Ben de oda yapıcam canım.canım aslında böyle şeyler için acele etmek de olmuyor. sen sevdiğin istediğin şeyleri alırsın.. kayınvalidenle kalanları aldırırsın ki eksik olabilir. ne biliyim banyo malzemelerine kadar ihtiyaç oluyor. bir de şimdi yenidoğan alınacak ama onu en fazla ne kadar giyecekler ki. sonra onlar gelmeyecek. bir büyüğü biraz daha büyüğü vs. alınması lazım. bunun için gerçekten yanında bir desteğe ihtiyacın var..
hani 1 ay kala olmaz da 2-3 ay kala olur. yani haziran temmuz gibi gerçi kişiye göre de değişir. erken doğum riskinde daha erken olabilir. hamileyken yürümek iyi gelir canım. tamam sıcak hava belki ama sen de önlemini alırsın. şapkanı takarsın daha rahat giyinirsin. gittiğin yerde dinlenirsin. gerçi o hevesle herşeye bakarsın:) yani canım takma şimdi bunları son bir iki ay kalana kadar ufak tefek hoşuna giden şeyleri alırsın.. sonra da öyle her mağazaya da girmeye gerek yok ki. büyük mağazalarda çeşitlilik ve herşey var.. almadan önce küçük bir araştırma yapıp sonra alınabilir.
benim daha bebeğimin odası hazırlanacak. eşyalar gidecek badana yapılacak.
.
bende cok kızdım hamile birine bunu yapmak bir kere günah yani. onun şuanda eşinin yanında olması gerekirken o özgürlük derdine düşmüş. kesin bir tepki lazım kesin kesin hemde ama ben de evden çekip gidemem yani gidersem işler gerçekten zor bir dönülmez yola girmiş artık demektir oradan cıkartabilmesi için gerçekten caba sarfetmesi gereklidir diye düşünüyorum.
Kızlar merhaba hamilelik sırasında meyveyi bol tüketmek iyimidir
canım tüketebilirsin. iyi de oluyor. çilek,kayısı vs kabızlığa da iyi geliyor. ancak arkadaşların da dediği gibi meyvelerde şeker oranına dikkat etmek lazım. organik meyve olsun.. meyveli yoğurt yiyebilirsin.. istiyorsan ayrı da ye ama mutlaka yoğurt da tüket. çünkü yoğurt şeker oranını azaltıyor.
gayet acıklayıcı ve hoş bir yazı olmuş teşekkür ediyorum canım =)) evet kilolu oluyor bebekler onu biliyorum. annem 9 ay boyunca bulantı çekmesine rağmensadece yoğurt ekmek ve pestille geçirtirmiş hamileliğini daha agzına birsey sürememiş. ama buna rağmen son ay da sanırım gebelik şekeri teşhisi koyulmuş hatta okadar abartmış ki hastane şeker hastasısın sen demişler anneme hemen tedavi olman lazım demişler annemde hayır olmayacagım demiş ve olmamıs be 4.80 olmuşum cok şükğr sağlıklı bir bebek olarak dünyaya gelmişim. sonra tekrar şekerine bakıldığında aslında şekeri olmadığı anlaşılmış. bu hamilelik cok zor bir süreç evet deiğin gibi abur cuburdan kesinlikle uzak durmamız gerekiyor. ama bugün iyisek herseye rağmen tüm tahlillere rağmen yarın gercekten herseyin normal olmama ihtimali var. uff bi bitse şu 9 ay artık
içimin yandıgını hissedyorum meyveleri soğuk soğuk tüketiiyorum ve şu zamanlar yaz meyveleri ki ben meyve sevmesdim bizim ufaklık bana bol bol meyve tükettiriyor
doğrusu yogurt tek başına fazla tüketmediğim bir yicek olmasına rahmen salatalarda tüketmek daha hoş gelyor ama dogrusu tabiki meyvelerdede tüketmek lazımdır sizin sanırım 18 hafta iiçindesiniz cinsiyet belli oldumu?
Kızlar son iki haftadır çok çişim geliyor benimSizde de oluyor bu sıkışma durumu. Dün işten çıkarken girdim lavaboya, sonra 2 bardak su içtim. Eve zor yetiştim.
amin canım inşallah hepimizehepsi çok güzel Allahım sağlıkla güle güle giydirmeyi nasip etsin canım bşiey sorcam hastane çıkışının içinde neler var açtın mı hiç ve fiyatı ne kadar ben daha hiçbir şey almadım oğluma
amin canım inşallah hepimize nasip olsunçok çok güzel Rabbim sağlıkla giydirmeyi, kullanmayı nasip etsin inaşallah
canım o bendede oluyo özellikle ayakta çok kalırsam yorulursam ayaklarının neden oldugunu bilmiyodumMerhaba Kızlar benim bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
Sağ kasığımda sabahtan beri bir batma 3 hafta önceki doktor kontrolünde doktor ayakları solda batma olabilir demişti şimdi de sağa geçti acaba ondan mı batma oluyor.Doktoru aradım ama ameliyattaymış yardımcısı da gelin bakalım dedi ne yapsam acaba ? Çok olmuyor batma acaba normal mi sizde de oluyor mu?
canım hepsi çok şeker sağlıkla sıhhatle allahım kullanmayı nasip ettirsin ..ya bir an önce doğsalarda giydirsek :::)
Hepsi çok güzel canım , iyi günlerde giysin oğluşun :)
amin almak ve giydirip üzerinde görmek hepimize nasşip olur inş.tebrikler canım.. evet darısı başımıza.. haftaya cts inşallah..
canım aslında böyle şeyler için acele etmek de olmuyor. sen sevdiğin istediğin şeyleri alırsın.. kayınvalidenle kalanları aldırırsın ki eksik olabilir. ne biliyim banyo malzemelerine kadar ihtiyaç oluyor. bir de şimdi yenidoğan alınacak ama onu en fazla ne kadar giyecekler ki. sonra onlar gelmeyecek. bir büyüğü biraz daha büyüğü vs. alınması lazım. bunun için gerçekten yanında bir desteğe ihtiyacın var..
hani 1 ay kala olmaz da 2-3 ay kala olur. yani haziran temmuz gibi gerçi kişiye göre de değişir. erken doğum riskinde daha erken olabilir. hamileyken yürümek iyi gelir canım. tamam sıcak hava belki ama sen de önlemini alırsın. şapkanı takarsın daha rahat giyinirsin. gittiğin yerde dinlenirsin. gerçi o hevesle herşeye bakarsın:) yani canım takma şimdi bunları son bir iki ay kalana kadar ufak tefek hoşuna giden şeyleri alırsın.. sonra da öyle her mağazaya da girmeye gerek yok ki. büyük mağazalarda çeşitlilik ve herşey var.. almadan önce küçük bir araştırma yapıp sonra alınabilir.
benim daha bebeğimin odası hazırlanacak. eşyalar gidecek badana yapılacak.
canım öy kendini üzme. progestanı bende kullanıyorum. üstelik evdeyim.
canım çok güzel. ben de istiyorum ama hergün ne yazacağım diye yazamıyorum. gerçi hergün yazmasak da olur.
canım herşey olabilir. eşinle hamile kalmadan aranız nasıldı. yani buna yakın veya kötü müydü yoksa iyi miydi.
eğer önceden iyiyse ilişkiniz ve maddi manevi olarak acaba çocuk fikri korkuttu mu.. içine kapanmış olabilir. tatile gitmesi de belki yalan söylemiş olabilir mi.. tabi gerçek olduğunu biliyorsa o ayrı..
bunlar sadece iyi niyetle dediğim gibi ilişkiniz birden böyle olmuşsa diye.. ancak ayrı yatmak ayrı yemek ayrı tatile gitmek bunlar gerçekse hiç hoş değil. ayrı yemeyi hiç kabul edemem. hadi ayrı yatmayı da iyi niyetle birşeylere bağlayabiliriiz ama ayrı yemek enteresan.. ama dediğim gibi aranız çok iyiyken birden böyle olmuşsa.. ama aranız zaten önceden kötüyse demek ki hamililek bile onu değiştirmemiş.
canım ne güzel. güle güle kullansın. hayırlı olsun.. allah olmayanlara da maddi manevi almayı nasip etsin..
meyvenin bi zararı varmı ki ben abur cubur tatlı yiyemiyorum ama şeker istegini meyveyle kapatıyorum abartıyorum bazende mesela geçen hafta günde yarım kg çilek yedim şimdi geçtiBende senin gibiydimDr. bana meyveyi abartma demişti. Sonra da hamilelik şekerim çıktı
Kizlarr her ikinizden de cok guzell haberler bekliyorumm carsamba gunu bende gidicem doktora gitmeden bana da moral olsunn soleyecekleriniz:)
inşallah canım ya:)valla kaç gündür kabus görüyorum bi gideyim de rahatlıyım inşallah.allahım kötü haber duymaktan cok korkuyorum bebeğimide hissedemiyorum henüz.
canım benim ya çok üzüldüm işallah bi an önce sağlığına kavuşursun çok geçmiş olsun.....
çok sağol canım slmm kızlar nasılsınız keyifler nasıl diycem baya iyidir çünkü cuma günü çok seviyorum cuma gününü çalışmıyorum ama seviyorum çünkü eşim hafta sonu evde oluyorr o yüzden hafta sonunu dört gözle bekliyorumm kızlar benim iştahım açıldı önceden 2 öğün yiyordum şimdi 3 öğün yiyorum eşimden çok yemek yiyorum ya böyle devam ederse çok kilo alacağimm :18::26::18:
Canim msjlara daha yeni goz atiyorum onun için daha yeni okudum.benim iki çocuk sezeryan oldugu icin buda mecbur oyle olcak.ayrintili icin ucreti simdi vermiyosun cektirmeye gittiginde odemesini yapiyorsun haber vermeyi unutma
sordumda özgürce yaşamak içinmiş anlam veremedim bunun neresinde özgürlükse artık
Merhaba Kızlar benim bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
Sağ kasığımda sabahtan beri bir batma 3 hafta önceki doktor kontrolünde doktor ayakları solda batma olabilir demişti şimdi de sağa geçti acaba ondan mı batma oluyor.Doktoru aradım ama ameliyattaymış yardımcısı da gelin bakalım dedi ne yapsam acaba ? Çok olmuyor batma acaba normal mi sizde de oluyor mu?
Allah yardımcın olsun canım. Yaşadıklarını hayal bile edemiyorum. Takma diyeceğim ama takmamak çok zor. Allah kocanı hidayete erdirsin.
Kocanın yaşı küçük mü? Evleneli ne kadar oldu? Bu bebeği isteyerek mi yaptınız? Bu soruların cevabı çok önemli.
Biraz daha sabret. O sana nasıl davranıyorsa sen de ona öyle davran. Üzerine düşüp onu şımartma, bunaltma. Sonra kendini fasulye gibi nimetten sayar. Kaçan kovalanırmış. Bu durumdan çok etkilendiğini göstermemeye çalış. Çok dua et.
Artık dayanamayacak hale gelirsen ailen anlayışlıysa, çalışıyorsan bir işin, güvencen varsa kocanın yanında kalıp acı çekmektense ondan biraz uzaklaşıp kafanı dinlemeni tavsiye ederim. Bu ayrılın demek anlamına asla gelmiyor. Ara vermek ve biraz zamanın geçmesini beklemek yararlı olabilir.
Bundan sonra ya akıllanır adam olur ya da işler daha da kötüye gider. Bütün sonuçları düşünerek adım atmalısın. Bu söylediklerim şımarıklıksa işe yarayabilir. Fakat başka bir kadın varsa-Allah korusun!- dua etmekten başka çaren yok.
Çok üzüldüm, tekrar tekrar Allah yardımcın olsun...
teşekkür ederim canım eşimde bende 30yaşındayız 1,5 yıllık evliyiz. Allah yardımcım olsun. ailemin yanına bir kere gitmiştim bu şekilde zaten sürüp gidiyor bir iyi bir kötü artık dayanamamıştım 20 gün boyunca ne aradı ne sordu. Sonra kendim dönmek zorunda kaldım. Şimdi gidersem bu sonra gidişim olacak bir daha dönmemek üzere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?