yarar yoksa ben doktora oramı açmak ıstemıorum yaKızlar bugün wcyle resmen kanka oldum her ayaga kalktigimda bi ugruyorum ve alt tarafimda baskı hissediyorum iki doğum yaptım sanci nedir bilmiyorum benim gibi olan varmi sık sık wc ve alt tarafta yurudukce baskı ve ayrica gece acayip alakasız rüyalar görüyorum
cnm korkma bndede oluor.genede çok olursa doktora görün.bnde günlerdir aptal saptal rüyalarla bogusuorm.bır kaç gündür de wcye gıdıorım skıstgmı sanarak,bsey gelmıor pek.bebek aşağı ınıor ya.baktımkarnım aşağı düşmeye başlamış.dogum yakın galıba dıe korktum.ustelk gecen aşırı ishal oldgmu yazmstm kotuydum hanı.o zamandan berı hemeroıdım azdı.6gun oldu hala geçmedi normalde hıc rahatsz edıp böyle yapmazdı.krem aldık ıns yarar yoksa ben doktora oramı açmak ıstemıorum ya
Biz de bu sabah doktor amcamıza gittik. Sonra da dahiliyeci teyzemize göründük, tahlillerimizi yaptırdık. Son iki hafta hiç kilo almadım. Normalde çok hızlı kilo alıyordum. Bebeğim zayıf kalmış olabilir diye stres yapmıştım. Çok şükür kilosu iyi ama karın çevresi çok önden gidiyordu, şimdi normale dönmüş. Kafası hala koca kafa :) Boyumuz 50 cm e yaklaşmış.Kilomuz da maşallah 3 kiloya yakın. Bu gidişle 3600 gram gibi doğar 1 Ekim'de dedi. Aaaa diye hayıflandım, "Kız minnacıksın, senden 2500 gram çıksa iyi, 3600'ün nesini beğenmiyorsun?" diye takıldı yine esprili doktorum Hoş ben bu ölçümlerin yanılma payının yüksek olduğunu düşünüyorum. Belkide daha minnak birşey doğururum, bilemiyorum.
Kan tahlilimde ALP diye bir değer biraz yüksek çıktı karaciğerde. Kolestazi olabilir, kuru kaşıntın başlarsa hemen bana gel dedi dahiliyecim. Umarım olmaz, hiç sevmem kaşınmayıDemirim sınırın çok üstünde çıktı, HGB de 12.5 . Demir hapını 2 günde bir içeceğim. Kalsiyum da iyi maşallah. Eleviti de fazla almıyorum artık, 2 günde bir falan. Magnezyuma gerek yok dedi jinekoloğum. Dahiliyecim yazmıştı her gün iç diye, ama 3-4 günde bir alıyorum. nst de 1 saate yakın kaldım niyeyse, hemşire sevdi beni herhalde, göndermedi. Eşim içeride meraklanmış yazık. Tansiyonum yine düşük 9 a 6. Alıştım artık. İdrarda sorun yok çok şükür. Bizden haberler şimdilik böyle.
Bu arada kadın doğumcum kan ve idrar tahlili falan yaptırmıyor pek, dahiliyecim takip ediyor hep beni.
Doğumdan 1 ay sonra görüşelim, doğuma kadar benlik birşey kalmadı dedi dahiliyecim. Çok seviyorum kadını, vedalaşır gibi olduk, hüzün yaptım.
Allah hepimize vaktiyle sağlıkla hayırlısıyla doğum yapmayı nasip etsin inşallah. Evlatlarımız sağlıklı, uzun ömürlü, bahtları açık olsun.
Kızlar bugün wcyle resmen kanka oldum her ayaga kalktigimda bi ugruyorum ve alt tarafimda baskı hissediyorum iki doğum yaptım sanci nedir bilmiyorum benim gibi olan varmi sık sık wc ve alt tarafta yurudukce baskı ve ayrica gece acayip alakasız rüyalar görüyorum
gereklimi bende bilmiyorum, internette bulduğum ihtiyaç listesinde yazıyordu bende bulunsun diye alalım dedim, içinde ne var onu bile bilmiyorumGöbek bakım seti ne diye düşündüm bir an. Göbek bakmı ile ilgili bildiğim şeyler şunlar;
- 10-15 gün içinde düşer. Düzmezse doktora başvurun.
- Kanama ve iltihap görülürse doktora başvurun.
- Göbek bebek bezininin altında kalmamalı ne kadar hava ile temas ederse o kadar çabuk iyileşir.
- Özellikle banyodan sonra göbek etrafının(bebeğin bütün kıvrımlı yerleri de öyle) iyi kurulanması yeterli.
Günaydın anne adayları :)
Kontrolden geldik geçen Cumartesi başka bir Dr a muayene olduğumda bebeğim 2925 gr 50 cm çıkmıştı. Bir önceki ölçüm üzerinden daha 3 hafta geçmeden 1 kilo almış 7 cm uzamış çıkmıştı şaşırmış ve korkmuştum.Şimdi kendi Dr um 2910 gr 47 cm çıkardı.
Dr a sordum nasıl bu kadar farklı olur diye " eğer o zaman 50 cm olsaydı doğum zamanı 57 cm olması gerekirdi ki pek mümkün olduğunu sanmıyorum" dedi..
Açıkçası Dr uma katılıyorum o zamanda çok büyük olacak diye az endişelenmemiştim...
Nst de sorunsuz çıktı neyseki..
10 gün sonra gel o zaman çatı muayenesini yapıcaz dedi..Erken doğumu tetiklediği söyleniyor dedim.
Eğer 2-3 cm açılma varsa süreci hızlandırır evet dedi. Ama daha hiç açılma yoksa çatı muayenesi doğumu tetikleyemez mümkün değil dedi...
Bana hala çok saçma geliyor. Ablam bana yaptı birşey yok çatı genişliğinden ziyade açılma olup olmadığına doğumun yakın olup olmadığına bakıyorlar dedi.Zaten sezeryan falan derlerse bana 1 sn düşünmem hastaneyi de Dr u da değiştiririm dedim. Allaha şükür herşeyim yolunda neymiş çatın dar sezeryana...Bende ters teper...
Canım seninle beraber bende heyecanlandım. Beklenen doğum tarihimiz aynı olduğu için bende artık 9 gün sonrası için heran gelebilir diye düşünebilirim sanırım :)
çatı muayenesi konusunda Dr una katılıyorum. Sanırım benim Dr umun dediği çatı muayenesi artık zamanı geldi açılma var mı bir bakiyim gibi bir durum ben öyle anladım. Şuana kadar sezeryan kelimesini bir kez bile kullanmadı ama güvenmiyorum yine de...
Zaten genelde hep son aşamada karşına koyup kafanı bulandırmaya çalışıyorlar..İnş. o niyette biri değildir. Ablam Dr umla 2 nomal doğum yaptı sezeryan konuşulmadı..
Ağda konusunda tedirgindim dün kendim aldım ama doğuma kadar uzar sanırım azcık da olsa...O zaman ağdaya giderim kendi Druma sormak aklıma gelmedi neyseki burası var bir soran oluyor
Böyle yatıran, nazlayan birileri olunca eminim güzeldir ama benim gibi ailesinden uzak olanlar için son ay bayağı zormuşMerhabalar:))))
En fazla 19 günüm kaldı:))) çok heyecanlıyım her an bekliyorum bebeğimi:))
Şuanda annemle komşusu geldiler:) komşumuz camları siliyor sağolsun. Bana da yat deyip duruyorlar. Hamilelik güzelmiş, heryerde özel muamele var:) doğurmasam mı ben:)))))
Sağol canım. Evet çok haklısın, ben de doğumdan önce kilosu için başka doktora da görüneyim mi diye düşünüyorum ama sonuçta doğduğunda öğreneceğiz nasılsa kilosunu boyunu. Sağlıkla gelsinler, sağlıkla büyüsünler de.
Kızlar alkolle temzileniyor sanırım göbişleri. Bir arkadaşım başından geçeni anlattı da aklınızda olsun diye yazayım. Alkolü direkt göbişine dökmüşler yavrumun. Alkol orada ıslak ıslak kalmış, göbeği çürütmüş. Göbeği koku yaymaya başlamış oğlunun. Aman direkt dökme, pamukla gazlı bezle falan sür alkolü dedi.
Eskiden alkol sürüyorlarmış ama artık pek tavsiye etmediklerini biliyorum. Göbek kurutucu ilaçları da gerekirse doktor yazar. Ama sorun yoksa kuru bırakarak bir kaç güne kadar kendiliğinden düştüğünü görürsünüz.
ya arkadaşlar surmelıden haber yok mu hala ?
Canim bendede durum ayni hatta biraz gribimhapsurdukca altima kaciriyorum camasir degistirip duruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?