- 6 Ağustos 2011
- 763
- 166
- 123
Canım benim kızım da öyle akşam zorla 10 da uyutuyorum bende 12-1 gibi yatıyorum ben yatana kadar bile 2-3 kez kalkiyor. Gece hiç saymıyorum yanima yatırıyorum kalktığında sabaha kadar emiyor hiç saate bakmıyorum ama bence saat başı kalkiyor dur. Gündüz de 2 kez 1 er saat uyuyor. Bence bu dönem böyle geçicek herkeste aynı olduğuna göre. Bende çok yıpratıyorm ama sabır göstermemiz lazım onlar daha çok küçük bizim şefkatimize ihtiyaçları var. Ben özellikle yemek yedirirken çok sinirleniyorum. Tepsiyi elimde görünce başlıyor mırıldanmaya önlük takmıyor ben takıyorum o çıkarıyor. Bütün kıyafetlerimiz lekeli artik. Elleriyle hep kaşığı ittiriyor heryer mama ben etraf kendisi çıldırıyorum arada sesim yükselse de kendime hakim olmaya çalışıyorum. Binbir emekle özenle hazırladığım mamalarini çeyreğini yiyor napalım canları sağolsun böyle böyle buyiceklercanım teşekkür ederim.
hiç bakmadım tadına sütümün eksiden bakmıştım gayet şekerli gibiydi.sütün tadı değişmiş olsa akşamları ben geldiğimde beni de emmek istemez sütü memeden alıyor biberon ya da bardak ya da kaşıkla almıyor.
canım hiç duymadım .benim oğlumun da bezlenen yerleri kızarıyor hep kaşıyor yara yapıyor ben de altını çok hızlı değiştirip pantalonunu giydiriyorum hemen.
ama muhtemelen seninki başka bir şey.
Doktora götür istersen canım kaç oldu ki ateşi fitil verdin.ben hiç fitil kullanmıyorum doktorumuz da ateş düşürücü daha iyi demişti.
canım aynen böyle gece 11:30 da uyuyor artık eskiden 9:30 da uyurdu .defalarca uyanıyor.artık sinir yaptı bende ellerim titriyor.bir kaç kez nerden doğurdum diye bağırdım gece sonra oturdum ağladım ya bir şey olursa oğluma diye.eşim de hiç yardımcı değil zaten.onun bu yaptıklarını hiç unutmaycağım zaten çok soğudum eşimden.ben de her şeye ağlıyorum .memeden kes mama ver diyorlar çok acımasız geliyor bana da sütüm varken böyle yapmak.aç diye düşünüyorum zorla yediriyorum her gece yatmadan önce muz veriyorum .yine de uyanıyor .geçenlerde onu uyuttuktan sonra ağladım ağladım sonra gidip duvarlara ellerimi vurdum hayatımda hiç böyle şeyler yapmamıştım.ve gündüz o kadar hareketli ki sürekli düşüyor sürekli bir şeyler yapıyor annem de çok yıprandı aynen 2 defa birer saat uyuyor.
Allah sabır versin hem uyumayan hem yemeyen bir çocuk .hayatım alt üst oldu.
Canım sen noktası virgülüne emme olayı hariç bizi anlatmışsın benimki emmediği halde gece hep ayakta yemek desen aynı sevdiği şeyleri veriyorum sırf karnı doysun diye yinede azcık yiyor bu seferde tek düze beslenmiş oluyor ne yapacağımı şaşırdım ama benim kızımda reflü varmış gibi geliyorCanım benim kızım da öyle akşam zorla 10 da uyutuyorum bende 12-1 gibi yatıyorum ben yatana kadar bile 2-3 kez kalkiyor. Gece hiç saymıyorum yanima yatırıyorum kalktığında sabaha kadar emiyor hiç saate bakmıyorum ama bence saat başı kalkiyor dur. Gündüz de 2 kez 1 er saat uyuyor. Bence bu dönem böyle geçicek herkeste aynı olduğuna göre. Bende çok yıpratıyorm ama sabır göstermemiz lazım onlar daha çok küçük bizim şefkatimize ihtiyaçları var. Ben özellikle yemek yedirirken çok sinirleniyorum. Tepsiyi elimde görünce başlıyor mırıldanmaya önlük takmıyor ben takıyorum o çıkarıyor. Bütün kıyafetlerimiz lekeli artik. Elleriyle hep kaşığı ittiriyor heryer mama ben etraf kendisi çıldırıyorum arada sesim yükselse de kendime hakim olmaya çalışıyorum. Binbir emekle özenle hazırladığım mamalarini çeyreğini yiyor napalım canları sağolsun böyle böyle buyicekler
Bnm bildigim reflude bebek ara sira dgl surekli kusar,yedigini cikarir.bana reflu gbi gelmedi bence sen kuruntu yapiosun.istahsiizlk kilo almama ,ara sira kusma zaten genelde var bebeklerde.hic bir anneden bebegim istahli diye duymadim.annelik bizi hassaslastirior herseyi cok takioruz.hickirmasina gelince benm kizimda habire hickiriyor arada kusuyor ama hic reflu var diye dusunmedm zaten buna inanmamda.hickiriyor diye ilac vermekte ayri sacma geldi.ama tabiki bunlar bnm sahsi ducuncelerm.sen genede baktir doktora onlemini al canim.ama gerrksiz yere emin olmadan antibiyotk yukkleme kucucuk bedeneCanım sen noktası virgülüne emme olayı hariç bizi anlatmışsın benimki emmediği halde gece hep ayakta yemek desen aynı sevdiği şeyleri veriyorum sırf karnı doysun diye yinede azcık yiyor bu seferde tek düze beslenmiş oluyor ne yapacağımı şaşırdım ama benim kızımda reflü varmış gibi geliyor
Mesela mamasını içip uyudu 1 saat sonra sese uyandı tekrar ayağıma aldım sallarken bir miktar mama çıkarttı ve bu ara günde 3 kez hıçkırık tutuyo doktoruna söyledim toz gaviscon deneyelim dedi sizce napmalıyım bu konuda doktora güvenemedim iştahının olmayışı kilo alamayışı yediklerini daha sonradan ara sırada olsa çıkarması hıçkırması bunlar reflü belirtisi gibi nasıl kesinleşir ufacık daha yawrum çok canım sıkılıyo bu duruma bilgisi olan varmı
bir sey daha.sallarken cikardi mama diosun.cnm hareketliyken cikarsbiliorCanım sen noktası virgülüne emme olayı hariç bizi anlatmışsın benimki emmediği halde gece hep ayakta yemek desen aynı sevdiği şeyleri veriyorum sırf karnı doysun diye yinede azcık yiyor bu seferde tek düze beslenmiş oluyor ne yapacağımı şaşırdım ama benim kızımda reflü varmış gibi geliyor
Mesela mamasını içip uyudu 1 saat sonra sese uyandı tekrar ayağıma aldım sallarken bir miktar mama çıkarttı ve bu ara günde 3 kez hıçkırık tutuyo doktoruna söyledim toz gaviscon deneyelim dedi sizce napmalıyım bu konuda doktora güvenemedim iştahının olmayışı kilo alamayışı yediklerini daha sonradan ara sırada olsa çıkarması hıçkırması bunlar reflü belirtisi gibi nasıl kesinleşir ufacık daha yawrum çok canım sıkılıyo bu duruma bilgisi olan varmı
İnşAllah kuruntudur ya su içerken bile hep boğazında kalıyo 3 ayda 2 kez boğaz enfeksiyonu geçirdi bişeyden tiksindiği zaman aşırı kustuğu oldu defalarca reflüde antibiyotik tedavisi zaten yok canım da ne bileyim ya kesin yok olduğunu bir duysan içim rahatlıcak annelik işteB
bir sey daha.sallarken cikardi mama diosun.cnm hareketliyken cikarsbilior
Bnm kiz hic durmuyor hareket halinde.donerken sallanirken kustugu oluor .cok normal .o kadar hareket etsem tepinssm bnde cikaririm herhalde ama genede baktir icin rahat edder seninde.hem onlem olur
Peki bunlar reflu belirtisi mi canim ben hiç bilmiyorum. Bizde de arada hıçkırık oluyor zaten iştahı yok ve arada Yemek yerken kusuyor ama ben yemek istememesine baglamistimCanım sen noktası virgülüne emme olayı hariç bizi anlatmışsın benimki emmediği halde gece hep ayakta yemek desen aynı sevdiği şeyleri veriyorum sırf karnı doysun diye yinede azcık yiyor bu seferde tek düze beslenmiş oluyor ne yapacağımı şaşırdım ama benim kızımda reflü varmış gibi geliyor
Benim kızımın dar boğazlı derler ya öyle sanki boğazı her su içişinde boğazında kalıyo mutlaka yemek yerken boğazında bi nokta var sanki oraya deydiği an midesi kalkıyo ben yeme konusunda hatalıyım zaten doktora uydum ağzını sıkarak besledim 2 ay kadar kaşığa bazen küsüyo bazen barışıyo ama elimle ağzına verdiğim bilmediği hiçbirşeyi yemiyo domates salatalık kavun karpuz bukadar kabul ettikleri önceden herşeyi yerdi nasıl düzelir napmalıyım hiçbir fikrim yok huy edindi düzelmicek diye çok korkuyorumKızlar benim yegenimde reflü vardı ama o yer yemez kusardi bence sizinkide reflü olması çok imkansız hickirikta büyük bir ihtimalle midesi ni büyütüyor dur hep öyle derler ya ben ona bagladim
Hıçkırık tek başına reflü belirtesi değil canım ama yemek yerken kusması tek başına bir belirti olabilir tabi yemekten kendini tiksindirdiği içinde kusabilir aslında en güzeli zorlamamak ama elimde olmadan aç kalmasın diye az zorlamadım ben ve çok pişmanım ama yine olsa yine yaparım gibi çünkü kızım emmiyo yemek yemediği günlerde mama da içmiyo ben aç bırakmaya dayanamadım ben zorladıkça daha kötüye gitti bu da bir gerçek sen bence doktoruna bir danış ve bebişinide gözlemle istemediği şeyleri mi kusuyo diye ona göre doktoruna belirtirsinPeki bunlar reflu belirtisi mi canim ben hiç bilmiyorum. Bizde de arada hıçkırık oluyor zaten iştahı yok ve arada Yemek yerken kusuyor ama ben yemek istememesine baglamistim
yine de zorlamayın. bazı insanlar yemeği sevmez. dr önerirse iştah açıcı şurup deneyin olmazsa.Hıçkırık tek başına reflü belirtesi değil canım ama yemek yerken kusması tek başına bir belirti olabilir tabi yemekten kendini tiksindirdiği içinde kusabilir aslında en güzeli zorlamamak ama elimde olmadan aç kalmasın diye az zorlamadım ben ve çok pişmanım ama yine olsa yine yaparım gibi çünkü kızım emmiyo yemek yemediği günlerde mama da içmiyo ben aç bırakmaya dayanamadım ben zorladıkça daha kötüye gitti bu da bir gerçek sen bence doktoruna bir danış ve bebişinide gözlemle istemediği şeyleri mi kusuyo diye ona göre doktoruna belirtirsin
AA aynen bizde her su icisinde mutlaka biraz tıkanır daha küçükken günde kaç defa tükürükle boğulurdu doktor nefes almasını bilmiyor dedi ozaman öğrenecek dedi geçti. Suyu hiç sevmiyor zorla bir yudum onda da ya tıkanıyor ya ağzından bırakıyor. Yemek yerken de direk kusmuyor önce öğürüyor sonra kusuyor genelde ilk kaşıkta bile öğürür bende devam ederim vermeye bazen kusar bazen kusmak. Bence benimki iştahsız ondan böyle yapıyor ☺Benim kızımın dar boğazlı derler ya öyle sanki boğazı her su içişinde boğazında kalıyo mutlaka yemek yerken boğazında bi nokta var sanki oraya deydiği an midesi kalkıyo ben yeme konusunda hatalıyım zaten doktora uydum ağzını sıkarak besledim 2 ay kadar kaşığa bazen küsüyo bazen barışıyo ama elimle ağzına verdiğim bilmediği hiçbirşeyi yemiyo domates salatalık kavun karpuz bukadar kabul ettikleri önceden herşeyi yerdi nasıl düzelir napmalıyım hiçbir fikrim yok huy edindi düzelmicek diye çok korkuyorum
Benim kızımın dar boğazlı derler ya öyle sanki boğazı her su içişinde boğazında kalıyo mutlaka yemek yerken boğazında bi nokta var sanki oraya deydiği an midesi kalkıyo ben yeme konusunda hatalıyım zaten doktora uydum ağzını sıkarak besledim 2 ay kadar kaşığa bazen küsüyo bazen barışıyo ama elimle ağzına verdiğim bilmediği hiçbirşeyi yemiyo domates salatalık kavun karpuz bukadar kabul ettikleri önceden herşeyi yerdi nasıl düzelir napmalıyım hiçbir fikrim yok huy edindi düzelmicek diye çok korkuyorum
AA aynen bizde her su icisinde mutlaka biraz tıkanır daha küçükken günde kaç defa tükürükle boğulurdu doktor nefes almasını bilmiyor dedi ozaman öğrenecek dedi geçti. Suyu hiç sevmiyor zorla bir yudum onda da ya tıkanıyor ya ağzından bırakıyor. Yemek yerken de direk kusmuyor önce öğürüyor sonra kusuyor genelde ilk kaşıkta bile öğürür bende devam ederim vermeye bazen kusar bazen kusmak. Bence benimki iştahsız ondan böyle yapıyor ☺
Acaba kusmayi silah olarak mı kullanıyor çünkü bebekler çok uyanık ne zaman ne yapacaklarini hiç bilemeyiz.
Benim kızım su içiyo şükür ama boğazında kalınca bidaha içmek istemiyo bi ara su içmediği için idrarında kristalleşme oldu şükür alıştı artık yemek konusunda ben resmen kahroluyorum doktor değiştirdik eskisi ağzını sık ver diyodu yenisi asla zorlama yok bırak aç kalsın diyo ilk evladım üzerine belki fazla titriyorum ama dayanamıyorum napayım babamızda iştahsız zaten ona çekmiş diyorum bu sebepten kızım her yemek reddedişinde eşimi dövesim geliyo buarada çok güzel itinayla yemekleri ağzımızda tutarız saatlerce hemde ve de lokma şeklinde olanları dilimizle dışarı atarız hava ve su yetiyo evladımayine de zorlamayın. bazı insanlar yemeği sevmez. dr önerirse iştah açıcı şurup deneyin olmazsa.
benim büyük kızım da yemiyor. çikolata yiyor sadece. onu da vermezsem yarı aç geziyor. çok acıkırsa bir dilim elma yiyor o kadar. tüm gün aç geziyor desem yeri. tabi bana göre aç. o acıkmıyor demek ki.
Asla zorlama.bebek asla yemek konusunda zorlanmamali.bu konuda cok arastirma yaptim inanki.yemege kusebiliyor zorlayinca.bir kasik eger kafasjni ceviriyorsa agzina sur yalasin acar belki agzini.bide ben istemeyince eline hic gormedigi sey veriom.o onu kesfederken ben yediriyorum agzini acior.istahsiz bebek hakkinda annelerin makalelerini okudum.ornegin bir anne ilk bebegini zorladigi icin bebek küsmus .2.bebegide bir o kadsr istahsizmis ama hic zorlamamis ve zamanla bebek kendi yemeye baslamis az az derken isler duzelmis.bnm kizim 8ay bitimine kadar hic bsey yemedi.ha ben zorlamadmmi.Allah var smdi zorladgm zamanlar oldu.delirdigim zaamanlar oldu.iki elimle agzini araliodum zorla .aradan tikiodum .aslinda bu cok sakincalu bogazina kacabilir.bir kac kere boyle yaptim bir iki lokmadan sonra kendi aciodu onemli olan tadina baktirablmekti.bir kac lokma ancak yerdi ama.bir kac kere boyle yaptktan sonra zorlamama karari aldim.yemek omur boyu yiyecek ama sut herzaman icemeyecek dedim ve usenmeden hep sut sagdim.hrzaman da yemek sundum zorlamadm.zamanla kizim eline almaya sonra yalamaya sonra yemeye basladi.yavas yavas oldu hersey.sonra ben taktikler gelistirdim hem ben yedirmeye basladm hem eline vermeye basladim.ornegin kahvaltida ben peynir alip agzima atiyorum goruyor.sonra mama sandelysine koyuyom peyniri.alip atior agzina gordugunu yapior yani.eger bende zorlamaya devam etseydim belki kusecekti.yemek istemedgnde aglior suratini yalvaran sekle sokuyor ne olur daha fazla verme diye.vermiyorum bende.cunku zaten yedi doydumbiz bile patlioz cok yeyince.hixkirik konusunda kjzimda habire hickiriyor .bogazinda kalior oksuruyor cok.gene yemege donersek zorlama.hersey ufak ufak yavas yavas olacak .annelik hislerine kapilip yerinde bile olsa evham yapma.bak sunu hatirla .vitamin takviyeciler var yemese bile herseyin caresi var.omur boyu boyle gtmeyecek buyudukce az da olsa yiyecek.hersey zamanla oluyor.herseyin caresi var diye dusun rahatla.Sihhatindeb kaybetmez korkma.ne istahsiz bebekler var.Rabbim korur.sen hem yemek sun hem emzirmeye devam et emziriosan.mecbur alisacak yavas yavasBenim kızım su içiyo şükür ama boğazında kalınca bidaha içmek istemiyo bi ara su içmediği için idrarında kristalleşme oldu şükür alıştı artık yemek konusunda ben resmen kahroluyorum doktor değiştirdik eskisi ağzını sık ver diyodu yenisi asla zorlama yok bırak aç kalsın diyo ilk evladım üzerine belki fazla titriyorum ama dayanamıyorum napayım babamızda iştahsız zaten ona çekmiş diyorum bu sebepten kızım her yemek reddedişinde eşimi dövesim geliyo buarada çok güzel itinayla yemekleri ağzımızda tutarız saatlerce hemde ve de lokma şeklinde olanları dilimizle dışarı atarız hava ve su yetiyo evladıma( klasik bir söz ama öyle sağlıklı olduğunu bileyim az yemesine da razıyım napalım
Canım benim çok sağol uzun uzun yazmışsın ve de haklısın kızım emmeyi kendisi bıraktı mama veriyorum 7.aydan beri onuda çok seviyo sayılmaz boyu sağlığı yerinde çok şükür hastalandı kilo verdi persentilde % 25 lerdeyiz dert ertiğim kilosu değil ama bak bugün bayram az çok bişeyler pişiyo kokuyo biz yiyoruz mamamamam diyo ama ağzına verdiğim anda yemiyo annesiyim ben ve bana resmen güvenmiyo gibi geliyo çok üzülüyorum önceden ne versem mutlaka tadına bakardı şimdi diliyle atıyo neyse bugünler de geçecek Allahın izniyleOrnegin benm kizim hepiniziin bebegi gbi bir yasina girecek dimi.bu zamana kadar ben dogru durust su iciremedim.daha yeni yeni yudum icmeye basladi
Aynen bnde oyle ypyrum cnmKızlar uyguladigim bi taktiği sizler le paylaşım benimde oğlum zor yiyen bir bebek ben mama sandalyesi ne koyuyorum böylece kaçacak yer bulamıyor onunede değişik şeyler bulup veriyorum genelde mutfak eşyası oluyor o onları keşfedif cozene kadar bende hızlı hızlı yediriyorum.bu arada herkesin kurban bayramı mübarek olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?