kamurancım :) bak şimdi soyle düşün ddiyelim ki erkek cocugun oldu ozaman da kucaklarından alamazsın oğlunu tek erkek torun düşünsene ne kadar değerli ne kadar kıymetli olur valla baş edemezsin onları sevmeye gelenlerle. ben kız istemiyordum bir ara sadece bu yuzden. cunku bu sefer kız cocugu nazı cimcimeliğyle kendsine çekecek onları. evet yaptıkları hiç hoş bir durum değil ama bence Allah burada bence hayırlısını versin diyelim sadece
Eğer oğluyla boburleniyorsa Rabbim elbet onu cezalandirir.onlarin kötülüğünü istemekte onlardan farkimiz olmaz.kendi cocuguna ve onlarada dua et.ayryanliş dadan yapalimki niyetimiz güzel olsun iyilik düşüncesi bize dönüşü gene güzellik ve iyilik olacaktir.düşün ve deki:hz.muhammed (S.A.V) efendimiz dediği gibi "bilselerdi yapmazlardi"hep bunu düşün. Hep bunu anarsan hem Rabbimize tevekkül etmiş olursun hemde gerçek bir Müslüman gibi davranmiş olursun.kamuran sakin yanliş anlama hiçbirimiz gerçek anlamiyla müslüman değil bende tam anlamiyla yaşamiyoruz...Tasavvuf kitap tavsiye istersen seni yonlendirirm sevgilerim.Allah yar ve yardimcin olsun...
:) Benimki de çift yönlü bakıyor. Kız olmasını istiyor çünkü kızları çok sevimli buluyor. Erkek olursa da balığa gideriz sen de evde bizim balıklarımızı beklersin diyor :)))))))Bana 'senin cocugun olmaz' diyen kendi öz be öz yengem (amcamin hanimi) zamaninda annemle dalga gecerdi hep oglu yok diye..
Suan kendi oglu bir ablamla yasit ve özürlü konusamiyor yemek yiyemiyor tuvalete gidemiyor.
Allah korusunun Rabbim hepimize saglikli evlatlar versin ama Rabbimin gücüne gidecek seyler söylemeyelim.
Birak onlarin ayibi kalsin.
Zaten bu toplumsal baski yüzünden bir cogumuz oglumuz olsa da kimseden laf isitmesek diye düsünüyoruz bu bir gercek.
Amma ve lakin Efendimiz s.a.v. de doguran bir ana bir kadin bir kiz di.
Son olarak Cennet analarin ayaklari altindadir :)
Düsünsene cenneti ayaklari altina serilen bir insan dünyaya getirmek ne kadar güzel olur.
Rabbim kizi da nasip etsin erkegi de canim ama hayirli ve saglikli bir sekilde.
Hem dur daha bu birinici cocugumuz olacak benim herife sorsan futbol takimi kurar
Ayy inanmıyorum hala böyle insanlar var demek ki.. annemin bir lafı vardır erkek kuş mu konduracak onlara diye:)) sen sakın gıcık olma kız erkek fark eder mi sana etmez Allah hayırlısını versin.Bana doktor erkek dedi ben şimdiden ikinci çocuğu düşünür oldum her anneye bir kız evlat lazım :)) tabii ki en önce sağlıklı ve hayırlı olsunlarda gerisi boş.. sen takma erkek olsa da muhakkak diyecek lafı çok herkesin
ben gecen demistim dimi akraba akrepten beterdir diye..
bana da herkes kizim olacak diyor ama cogunun niyetinin iyi olduguna inanmiyorum..
bende evet bende kiz hiss ediyorum zaten diyorum
gecen de yazmistim:
biz altin dogrusak bile yine takacak bir kulp bulur insanlar
Rica ederim canim insallah ogrenirsin cinsiyeti insallah bende ogrenirim :))
Bence bebisindir :)))
hoşgeldinnn sefa getirdin canım gözün aydın sağlıklı paşamıza diyim şimdilik de olsakız benimki çok uyuşuklu olcak herkesin ki dans ediyo benim ki sade keyifte babasına çekmiş sağlıklı olsunlar uslu uslu büyüsünler annişlerine sağlıkla kucaklarına gelsin inşallaaaaahhhh
Sağolasın canım Peygamber Efendimizin hadisini paylaştığın için. Tekrar hatırlamış olduk hepimiz.. Evet bilmiyorlar. Yeri geliyor biz de bilmiyoruz gaflete düşüyoruz..
Hamile olduğumu öğrenmeden önce kandilde namaza başladım ve Allahıma şükür kılıyorum. Öğrenmeden evvel Allahıma dua ettim erkek olursa Peygamber Efendimizin adını vericem diye. Bunu erkek olsun diye demiyorum yani duam böyleydi. Zaten kız olursa da büyük ihtimal babasının istediği isim olacak. Zeynep :) Adını yerim ben ya gözlerim doldu yine ağlıcam. Çok ağlak oldum ben...
Evet baktır. Görmeden inanmaz şimdi onun tedirgin olması normal. Sen onu bir şey olmayacağına inandırmalısın. Düşük riskin falan yoktu dimi?
hoşbuldumteşekür ederim hepinize nazik karşılamanız için
benimki tam arada mimoza çiçegim çünkü 11 aralık sat dı 2 ocakta beta hcg ve progesterona bakıldı beta 0.40 progstron 4.6 çıktı yani ne yumurta ne bebiş yoktu 20 ocakta hamiş oldugumu ögrendimmuhtemelen bebiş sonra geldi bu da ekim e denk geliyo hemen hemen
ben eylül annelerine pek ısınamadım o yüzden girmiyodum
şimdi canım sen burda 16. hafta yazarkenmi gittin doktora şunun için soruyorum ikili test yaptırtmadık bebiş uyuyomuş kımıldamadı doktor ayrıntılı bakayım 16. haftada bide 3 lüyü yapalım dedi ondan zamanında gitmem önemli
bu arada cnsiyeti belli mi bizde gidince ögrencez kısmetse
ay bu sorun bitek bende yokmuş heralde sigara tüy herşey etkiliyo benim kusmam yok ama çok ögürüyorum umarım kısa zamanda geçer arkadaşım eşlerimizede yazık üzerine kardeş gelen çocuk gibiler
benide eklermisiniz nilkon4246 yaş 27 k. maraş sat 20 aralık tahmini dogum 27 eylül ilk bebiş cinsiyette haftaya yazarım inşallah belli olursa
Kız olacağını duyunca gıcık edecekler beni biliyorum..
Hele eşimin bi yengesi var. Bi kendi gelininin erkek çocuğu oldu. Aileye giren her gelinin çocuğu kız oldu. Şimdi benden de kız bekliyorlar geliniyle birlikte ki tek erkek şanı onlarda olsun. Ben onların gıcık olmasını istiyorum.
Evet her türlü söyler laf söyleyecek kişiler. En iyisi umursamamak. Kızım olacağını da gurur duyarak söylicem herkese :)
İyiki varsınız kızlar sağolun :)
tatlım sen oyunu güzel oynarım benşimdi haziranda memlekette düğün var ve ben oynayamıcam hehehe
hoşgeldinnn sefa getirdin canım gözün aydın sağlıklı paşamıza diyim şimdilik de olsakız benimki çok uyuşuklu olcak herkesin ki dans ediyo benim ki sade keyifte babasına çekmiş sağlıklı olsunlar uslu uslu büyüsünler annişlerine sağlıkla kucaklarına gelsin inşallaaaaahhhh
yaaaa bende çok yiyiyorum Sabah 5 dilim ekmek yedim hemde böyle keyif yapa yapa 1 saat kusmalarımın acısını çıkarıyorum sanki
Böyle düsünmen yalnis kamurancim.
Ayni seyler bizde de oluyor inan ki.
Eminim burada ki bütün arkadsalarimiz bir kez olsun ayni seyi yasamistir.
Onlar gicik olsun diye oglan isteme.
Allahim hayirlisini versin de ki diyorsunda zaten.
Ama onlarin olgu oldu diye ille da hayirli bir evlat mi olacak?
Bugünü degil yarini düsünmek lazim.
Oglan olunca altin mi oluyor?
Kiz evladi hani daha hayirliydi?
Kiz evladi hani ailesine daha düskündü?
Iyi ana baba olamadiktan sonra ne olursa olsun o evlattan hayir gelmez.
O oglu olan yengenin de nasil bir anne olacagini Allah bilir ama insaAllah dogru sekilde yetistirir evladini ve insaAllah hayirli bir evlat olur.
Biz 6 kiz kardesiz komsularimiz dahi anneme neler neler dediler zamaninda oglu yok diye.
Simdi o oglu olan komsularimiz her biri baska bir dert yaniyor cocuklarindan.
Elhamdulillah annem babam evlatlarini adam gibi yetistirmisler.
Neyse bu konu uzar gider.
Uzun lafin kisasi Allah herkese hayirli evlat versin.
Ne güzel tatli göz yaşlari bunlar..) Allah bizlerin içine "OL"emri verdi.ne mutlu bizlere bizleri üzenlere üzülüyorum ne yapiyorlar diye...Rabbim evlatlarimizi hanifelerimiz gibi huylari(ahlakli, hayali, adaletli,bilgili, cömert) eylesin, efendimizin kızları (annelerimiz) gibide sabirli, namuslu, iffetli, Rabbini çok sevenden eylesin...öglen namazindan sonra dua yazicam takip ederseniz sureleri yazicam okuyun hepsini bir yazimicam kisim kisim takilirsaniz sorarsiniz..ebrar da güzel isimdir aklima geldi zeynep çok güzel onun gibi huylari olur inşallah kiz ise benim ki taha :)
Tam değil ama biraz vardı düşük riski doktor yasaklamıştı ama 3 haftadır serbest ama biz yapmadık hiç.Bende açıkçası pek niyetli değilim ama kocamdan da uzaklaşmak istemem:)
İyi dedin canım:))Boş ver kız da olsa , erkekte olsa hayırlısı olsun . onların yorumları bitmez , bu seferde sana benzemiyo hiç falan derler gıcıklık olsun işte...
inadına sen de kız istiyorum falan de , onlar gıcık olsun
tabiki gurular soyleyin ya sonucta onlar sizin evlatlarınız. sana laf edenler varya oyleyse onlar erkek doğursun. eger senin kızın olursa erkek cocugun olmazsa bu yine onların sucu. sonucta cinsiyeti sen değil eşin ve eşinin ailesi genetik yapısı belirliyor. işte bunu bilmeyecek kadar gözleri kör galiba. kusura bakma senin akrabaların ama ben sinir oldumayrıca suda bir gercekki evet kızlarında hayırlıları var erkeklerinde hayırlılıları var ama sonuc itibari ile bakınca kızlar daha hayırlı daha duyarlı evlatlar oluyorlar. ve ben şoyle dusunuyorum bence Allah sevilen kullarına kız evlat verip ödüllendiyor. hadi toparlan iyi kalpli arkadasım benim. amacları zaten seni sinir etmek ve sinir etmeyi basarmalarına izin verme
canim de mi yurt disindasin?
aslinda tesetturluler icin ayri plajlar oluyormus ama onlar bizi maddi acidan zorlar gidemeyiz.. olsun be canim Allahin rizasini kazanalim da insaAllah yuzebilmekten mahrum kalalim napalim :) bayanlara ozel kapali havuzlarda vardir belki bi arastirmka lazim dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?