2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Can çekmez miiii nasıl çekiyor hem de. Mesela bişi dedin canım çekti bak. Ama yapmıcam. Ben yapmayınca yiyeceğim bir şey de olmuyor. Kendimi böyle dizginliyorum...
Annemin yanında falan kalsam mazallah şimdiye 10 kilo almıştım:ssz::ssz::ssz::ssz:
Ama ben hamile değilken çok hamur işi yapardım.Eşim bu yüzden göbek yaptı. Patates böreği, türlü türlü kekler, kadayıf dolması, açmalar poğacalar hepsini ben kendim yapardım. Eşim akşam çayın yanında yerdi. Artık yapmıyorum. Neden yapmıyorsun diyor ama napıyım yaparsam yicem. Bebeğe de hiçbir faydası yok ki bunların. Tutuyorum kendimi :/

ayyy caniiim sorma esim neden yapmiyosun demesin diye yapiyorum tabi yapinca yiyorum canim cekiyo hep esimde cok sever hamur islerini, yinede sabirlisin galiba yemek konusunda fazlada takmayalim zayifsan verirsin zaten , ben ilk gebeligimin son zamanlarnda su toplamisti hertarafim korkum bu yonde..

evet canım bende şimdi bilgisayara girdim gördüm yaptım :)) :52::52::52:

He şöyle :)) Çok güzel oldu :)
21. haftadan sonra karnımızı da gösteriyor takvim:1:
Mesela mimozaçiceğim 21. haftaya girecek iki haftaya kadar. Onun takvimi bizimkilerden çok daha güzel olacak :))))))))) Sonra biz de öyle olucaz:1:

ayyy caniiim sorma esim neden yapmiyosun demesin diye yapiyorum tabi yapinca yiyorum canim cekiyo hep esimde cok sever hamur islerini, yinede sabirlisin galiba yemek konusunda fazlada takmayalim zayifsan verirsin zaten , ben ilk gebeligimin son zamanlarnda su toplamisti hertarafim korkum bu yonde..

Zaten hepimiz bundan korkuyoruz canım ya. Yazın su toplamasın vücudumuz diye tedirgin oluyoruz...
İnşallah yaşamayız bu durumu.
Hiç yaza gelme ihtimalini göz önünde bulundurmadan yaptık bebekleri :) Olacağı buydu :)))))))

Bi de tuzdan mümkün olduğunca uzak durmak lazım. Vücuttaki bütün suyu aldığı için kötü oluyormuş bebeğimiz için..

Yazın zaten sudan elimizi hiç çekmememiz lazım. Hatta damacanın altında yatmamız gerekiyor:1:
Ben yazın banyodan da çıkmam artık. Sürekli soğuk duş ://

sen zaten cok zayifsin, gobusunude gordum masallah in var fizigin gayet guzel, bende 1 kilo aldim biraz takiyorum aslinda ama ilk gebeligimde cok sismistim son aylarda odem falan... doktor az kilo alirsan odem olmazsin dedi...

cok tesekkür ederim canımm 1 kilo nedir ki canım ama ben gercekten aldım son aylarda daha cok alınıyor derler ya ondan korkuyorum henüz bebeğim 210 gram ve ben 3,5 kilo aldım şimdiden. sanırım sporu bıraktıgım için boyle kilo aldıgımı düşünüyorum. cok tesekkür ederim kelimelerinle beni rahatlattın

evet kına anlamı olan daha cok henna zaten ama işte tek harf ya ortada oynayan oyuzden Hena'da kına diyorlar. ben zaten o gün burada sorduktan sonra vazgecmiştim. Mira istiyordum eşimin istememisine rağmen sonra buldugum tüm isimleri topladık kura cektik son kalan isimler Hena ve Tilya oldu. sonra ikisi arasında 10 kere yeniden kura cektik 6 ya 5 Hena kazandı :1: Hena ilk başta kulaga cok yabancı geliyor ama sonra alışıyor insanlar en güzelide gerçekten cok nadir kyullanılan bir isim :)

adiyla guzel hos olsun minnik kizin, bu arada Mira da cok guzel bi akrabimiz soylemisti banada, ben hala karar veremedim gerci daha randevuya 1 ay var kesin ve net kiz demelerini bekliyorum insallah, sen cok sanslisin her 2 haftada gidiyorum diye yazmissin, her ay sadece kalp atislari 2 ayda bir ultrasyon var iste bizde boyle gun sayiyoruz..

He şöyle :)) Çok güzel oldu :)
21. haftadan sonra karnımızı da gösteriyor takvim:1:
Mesela mimozaçiceğim 21. haftaya girecek iki haftaya kadar. Onun takvimi bizimkilerden çok daha güzel olacak :))))))))) Sonra biz de öyle olucaz:1:

Ayy inşallah ya bizde hayirlisi ile görürüz o günlerini :)))

Kizlar sagolun, telden girdigim icin tek tek cevap yazamadim. Doktordan geldik. Oglusum iyi cok sukur. Kanama yorgunluktan rahim agzindan oluyormus. Bebekle ilgisi yokmus cok sukur. Zaten iyice azaldi. Bitmek uzere. Rapor aldim, ise gitmicem dinlenicem bi kac gun. Hepinize desteginiz ve verdiginiz moral icin cok cok tesekkur ederim...

Çok şükür canım ya. Dualarımız kabul oldu bak hem de bebeğine değmemiş dokunmamış çok şükür :)
Kendimizi tutamıyoruz ev işlerine girince böyle yoruyoruz işte. Artık daha çok dikkat edelim oldu mu:)

:9:
Zaten hepimiz bundan korkuyoruz canım ya. Yazın su toplamasın vücudumuz diye tedirgin oluyoruz...
İnşallah yaşamayız bu durumu.
Hiç yaza gelme ihtimalini göz önünde bulundurmadan yaptık bebekleri :) Olacağı buydu :)))))))

Bi de tuzdan mümkün olduğunca uzak durmak lazım. Vücuttaki bütün suyu aldığı için kötü oluyormuş bebeğimiz için..

Yazın zaten sudan elimizi hiç çekmememiz lazım. Hatta damacanın altında yatmamız gerekiyor:1:
Ben yazın banyodan da çıkmam artık. Sürekli soğuk duş ://

:9: guldurdun kiz beniii, sen bana sor 2.ciyi niye yaza getirdin diye, zaten ilkindede yaz bitti ben dogum yaptim:27: vallah artik her gun dusa gireriz napalim, esim benle dalga geciyor sana her odaya bi klima taktiralim pufur pufur estiririz evin icini diyor yazdan etkilenmezssin bille diyor...

Yok canım fazla değildir sen tedirgin olma. 12 kilo alırsak doğuma giderken tamamdır. Fazlasını almayalım yeter..
Ben çikolata yemiyorum. Arada bi magnum alır yerim. Onu seviyorum sadece. Nutella türü şeyler yemiyorum. Ben zaten normalde de yemezdim. Bizde bi kavonoz nutella var aylardır durur öyle.. Küçük kardeşim gelince yer onu. Ama senin kilo alman çikolatayla alakalı değildir canım. Kilo hamur işinden alınıyor en çok. Ben akşam yemeğinin yanında ekmeği 2 dilimden fazla yemiyorum mesela. Akşam yemeği çok önemli. Ağır kaçırınca kilo geliyor. Bi de ben abur cuburu yemiyorum. Mesela 5. aya girene kadar toplasan iki bardak kola içmişimdir. İlk üç ay hiç içmedim zaten. Aslında ilk üç ay hiçbir şey yemedim zaten karnım da bi anda şişti. Hemen sizinle foto paylaştım :) Ben kilo alıcam diye vitamin ilacını bile içmiyordum, eşim doktora şikayet edince 2 günde bi içiyorum işte. Çok önemli değil o vitamin ilacı. Meyveyi çok yiyorum. Ekşiye bayılıyorum. Papaz eriği, malta eriği ve ekşi yeşil elma vazgeçilmezim. Her akşam yerim. Doymuyorum ben ekşiye. Limonu kabuğuyla keser yerim :)))))))))) Böyle işte :)

ben varya çikolatadan abur cuburdan nefret ederdim hamileliğimden once. hamile bi kaldım cikolata elimden düşmüyor gecen hafta cipse sarmıştım hergğün lays yiyordum simdi bıraktım baktım kilo aldı basını gidiyor. onun dışında ben günde 2 öğün yiyorum 2 de ara öğün yiyorum. ara öğünlerde de genelde meyve yada çikolata pasta yiyorum :s onun dışında sabah ekmek olayını evet cok abartıyorum sabah 5 dilim yiyorum akşamda 1 dilim ekmek yiyorum sadece. sporu bıraktım onda şiştim ben boyle. bakalım akşamları yürüyeşe başladım yine. bu arada belim ağrıyordu ya spordan once dün hepsiburadadan hamile kemeri aldım henüz elime ulaşmadı ama doktora sordum karnını sıkmıyorsa kullanabilirsin dedi. bakalım nasıl olacak o kemer bana? bu arada morhipo da sliss di galiba hamile iç çamaşırları falan var güzel bir seylere benziyor ben sipariş verdim iki tane bi bak istersen sende 10 tl den baslıyor

:9:

:9: guldurdun kiz beniii, sen bana sor 2.ciyi niye yaza getirdin diye, zaten ilkindede yaz bitti ben dogum yaptim:27: vallah artik her gun dusa gireriz napalim, esim benle dalga geciyor sana her odaya bi klima taktiralim pufur pufur estiririz evin icini diyor yazdan etkilenmezssin bille diyor...

Ya eşler gerçekten bilmiyor ne yaşadığımızı. Benim bazen oturduğum yerden kalkarken alt tarafımda bir şey geriliyor sanki. Bi süre kendime gelemiyorum. Onlar hiç yaşamadıkları için bilmiyorlar. Ama klima fikri güzel aslında :) Bi de sen daha iyi bilirsin ama karın büyüyünce son aylarda yatağında dönmekte bile sıkıntı yaşıyormuşsun. Biz sıcaklarda nasıl dönücez o tarafa bu tarafa. Ben çok deli yatarım zaten sürekli dönerim. Artık dönemediğim için deliririm herhalde :))))))))) Ya da eşimi uyandırırım gıcıklığına beni döndür derimmmmmmm hahahahaha :)))))))) Bunu kesin yapıcaaammm :)) Çok kötüyüm yaaa :)))))

Şimdi can alıcı soru. Sen hadi ilkinde tecrübesizdin yaza getirdin. İkinciyi nasıl yaza getirdin be arkadaşım:1::1::1:

adiyla guzel hos olsun minnik kizin, bu arada Mira da cok guzel bi akrabimiz soylemisti banada, ben hala karar veremedim gerci daha randevuya 1 ay var kesin ve net kiz demelerini bekliyorum insallah, sen cok sanslisin her 2 haftada gidiyorum diye yazmissin, her ay sadece kalp atislari 2 ayda bir ultrasyon var iste bizde boyle gun sayiyoruz..

az cok bir tahminde mi yoktu doktorunun? evet canım iki haftaya bir gidiyorum ben dayanamıyorum yavrumu gormemlazım. ben kalpatıslarından kokrmuyorum Rabbime emanet cunku hergün dua ediyorum ben kuzum için. bu yüzden biliyorum ki kızım içimde sağlıklı büyüyor ben sadece tipini görmeye bacaklarını kollarını o şebekliklerini izlemeye gidiyorum :) Rabbim sabır versin sana da 2 ayda bir ultrasonda cok zor olsa gerek. ama ben anlamıyorum madem bu ultrasonun sağlığa ozellikle bebeğe zararı yok neden sizi 2 ayda bir çağırıyorlar?

kızlar haftasonu annemle telde konustum (ailem izmirde yasıyor ) rüyamda seni gördüm 3 aylık hamileydin dedi kızım söle hamilemisin dedi ve ben sonunda itiraf ettim evet dedim :)) bi güzel kızdı bana neden önce sölemiosun die anneler harbiden hissediyomus:))))
Yakalanmışsın:) sen sabırlıymışsın ama miniğin haber vermiş anneannesine:)
Günaydın annişkolar :16: haftasonu çok yoğundu, kına gecesiydi düğündü derken bittim ama kurtlarımı da bi güzel döktüm :32: çok bakamadım bu nedenle haftasonu.. Herkese güzel bir hafta diliyorum :34: çok şükür bu hafta bir gün tatiiiillllllll :52:

Kız nasıl döktün kurtlarını bu halinle:)) bende çok severim oynamayı ama öğrendiğimden beri çok uslu duruyorum, özledim ama:)
Günaydın Hanımlar :) hafta sonu ne güzel göbüş resimleri paylaştınız , hepinizi gördüm hepinizi :1:

Prenses nerdesin yaa, merak ettim seni, nasılsın niye yazmadın buraya bakiym?

Sağol canım, öğrendin mi bilmiyorum ama öğrenmediysen sen de inş. hemen öğrenirsin.

:) Kız da çok fazla değişmiyormuş ama belli mi olur belki sana sürpriz yapar bebeğin. :9:

Bende pek zannetmiyorum ama yinede isim koymak için bekledik bakalım hayırlısı:)

Kızlar merhaba herkese iyi haftalar. Ben işteyim de aklıma bir şey takıldı sorayım dedim demir ilacı kaçıncı haftada veriliyor. Doktorum vermedi bana da bir tek omega verdi
Bana 11.haftamda başlattı canım.

Kizlar sagolun, telden girdigim icin tek tek cevap yazamadim. Doktordan geldik. Oglusum iyi cok sukur. Kanama yorgunluktan rahim agzindan oluyormus. Bebekle ilgisi yokmus cok sukur. Zaten iyice azaldi. Bitmek uzere. Rapor aldim, ise gitmicem dinlenicem bi kac gun. Hepinize desteginiz ve verdiginiz moral icin cok cok tesekkur ederim...

Gözünüz aydın canım:) dinlen sen güzelce,raporun bitene kadar tam toparlarsınız inşallah

ben varya çikolatadan abur cuburdan nefret ederdim hamileliğimden once. hamile bi kaldım cikolata elimden düşmüyor gecen hafta cipse sarmıştım hergğün lays yiyordum simdi bıraktım baktım kilo aldı basını gidiyor. onun dışında ben günde 2 öğün yiyorum 2 de ara öğün yiyorum. ara öğünlerde de genelde meyve yada çikolata pasta yiyorum :s onun dışında sabah ekmek olayını evet cok abartıyorum sabah 5 dilim yiyorum akşamda 1 dilim ekmek yiyorum sadece. sporu bıraktım onda şiştim ben boyle. bakalım akşamları yürüyeşe başladım yine. bu arada belim ağrıyordu ya spordan once dün hepsiburadadan hamile kemeri aldım henüz elime ulaşmadı ama doktora sordum karnını sıkmıyorsa kullanabilirsin dedi. bakalım nasıl olacak o kemer bana? bu arada morhipo da sliss di galiba hamile iç çamaşırları falan var güzel bir seylere benziyor ben sipariş verdim iki tane bi bak istersen sende 10 tl den baslıyor
Her ara öğünde çikolata pasta yenir mi kız Allah iyiliğini versin senin:1: Sabah yediğin ekmekten hiçbir şey olmaz. Sen zaten akşama kadar onu yakarsın:)
Sen sporu bıraktığın için bi anda kilo almışsın. Çünkü eşim de önceden hep spor yapardı. Bırakınca göbişi oldu. Tabi benim hamur işlerinin de bunda etkisi var..
Akşamları kendini yormayacak şekilde yürü, çok abartma. Öyle tempolu da yürüme. Ben de eşimle akşamları yürüyorum.
Kilon fazla değil, göbişin çok tatlı görünüyor :) Bebişinin de gramı yerinde, e daha ne olsun :))) Kilolar verilir canım, ama 12den fazla almıcaz, kendimizi ona göre planlayalım, destek olalım :)))

O hamile kemerini de bi kullan bakalım sıkacak mı canım. Bize de yazarsın.. Ama bel ağrını spora bağlama sadece. Çünkü ben spor yapmamama rağmen bel ağrım oluyor arada bir..

Son düzenleme:

ohh ohh cok şükür oğlun iyimiş maşallaah cok korkuttu bizi de prensin seni hiç düşünemeyeceğim bile. ama önemli olan sağlıklı oluşu maşallah canım Rabbim nazarlardan saklasın onu. yat dşnlen canım bol bol su tüket

kamurann
evet ya yazin zor oluyo saga sola donup yatmasi, ranza alinca ben orda yaticam sen oglusla yatarsin diyorum, esim yok oyle diyor yani razi degil :)) sorma ikinci yaza getirmicem demistim ama ahh o kocam yokmu yapti yapacagini dermisim :1: saka bi yana ikinciyi erken dusunmustuk yine boyle denk geldi iste nasip kismet artik ufak defek seylere katlanicaz arkadasim

Son düzenleme:
Her ara öğünde çikolata pasta yenir mi kız Allah iyiliğini versin senin:1: Sabah yediğin ekmekten hiçbir şey olmaz. Sen zaten akşama kadar onu yakarsın:)
Sen sporu bıraktığın için bi anda kilo almışsın. Çünkü eşim de önceden hep spor yapardı. Bırakınca göbişi oldu. Tabi benim hamur işlerinin de bunda etkisi var..
Akşamları kendini yormayacak şekilde yürü, çok abartma. Öyle tempolu da yürüme. Ben de eşimle akşamları yürüyorum.
Kilon fazla değil, göbişin çok tatlı görünüyor :) Bebişinin de gramı yerinde, e daha ne olsun :))) Kilolar verilir canım, ama 12den fazla almıcaz, kendimizi ona göre planlayalım, destek olalım :)))

O hamile kemerini de bi kullan bakalım sıkacak mı canım. Bize de yazarsın.. Ama bel ağrını spora bağlama sadece. Çünkü ben spor yapmamama rağmen bel ağrım oluyor arada bir..

bende fıtık var zaten yürüyüş yapınca bi süre sonra kitleniyorum. dün mesela arabadan tam ineceğim, kalkarken tutuldum kaldım yarım yamalak bir şekilde :) doktorda nefes nefese kalmadığın sürece 20 dakika daa bir dinlendiğin sürece yürüyüş yapabilirsin dedi. 3,5 gitti geriye kaldı 9,5 kilo hakkım cok az kalmış hee :s senin göbişinde cok tatlı kiii bende gördüm seni gayet güzel duruyır bide cıkmadı cıkmadı diyordun bianda mı pörtledin onceden cıkmış işte yaa :1:

kamurann
evet ya yazin zor oluyo saga sola donup yatmasi, ranza alinca ben orda yaticam sen oglusla yatarsin diyorum, esim yok oyle diyor yani razi degil :)) sorma ikinci yaza getirmicem demistim ama ahh o kocam yokmu yapti yapacagini dermisim :1: saka bi yana ikinciyi erken dusunmustuk yine boyle denk geldi iste nasip kismet artik ufak defek seylere katlanicaz arkadasim

Eşin sensiz uyuyamıyor ne yapsın:1::1::1:
Her şeyin hayırlısı canım:) Doğumunu normal mı yaptın sezeryan mı?

az cok bir tahminde mi yoktu doktorunun? evet canım iki haftaya bir gidiyorum ben dayanamıyorum yavrumu gormemlazım. ben kalpatıslarından kokrmuyorum Rabbime emanet cunku hergün dua ediyorum ben kuzum için. bu yüzden biliyorum ki kızım içimde sağlıklı büyüyor ben sadece tipini görmeye bacaklarını kollarını o şebekliklerini izlemeye gidiyorum :) Rabbim sabır versin sana da 2 ayda bir ultrasonda cok zor olsa gerek. ama ben anlamıyorum madem bu ultrasonun sağlığa ozellikle bebeğe zararı yok neden sizi 2 ayda bir çağırıyorlar?

doktorum gecen ay ayrintilada cinsiyetini ogrenmek istermisiniz deyince sasirdim gozlerim kocaman oldu beklemiyodum, kiza benzetti ama ikinci ayrintilida daha kesin olur dedi o yuzden yinede acep degisirmi diye havalara pek girmiyorum de yinede kizim diye seviyorum bazen, canim acil durumlar disinda sadece 3 kez ultrasyon var ben ilkinde pimpiriklenip acilden kasiklarim agriyo deyip fazladan girmistim ama bunda hic acile falan gitmedim

bende fıtık var zaten yürüyüş yapınca bi süre sonra kitleniyorum. dün mesela arabadan tam ineceğim, kalkarken tutuldum kaldım yarım yamalak bir şekilde :) doktorda nefes nefese kalmadığın sürece 20 dakika daa bir dinlendiğin sürece yürüyüş yapabilirsin dedi. 3,5 gitti geriye kaldı 9,5 kilo hakkım cok az kalmış hee :s senin göbişinde cok tatlı kiii bende gördüm seni gayet güzel duruyır bide cıkmadı cıkmadı diyordun bianda mı pörtledin onceden cıkmış işte yaa :1:

Kız bi anda pörtlediii. Ben size göbişim çıkmıyor neden çıkmıyor sizin nasıl çıktı yazarken böyle değildiiiiiiiii :))))) Benim oğlandan korkulur he yaman olacak galiba. Sağ gösterip sol vuruyor:1::1::1::1:

Doktorun dediği gibi 20 dakikada bir dinlen sen o zaman. Hepimizin önceden bi rahatsızlığı var ve aslında hamileliğimizi zorlaştıran şeyler bunlar. Olsun Allah dermansız dert vermesin.Amin.

Yok canım fazla değildir sen tedirgin olma. 12 kilo alırsak doğuma giderken tamamdır. Fazlasını almayalım yeter..
Ben çikolata yemiyorum. Arada bi magnum alır yerim. Onu seviyorum sadece. Nutella türü şeyler yemiyorum. Ben zaten normalde de yemezdim. Bizde bi kavonoz nutella var aylardır durur öyle.. Küçük kardeşim gelince yer onu. Ama senin kilo alman çikolatayla alakalı değildir canım. Kilo hamur işinden alınıyor en çok. Ben akşam yemeğinin yanında ekmeği 2 dilimden fazla yemiyorum mesela. Akşam yemeği çok önemli. Ağır kaçırınca kilo geliyor. Bi de ben abur cuburu yemiyorum. Mesela 5. aya girene kadar toplasan iki bardak kola içmişimdir. İlk üç ay hiç içmedim zaten. Aslında ilk üç ay hiçbir şey yemedim zaten karnım da bi anda şişti. Hemen sizinle foto paylaştım :) Ben kilo alıcam diye vitamin ilacını bile içmiyordum, eşim doktora şikayet edince 2 günde bi içiyorum işte. Çok önemli değil o vitamin ilacı. Meyveyi çok yiyorum. Ekşiye bayılıyorum. Papaz eriği, malta eriği ve ekşi yeşil elma vazgeçilmezim. Her akşam yerim. Doymuyorum ben ekşiye. Limonu kabuğuyla keser yerim :)))))))))) Böyle işte :)

Dikkat ediyorsun cnm tabi kilo almazsın sen , birde hareket ediyor musun ? Ben iş yerinde hep oturuyorum mesela bu durumu çok takıyorum zaten .,
3 kilo aldım daha şimdiden hedefim en fazla 14 kilo ama böyle gierse ne olur bilmem...

abur cubur yememen ne kadar guzel, ben bazen abur cubur canim cekiyo bazen de sadece ogunlerimi yiyorum hepte hamur isi canim cekiyo:14: bu Sabah bisi yaptim mesela, bazen pizza bazen ise borek ama dedigin gibi aksam yemegine dikkat ediyorum hep... ipin ucunu kaciririm diye korkuyorum vllh sonra gobus cikti zaten deyip yeyip yeyip de pisman olmayim:37:

Bişimi ... ay çok severim benim de cnm hep hamur işi çekiyordu bir ara özellikle ev yapımı ıspanaklı gözleme , poğaça ama şimdi çok şükür fazla iştahım yok :) dün yemek yerken iştahsız yedim kalktık masadan yarım saat geçti aradan , cnm pilav istedi :1:

Back
X