2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Sen hakkını helal et asıl gelip bizi bilgilendirmek istemiştim. Evet benimde bugün gebelik hormonu tavan yaptı sanırım sabah uyandığımdan beri tartışıyorum eşimle. Valla bilmiyorum geçecek mi pek geçecek bir konu değil çünkü bizimkisi. Benim eşim anlıyor ama sonuc olarak el oğlu ne kadar benim gibi düşünebilir ki neyse. Benim fikrimce bebek doğduktan sonra ki en zoru ilk 3 ay ve sen onu atlatmışsın ne mutlu sana bizde o gğnleri görürüz hemen inşallah. Doğum hikayeni okuyunca iyice korktum normal doğumdan ama garip ki sen yine normal istiyorsun :)) hakkımızda hayırlısı olsun canım

Ay lütfen sakın korkmayın normalden suni sancı almadığınız sürece çok güzel ve tatlı sancılar.
Olay sizinle alakalı bilgili olursanız doktor sizi yönetmez yoksa en ufak şeyde sezeryan yapıyorlar.
Niye ssvd istiyorsun dersen hala sezeryan olduğum için mutsuzum benim hayalim bebeğimi o an alıp koklamaktı....

Artik bacaktan koldan falan yapmaya devam ederiz canim:( zaten ben 10 gundur falan bacaktan vuruyorum igneyi gobisim aciyo:(

yeniden göbekten vursan bebeğin hareketlenince korkarsın koldan bacaktan yaparsın ama senin kararın cnm neresi az acıyorsa oraya vur allah yardımcınız olsun

İnşallah canım, çok fazla yazamıyorum korkuyorum nedense. Daha listeye adımı yazdırmadım. İşte garip hallerim var. Ama öğrenirsem söylerim. İlk önce erkek istiyordum şimdi kıza döndüm. Rüyamda da fare gördüm. Annem erkek dedi. Eltim balık görmüş. Onlar da erkek dedi. Ama sonra rüyamda altın gördüm. GAliba kız. Hayırlısı. Gerçekten hayırlı ve afyetli bir evlat olsun da başka bir şey istemiyorum. Bir an önce öğrenmek örgü işlerine başlamak istiyorum!:52:

canım benim bende hala öyleyimm her wc gittiğimde pecete ile hala konturol ediyorum leke varmı diye kucağimiza alincaya kadar devam edecek sanırım annelik duygusu buymuş demek daha doğmadan kucağima almadan başladık bebeişlerimizi düşünmeye korumaya hımmm örgüde biliyorsun demek yap yap burda paylaşırsın bizde görürüz bebişinin cicilerinii işallah en yakın zaamanda öğrenirin cinsiyetini allah gönlündekini versinn :16::16::16:

slm kızlar nasılsınızz bakin benim gebelik takviminde ne yaziyor

4-0.jpg
4-16.jpg
avw.php
:emir_bebek:Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 01-10-2014 :nazar:

Hamileliğimin 16. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 171 gün kaldı.

Önümüzdeki 3 gün içinde bebeğinizin ayak tırnakları, tırnak yataklarından çıkmaya başlayacaklar. Bebeğinizin bacakları uzadı ve daha gelişmiş durumdalar. Kış aylarında, özellikle ısınmak için kuru hava kullanılan ortamlarda, kendinizi sıkışık, sıkıntılı hissedebilirsiniz. Soğuk algınlığı ve burun tıkanıklığı olduğu zamanlarda da aynı şekilde kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Bebeğinizin hareket ettiğini hissetmeye başlayabilirsiniz. Ama 20 nci haftaya kadar bebeğinizin hareketlerini hissetmemeniz normaldir.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 110 gr. - Yaklaşık boyu : 10.1 cm. (Baştan Popoya)
Hamilelik Takvimi - Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Kizlar gunaydin ruyamda bebegimin cinsiyetini ogreniyordum doktor erkek dedi havaya uctum nasil sevindim anlatamam :46::52:

Günaydın canım bende erkek görmüştüm tersi çıktı Kamuran erkek gördü erkek çıktı bakalım senin rüyan tutacak mı :)

Ay lütfen sakın korkmayın normalden suni sancı almadığınız sürece çok güzel ve tatlı sancılar.
Olay sizinle alakalı bilgili olursanız doktor sizi yönetmez yoksa en ufak şeyde sezeryan yapıyorlar.
Niye ssvd istiyorsun dersen hala sezeryan olduğum için mutsuzum benim hayalim bebeğimi o an alıp koklamaktı....

Doktorum gecen gün çatımın dar olabileceğini söylemişti bide fıtık ve panik atağım olduğu için normal doğumum zorlu olabileceğini ama zamanı gelince yeniden konuşacağımızı söyledi bakalım canım zaöan ne gösterecek. Ben normalden cok fazla korkuyorum cunku bilmiyorum açıkcası sezeryanda da veriyorlar bebişi diye biliyorum

Allah ikinciyi gönlüne göre versin inşallah, tanıştığımıza memnun oldum:)

Tabiki sorabilşrsin. Bu aralar bebekten cdolayı sık giremiyorum ama :)
Yok öyle birşey benim doktor doğurabilşrsin dedi ama kısmet olmadıgenelde erken bırakan hekim nadir bulunuyor. Arkadaşım 27 haftada bıraktı oda benim gibi heterezigot idi.

Ben de heterozigotum ama erken bırakmaya cesaret edemem herhalde, en iyisi senin gibi iki hafta önce bırakmak. Doktorum da çok garantici biri zaten onunda rahat davranacağını sanmıyorum, cesaretine de hayran kaldım maşallah,söylemeden geçemeycem:)

Canım ben de öğretmenim, böyle bir tehlike varsa nöbet tutamaz raporu alsana...:31:

nasıl alcaz canım onu? doktora söylesem verir mi? Ben ancak heyet raporuyla riskli gebelik denirse o zaman nöbet tutamaz diye biliyordum ama? ben ilk gittiğimde doktora söylemiştim ayakta çok kalıyorum, başım dönüyor diye hatta o zaman progestan kullanıyordum ama hiç oralı olmamıştı normal demişti. ama yeni doktoruma bir şey denememiştim istesem mi ki perşembe günü doktora gidince? çünkü çok zor oluyor, okul evime 1,5 saat mesafede bir de.

Son düzenleme:
Doktorum gecen gün çatımın dar olabileceğini söylemişti bide fıtık ve panik atağım olduğu için normal doğumum zorlu olabileceğini ama zamanı gelince yeniden konuşacağımızı söyledi bakalım canım zaöan ne gösterecek. Ben normalden cok fazla korkuyorum cunku bilmiyorum açıkcası sezeryanda da veriyorlar bebişi diye biliyorum

kızlar ben de çok korkuyorum normal doğumdan ama gene de normal istiyorum daha sağlıklı diye. ben zaten çok korkak biriyim düşünün 8-9 ay önce vajinusmustum ama çok şükür geçti şimdi de doğumdan korkuyorum o an yanlış bir şey yaparım diye en büyük korkum.

Ben de heterozigotum ama erken bırakmaya cesaret edemem herhalde, en iyuisi senin gibi iki hafta önce bırakmak. Doktorum da çok garantici biri zaten onunda rahat davranacağını sanmıyorum, cesaretine de hayran kaldım maşallah,söylemeden geçemeycem:)
Mrb cnm kan sulandirici igneyi birakmakdan bahsediyorsunuz dimi..bende kullaniyorum o iğneleri den hic bana bise demedi doktor bırakma konusunda

nasıl alcaz canım onu? doktora söylesem verir mi? Ben ancak heyet raporuyla riskli gebelik denirse o zaman nöbet tutamaz diye biliyordum ama? ben ilk gittiğimde doktora söylemiştim ayakta çok kalıyorum, başım dönüyor diye hatta o zaman progestan kullanıyordum ama hiç oralı olmamıştı normal demişti. ama yeni doktoruma bir şey denememiştim istesem mi ki perşembe günü doktora gidince? çünkü çok zor oluyor, okul evime 1,5 saat mesafede bir de.
Bu doktor lar calisanlar konusunda pek anlayisli degil benim işim de yorucu doktora söylüyor um hic orali olmuyor..bende mecburen ücretsiz izne ayrildim:((

Canım veriyorlar ama bebek içinde anne içine en faydalı doğum şekli normal doğumdur. Size tavsiyem çım araştırın ve normal için gereken bilgiye enerjiye inanca sahip olun. Bence neyiniz varsa Allah ona göre gücünü veriri ve doğurursunuz. Facebook'ta ssvd adında bir guruba iyeyim. Orada ilk gebeliği olan ve normal doğumdan korkan hatunlara destek oluyorlar. Kapalı bir gurup kimse görmüyor paylaşımları ve erkek yok. O gurubu daha önce tanımış olmayı çok isterdim.
Allah ikinciyi gönlüne göre versin inşallah, tanıştığımıza memnun oldum:)
Âmin canım inşaallah sağlıkla hayırlı doğumlarımız olur. Bende memnun oldum canım.Normali ve sezeryanı yaşamış biri olarak (bebeğim kanala girdi sadece çıkmadı :)
Normal daha güzel ve sağlıklı diyorum. Sezeryan beni çok yordu. Bir arkadaşım var sezeryan oldu hiç yorulmadım dedi çok memnun kaldı. Rabbim hayırlı doktorlara düşürsün bizi.
Ben de heterozigotum ama erken bırakmaya cesaret edemem herhalde, en iyisi senin gibi iki hafta önce bırakmak. Doktorum da çok garantici biri zaten onunda rahat davranacağını sanmıyorum, cesaretine de hayran kaldım maşallah,söylemeden geçemeycem:)
Ikinci bebeğim olursa bende 20. Haftalarda bırakırım inşaallah. Zaten coraspin kullanıyorum.limonda kanı sulandırıyor günde bir limonu bir bardak suya sıkıp içiyordum iğne kullanmadan evvel. Kalp atışını duyduktan sonra iğneye başladık biz.
Cesaretim tecrübemden kaynaklı canım :52:
Hangi hastaneye gidiyorsun. Doktoruna ne kadar güveniyorsun ?

Bu doktor lar calisanlar konusunda pek anlayisli degil benim işim de yorucu doktora söylüyor um hic orali olmuyor..bende mecburen ücretsiz izne ayrildim:((

en güzelini yapmışsın canım.maddi durmumuz elverse ben de kesin çıkardım ücretsiz izne. ben yarın başlıcam işe raporum bitti ama lekelenmem gene olur diye çok korkuyorum inşallah bir sorun çıkmaz. zaten arada nokta şeklinde görüyorum leke hala, çok az da olsa..

Evet istanbuldayım Avrupa yakasındayım.ben 38.haftada bıraktım iğneyi cleaxen 0.4 kan sulanırım kullandım. Ah kardeşim doğumun nasıl geçti diye sorma. Benimki kadar zor olmaz sizinkiler hiç merak etme....
10 cm açıklıkla çatala çıktım 2 saat ıkınma sonucunda bebişim kafasını ters soktu acil sezeryana alındım.Sakın suni sancı almayın doğumda. Üstelik hastaneye gittiğimde 4 veya 5 cm açıklığım vardı.normal doğumda karnıma çok bastırdılar üstüne ameliyat olunca bebeğim enfeksiyon kaptı ve bir hafta yoğun bakımda kaldı. Bebeğimin başı büyükmüş ve4110 gr doğdu iri bir erkekti :emir_bebek:
Suni sancıdan evvel çok iyiyidim ama sonrası baytın halsiz en kötü anlardı. Allah bedenimize ne yapması gerektiğini söyler ve doğum olur. Bizim hekimler çabuklaşsın yorulmasınlar diye suni veriyorlar üstüne kesip bırakıyorlar? Allah kısmet ederse ikinci bebeğimde sezeryandan sonra vajinal doğum yapmak istiyorum. Yaptıran hekimler var burda. Ilk doğumumda normali yaşadığım için ikincide inş normal nasip olur. Anne olmak çok farklı bir duygu hele o an... Allahım anlatılmaz bir his...

Allah yardımcın olsun çok zor. Ben en son haftalarda vurmak için yer ararken bebeğim oraya kuvvetli tekmeler vururdu elimi ordan çeker başka yer arARDIM ONUN VURMADIĞI YERE VURURDUM İĞNEYİ.

Ayy Allah korumuş ikinizi de, çok şükür iyi olmanıza çok sevindim. Ben bu iğneyi kullananların normal doğum yapmalarının sakıncalı olduğunu duydum, kendi doktorum değil ama bir başka doktor da öyle söyledi ama senin 10 cm açılman olmuş, bebeğin iriymiş maşallah ama nerdeyse normal oluyormuş.
Genelde iki hafta kala bırakılıyor diye duyuyordum ama 4 hafta önce bırakılır diyen de oldu, bunu da duyduğuma sevindim.
Ben de Anadolu yakasındayım, burda hepimizin iğnelerle ilk bebeği olacak inşallah, sormak istediğimiz şeyler olursa sana sorabilir miyiz yine,Yardımcı olur musun lütfen?

Pıhtılı doğum yapmış birisinin burda olmasına çok sevindim.aklımıza takılanları sana danışınız ne güzel .teşekkürler canım.benim doktorum doğumdan 2-3 gün önce bırakıcaz dedi iğneyi

kız kamuran hayırlı olsun. rabbim gönlüne göre vermiş. sağlıkla sıhhatle kucağına almayı da nasip etsin inşallah.

Âmin inşallah canım sağolasın:)

Oğlumla cihangirimle hepinize iyi haftasonları diliyoruz:))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kamuran cnm hayırlı olsun erkeğin geliyormuş Rabbim sağlıcakla eline almayi da nasip eder darısı basima artık :)

Evet erkeğim geliyor :) o tatlı yüzünü bile gördü annesiyle babası:))) Allahım sana da nasip etsin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar ben de çok korkuyorum normal doğumdan ama gene de normal istiyorum daha sağlıklı diye. ben zaten çok korkak biriyim düşünün 8-9 ay önce vajinusmustum ama çok şükür geçti şimdi de doğumdan korkuyorum o an yanlış bir şey yaparım diye en büyük korkum.

merhaba canim, bende dogumdan korkuyorum ikinci olmasina ragmen :14: galiba ilk dogumumdan kaynakliyor zor gecmisti gunlerce sanci cekip sezeryan olmak cok koydu bana ama hayirlisi tabi rabbim herseyin en iyisini biliyor, insallah rabbim hepimize hayirli dogumlar nasip eder de bebislerimize kavusuruz...:16:

Mrb cnm kan sulandirici igneyi birakmakdan bahsediyorsunuz dimi..bende kullaniyorum o iğneleri den hic bana bise demedi doktor bırakma konusunda

Evet canım kan sulandırıcı iğneler, benim doktorum iğne tedavisine ilk başladığımızda bilgi verirken demişti, doğumdan iki hafta önce bırakırız ama doğumdan sonra bir ay devam ederiz diye, sonra farklı tarihlerde bırakılanları duyunca araştırmak istedim, bu iğneler bizim için çok önemli,Allah şifa etsin tabi.

Canım veriyorlar ama bebek içinde anne içine en faydalı doğum şekli normal doğumdur. Size tavsiyem çım araştırın ve normal için gereken bilgiye enerjiye inanca sahip olun. Bence neyiniz varsa Allah ona göre gücünü veriri ve doğurursunuz. Facebook'ta ssvd adında bir guruba iyeyim. Orada ilk gebeliği olan ve normal doğumdan korkan hatunlara destek oluyorlar. Kapalı bir gurup kimse görmüyor paylaşımları ve erkek yok. O gurubu daha önce tanımış olmayı çok isterdim.

Âmin canım inşaallah sağlıkla hayırlı doğumlarımız olur. Bende memnun oldum canım.Normali ve sezeryanı yaşamış biri olarak (bebeğim kanala girdi sadece çıkmadı :)
Normal daha güzel ve sağlıklı diyorum. Sezeryan beni çok yordu. Bir arkadaşım var sezeryan oldu hiç yorulmadım dedi çok memnun kaldı. Rabbim hayırlı doktorlara düşürsün bizi.

Ikinci bebeğim olursa bende 20. Haftalarda bırakırım inşaallah. Zaten coraspin kullanıyorum.limonda kanı sulandırıyor günde bir limonu bir bardak suya sıkıp içiyordum iğne kullanmadan evvel. Kalp atışını duyduktan sonra iğneye başladık biz.
Cesaretim tecrübemden kaynaklı canım :52:
Hangi hastaneye gidiyorsun. Doktoruna ne kadar güveniyorsun ?

Tavsiyelerini düşünücem canım, aslında heterozigot olduğumuz için dedğin de doğru olabilir, biraz rahatladım da aslında,çok sağol:) Gülen Tıp'a gidiyorum, doktorum Bülent Bey, şimdiye kadar iki negatif yorum dışında hep olumlu yorumlar duydum onunla ilgili,randevuları da 15 günden önceye boş olmuyor, riskli gebelikler konusunda daha tecrübeli biri. Genel olarak da tedavi konusunda garantici olduğu için güveniyorum ona, bu yakada olsan senin doktoruna da görünebilirdim aslında, her türlü hastalıkta birden fazla doktora görünmek gerektiğine inanıyorum çünkü.

Back
X