2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
bir de kan pıhtılaşması olan hamişler

hangi testle ilgili sorundan çıkmış oluyor.

Bende gördüm bugün minik kesecigiii :) hersey yolunda dedi doktorumuz. Kese normal tam gununde bir gebelik dedi. Tahlillerimizi yaptirdik yarin cikacak tamami. Cok rahatladim valla cokkk.. Gecmise bakamadim malum telefon

Bana önce trombofili paneli yapıldı. Tek tüp kan alınıp, birden fazla gene bakılıyor, bende ikisinde mutasyon olduğu tespit edildi. Genetikteki doktor bu durumdaki kişilerin kromozom analizine bakılmasını tavsiye ederiz dedi. Araştırdık genelde doktorlar pahalı test olduğu için gerek görmezmiş ama eşlerin ikisinden de kan alındığı için genetik hastalık varsa tespit edilirmiş. Gebelikte yapılan amniyosentez ayarında bir testmiş. Kromozom analizimiz temiz çıktı. Tabi çıkan mutasyonlara göre farklı testler istenebilir, senden büyük ihtimalle trombofili paneli için kan alacaklar.

Pıhtılaşma testleri TROMBOFOLİ ANALİZİ adı altında geçer.
Faktör analizlerine bakılır. (MTHFR olanlar)
Antfosfolipid antikora bakılır.

KOAGÜLASYON ANALİZİ ile;
Protein C ve Protein S değerlerine bakılır.

OTOİMMÜN ANTİKORU ANALİZİ ile de;

Anti Kardiyolipin IgM
Anti Kardiyolipin IgG bakılır...

Eğer pıhtılaşma durumu aranacaksa bunlar birbiri ile bağlantılı ve bu yüzden birlikte değerlendirilir genellikle.
Doktorundan bunları istemen lazım ve bunlar da dediğim gibi bi 10-15 günde falan çıkıyor...

En önemli pıhtılaşma durumu FAKTÖR V LEİDEN olanın HOMOZİGOT çıkması...
Doktorlar genellikle HOMOZİGOT olanları pıhtılaşma olarak teşhisliyor.
Heterozigot ise pıhtılaşma demiyor bir çoğu, taşıyıcılık oluyor çünkü heterozigot.
Ama yine de bazı doktorlar işi garantilemek ve risk almamak adına yine de ENOKSAPARİN'e (kan sulandırıcı iğne) başvuruyorlar...

Bende gördüm bugün minik kesecigiii :) hersey yolunda dedi doktorumuz. Kese normal tam gununde bir gebelik dedi. Tahlillerimizi yaptirdik yarin cikacak tamami. Cok rahatladim valla cokkk.. Gecmise bakamadim malum telefon

Ohh, hadi maşallah canım, tebrik ederim
Devamı da böyle güzel olsun inşallah

Ben daha doktora gitmedim neteki hesaplayici 4+3 diyo gitmisken hepsini birarada cikartayim diyorum 3.cocuk olunca boyle oluyo demeki :))

Riskli bir durumun yoksa zaten bi 5+0'a dek bekleyebilirsin canım
Benim 2 doğal yolla düşük geçmişim olduğundan ve şu anda da tüp bebek hamişi olduğumdan BetaHCG takibi yapıldı iki güne bir
Sağlıklı bir gebeliğin olsun inşallah

Allah yardimcin olsun cnm insallah yarin melegini gorur ve onun kalp atislarini duyarsin:)
Dualarimiz seninle:)

Tibbi genetik bolumunde trombofili paneli adi altinda bikac tane gene bakacaklar cnm ama sonuclarin cikmasi 20 gunu bulur...

Benim kardeslerim var ikizzz

Gozun aydin canim.. Darisi pit pitlara inSaallah,..

kızlar merhaba ben bugun 5+5 oldum persemöbe ınsallah keseyı gormeye gıdıcem bende hıc belırtı yok erkenmı acaba daha yoksa yasamıcakmısım gıbı gelıyor ne bas donmesı ne aserme bısey ıstemıyor canım nede en ufak bır bulantı :18:​

Midem cok fena yine yaa... Sanirim bunun arkasi yine istifra...

Rabbim hayirli olani gonlune razi etsin canim benim.. Guzel haberlerle gelirsin insaallah...

Belirti mutlaka yasarsin ama belki cok fazla belki az birsey.. Hem daha haftan kucukmus..​

Bende de uyku hali hariç hiçbir belirti yok canım.
Bazen diyorum ki bebeğim duruyor mu hala, gitti mi yoksa hissine kapılıyorum sırf bu yüzden.
Bugün 6+4 idim, 6+5'e girdim şimdi
Kesemizi de 5+0 da görmüştük ilk, vajinal olarak, minicikti...

Bugün devlete tahlillerimi almaya gittiğimde baktı doktor, henüz bebek ve kalp atışını göremedi.
Perşembe günü kendi doktoruma gidecektim zaten, bakalım inşallah o güne görürüz...

Hadi inşallahh hayırlı haberlerle gel canım dualarımız seninle

Vajinal mi baktı canım da görmedi
Ben bugun sata göre 6+5 oldum ama ultrasona göre 6+1 bende doktora bunu soracam cumartesi kontrolüm var nasipse inşallah kalp atışlarını dinliyecez

Vajinal mi baktı canım da görmedi
Ben bugun sata göre 6+5 oldum ama ultrasona göre 6+1 bende doktora bunu soracam cumartesi kontrolüm var nasipse inşallah kalp atışlarını dinliyecez

Canım, önce karından baktı, göremeyince vajinal baktı ama yine görünmedi...

USG tarihini şimdilik baz alma canım, çünkü anlık ölçümde bile farklılık gösteriyor, keseyi ölçünce çıkıyor o tarih. Milim oynasa işaretlerken o tarih de değişiyor... +/- oynama yapar yani bir müddet daha, endişelenme sakın canım

Son düzenleme:

Demek bebiş çok küçük ondan gözükmemiştir ya devlet hastaneleri zaten ilgilenmiyo canım ben bi kere gittim 4 ay olmuştu bebeğim olmuyo diye ağlaya ağlaya çıktım odadan moralimi bozmuştu doktor

Riskli bir durumun yoksa zaten bi 5+0'a dek bekleyebilirsin canım
Benim 2 doğal yolla düşük geçmişim olduğundan ve şu anda da tüp bebek hamişi olduğumdan BetaHCG takibi yapıldı iki güne bir
Sağlıklı bir gebeliğin olsun inşallah [/QUOTE]

Seninde canim cok saol hepimiz saglikla meleklerimizi kucagimiza alalim insallah evet ben azcik daha sabredeyim

selam kizlar bugun oglen kanamam oldu acile gittik, doktor ultrason ve elle muayene etti, kalp atislari var hersey normal dedi, acilma falanda yok dedi rahimde. icim rahatladi. sonra eve geldik. hala kanamam var, eger parca yada agrin olursa acile gel tekrar dedi, agrim yok sukur. yarin tekrardan hem ultrason hemde doktor randevum var. dua edin lutfen arkadaslar...

Keşke bizim de öyle olsaydı Ama tabi buna da şükür,mor ve delik göbekli anne olacağız biz :)

olsun canım allah hayırlı ve sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmelerini nasip etsin...bu kadar sıkıntıya karşılığını güzel verir rabbim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…