2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
İyi akşamlar hanımlarrr... cinsiyetimiİ biz 1 nisanda ögreneceğiz inşaallah:16:
Buaarada miniğimi buğün hafif hissettim.. karnimda bi seyirme oldu..:nazar: minikim benimmm:emir_bebek:

kızlar dun doktora gıttım bebegımı goremedım 5 hafta 3 gunluk dedı sadece keseyı gordu normalmı kızlar yoksa degıl mı bılen varmı nolur yardımcı olun

kızlar dun doktora gıttım bebegımı goremedım 5 hafta 3 gunluk dedı sadece keseyı gordu normalmı kızlar yoksa degıl mı bılen varmı nolur yardımcı olun

Canim benim tupbebek oldugu halde ulfrasonla uyumsuz 1hafta gerilik var doktor normal oldugunu soyledi ilk muaynenmiydi karindan bakti sanirim hemen telas etme insallah bisonraki kontrolde buyumus olur bebislerimiz

5.hafta da biz de sadece kese gördük canım sanırm normal yani.. 8.haftada gördük bebişimizi=)

Hamilelikte çatlaklara karşı özel iksir
Hamileliğim boyunca Lierac’ın çatlak karşıtı jelini kullanmıştım. Çok da bonkör bir şekilde kullandığım için çatlaklara karşı savaş uğruna ciddi para harcadığım dün gibi aklımda kalmış! Meğerse aynı amaca hizmet eden gayet hesaplı ve bitkisel bir iksir varmış. Benim için geç bir bilgi oldu ama okucularımın arasında hamile olanları biliyorum. Onlara faydası olması umuduyla paylaşmak istiyorum.
Karıştır, karıştır
Bir aktara gidip aşağıdaki tüm yağları alıyor ve karıştırıyorsunuz. İyi haber: İksir güzel kokuyormuş! Bu karışımı çatlak oluşabilecek her yerinize sürüyorsunuz. Pek tabii ki disiplini elden bırakmayıp bu işlemi her akşam yapmanız önerilir! Belki ilk 3 ayda değil ama sonrasında hareketleriniz zorlaşacağından bu görevi eşinize vermenizi tavsiye ederim. Babası değil mi? Sizden taşıması, ondan yağlaması ;)
- Susam Yağı
-Buğday Yağı
-Fındık Yağı
-Havuç Yağı
-Limon yağı
-Kakao yağı
-Kayısı Yağı
-Şeftali yağı
-Üzüm çekirdeği yağı
-Badem yağı

Karışımdaki yağların faydaları

-Susam Yağı: Kuru ciltlere, kirpik ve kaşlara rahatlıkla uygulanır. Cildi besleyici ve güneş ışınlarından koruyucu özellikler taşır. Cilde derinlemesine işler, temizleyicii ve zararlı maddelerden arındırıcı olarak kullanılabilir.

-Buğday Yağı: Hücre yenileyici, yara, yanık ve diğer cilt problemlerinde, kırışıklıklarda etkili olarak kullanılır. Cilt, güneş ve doğum lekelerini giderir.

-Fındık Yağı: Kuru ve yıpranmış ciltlerde rahatlıkla uygulanır. Doğum öncesi, doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlağını önlemek amacıyla masaj yapılarak kullanılabilir.

-Havuç Yağı: Cildin bozulmasını önler. Güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur., hücre yenileyicidir. İçerdiği provitamin A ve lesitin , cilt sertliklerini yumuşatır, cilde renk kazandırır.

-Limon yağı: Sivilceleri giderir, cildi güzelleştirir, tonik olarak kullanılabilir. Mikrop kırıcı, sıkıştırıcı, sağlamlaştırıcı, gerdirici özelliği vardır ve cildi yağdan arındırır. Masaj yapılarak kullanılır. Nemli bir pamuk yardımıyla cilt temizlenmelidir.

Kakao yağı: Hamilelik sonrası cilt bozulmalarına karşı faydalıdır. Dudak çatlaması ve ciltte pullanmaya karşı kullanılır.

-Kayısı Yağı: Yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıkları giderir. Nemlendirici özelliğe sahiptir.

-Şeftali yağı: Cilt bakımında peeling yapmak için kullanılabilir.

-Üzüm çekirdeği yağı: Değerli bir cilt koruyucusudur. Cilt koruyucu ve yaşlanmayı gec iktirici bir etkisi olan bu yağ, alerji yapmadığı için hassas ciltler için de uygun! Cilt kırışıklarını giderir, cildin sarkmasını önler. Aromaterapide de kullanılıyor ve en iyi masaj yağlarından birisidir. Eklem ağrıları için üzüm çekirdeği yağı ile masaj tavsiye edilmektedir.

-Badem yağı: El ve ayaklarına masaj yaparsan, onların yumuşacık olmasını sağlamış olursun!

Bu yazıyı alternatifanne diye bi site var ordan okudum. Sizinle de paylaşmak istedim.

Karışım için teşekkürler, birşey sormak istedim
Lierac nasıl geldi size memnun kaldınızmı? Fiyatı bu kadar pahalı olan bi ürün işe yarıyormu merak ettim:34:

Lierac nasıl geldi size memnun kaldınızmı? Fiyatı bu kadar pahalı olan bi ürün işe yarıyormu merak ettim:34:
Ben kullanmadım herhangi bi krem, yağlara bile başlamadım yardımcı olamıcam canım;)

Allah nasip kısmet ederse inşallah bende ekim annesi olucam.
Yaşım 29 istanbul.
Ayrıca size birşey sormak istiyorum.
Hafif pembe lekelenmeleri hala olan var mı?
Progestan kullanıyorum da 10 gün kullanmıştm.10 gün daha kullan dedi dr.

Yaşım 29 istanbul.

Hoşgeldin canım, tebrik ederim, Rabbim sağ salim sana bağışlasın yavrunu;) lekelenmeyle ilgili bi fikrim yok canım, benimde 6. haftada gri ile kahverengi arası akıntım oldu 2-3 gün sonra geçti.

canım geçen sene dr bana da vermişti. ama eksiklik olduğundan değil. hamilelere veriyor.. bu sene bu dr vermedi. eski sonuçlara bakmıştı coraspirin iç dedi hamile kalınca da ilerde clexane iğne veririz demişti..

o zaman eksiklik olmadığı halde gebelikte ihtiyaç diye verdi de şimdi niye vermediler anlamadım.
aslında gebeliğin ilk ayları stoktan besleniyormuş bebiş o yüzden vermemiş de olabilirler mi ya tahminlerle gidiyoruz. neyse hayırlısıyla ben bu cts günü gidiyim. bakalım tüm soruları soracağım. hatta yazacağım. bunu ekleyim.

depolardan besleniyor bebiş bizim depolar boşalıyor işte:) tamam sor doktora bize de yaz. ben de çumartesi günü doktora gidecem ama doktorda soracağım soruları unutuyorum hep:)

Hoşgeldin canım, tebrik ederim, Rabbim sağ salim sana bağışlasın yavrunu;) lekelenmeyle ilgili bi fikrim yok canım, benimde 6. haftada gri ile kahverengi arası akıntım oldu 2-3 gün sonra geçti.

İnşallah cnm hepimizin yavrusunu bağışlasn ;)
Çoğu bu lekelenme için normal diyo ama ben biraz pimpiriklimiyim yada ilk hamileliğim diye mi hemen dr a gidiyorum.
Benim gibi olan varsa lütfen yazsın..

Günaydın canım ben lierac kremini cok erken kullanmaya başlamıştım ama yağlar gibi biraz fazla kullanmamdan ötürü hemen bitti 2 haftada bir alacak kadar iyi olduğunu düşünüyorum ayda 120 liraya geliyor bence bunu yağlarda sağlayabilir ki bizim genetiğimizde çatlakta yok

Buaarada miniğimi buğün hafif hissettim.. karnimda bi seyirme oldu..:nazar: minikim benimmm:emir_bebek:

Günaydın canım yoksa senin kuzu erkek mi :) nasıl bir seyirme oluyor ki

yok demişse niye kendini üzüyosun cnm korkma hiçbişey olmaz Allahın izniyle :34::34:

hadi bakalım inş güzel haberlerle gelirsin cnm

aynen cnm hele doğduktn sonra kendimize ayıracak hiç vaktimiz olmıck ama onlar büyüdükten sonrada en rahatı biz olcaz :13::13:

inş iyi haberler alırsın cnm gayet sağlıklıdır bebiş herşey yolundadır merak etme :34::34:

doğum fotoğrafçısı bul cnm doğuma giriyolar her anını kareliyolar güzel bi anı oluyo hayırlısı neyse o olsun ben normal yapmam diyenlerin çoğu normal yapıyo dahada kolay oluyo sendede öyle olabilir normal doğum çok başka cnm sezeryan daha zor ama bebiş için katlanıyosun dr umla konuşucam bu durumu bida gidişimde desteklerse yapabilirim sanırım 5 yıl oldu doğum yapalı bu süre yeterli oluyomuş normal için hayırlısı artık :34::34:

stres yapma cnm herşey yoluna girecek korkulacak bişey olduğunu sanmıyorm benim eltimdede var guatr hamileyken ilaç içiyodu bi sorun olmadı onunkide hamileyken büyümüştü sadece yemesine dikkat et demiş dr u o sadece tetkik cnm korkulacaK bişey yok senin bebeğinle alakası olmuyo üzülme bulantı normal cnm geçecek bebiş büyüyo ben burdayım diye sinyal veriyo sana sağlıklı bi gebelik geçirdiğinin göstergesi o bendede başladı yavaş yavaş şu iki ayı atlattıkmı tamamdır :1::1::13::13:

inşş cnm güzel geçsin bu hafta bende bu ara hemen büyüsekte cinsiyetini öğrensem diye düşünür oldum merak içindeyim :9::9:

benimde taaa 12 martta :1::1: geçiyo kuzum geçiyo haftaya işte şimdi iki hafta sabredemiyoz ilerde ayda bir gitcez cnm sabır :9::9:

inanma cnm öyle şeylere ya batsaydı bi yerine olacak işmi yani Allah neyi kısmet ettiyse o olacak nsipse senin içinden ne geçiyo

tsk ederim canim. yarin doktor randevum var...insallah güzel haberler alirim

Yaşım 29 istanbul.

hosgelind canim....ben sordum benimde vardi lekelenmelerim ama suan hic birsey yok...progestan kulaniyorsun diyede ola biliyormus, kanama olmadiktan sonra hic bir sorun yokmus, merak etme yani :)

Yaşım 29 istanbul.

bnde ekim annesi olucam inş..:17:

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :)) Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin kuzunuzu

insallah canim :)
nasil bir hiss? yani hissetigin sey tam nedir? nerden anladin bebis oldugunu? cok merak ediyorum :)

canim bizde 5 haftaliken keseyi gördük
6 haftalik bebisi gördük ve kalp atisini gördük

Back
X