2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
dünkü yaptığım büskivi tatlım güzel oldu. tekrar teşekkürler..
eşim unutmuş tabi.. önceki gece 2 saat işe gidip gelmişti.

herşeyin yolunda gideceği güzel bir gün olsun.. bebeğimiz iyi olsun..

geçen sene bende eşimde unutmuştuk, bir sonraki gün benim aklıma geldi, tabi eşime unuttum demedim bak unutmaya başladın artık dedim :)

günaydın kızlar? ayrıntılı ultrasonda docent dr kalbinde parlaklık var dedi. başka bi sorun yoktu çok şükür.
önce kafaya takmadım ama sonra internette down sendromlu çocuklarda olabiliyormuş böyle bişey diye okudum. zaten dr sadece bu olması tek başına anlam ifade etmiyor dedi. ama kafamda kaldı işte. arada aklıma gelip ağlıyorum. inşallah geçsin diye dua ediyorum. sizde dua edin bize kızlar. inşallah kuzumu sağlıklı sıhhatli alırım kucağıma. amin..

Günaydınlar güzel annecikler ve bebişleri

Sabah sabah aklıma takılan bir soru. Araştır araştır herkes farklı birsey yazmış. Prima mı Huggies'mi hangi bebek bezi daha iyi?
Prima evet inceymiş ama onda garip bir koku var ve bu birtek primada var. Huggies te kalınmış birazcık. Ama sanırım prima da kalça ve bel koruma sistemi mevcutmuş. Kafam karman çorban oldu

benim aklımda iki marka var
1- http://www.e-bebek.com/seventh-generation-bebek-bezi-2-54--82-kg-36li_SGN-40610
2- http://www.totsandmore.com.tr/asp/group/11/Organik-Bebek-Bezleri

arkadaşlar merakımdan soruyorum bebeklerinin gelişimi 1-2 hafta önden giden var mı acaba öyle olunca erken doğum olurmu.. Benim ilk zamanlar ultrason kağıdında doğum zamanı kısmında 10 ekim yazıyordu bir kaç ay sonra 07 ekim oldu en son gittiğimde de 03 ekim yazıyordu sadece tahmin mi acaba anlamadım

canım benimde her kontrolümde değişiyor 4 ü 6 sı oluyor.. ama bunun sorun olacağını sanmıyorum.. yapılan ölçümlere göre ortalama bir tarih veriyor.. bir orun olsa dr uyarır zaten..

herkese günaydın,

sabah , idrar tahlili ve şeker yüklemesi yaptırdım, sonuçları çok merak ediyorum,
açlık şekeri 92, tahlili yapan 92 için iyi dedi

%80 sezeryan olursun dedi bende sezeryan olursam ne zaman olurum dedim cunku kayınvalidemlere ona göre şehir dışına çıkacaklar söylemem gerek dedim oda 12 yada 15 Eylül arası alırız dedi ama ben sezeryan olacağım yani

aaa benim doğum tarihim 12 eylül başak burcu olucak kızın damla :)))

günaydın kızlar? ayrıntılı ultrasonda docent dr kalbinde parlaklık var dedi. başka bi sorun yoktu çok şükür.
önce kafaya takmadım ama sonra internette down sendromlu çocuklarda olabiliyormuş böyle bişey diye okudum. zaten dr sadece bu olması tek başına anlam ifade etmiyor dedi. ama kafamda kaldı işte. arada aklıma gelip ağlıyorum. inşallah geçsin diye dua ediyorum. sizde dua edin bize kızlar. inşallah kuzumu sağlıklı sıhhatli alırım kucağıma. amin..

canım benim hiç kafaya takma. bak ben hiç bir testi yaptırmadım. 2li 3lü vs. ama sadece 3boyutluya girdim. çünkü Allah muhafaza doğar doğmaz müdehale gerektiren bir organı olabilir diye düşündüm.
bu yüzden 3 boyutlu yaptırırken doktoru iyi araştırdım. bir çok doktorun detaylıca göremediği çok iyi inceleyen ve bu işte gerçekten uzman birine gittik.
çok şükür her şey normal dedi. ama benimkinde de kalbinde ufak bir parlaklık gördü. endişe etme bu olur sonra da kaybolur dedi. bebekte hiç bir anomali yok dedi. raporumu ve cd'mi verdi.
bu doktor bir arkadaşımız hamileyken daha minik oğlunun kalbindeki damarların büyüklük sorunu olduğunu saptamış ki arkadaşım çok pimpriiklidir sürekli nerde iyi doktor onu bulur ve ikinci hamileliğiydi bu da.

neyse demem o ki benim kalbim ferah. senin de ferah olsun. böyle şeyleri kafana takıp vücudda gereksiz adrenalin yükseltme bebiş de "anne noluyor yahu" diye onun da canı sıkılmasın :)

açlık kan sekerin iyi canım 1.yüklemen kaç?? belli mi.güzel sonuclar cıkar inşalalh

sonucu şimdi aldım

Glukoz .-. 1 saat 156.6 <140
Glukoz Açlık 88.5 70-105

çokta güzel değil galiba, bakalım doktor ne diyecek,
akşam dayanamadım çok kavun yedim ondan olabilirmiki

Son düzenleme:
kızlar şeker yüklemesini fransada ve isviçre'de yaptırılmıyormuş.
canan karatay yaptırılmamalı kesinlikle diyor.
valla o kadar şekerli şeyler yememe ve karnımda iki tane kabartı çıkıp kaşınmasına rağmen hem kendimi hem bebeğimi rahatsız etmek istemiyorum.
ama bugünden itibaren hayatımda şekerle mesafeli bir ilişki kurucam. dikkat edicem. hem şeker yüksek çıksa ancak diyet yapılabiliyor. ekstra insülin artık verilmiyor. çünkü bebeğe zararı oluyor.

http://www.medikalakademi.com.tr/prof-dr-canan-karatay-kadin-dogumculardan-cok-daha-iyi-bilirim/#!

canım Bana birisi bir ayetten bahsetmişti Anne karnındaki bebeğin durumunu bir tek Allah bilir diye.Bence hiç takmamalısın,sürekli olumlama yapmalısın bebeğinle çok olumlu konuşmalısın. Bebekler o kadar güçlü ki anne karnındayken eğer annenin ciddi bir hastlığı oluşırsa kendi yaşamını da sürdürmek için anneye kök hücre gönderiyorlarmış ve anneyi iyileştiriyorlarmış. daha yeni mi yaptırdın ayrıntılıyı eğer öyleyse iki hafta bekle tekrar git geçip gitmiş olacak. Şimdiden böyle düşün.

maalesef bende 10 kg aldım 9. aya kadar galiba 15-18 kg kadar alıcam oof doktor rejim diyor ama denedim ama olmadı sadece 1 kg verdim :( sonra hoopp öbür hafta geri aldım

İnş. ama 7 den sonra 2,5 3 ay var :DDD ne yapacaz bilmiyorum

İnşallah çok almayız :/ 15 16 ile bitirsem iyidir.. ben fazlasından korkuyorum.. boyumda kısa top gibi olurum :):18::1:

merhaba,

valla ben sabah iyiydim şimdi kan tahlili sonucu çok iyiyim diyemicem , inşallah sen iyisindir

Gecmis olsun cnm...inslah hayirli haberle haberdar edersin bizi....ben iyiyim urfanin sicagi iste geciyor oyle boyle :)))) ama sanki bugun hafif esiyor :)

canım benim hiç kafaya takma. bak ben hiç bir testi yaptırmadım. 2li 3lü vs. ama sadece 3boyutluya girdim. çünkü Allah muhafaza doğar doğmaz müdehale gerektiren bir organı olabilir diye düşündüm.
bu yüzden 3 boyutlu yaptırırken doktoru iyi araştırdım. bir çok doktorun detaylıca göremediği çok iyi inceleyen ve bu işte gerçekten uzman birine gittik.
çok şükür her şey normal dedi. ama benimkinde de kalbinde ufak bir parlaklık gördü. endişe etme bu olur sonra da kaybolur dedi. bebekte hiç bir anomali yok dedi. raporumu ve cd'mi verdi.
bu doktor bir arkadaşımız hamileyken daha minik oğlunun kalbindeki damarların büyüklük sorunu olduğunu saptamış ki arkadaşım çok pimpriiklidir sürekli nerde iyi doktor onu bulur ve ikinci hamileliğiydi bu da.

neyse demem o ki benim kalbim ferah. senin de ferah olsun. böyle şeyleri kafana takıp vücudda gereksiz adrenalin yükseltme bebiş de "anne noluyor yahu" diye onun da canı sıkılmasın :)

çok sağol canım cevabın için. içimi ferahlattı. allah razı olsun. benim de başka bişey bulmadı diye herkes kafana takma diyor. ama arada aklıma geliyor işte napayım. üzülüyorum. allahtan kendi dr um da kötü bişey demedi raporu incelerken. ama cd ye bakmak istedi. bu hafta inşallah gidersem bana anlatır bişeyler belki kendi de bakar bir daha. inşallah bebişlerimiz sağlıkla sıhhatle gelir. tek duam bu Allahtan.

Gecmis olsun cnm...inslah hayirli haberle haberdar edersin bizi....ben iyiyim urfanin sicagi iste geciyor oyle boyle :)))) ama sanki bugun hafif esiyor :)

şansımıza hamileliğimizde sıcaklara geldi,
sanırım doktor 100 lük test ister ama yaptırmayı düşünmüyorum, diyetisyene giderim daha iyi tekrar çekemem test sıkıntısını

canım Bana birisi bir ayetten bahsetmişti Anne karnındaki bebeğin durumunu bir tek Allah bilir diye.Bence hiç takmamalısın,sürekli olumlama yapmalısın bebeğinle çok olumlu konuşmalısın. Bebekler o kadar güçlü ki anne karnındayken eğer annenin ciddi bir hastlığı oluşırsa kendi yaşamını da sürdürmek için anneye kök hücre gönderiyorlarmış ve anneyi iyileştiriyorlarmış. daha yeni mi yaptırdın ayrıntılıyı eğer öyleyse iki hafta bekle tekrar git geçip gitmiş olacak. Şimdiden böyle düşün.

öyle tabi herşeyi Allah bilir. olumlu olmaya çalışıyorum zaten konuyu pek kimseye anlatmadım ailem dışında. herkes sorsun aklıma getirmesin diye. inşallah dediğin gibi bebeğim çok güçlüdür de beni iyileştirecek bişey göndermesin kendi sağlıklı olsun yeter. yeni yaptırmadım ayrıntılıyı ay sonu yaptırdım. bu hafta tekrar görüncem dr a inşallah randevu ayarlarsam eğer. normalde haftaya vermişti ama beklemek istemiyorum.

Back
X