2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar bu arada yeni bi şey daha öğrendim.
Eşimle benim aramda küçük kan uyuşmazlığı varmış.
Eşim A+ ben 0+ 'yım. Bu durumda kan uyuşmazlığı oluyormuş. Bebek doğduğunda kanı babasının kanından olursa sarılık olabilirmiş ama çok önemli değilmiş. Birkaç güne geçermiş. Benim kanımdan olursa sarılık olmazmış. İnşallah benim kanımdan olur bebeğim.

D vitamini eksikliğim varmış. Bana damla verdi...

2 doktora gösterdim şu kan sonuçlarımı. Hiçbiri göremedi bu doktor gördü bunları. İyiki götürmüşüm sonuçlarımı yanımda...
Şeker sonuçlarımı da götürücem bu doktoruma.

ya benim neden dinletmiyolar sinir oluyorum zaten sanırım değiştiricem sağlık ocağımı

Kendin söyle bebeğimin kalbini dinletin diye. Belki onlar uğraşmamak için dinletmiyorlardır.
Kalbi 140 atıyormuş benim bebişimin. Gayet iyi dedi. Aslında önemli bak bu.

ikiniz de pozitif misiniz? .. pozitif ve negatif olunca kan uyuşmazlığı oluyor diye biliyordum. mesala anne negatif baba pozitif ise bebek de pozitif olursa kan uyuşmazlığı oluyor diye biliyordum.

Son düzenleme:
ikiniz de pozitif misiniz? .. pozitif ve negatif olunca kan uyuşmazlığı oluyor diye biliyordum. mesala anne negatif baba pozitif ise bebek de pozitif olursa kan uyuşmazlığı oluyor diye biliyordum.

O büyük kan uyuşmazlığı. O daha büyük sorun yani.
Oğlum 0 grubu olmazsa kan uyuşmazlığı olacak.
Buna da abo kan uyuşmazlığı diyorlar..

O büyük kan uyuşmazlığı. O daha büyük sorun yani.
Oğlum 0 grubu olmazsa kan uyuşmazlığı olacak.
Buna da abo kan uyuşmazlığı diyorlar..

Çok önemli bir bilgi , teşekkürler :)
aynı durum bizde de var öyleyse , inşAllah kızımın kan gurubu bana benzer :)

Kan grubu O olan anne, kan grubu A ya da B olan bir bebeği olduğunda, bu bebeğin yeni doğan döneminde belirgin sarılığının olması durumuna A B O UYUŞMAZLIĞI denir.

İşte durum bu kızlar. Doktorlarımıza da söyleyelim yine. Doğum yaptıracakları için bilgileri olsun...
Benim hastanede yenidoğan bakım ünitesi var. Buna da çok dikkat edelim. Mutlaka olmalı...

bendede kan uyuşmazlığı var canım doktorum 7 aylıkken iğne vurucaz sana dedi sekiz aya girince de bebeğin kan grubuna bakılacakmış
eğer benim kanımı taşıyorsa galiba sorun olmayacakmış... yoksa bir daha iğne yapılacakmış...

Çok güzel bilgiler gerçekten paylaşımın için kendi adıma çok teşekkür ederim :)
Sağlık ocağı bana kan gruplarımızı sordu , fakat bu bilgileri vermedi ,
Hastanelerde yeni doğan bakım ünitesi gerçekten çok önemli :) dikkat edelim . Benim doğum yapacağım hastane
eğer Central olacak sa orada var şükürler olsun

0 mı senin kan gurubunda , tam kan uyuşmaz lığımı ?
iğne yi hangi uyuşmazlıkta vuruyorlar acaba

Bayanlar ilk gebeliği olanlar bebeklerinizi kaçıncı haftada hissetmeye başladınız ?

Rica ederim canım.
Doktorlarımızdan öğrendiklerimizi buraya yazmak paylaşmak çok önemli gerçekten. Ben mesela bu durumu hiç bilmiyordum. Neyse ki sarılık birkaç güne geçiyormuş. Şimdi dua edelim de annelerinin kanından olsunlar glprenses =))))))))
Eşime söyledim, ne varmış benim kanımda diyor :d
Şaşırdı adam

Uyuşmazlık Baba 0 anne B olunca nasıl oluyor, onlar için de geçerli mi ? yoksa annenin 0 olduğunda mı oluyor?

Anne 0, bebek A YA DA B olunca uyuşmazlık oluyor canım. Bebeğin 0 sıfır olursa sorun olmaz.

Kan grubu O olan kişilerin kanında doğal olarak anti-A ve anti-B denen, A ve B kan gruplarına tepki veren antikorlar mevcuttur. Kan grubu O olan bir bayan, kan grubu A veya B ya da AB olan bir erkekle evlendiğinde kan grubu A ya da B olan bir bebeğe sahip olabilir. Hamileyken karnında farklı kan grubuna sahip bir bebeği taşıyan annenin doğal anti-A ve anti-B antikorları, plasenta yoluyla bebeğin kanına ulaşırlar ve bebeğin kırmızı kan hücrelerini hassaslaştırırlar. Bu durumda bebeğin kırmızı kan hücreleri yeni doğan döneminde kolayca yıkılabilir ve yeni doğan sarılığı çok belirginleşebilir.

Son düzenleme:

canım benimkiisnde sorun cıkmaz inşallah verdiğin bilgiler için teşekkürler.benim kan grubum pozitif eşiminki negatif (

Tebrikler demek bir kız annesi olacaksın maşallah bebeğine kocaman olmuş annesi sonucunda iyi çıkar inşallahisim önerisi yağmur, defne, asya, nehir, alya:)))

teşekürler canım evet prensesimiz olacak inşallah...inşallah bakalım haftaya sonuçlar da güzel çıkınca içimiz rahatlar inş canım... nehir ve defne ismini ben de çok seviyorum da kararsızlık kötü bir şey işte :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…