- 9 Haziran 2014
- 1.172
- 436
- 88
Kaç gunluk oldunuz canim peki ?kızlar benim oğlum galiba kolik.üç gündür öğleden sonra başlayıp akşama 9-10 a kadar ağlaması huysuzluğu devam ediyor.Perişan oldum sizde var mı böyle durum ne yapıcam şaşırdım artık..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaç gunluk oldunuz canim peki ?kızlar benim oğlum galiba kolik.üç gündür öğleden sonra başlayıp akşama 9-10 a kadar ağlaması huysuzluğu devam ediyor.Perişan oldum sizde var mı böyle durum ne yapıcam şaşırdım artık..
Ay hakikaten vakit bulunmuýor hic:) gunduz hic mumkun degil ancak gece:))Topigimizde kimse ler kalmadı helede eskilerden kimse yok doğuran kayboldu önceden okurken sayfalara yetişmek zordu şimdide iki gün okumasam bişey kaçırmamis oluyorum tekrar herkes gelse de topigimiz canlansa bebeklerimizden konuşsak
Csnim emzirme pozisyonunu degidtir. Eger hala iyilesmediyse pozisyondan dolayidir. Bebegin meme ucunu kavramasinda da porblem olabilir. Butin kahverengi yi agzina vermeye calis. Bir de bana ayva çekirdeği jeli iyi geldi. Aksamdan ayva cekirdeklerini az suya koy beklet . Sabaha jole kivamina geliyor. Her enxirme sobrasi onu surdum. Kalkan kullandim grcti yaralar. Umarim cabucak gecer canim acisi fena cunkuKizlar ben artik ölüyorum sol meme ucum korkunc.iyilessin diye surekli dua ediyorum.iyilesjnce sadaka vericem .oglumu severek emzirmek istiyorum.25 gun oldu nezaman iyilesecek.suni sanci ilw dogum yaptim.simdi deseler ki meme ucun hemen iyilesecek ama bir gun suni bericez kabul ederim
Sanki tum sinirlerim mememde ben boyle bir aci gormedim.cokkk.mutsuzum cokkkk
Anneden dogumda gecen hormon lardan kaynaklaniyor cankm. Telasa gerek yok:) ama icim rahst etsin dersen doktoruna sor yinedeKızlar kızımın vajinasından bir damla kan gelmiş ,hastanede olabilir demişlerdi ama yinede panik oldumkonu ile ilgili bilgisi olan var mı?
amin Cnm.bende pıhtılaşma ile ignelerler bebisin 20 ekimde kavustum.şükürler olsun ama hala devam ediyorum.bu arada benim bebekte gaz sıkıntısı başladı.acaba damla kullanilir mi ufak ya gaz damlası kullanan arkadaşlar bebegim23 günlük gaz damlası kullanabilir miyim kullanan var mi ismini yazabilir miMerhaba arkadaşlar
bende başımdan geçenleri anlatmak istiyorum umarım aynı sorunları olanlara bir nebze olsun umut verir..
2008-2009 yılında 33 yaşında normal yoldan hamile kaldım,sorunsuz bir hamilelikten sonra çocuğum dünyaya geldi,2012 senesi yaz başında yeniden 2. kez hamile kaldım ve bebeğim 8 hafta 4 günlükken şiddetli kanama ile düştü,
2013 senesinde yine yaz başında 3. kez hamile kaldım,5 haftalıkken doktor sadece coraspirin 100 lük verdi onu içmeye başladım ve bana bunun dışında hiç birşey söylemedi ve bebeğim bu seferde 9 hafta 5 günlükken doktora kontrol için gittiğimizde kalbinin durduğunu öğrendik 2013 eylül ayında yine düştü,yaşanan bu süreci tabiki düşünebiliyorsunuzdur,
kürtajı yapan başka bir özel hastanede başka bir doktor tekrar hamile kalmak isteyip istemediğimi sordu bende evet istiyoruz dedim,ve eşimle bana hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bana gelin dedi,ve ben 2014 ocak ayında 4.kez yeniden hamile kaldım,öğrenir öğrenmezde soluğu az önce bahsettiğim doktorun yanında aldık,eşimle bana dediki bebeklerin rahminde tutunaması sebebi bende oluşabilecek kan pıhtılaşması olabilir dedi,hiç test yaptırdınmı dedi
bende hayır ne test yaptırdım nede böyle birşey duymadık dedim,
doktorda kan pıhtılaşma testi yapmak gerek ama bu testin özelde fazla pahalı olduğunu ve devlettede test yaptırma sonuçları öğrenme sırasındaki uzunluktan 15 günleri 1 ayları bulduğundan ötürü zaman kaybedebileceğimizi zaten sonuçlar genelde olumlu çıktığını hem masraf hemde zaman kaybı birde sonuçlar beklenirken oluşan pisikolojik travmalar insanları üzüyor dedi,
ne dersin biz tedaviye başlayalım eğer istersen sen o dönemde test yaptır dedi,
bizde bu durumda test yaptırmayalım hemen tedaviye başlayalım dedik
5 hafta 4 günlükken 100 lük coraspirin hap ve Clexane 0.4 her gün iğne vurulmaya başladık.
koldan yada göbekten yada bacaktan yapabilirsin kendin dedi
ama bacağı pek tavsiye etmedi ilerleyen zaman içinde ağrıdan yürümekte zorlanırsın dedi,ilave olarakda ilerleyen zamanlarda göbek ve kolda iğne yerlerdinde morarmalar olacak asla iğneden vazgeçme ve hergün vurul diye ekledi,
doğuma kadar vurulacağımı doğumdan sonrada 15 gün daha iğne olacağımı coraspirini doğumdan bir hafta önce bırakacağımı söyledi.
ne ben kendim yapabildim nede eşim yapmaya cesaret etti
ve biz hergün eşimle birlikte semtimizdeki sağlık ocağında hafta içi iğne vurulmaya gittik, hafta sonlarıda özel hastaneler neresi deng gelirse orda iğne vurulduk,
12.haftaya kadar hiç bir iş yapmadan hatta bulaşık bile yıkamadan bir zaman geçirdik,sadece iğne için gittik geldik,
iğneleri gerek sağlık ocağındaki doktora gerekse gittiğimiz doktora yazdırdık,
zaman böyle akıp geçti,açıkcası çok şükür göbeğimiz bazı kısımları ve kolumdaki morluklardan başka herhangi bir sıkıntımız olmadı ,
36 hafta 1 gün lük iken akşam tuvalete gittiğimde bacak aradamda kan farkettim
ve direk devamlı gittiğim hastanenin aciline gittik
kadın doğum uzmanı incelemesinde bacak aramda uzuv bölgesinde küçük bir damar çatlaması dedi
ve o gün coraspirini bıraktık..
clexane iğne devam dedi.
36 +6 gün kontrole gittiğimizde artık clexane iğneyide bırakmamız gerektiğini söyledi
eğer bu sıralar doğum olursa sezeryan olacağımdan ameliyatta kanama fazla oluyor durdurmak zor oluyor dedi.
tabiki eşimle bende tereddütte kaldık,iğneyi bazıları doğuma kadar bazıları doğumdan sonrada kullanacağımızı söylerken
bizim doktorumuz o an bırakmam gerektiğini söyledi,
aynı gün 20 ekim 2014 tarihinde bize 38 hafta 4 günlük olduğunda sezeryan ameliyat günü verdi
bize 3 gün daha iğne vurulmaya devam ettik
37 hafta 3 günlük olduğunda iğneyi korka korka çekinerek bıraktık..
ve gün saymaya başladık..
38 hafta 2 gün lükken 18 ekim 2014 tarihinde cumartesi günü
sabah kalktık ,kızım ve eşimle birlikte dışarda kahvaltı yapmaya karar verdik ve hazırlandık
tam evin kapısına geldiğimizde ayakkabımı giyerken bir sancı geldi..
doğruldum kapıyı kapatırken bir sancı daha gelince eşime söyledim..
oda gitmekten vazgeçip biraz uzan dinlen sancıları takip et dedi
bende salonda koltuğa uzandım,
sancılar düzenli olarak geliyordu 5 dk 3 dk da bir ..
eşimde kahvaltıyı filan bırak hemen doktora gidelim dedi
ve eşimle kızım ile beraber kendi doktorumaza gittik
tabiki doktor beni NTS cihazına bağladı..
bebek kalp atışı normal görünüyordu
ama sancım zikzaklar çizerek bir hayli yüksek gösteriyordu
o eşim bana doktor bizi eve göndermez dedi,
ben tabiki bir ürperdim..
ve doktoruma nts raporunu götürdük,
sancıları görünce doktor sancılar düzenli doğum sancıları dedi ve bir alttan bakayım dedi,
ve baktı ,bir açılma yoktu,ama sancılarım devam ediyordu..
ve sezeryan doğum randevusuna 2 gün kalmıştı,
doktorum seni yatırıyorum dedi
hernekadar açılma olmamış olsada sancıların düzenli
zaten 2 gün var ,gidersende belki geri gelirsin
riske girmek istemiyorum
dedi..
ve bize yatma verdi
bu arada narkozlamı uyurakmı yapayım yoksa uyumadanmı diye sordu
ben epidural iğne bel kısmında iğne filan korktuğumdan narkoz dedim doktora
o ise korkma ben yanımdayım,ve epidural yapmak istemiyorum
ben SPİNAL anaztezi yapacam dedi
epiduralde uyuşmanın 20 dk gibi uzun sürdüğünü zaman zaman uyuşma olmadığını
sürekli epidural iğne yapmak gerektiğini söyledi
SPİNAL anezteside ise tek bir iğne ile hemen bel altından kısmın uyuştuğunu ve iyileşme süresinin daha çabuk olduğunu anlattı,ve doğar doğmaz çocuğumu göğsüme vereceğini doğumu canlı yaşayacağımı söyledi..
ben hala narkoz uyut diyordum,
eşimde benim spinal olmam için söyleniyodu ,
doktor eşime tamam sen bırak ben hallederim der gibi bir işaret yaptı :)
öyle düşüncelerle yatma katına çıktık :)
zaten çantalarımız bavullarımız bir aydır arabada hazırdı sürekli bizle dolaşıyordu..
hemen yatış katına çıktık
hemşireler damar yolunu açtı..
eşim kzım ve ben bu ani oluşan durumu yaşarken bir yandanda odayı süslüyor
ve eşimin ve benim aileme haber verme telaşına düşmüştük,
herkes 20 ekim diye tarih vermiştik:)
ama bizim yaramaz 2 gün daha beklemem der gibiydi :)
velasıl saatler 10:30 gösterirken girdiğimiz hastanede
saat 12:00 gibi ameliyat ekibi sedye ile geldi
ve hadi bakalım gidelim dedi :)
ve 12 de girdiğim ameliyathaneye
doktorum hemen spinal için iğneyi yaptırdı
ve iğneden bir kaç dakika sonra belimden aşağısı hemen uyuşmuştu ve hissetmiyordum
o arada bana damardan hafif sakinleştirici yapmışlar
ben hafif mayhoş halde olanları takip ediyordum
18 ekim 2014 cumartesi 12:15 de oğlum dünyaya geldi
oğlumu göğüsüme koydular ve ben o an o duyguyla ağlamaya başladım
ve oğlumun üstünü temizleyip hemen götürdüler
bende 13:00 gibi ameliyathanede çıktım ve odaya götürdüler
spinal aneztesi etkisiyle ilk 3 saat belden aşağımı hissetmedim
sonrasıdan yavaş yavaş hissettim ve ilerleyen zamanda normal halime döndüm
hastaneden 2 gün sonra çıkarken gayet iyi durumdaydım
clexene iğneyide 1 hafta önce bırakmıştım ve doğumdan sonrada kullanmadım..
20 ekimde gelmesini beklerken ben 20 ekim sabahı hastaneden oğlum ve kızımla birlikte taburcu oldum
bugün 25 günlük oğlum ve ben çok mutluyum..
Allah olmayanlarada ve benim gibi kan pıhtılaşması yaşayanlarada evlatlarını kucaklarına almalarını nasip etsin..
Canim ben mama vermiyorum sagdigim sutu de sadece geceleri biberon ile veriyorum gece verirsen biberona alismaz
bugün kırkımız çıktı acaba düzelir mi ki ?Kaç gunluk oldunuz canim peki ?
valla damlalarda bir işe yaramıyor bende o kıvranırken çok üzülüyorum rahatça uyuyamıyor kuzum.ben biogaia yı veriyorum iki doktorda önerdi ıkına ıkına yapıyor ama tam olarak işe yarıyor mu bilmiyorum.3-4 ayda en fazla 6.ayda geçiyormuş biraz daha hareketlendikleri için.bu arada biz 40 günlük olduk 15 gün falan oldu vermeye başlayalı..kızlar ya 23 günlük bebeğe hangi gaz damlası iyi gelir kontrol haftaya ben şimdiden vereyim diyorum damlayi.sizler bu kadar ufakken gaz damlası verdiniz mi bu zararı olur mu verdiyseniz hangi damlayi kullanıyorsunuz memnun musunuz.bebisiniz kaç gunlukken damlaya basladiniz..onun o kivranmalarina dayana.iyorum.acil cevap bekliyorum kızlar bana öneride bulunursanız hemen aldirayim
Canim ben 18 gunlukken kullanmaya basladim.sab simpleks surubun adi.internette arastirip verdim.antibiyotik gibi saati saatine vermezsen bir seye yaramiyor.8 saatte bir veriyorum.7 damla bir caykasigina ustune sut sagiyorum.ilaci ac karnina vermek gerekiyor.bize cok iyi geldi ama yine arada ikina ikina gaz cikariyor ya da aglama krizleri oluyor.ins. size de iyi gelir.kızlar ya 23 günlük bebeğe hangi gaz damlası iyi gelir kontrol haftaya ben şimdiden vereyim diyorum damlayi.sizler bu kadar ufakken gaz damlası verdiniz mi bu zararı olur mu verdiyseniz hangi damlayi kullanıyorsunuz memnun musunuz.bebisiniz kaç gunlukken damlaya basladiniz..onun o kivranmalarina dayana.iyorum.acil cevap bekliyorum kızlar bana öneride bulunursanız hemen aldirayim
Kusura bakma araya girdim ama benim de meeak ettigim biseyden bahsetmissin biberonla verince daha uzun sure uyuyomu gece bi yerde oyle bisey okumustum gercekten oyle mi ayrica kac cc veriyosun bibeeonla verince memeyi birakmiyo mu gercekten
merhabalar yazınızı okumak bbeni o kadar rahatlattıki benim oğlumda aynı at kişner gibi keçi gibi sesler çıkarıyo ilk başta o kadar korktum ki ilk defa böle yapan çocuk gördüm sanırım benimkinin de gazı var ama ağlamıyo sabaha kadar inlyo ıhınıyoo düna kşam sıcak su torbası koydum ayağına çok rahat uyuduBence bu gaz sancısının ilacı yok, zamanla şiddeti azalıyor ben damlaları kullansamda kullanmasamda bazen iyi bazen kötü oluyor, yani ilaçtan bağımsız sancısı... Banada doktor hakiki yarım çaybardağı zeytin yağına bir çay kaşığı kimyon kat masaj yap dedi.. Bide ben öaybardağını sıcak suyun içine koyuyordum... Sıcak sıcak masaj iyi geliyordu zaten bizimki masajın hertürlüsünü seviyor.. Ama işte şu ıkınma beni korkutuyor at kişnemesi derler ya aynen kendini sıka sıka öyle sesler çıkartıyor... Bunada şükür sağlıklı olsunlarda...
Kullandığınız ve tavsiye edeceginiz ilacin adını paylaşır misinizCanim... Hemoroid icin ilac vermedi mi doktorun? Ben dogumdan once dahi oturamiyordum hemoroidden, sonrasinda hastanede beni bir genel cerrah gorsun, ameliyatsa olayim hemen dedim, cunku bu defa yuruyusumu bile etkilemisti, dogum dikislerimi fln unutmustum hemoroid agrisindan, ustelik tuvalete cikmam gerekmesin diye resmen siviyla beslendim iki gun... Simdiyse oldukca kuculdu distaki hemoroidler, tabi ilac sayesinde. Ceken bilir, cok zor bir durum, bebisler zaten uykusuz birakiyor, bir de saglik problemi olunca iyice cekilmez olur bu donemin, bence ilac kullan, doktorundan iste yani...
Bence düzelr canım merak etme büyüme atagı olabilir bu yaşadgnz bizde ayımızi doldururken çok zorlandk çok huysuzdu hep aglyodu doymak bilmezdi emmek ısterdı hep kısa kısa uykuları vardı ama şımdi düzeldi yaklaşk 1 buçk hafta falan surdü bu durum snra atlattk şükür :)bugün kırkımız çıktı acaba düzelir mi ki ?