2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Anlatılmaz bi duygu, Rabbim herkese yaşatır inşallah. Biz kameraya almadık fotoğraflarına bakıyorum:)
Biraz daha büyüselerdi hayırlısıyla, biran önce karnımda hissetmek istiyorum:49:

bir dahaki kalp atışlarını telefonunla çek kameraya sıkıldıkca dinle bebişine daha yakın hissediyorsun kendini:)) zaman çok hızlı geçiyor o günler de yakında gelecek hayırlısıyla inşallah:) :1:

Yazı yine süper olmuş araştırmacı arkadaşım benimm :) ellerine sağlık bizimle paylaştığın için

arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz ben suda doğum yapmak istiyorum :18:

firstt
canım gözün aydın ohh rahatladık bebişleri gördük ben malesef bulantılıyım ve geçicek gibi durmuyo üzgünüm bebiş iyi olsun da ben yatmaya razıyım

berkandamla canım senin idrar yolları durumun nasıl oldu inşallahh kısa zamanda geçicekk

firstt
canım gözün aydın ohh rahatladık bebişleri gördük ben malesef bulantılıyım ve geçicek gibi durmuyo üzgünüm bebiş iyi olsun da ben yatmaya razıyım

berkandamla canım senin idrar yolları durumun nasıl oldu inşallahh kısa zamanda geçicekk

Cok saol canimm bnm evet baya rahtladimm Allaha cok sukur sorun yokmus:)
Dun ku serum falan iyi gelmedi mi cnm seni soyle hastaneye yatirsalar 1-2 gun ohh keyfine bakardin miden bulanmadan serumla beslerlerdi olmaz mi ki acaba:)

Cok saol canimm bnm evet baya rahtladimm Allaha cok sukur sorun yokmus:)
Dun ku serum falan iyi gelmedi mi cnm seni soyle hastaneye yatirsalar 1-2 gun ohh keyfine bakardin miden bulanmadan serumla beslerlerdi olmaz mi ki acaba:)

serum beni daha beter yaptı elim kolum düştü
hastenede mikrop var diye eşim evde taktırdı serumu
bi geçse bulantım çocuk için bişeyler yiyebilsem çok iyi olucak ama
doctor sen bebeği düşünme o iyi dedi sen kus dedi bu normal kimisi yoğun yaşar dedi senden beterleride var dedi

serum beni daha beter yaptı elim kolum düştü
hastenede mikrop var diye eşim evde taktırdı serumu
bi geçse bulantım çocuk için bişeyler yiyebilsem çok iyi olucak ama
doctor sen bebeği düşünme o iyi dedi sen kus dedi bu normal kimisi yoğun yaşar dedi senden beterleride var dedi

Canim bnm de biara bulaniyodu midem ama dr um ilk 3 ay bisey yemesen de olur onemli diil bu donemde senden tek istedigim bol sivi alimi dedi en az 2 lt su icmelisin dedi o yuzden ben cok zorlamamistim yemek icin... Sende uzme kebdini bebis depondan besleniyo zaten su icmeye calis bol bol onu ihmal etme lutfen

firstt

Cok teşekkür ederim ilgili arkadasım benim. O ilacı içmedim ya ne olur ne olmaz diye bakalım. 2 litre suyu tükettim bugun ama artık zor geliyor su içmek:s sen nasılsın miniğin nasıl? Bulantıların geçitimi? Gecti de artık noooolur :43:

Canım benim çok saol destek olduğun için ama çok haklısın inşallah Allah sonuna kadar bu iğneleri olmayı nasip eder.Dediğin gibi bacağa geçersem rahatlayacağım sanırım ama onun için de doktora gitmeyi yani ayın 15'ini bekleyeceğim.Acıdan kaçayım derken, yanlış birşey yapıp bebeğimi kaybetmekten korkuyorum...

Ben de içimden her iğne için bebişin poposundan bi ısırık alacağım diyorum :) İnşallah o güneri görürüz canım...

Çok iyi fikirmiş:) Doktora gitmeyi beklemen daha iyi olacak tabi, hem ordaki hemşire de ayrıntılı olarak gösterir sana, daha kontrollü olmuş olur.

Yazı yine süper olmuş araştırmacı arkadaşım benimm :) ellerine sağlık bizimle paylaştığın için

Ne demek canım ;) bilgi edinmek adına hamilelikle ilgili sitelerdeki yazıları okuyorum, ilgimi çekenleri ve size de faydası dokunacak olan bilgileri paylaşıyorum sizinle o kadar canım;)

Ayy kizlarr cok tsk ederimm dizlere yaaa iyikii varsinizz hepinizzz:)) Allahimm insallah hepimize bebisleri kucagimiza aldigimiz gunleri gormeyi nasip eder:))

İlk yazdığın mesajı aramakla uğraşmadan burdan güzel haberlerle geldiğini anlıyorummmm ve seni çoookk tebrik ediyorum:))
Allah daim ersin canım, gözünüz aydın ...

inşallah canım, hepimizinki sağlıklı olur inşallah...duyar duymaz yazacağım size :))
beklemedeuiz inanılmaz bir duygu tarifi yok allahim jsteyen herkese yasatsin
cnm sakın endişeye kapılma benim son adetimm 25 aralık adete göre 9 hafta 6 günlük olması gerekiyor ama bizim miniş şuanda 8 hafta 2 günlük
6+0ken dr gittiğimizde karından utrasyonla duyulmadıı kalp atışları 1 hafta sonra tekrar gittik 7+0 olması gerekirken 7+6 olduğunu söyledi dr kalp atışlarını 7+6 duyduk cnm yani meleğim arayı kapatıyor emin ol seninkide kapatacakk sakın endişe etme şu anda 8+2 olduk büyüyoruz ne güzell:34:

benden 1 gun önce minikin senin :) maşallah kuzuma

İlk yazdığın mesajı aramakla uğraşmadan burdan güzel haberlerle geldiğini anlıyorummmm ve seni çoookk tebrik ediyorum:))
Allah daim ersin canım, gözünüz aydın ...

Hehe evet tatlimm bizim minnak buyumuss kocaman olmus:) Allaha sukur guzel haberlerle geldim insallah hep hoyle devam eder hepimizin gebeliklerii :)

bu geriden gelme olayını bende hem ilk hemde 2. gebeliğimde yaşıyorum ilk gebeliğimde çok sıkı takip yaptığım için yumurtala zamanını döllenmeyi neredeyse kesin emin olmama rağmen ultrasonda ilk gittiğimde tam 4 gün geriden çıktı ama ileriki haftalarda 1 güne kadar geriledi. Geriden gelme olayı ya geç yumurtlamadan kaynaklanıyor yada bazı bebekler nedense yavaş döllenme oluyor başkaları 5 haftasında bebeğini görüyor ben 6+4 de anca görebilmiştim ilk gebeliğimde hatta 6+0 da gittiğimde kese var bebek yok boş gebelik demişlerdi :(

Canim benimki tup bebek oldugu icin gec dollenme ihtimalim yok ben bebek kucuk oldugu icin ultrason olcumlerinin tutarsiz oldugunu dusunuyorum doktor zaten ilerleyen haftalarda acik kapanir dedi insallah kapanir ben ilk gebeligimde rahim ici gelisme geriligi yasadim 3.ayda gerilik baslamisti ara acilarak devam etti malesef erken almak zorunda kaldi doktorlar tekrar ayni seyleri yasamaktanda korkuyorum ama daha basinda oldugu icin cok takilmiyorum hatta igne kullaniyorum bu sefer insallah Rabbim bu bbegimi hayirli saglikli kucagimiza almayi nasip eder

Kizlar size bisey solemeyi unuttum...doktora yuruyus yapabilirmiyim dedigimde yap tabi sakin yatma surekli hareketli ol dedi cnku eger hareketsiz olursak Allah korusun pihti atabilirmis o bizim icin tehlikeli biliyosunuz...

Haber veriyim sizlere de dedim yuruyuslere basliyoruzz kizlarr hadii bakiim sporaa:)

iyide tahlil yapmadan nasıl verdi ki? emin misin belki kan tahlillerinin arasında vardır b12. çok ezbere kullanılacak bir vitamin değil bu. gyno ferro sanol içinde demir+folik asit+b12 var. bunun yanında bir de benexol b12 verdi bana. arayıp soracam bir daha birazdan:)

canım geçen sene dr bana da vermişti. ama eksiklik olduğundan değil. hamilelere veriyor.. bu sene bu dr vermedi. eski sonuçlara bakmıştı coraspirin iç dedi hamile kalınca da ilerde clexane iğne veririz demişti..

o zaman eksiklik olmadığı halde gebelikte ihtiyaç diye verdi de şimdi niye vermediler anlamadım.
aslında gebeliğin ilk ayları stoktan besleniyormuş bebiş o yüzden vermemiş de olabilirler mi ya tahminlerle gidiyoruz. neyse hayırlısıyla ben bu cts günü gidiyim. bakalım tüm soruları soracağım. hatta yazacağım. bunu ekleyim.

arkadaşlar bugün sabahtan beri başım ağrıyo, hamilelikten midir??

Ben gwldiimmm minnakk buyumuss kocaman olmuss teyzesii 17.4 mm:)) hersey yolunda Allaha sukur yatmaktan sıkıldim yuruyus yapabilirmiyim dedim kim dedi sana yat diye tabiki yuruyus yap diye kizdi bana:) bende obur dr un ustune attim sucu:))

2 hafta sonra gel tekrar yine heraey yolunda olursa o zaman etrafa solemeye baslayabilirsin dedii ayy onu duyunca anladim kii bi hamilelikte bizdee ilerlemeyee basladik gercektenn:)

maşallah bebişine.. canım gözün aydın..
fazla yürüyüşün zararı olur mu ki! işyerinde bankalara vs gidiyorum. iş eve 15 dk lık arası günde yarım saat yürüyorum. iş için çıkarsam da 1 saat falan ekleyebiliriz ortamalama..yani günde 1.5-2 saatlik yürüyüş etkisi nasıl olur?

Hemsiresi gobisimi morartimi gordu kim yapti bunu dedi valla bu sefer ben yaptim o yuzden de bacaga gectim artik igne girmiyo gobegime dedim iyi yapmissin dedi dr um bacaktan devam et degistire degistire vurursun dedi canim
yani bacaktan vurmamız daha mı iyi oluyormuş.

Ayyy tuuhh unuttum ikili testii:( neyse nasilsa 2 hafta sonra bida gidicem ya o zaman soler heralde daha erken...
Benim doktorum cok iyi yaa acaip relax adam beni de rahatlatiyo hatta dr dan geldikten sonra birdenbire feci sekilde kahve akintim oldu ilk defa bu kadar cok oldu artik napiyim onu bile umursamadim stres yaptikca daha cok zarar veriyorum bebise zaten dun gece kotu kotu ruyalar gordum:(
Senin randevun ne zamandi canim?

canım üzme kendini. biliyorum teselli gibi oluyor ama aslında teselli değil drların söylediği de bu. bebişte sorun yoksa muayene de kavrengi akıntıyı takılmayalım. benim adet öncesi oluyor. senin ne zamanlar oluyor dikkat ettin mi hiç..

Bugun doktor kontrolum vardi ccok sukur bebisi gordum kalp atislarinida duydum ultrasona gore 1hafta kucuk gorunuyo ama doktor buna takilmamami bu aranin zamanla kapanacagini soyledi

maşallah canım. evet takılma canım zamanla değişiyor bebişler.
Kızlar hepinize merhaba nasılsınız inşaAllah herşey yolundadır :16:
bizim bugün kontrolümüz vardı kalp atışları için ama duyamadık :43: bide üstüne doktor 1 hafta daha küçülttü yavrumu :44: tüp doktorumun hesabına göre 6 haftayı geçiyoruz bu dr yeni 5 haftayı doldurmuş yolk oluşmuş bebekte nokta gibi görünüyo galiba dedi bende diğer doktorun hesabını söyledim, bana göre sorun yok kesenin boyutu falan gayet büyük oluşum gelişimde transfer günüyle uyumlu diyo ama dedikleri tüp doktoruyla uyuşmuyo bu daha küçük 1 hafta diyo....
çok canım sıkıldı yaa haftaya salı duyarız tekrar gel dedi gün nasıl geçecek o zamana kadar bilmiyorum :31:
Tüp yaptırdığım doktora devam etmiyoruz artık ama sürekli gidicem doktorda bu değil güya yakın kalp atışını burada duyayım ay sonunda da diğer doktora öyle giderim diyodum ama ultrasyondan fark edermi acaba ya :26:

canım inşallah duyarsınız bir dahakine.. içini ferah tutmaya çalış. ultarasona gitmeden önce bol su iç..

Ben de aynıyım. Sabahları kusarak güne başlıyorum .İşe geliyorum 1-2 saat sonra bir şey yiyorum ki progestanı içebileyim.2 gündür folik asitimi bile içemiyorum. öğlenleri yemekhaneye inmiyorum kesinlikle. yemek listesine bile bakmıyorum .Ya muz ya kivi yiyorum bazen yeşil elma. bazen ceviz yiyorum .akşamları biraz normale dönüyorum ama midem o kadar küçülmüş ki iştahım olduğu halde az yiyebiliyorum. İş yerinde de her şeyi savsaklıyorum sanki. Halim yok. Saat 10 da uyuyorum 7 de kalkıyorum. Gün içinde mutsuz halsiz , renksizim.

canım progestanına günde bir defa alıyorsan akşam al bence. o halsizleştiriyor.uyku getiriyor.

Adım adım bebeğin gelişi

2. ay: Anne adayında yorgunluk belirtileri, bulantı, kabızlık, hazım sorunu ve idrara sık çıkma görülür. Duygusal değişiklikler devam eder. Dışarıdan bakıldığında hamilelik fark edilmez. Bebeğin organ gelişimi için kritik döneme girilir. 'Bebek' yaklaşık 10 gram ağırlığındadır, yani bir fasulye tanesi kadar. Göz ve kulak taslakları oluşur. Derince bir tabaka halinde belirmeye başlar.

fasülye tanem benim..bir tanem..

-----

bu arada kızlar pantolonlar gelmiyor. :) karnım da arasıra kaşınıyor. eklememişim ama bir arkadaşın bitkisel yağları şimdiden mi kullanıyoruz.

Back
X