2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
canım ben de kullanmadan tüylenme var yani gebelikten önce de vardı. badem yağını kullanırsam durum feci olur..ne yapıyım bilemedim şimdi. hep badem yağını öneriyorlar. dra soracağım inşallah bu hafta sonu gidebilersem.

dün gündüz böyle bir koku hissettim. sonra bir saniye sonra bu kokunun neye ait olduğunu bulamadım.unuttum. sonra koklamaya falan başladım ama bir daha gelmedi:))) neyse akşam olunca yemek yedik tv izleyip nette gezerken birden yine hissettim neymiş biliyor musun.. Helva:) kakaolu sadeli helva.. dedim eşim hemen gitti getirdi.. diyorum benim de isteyecek bunu mu buldu.. ama ne yalan söyleyim geldiğinde kokusunu içime çektim.işte bu koku diye:)))

yok canım. ya da bilmiyorum nedir ne zaman yapılır.. araştırıyım bakıyım netten. tabi sen de yazarsan sevinirim.. benim de bugün 8 hafta oldu.

canım badem yağı şart değil nemli kalmasını sağla yeter zeytin yağı lavanta yağı susam yağı kayısı yağı yada bildiğin nemlendirici krem

ya kızlar sizdede oluyomu bilmiyorum,benim midem azıcık bişey dahi yesem kaskatı taş kesiliyor afedersiniz sanki öküz oturmuş gibi inanın nefes alamıyorum bazen ne iyi gelir bu hazımsızlığa yardım edin nolur,çok kötüyüm :5: :85:

soda iyi geliyor ben günde en fazla 2 olmakla birlikte soda içiyorum biraz rahatlıyorum

Canim bnm de biara bulaniyodu midem ama dr um ilk 3 ay bisey yemesen de olur onemli diil bu donemde senden tek istedigim bol sivi alimi dedi en az 2 lt su icmelisin dedi o yuzden ben cok zorlamamistim yemek icin... Sende uzme kebdini bebis depondan besleniyo zaten su icmeye calis bol bol onu ihmal etme lutfen

Cok teşekkür ederim ilgili arkadasım benim. O ilacı içmedim ya ne olur ne olmaz diye bakalım. 2 litre suyu tükettim bugun ama artık zor geliyor su içmek:s sen nasılsın miniğin nasıl? Bulantıların geçitimi? Gecti de artık noooolur :43:

Kızlar doktor 5 şişe serum yazdı evde taktırıyoruz

Su bile içemiyorum içersem kusuyorum her yemekten tiskindim diyebilirim hiç bişey mide bulantımı kusmamı kesmiyor annem geldi antalyadan uyumam gerekiyor yoksa yine kusucam

Kalbim sizinle anneler meleklerimiz rabbime emanet korusun kollasın inşallahhh

Su bile içemiyorum içersem kusuyorum her yemekten tiskindim diyebilirim hiç bişey mide bulantımı kusmamı kesmiyor annem geldi antalyadan uyumam gerekiyor yoksa yine kusucam

Allah yardimcin olsun canim insallah en kisa zamanda atlatirsin bu zor gunlerini ve hamileligin keyfini ciksrmaya baslarsin...

Cok cok gecmiş olsun canım aa neden boyle oldun sen anlamadım Allah yardımcın olsun. Annenin gelmesi iyi olmuş daha rahat edersin şimdi biran once biter inşallah bu sıkıntıların

Canım günaydın nasılsın iyimisin? Ben birsey sorcam sana ismin cok ilgimi cekti lehçede Türk kızı demek. Lehçeyle bir alakan varmı?

Aynen kızlar.bebeklerimiz var artık.bu fikre alışalım artık hep birlikte haklısınız.
Artık hamıleyız.
Ben bazen unutuyorum biliyor musunuz?
İçimde bi kalp olduğunu unutuyorum.
Ben anne olmayacağım gibi devam ediyorum günleri bitirmeye .
Alışamadım mı ne ?
Size de oluyor mu?

oluyo canım hatta kendimi suçlu gibi hissediyorum. Ama normal bi duyguymuş, hamilelikte oluyormuş. İnşallah biraz hissetmeye başlayalım geçer ve alışırız;)

Evet evet unuttum zaten :)) gereksiz bir insan. Ee sen bugun hiç birsey paylaşmadın bize aman birsey bulursan paylaş olurmu yazılarını okumak cok eğlenceli oluyor benim için :)
Günaydın herkese;)
canım işyerinde yoğunluk var bu ara pek araştırma yapamıyorum. Bide araştırdıkça insan daha çok pimpirikleniyo, güzel şeyler sizi mutlu edecek şeyler bulursam paylaşırım;)

Bu arada bişey sorcam, kamuran diye bi arkadaş vardı bi de phia onların hiç sesi çıkmıyo haberiniz var mı?

:30:
Günaydın herkese;)
canım işyerinde yoğunluk var bu ara pek araştırma yapamıyorum. Bide araştırdıkça insan daha çok pimpirikleniyo, güzel şeyler sizi mutlu edecek şeyler bulursam paylaşırım;)

Bu arada bişey sorcam, kamuran diye bi arkadaş vardı bi de phia onların hiç sesi çıkmıyo haberiniz var mı?

Günaydın canım :)) Kamuranın eşi burada cok stres yapıyor diye istemiyordu girmesini bide tartıştı en son butterfly la sonra da bir daha görmedim. Phia da boş gebelik geçirmiş bir daha girmedi buraya bir forum yöneticimiz kalmadı sanırım artık

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese günaydın arkadaşlar, iyi haberler paylaşacağımız bir gün olmasını dilerim :)

herkese günaydınlar sağlıklı mutlu huzurlı bir gün geçirmeniz dilegiyle

:30:

Günaydın canım :)) Kamuranın eşi burada cok stres yapıyor diye istemiyordu girmesini bide tartıştı en son butterfly la sonra da bir daha görmedim. Phia da boş gebelik geçirmiş bir daha girmedi buraya bir forum yöneticimiz kalmadı sanırım artık

anladım canım, phia ya üzüldüm.

canım badem yağı şart değil nemli kalmasını sağla yeter zeytin yağı lavanta yağı susam yağı kayısı yağı yada bildiğin nemlendirici krem

aaa evet zeytinyağını da duymuştum ama 3,5 yıl önce yeğenim anne karnındayken. unuttum.. akşam zeytinyağına başlayım o zaman..

günaydınlar hamişler ve bebişler...

bugün bilmiyorum midem bulanmıyor. korkuyorum. öncekinde de öyle oldu detayına girip sizi de etkilemeyim. cumartesi günü gelse de bir gitsem dra..

aslında şuan midem kazınıyor gibi. yani sabah ilaç içtim.dört parmak kadar ekmeğin içine peynir koydum iki sefer ayrı ayrı yedim. inşallah bebiş iyidir. 5,30 gibi yağmur yağmış ankaraya. 6 da heryer ıslaktı.. bu havalarda dışarıya çıkasım yok.. dolasıyla evde olan hamişler tadını çıkarın..

bebişlerimizi allah korusun.. onlara güzel bir gelecek nasip etsin.

Son düzenleme:
Risk olmadıkça sezaryeni tercih etmeyin

Sezaryen yöntemi ile doğum her zaman tartışma konusu olmuştur. Anne adaylarının da kafasını en çok karıştıran sorulardan biri nasıl doğum yapacaklarıdır. Sezaryen sadece riskli durumlarda tercih edilmeli.

Normal doğum hangi durumlarda tercih edilmemeli?

İlk bebeğin ters geliyor olması, bebeğin anne karnında yan duruşu, plasentanın önde oluşu, plasentanın erken ayrılması, kordonun bebeğin başının önünde olması, bebeğin suyunun ileri derecede azalması, üçüz gebelik, ikiz gebelikte ilk bebeğin poposunun önde olması, annenin kemik yapısının dar olması, annenin bel fıtığı, kalp hastalığı, yüksek tansiyon gibi ıkınmasının mahsurlu olduğu durumlar, annede genital bölgede herpes (uçuk) ve HPV gibi virütik enfeksiyon durumunun bulunması gibi durumlarda sezaryen tercih edilir.

Sezaryenin riskleri nelerdir?

Sezaryenle doğan bebeklerde ilk günlerde soluk alıp vermede sorun yaşanabiliyor. Bebek anne karnında bir sıvının içinde. Bu sıvı bebeğin hava yollarına giriyor. Normal doğum sırasında vajinadan geçerken bebek sıvıyı atıyor. Oysa sezaryende bebeğin bu şansı yok. Bu nedenle doğum sonrası bebekte sık soluk alıp verme olabiliyor ve bazen geçici de olsa yoğun bakım takibi bile gerekebiliyor. Anne sezaryen sonrası ağrı nedeniyle bebeğini yeterince besleyemeyebiliyor. Bebek yeni doğan döneminde yeterince beslenemeyince bağırsak hareketleri yeterli olmayabiliyor ve tüm yenidoğan bebeklerde görülensarılık daha belirgin boyutlara ulaşabiliyor.

Normal doğumdan neden korkuluyor?

Normal doğum için annenin istekli ve kararlı olması gerekiyor. Birçok anne adayı bu konuda toplumda oluşan ön yargıların olumsuz etkilerinin tesirinde kalıyor. Hamile kadınlar çevresi tarafından maalesef korkutuluyor. Doğum hikâyeleri bazen abartılıyor. Anne adayları tanımadıkları kişiler tarafından bile 'Allah kurtarsın' denilerek korkuya sürükleniyor.

Anneleri ürküten ağrıya bugün tıp çözüm bulmuş durumda. Epidural analjezi (ağrısız doğum) ile anneler çok daha rahat bir normal doğum süreci yaşıyorlar. Batı ülkelerinde normal doğumun daha yaygın olmasının nedeni epidural analjezinin daha sık kullanılması.

Epidural nedir, nasıl yapılır?

Epidural analjezi, sinirlerin omurilikten çıktığı yere lokal anestezi ile ağrısız bir şekilde uygulanıyor. Epidural analjezi ile normal doğum artık ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Uygulama şöyle yapılıyor: Doğumun başında bel bölgesine kateter yerleştiriliyor. Ağrı kesici ilaç verilmesi için rahim ağzı 4 cm açılıncaya kadar bekleniyor.

Epidural analjezi uygulanmış olan hastalar doğum anında ıkınma hissi duymayabilirler. Fakat doğuma yardımcı olan kişiler ağrıları elle veya monitörden gözleyerek ıkınma zamanını anneye söyleyebiliyorlar.

Normal doğumun avantajları nelerdir?

- Bebeğe anestezi uygulanmamış oluyor.

- Doğum esnasında bebek ciğerlerindeki sıvıyı atıyor.

- Anne bebeğini hemen emzirmeye başlıyor.

- Doğumdan sonra yaklaşık 24 saat içinde taburcu olunabiliyor.

- Anne normal hayata daha çabuk geri dönebiliyor.

- Normal doğum yapan kadınlar daha kolay kilo veriyor.

Arkadaşlar tabi epiduralında riskleri var.

hersey yolunda gider de, cesaretimi, moralimi kaybetmezsem ben de normal düşünüyorum.
zaten yurtdışında doğum yapacağımdan, eşim burda sezeryana kolay kolay almazlar dedi:(((

Back
X