Allahım hayırlı zamanlı doğumlar nasip etsin inş. cnm.
Amin canim cumlemize insallah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allahım hayırlı zamanlı doğumlar nasip etsin inş. cnm.
Selammerhaba kizlar, Sabah annem karnimin kucuk oldugunu soyledi tam 2 ay once tahmini 1700 kg demisti doktor zaten bidaha ultrasona girmedim yani girilmiyor burda... dogumu yakin olanlar bebegin kilosulayla karninizin buyuklugu ayni orantida mi ? oglum 4 kilo dogmustu ama kocaman gobisim vardi ve daha cok kilo almistim :)
Dedigin olabilir canim bende oyle dusundum ama sonradan degildr dedim buara o kadar cok düşünüyorum ki şu dogumu psikolojim bozuldu resmen gece uyanip kanamam varmi suyum geldimi die bakiyorum ve bisiy olur die uyuyamiorumBende var evet sanırım açılmayla ya da yumuşamayla bağlantılı olabilir...Doğuma hazırlıyordur kendini esniyor geriliyor.. Bende 1 cm açılma var demişti Dr bu pazar sende de olabilir belki de...
Hepimiz benzer durumdayız sanırım bende gece ağrıyla uyandım adet sancısı gibi dedim başlıyor muyum doğuma :) Kalktım bilgisayarı açtım doğum evrelerini okudum. Yalancı sancıymış. Gerçek sancı belden karına yayılan bir ağrı oluyor ve düzenli aralıkta oluyormuş v.s. Hep bebek başka bir düşüncem yok artık...Bence ilk fırsatta baktır sende rahatlarsın..Ben artık gerekli bir işlem olduğunu düşünüyorum.Dedigin olabilir canim bende oyle dusundum ama sonradan degildr dedim buara o kadar cok düşünüyorum ki şu dogumu psikolojim bozuldu resmen gece uyanip kanamam varmi suyum geldimi die bakiyorum ve bisiy olur die uyuyamiorum
benim dr alttan muayene etmedi bugün belki yapsaydi acilma olup olmadığını soylerdi belki açılma olmustr haberim yok :)
Evet çifte bayram olur çokta güzel olur canım sadece anne adaylarımı bir an önce doğurmak isteyen bi de baba adayları var eşim dün gece boşwer normali ya ben bekleyemicem senin sancılanmanı haftaya alıp gelelim kızımızı dedi ciddi ciddi asla dedimSaol canım:))
Dikkat ediyorum da isteklerimde yalnız değilim benimle aynı zamanda olan anne adaylarının çoğu aynı isteklere sahip durumda..
Sanırım en az 1 haftası var gibime geliyor o da benim için yeterli bayramda çifte bayram yapıcam gibi![]()
Ne kadar da benzer durumlar :)Evet çifte bayram olur çokta güzel olur canım sadece anne adaylarımı bir an önce doğurmak isteyen bi de baba adayları var eşim dün gece boşwer normali ya ben bekleyemicem senin sancılanmanı haftaya alıp gelelim kızımızı dedi ciddi ciddi asla dedimHayırlı vakitte sağlıkla gelsinler inşAllah
Eşimin babaanneside benim temizlik yaptığımı görünce sen yatsana bayram üstü doğurcan yoksa bi bayramı atlatsaydık dedi herkesin derdi başka ya40 haftayı doldurmak hiç istemiyorum 38 dolsun yeter
ayen en fazla 3 kez girdim 1 kezde acilden baktirmistim, bilmiyorum oglumda karnim cok buyuktu ve iri dogdu bunda ise herkes 3 kilo anca dogar diyor kucuk duruyor tabi belli olmaz, , herkes kilo almadin diyor ama yaklasik 13 kilo aldim :) cogu kalcamda gogusler fazla buyumedi...Selam
bende yurtdisinda yasiyorum burda da toplam 3 kere ultrasyona giriyorsun , Tabii ben ult. Turkiyede girdim. Benim bebegimin tahmini dogum tarihi 16 Ekim ve gecen ay 2200 , karnimda kucuk oldugunu dusunuyorum. Kac kilo doğar artik Allah bilir. Bence en önemlisi Karninda hareketli olmasi.
Toplam kac kilo aldin ?
Canım ya bende normal çok istiyorum ama olmayacak bu gidişle sanırım bugün kontrolümüz vardı 1 haftada 250g almış 3600g şuan böyle giderse biraz zor olur dedi normal doğuma ama sezaryende demiyo dahaMaşallah canım normal doğum yapacaklar için kilolu olmasındansa düşük kilolu olması daha iyi ayrıca kilolu olması bebeğin daha sağlıklı olacağına anlamına gelmiyor.
Benim bebek pazar günü 3300 dü Dr kilolu olacak eğer 40.haftaya kalırsa dedi...Çok endişeliyim. Bu Cumartesi kontrolüm var sezeryan olmak hiç istemiyorum. Suni sancı almayı da ama eğer bebeğim gelmemeye ve kilo almaya devam ederse beni kesecekler
Kafam karışık o yüzden Dr um bebek tamamdır suni sancı verelim derse kabul etsem mi diye düşünüyorum.
9-10 saat işkence çekmeyi sezeryana tercih ederim sonrasında bitecek senelerce dikiş sızısı çekmicem ve daha sağlıklı bir doğum olacak sonuçta... Resmen göze aldım. Bebeğim için katlanırım herşeye.. Yeterki sağlıklı bir doğum olsun...Hergün dua ediyorum inş bunlara gerek kalmaz bebeğim uygun kilosunda olur bunlara gerek kalmadan dünyaya gelir diye...
ayen en fazla 3 kez girdim 1 kezde acilden baktirmistim, bilmiyorum oglumda karnim cok buyuktu ve iri dogdu bunda ise herkes 3 kilo anca dogar diyor kucuk duruyor tabi belli olmaz, , herkes kilo almadin diyor ama yaklasik 13 kilo aldim :) cogu kalcamda gogusler fazla buyumedi...
Ben herşeyimi 1 ay önceden hazırladım. Tezcanlıyım bebek konusunda :)) Bence sen de biran önce hazır et ne olacağı belli olmaz...Kızlar bebeginizin yatagini kurdunuz mu? Allah izin verirse doğumuma 14 gün kaldı önümüzdeki haftami kursak acaba yani doguma 5 gun kala siz ler neyaptiniz hastane için valizim hazır park yatağın nevresimleride utulu birtek yatağımiz kaldı
Bende 13 kiloya yakin kilo aldim, aynen kalva ve karnim buyudu . Benin kizim olucak kiz cocuklar Anne Karninda cok buyuk olmuyormus. Bence endiselenme ,ayrica bebegin 3 kilo olmasida Bence cok iyi , Benin doktorum 3200 olur demisti.ayen en fazla 3 kez girdim 1 kezde acilden baktirmistim, bilmiyorum oglumda karnim cok buyuktu ve iri dogdu bunda ise herkes 3 kilo anca dogar diyor kucuk duruyor tabi belli olmaz, , herkes kilo almadin diyor ama yaklasik 13 kilo aldim :) cogu kalcamda gogusler fazla buyumedi...
Seni çok iyi anlıyorum. Maşallah bebeğini de ama 3600 gr çokmuş. Benimki de farklı değil. Genlerden mi beslenmemizden mi böyle oluyor.Canım ya bende normal çok istiyorum ama olmayacak bu gidişle sanırım bugün kontrolümüz vardı 1 haftada 250g almış 3600g şuan böyle giderse biraz zor olur dedi normal doğuma ama sezaryende demiyo daha
Bu arada çatı muayenesi oldum hiç acımadı çok kolaymış mükemmel dedi normal doğuma çok yatkınmış hatta çatı adayım sensin dedi çok güldük nstye girdim hiç sancı yok bu gidişle doğuramicam dedim e daha zamanın var dedi doğru söylüyo tabi daha günüm var
Ama normal olmazsa üzülecem ama yapcak bişey yok
Ben herşeyimi 1 ay önceden hazırladım. Tezcanlıyım bebek konusunda :)) Bence sen de biran önce hazır et ne olacağı belli olmaz...
Adet sancısı gibi ağrım var, rahmimde de sızı.. Karnımda taş gibi oluyor ara ara ama karnımda ya da belimde ağrı yok.. Sen deneyimlisin... Doğum yakındır diye düşünebilir miyim. Bir de gelen sıvıda hafif amonyak gibi bir koku vardı. Ama rengi normal beyazdı ve miktarı da normaldi. Ne dersin?
:)
DoktorumNe kadar da benzer durumlar :)
Benim de eşim iyice sabırsızlandı. Yalnız o da benim gibi sezeryan karşıtı. Doğum hızlansın diye saolsun bana her türlü yardımcı oluyor. Her akşam uzun uzun yürüyoruz beraber...
Herkes ayrı telden çalıyor canım haklısın.. Önemli olan bizim isteklerimiz bizim hislerimiz ve Dr umuzun yönlendirmeleri tabii :)
Aynen 38 i doldursun yeter bende onu bekliyorum...İnş.bebeğim de onu bekliyordur :)
Doğuran kenara çekiliyor forum da iyice tenhalaşmış :)
İnşAllah canım Allah gönlüne göre versin evet doğum yapan kayboluyor ayrıca doğum hazırlığı yapanlarda pek girmiyor sanırım ben 2 gündür temizlik yaptığımdan pek fırsat bulamadım şükür bugün bitiyor forum alışkanlık yaptı verdiğim molalarda bakamasamda gece mutlaka bakıyorumNe kadar da benzer durumlar :)
Benim de eşim iyice sabırsızlandı. Yalnız o da benim gibi sezeryan karşıtı. Doğum hızlansın diye saolsun bana her türlü yardımcı oluyor. Her akşam uzun uzun yürüyoruz beraber...
Herkes ayrı telden çalıyor canım haklısın.. Önemli olan bizim isteklerimiz bizim hislerimiz ve Dr umuzun yönlendirmeleri tabii :)
Aynen 38 i doldursun yeter bende onu bekliyorum...İnş.bebeğim de onu bekliyordur :)
Doğuran kenara çekiliyor forum da iyice tenhalaşmış :)
Doğru senin sezeryandı evet.. Yine de saol... Nst de çıkan sancıyı hissetmedin o zaman...Ağrı eşiğin yüksek sanırım..Bende de aynı durum var bebek kanala erkenden girdi yürümek oturmak kalkmakta uzun zamandır zorlanıyorum...Canim benim iki doğumunda sezeryan oldu hic sanci cekmedim onun için doğum sancisinin nasil bir şey olduğunu gerçekten bilmiyorum bu gebeligimde ise erken doğum riskim vardi agrim yoktu sadece bebegin başı erken kanala indiği için yürümek te zorlanıyor dum
Dün nst ye girdim bir tane sanci çıktı dedi doktor ama normal dedi eğer sancin cogalirsa gel dedi yani gerçek sanci nasıl bir şey gerçekten bilmiyorum şu iki haftayı da hayırlısiyla bi atlatsam sanki vakit gecmicekmis gibi duruyor ama koskoca 8 ay bitti
Ben burdan çok şey öğrendim. Saolsunlar herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Dertler mutluluklar neler neler paylaşıldı. Hamileliğimi düşündüğümde burasıda aklıma gelecek eminim :)Doktorum
İnşAllah canım Allah gönlüne göre versin evet doğum yapan kayboluyor ayrıca doğum hazırlığı yapanlarda pek girmiyor sanırım ben 2 gündür temizlik yaptığımdan pek fırsat bulamadım şükür bugün bitiyor forum alışkanlık yaptı verdiğim molalarda bakamasamda gece mutlaka bakıyorum![]()