2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Günaydın anneler belki konuşulmuştur bebişlerinizi gece kaç saatte bir emziriyosunuz? Benim kızı geceleri 4 saatte bir gündüzleri 2 saattr bir emziriyodum
Ben bebeğim uyanmadıpı sürece gece emzirmiyorum diyen var mı aranızda? Uyanmadıysa acıkmamıştır diye bi mantık var mı yoksa hala acıktıklarını bilmezler mi? Araştırdım her kafadan bi ses çıkıyo tecrübe edenler duymak istedim:KK49:

ben gece kaldırmıyorum artık. 6 saate kadar bekliyorum uyanmazsa veriyorum uyku arasında. gündüz de duruma göre değişiyor. benim kızım pek düşkün değil memeye, uyku aralarında veriyorum aldıkça. ama kilosu iyi olduğu için takılmamaya çalışıyorum bu duruma. yoksa üzülüyorum çok.

[QUOTEbebeğim "ysmn8590, post: 39009007, member: 310970"]Ben de hala bir duzen oturtamadm malesef cnm. 4 aydan once uyku duzeni olmuyormus zaten. Aksamlari hemen hemen ayni saatlerde uyuyor kizim ama gunduz uykularimiz hala duzensiz. Beslenme de genelde uyanikken 2-3 saattr bir emiyor aglarsa huysuzlanirsa yine emziriyorum ama artik eskisi gibi her agladiginda memeyle kanmiyor :)
Benim ise baslamama 2.5 ay var ama bende 7-18 e kadar evde olmicam cok uzuluyorum hic ise donmek istemiyorm ama hersey bebeklerimiz icin. Bu arada sut stoklamaya basladin mi ?
Benim

Benim bebeğimin gecede uyku düzeni yok.belli saatimiz yok yani.2-3 kez uyaniyor.bizimkide tam tersi memede sakinlesiyor, memede uyuyor.yeni yeni emzige alismaya başladı. Bu iyi oldu annem rahat eder.sutunu isitirken falan cok aglamaz en azindan :-( aglarsa annem susturamazsa aklimdan neler geciyor.sut sagmaya basladim ama iste ne kadar yeter bilmiyorum. Gunluk en fazla biriktire biriktire 100 ml cikiyor.genelde daha az.gece emzirdikten sonra sagmaya calisiyorum.elektrikli pompa arkadasimdan odunc aldim.subat ortasinda geri vericem.el pompasini kullanmayi beceremedim.elimle sagicam artim.sen nasıl yaliyorsun?[/QUOTE]
Benim kizim da gece cok sık uyaniyor hele hele kalkmasina yakin saat basi kalkiyor cok yoruluyorum. Avent in elektrikli pompasini aldim bende gunde bir kere en fazla 100 cc sagiyorum o da kizim gece uykusuna yattiktan 3-4 saat sonra. Bizimki de memede uyuyor ama gunduz her agladiginda memeyle sakinlesmiyor demek istedim. Uyuduktan sonra yatirinca uyaniyor bide besigini sallamak zorunda kaliyorum sallamak istemiyodum hic ama baska carem kalmiyor

Kızlar çok moralim bozuk bebeğim geçen ay 1250 kg almıştı. Şimdi 3. Ayda 700 gr almış. Ben 2 saatte bi emziriyordum.ebe dedi 3 saate çıkar öyle yaptım bi de süreleri kisalttim 15 dk emzirdim toplam her seferde .tek meme hem de.yazik oğlum sürekli emmek istiyor du ben çektim memeden fazla besleniyor diye.bi de kusuyor diye gaz sorunu daha kötü olur diye .off içim acıyor ben oğlumu aç mi bıraktım yazık bıraksan oğlum sabaha kadar emer.ben nasıl atcam bu vicdan azabini. Doktordan geldik 40 dk emzirdim yavrum nasıl sevindi kimse meme sini almadi çünkü uyudu kaldı kuzum. Offf ya acaba bu ay yetersiz mi beslendi oğlum offf neden iyi bir anne olamıyorum ben nedeeennn:(((

Arkadaşlar bişey sorucam kızım bugün göğüsümü tutmadı inatla ağladı durdu kakası kayısı renginde sümüksüydü yarın tahlil vericem ama aklıma takılıyo böyle bişey yaşayan varmı sebebi iltihap olabilir mi çok üzüldüm yawrum doğru düzgün beslenemedi :KK43:( lütffen cvp
Merhaba canım, birkac gun once ayni seyi yasadim. Birak gögsumu tutmayi, o pozisyona gecince agliyordu, oncesinde de siddetli kusunca idrar yolu enfeksiyonu mu acaba, usuttuk mu acaba...kafamda deli sorular:)la doktora gittim, tibbi birseyi cikmadi sukur... Ve sonra kendiliginden gecti. Ama 2-3 gin, gunduzleri bildigin acti ve o yuzden gece gak dese emzirdim, gazimiz fazla oldu ama ac kalmasina tercih ettim. Donem donem olurmus bitle seyler, okudukca cogu kisinin farkli zamanlarda yasadigini gordum, once saglikli oldugundan emin ol, sonra da uzulme ve stres yapma cunku gececek, pompayla sag ama sutunu.

Kızlar çok moralim bozuk bebeğim geçen ay 1250 kg almıştı. Şimdi 3. Ayda 700 gr almış. Ben 2 saatte bi emziriyordum.ebe dedi 3 saate çıkar öyle yaptım bi de süreleri kisalttim 15 dk emzirdim toplam her seferde .tek meme hem de.yazik oğlum sürekli emmek istiyor du ben çektim memeden fazla besleniyor diye.bi de kusuyor diye gaz sorunu daha kötü olur diye .off içim acıyor ben oğlumu aç mi bıraktım yazık bıraksan oğlum sabaha kadar emer.ben nasıl atcam bu vicdan azabini. Doktordan geldik 40 dk emzirdim yavrum nasıl sevindi kimse meme sini almadi çünkü uyudu kaldı kuzum. Offf ya acaba bu ay yetersiz mi beslendi oğlum offf neden iyi bir anne olamıyorum ben nedeeennn:KK43:((
Aa üzülme lütfenn:)) 700 gram alt sinirin ustunde, az degil, hem de gitgide daha da azalacakmis aldiklari kilolar, cokk normall... Üstelik 40 dk doynak icin degil rahatlamak icin kalmistir gogsunde, ilk 5 dakkada %80inin emermis bebekler sütün. Benim kizimin dogdugundan beri emdigi maksimum 10 dakika ve doktor her defasinda tombik bebek mi olcan seen diye seviyor, yani süreyle kilo baglantili degil. Sen daha bagimsiz olmasini istemissin ve doyduktan sonraki kisimlara mudahale etmissin, ben de oyle yapardim ama kizim kendisi kontrol ediyor, doyduysa mumkun degil daha fazla tutamiuorum memede yani, icin rahat olsun, sen kendi bebegin icin olabikecek enn iyi annesin:) ama bu ayni zamanda emzigi de olacaksin anlamina gelmiyor, istersen olursun, istemezsen de olmazsin:KK5:

Kızlar Kızım 3 Aylık Oldu Ama Biberon Almıyor. Sütümün Onu Doyurmadığını Düşünüyorum. Bu Yüzden Mama Yediriyorum. Her Türlü Mamayı Denedim. Sadece 1 Ay Emdi Mamasını. 2 Aydan Beri Mama Yemek İstemiyor 1-2 Saat Uğraştığımız Bile Oluyor. Bir Yerde 'Sizin Kokunuzu Alıp Meme Emmek İstteyecektir' Yazıyodu Bende Bu Yüzden Eltimin Yedirmesini Denedik Ama Yine Almadı. Cam Biberon Yararlı Olur Mu Sizce???
Soruna cevap verildi mi bilmiyorum amaa... Eğer biberon verecekseniz medela calpha biberonunu tavsiye ederim. Bebekler cookkk uyanik, cok akilli, hep kestirme yolu seciyorlar, normal biberondan beslenen bebeklerin emmeyi daha erken biraktiklarini okuyorum hep. Doymadigini dusundugumden, emmeyi de reddedince bebegim, arastirdim. Bu biberonla beslenen bebek yone emme hareketi yapiyor, yani sut asla kendiliginden damlamiyor agzina, cekerse ne ala, cekmezse süt yokk aa bu memeden daha da kolaymis heyy, dedirtmediginden, bence anne dostu. Bugun disari ciktik kelebekle, sagdim sutumu, doldurdum biberona, icim rahat rahat icirdim aciktiginda. 69 tl ama hem ise baslayacak anneler icin, hem hem mama hem memeyle beslenen bebekler icin... Emme refleksini korumak ve yeniden kazandirmak icin, bu fiyata deger.

Yuppii sallanma delisi olan oglum artık sallanmadan kendisi uyuyor :KK71:
MaşaALLAH çekmeyi unutmayın :KK39:
Maşallah!:)) kendim icin bekledigim mucize bu iste!:) nasil oldu anlatsana. Benim kizim gözlerini kapatmayi bilmiyor, elleme uykusu gelince uyur diye bisey yok, 8 saat rekorunu kirdi cunku, sonunda da ciglik cigliga agladi... Ben de 3 saatlik rutine uymak icin, emzirip, oynayip, uykuya geciriyorum, ilk zamanlar kucaktaydi, bu ara sallanmak istedi, yani oyle uyudu, hamak aldim artik o kadar yani...3 ay bitsin diye bekliyorum degisen bisey olcak mi diye...

B
Merhaba canım, birkac gun once ayni seyi yasadim. Birak gögsumu tutmayi, o pozisyona gecince agliyordu, oncesinde de siddetli kusunca idrar yolu enfeksiyonu mu acaba, usuttuk mu acaba...kafamda deli sorular:)la doktora gittim, tibbi birseyi cikmadi sukur... Ve sonra kendiliginden gecti. Ama 2-3 gin, gunduzleri bildigin acti ve o yuzden gece gak dese emzirdim, gazimiz fazla oldu ama ac kalmasina tercih ettim. Donem donem olurmus bitle seyler, okudukca cogu kisinin farkli zamanlarda yasadigini gordum, once saglikli oldugundan emin ol, sonra da uzulme ve stres yapma cunku gececek, pompayla sag ama sutunu.
Benimde emme pozisyonuna geçtiği anda hep ağladı canım hıçkıra hıçkıra hemde gözlerinden yaş aktı resmen okadar çaresiz kaldım ki bende ağladım asıl kafamı karıştıran kakası hala sümüksü bi yapısı var yarın inşAllah götürcem örnek bakalım hayırlısı sağol cevabın için tatlı

B

Benimde emme pozisyonuna geçtiği anda hep ağladı canım hıçkıra hıçkıra hemde gözlerinden yaş aktı resmen okadar çaresiz kaldım ki bende ağladım asıl kafamı karıştıran kakası hala sümüksü bi yapısı var yarın inşAllah götürcem örnek bakalım hayırlısı sağol cevabın için tatlı
Kakasi benim kizimin da öyle oluyor ama emmeyle bagimsiz sekilde, sık sık. Gazi var mi bebeginin ben artik ona bagliyorum, doktora sorsan hersey normal zaten... Bak seni cok iyi anliyorum, ama gercekten stres yapma, gececegini bil ve inan, bebek iste:) eylul anneleri forumuna bak, ayni seyleri yasiyor bazilari... Düzeni degismis olabilir, belki fazla misafir gelmistir eve, belki de sadece dis dunyanin daha cok farkina varip daha cok yorulmustur. hem ac, hem yorgun olunca, acliktan uyuyamayip, yorgunluktan da emmek istemeyince bir sarmala giriyor, Ayakta ve ziplar pozisyinda tutturabilmistim ben, sonrasinda daha iyi oldu, ama sutunu sagmayi ihmal etme...

Kakasi benim kizimin da öyle oluyor ama emmeyle bagimsiz sekilde, sık sık. Gazi var mi bebeginin ben artik ona bagliyorum, doktora sorsan hersey normal zaten... Bak seni cok iyi anliyorum, ama gercekten stres yapma, gececegini bil ve inan, bebek iste:) eylul anneleri forumuna bak, ayni seyleri yasiyor bazilari... Düzeni degismis olabilir, belki fazla misafir gelmistir eve, belki de sadece dis dunyanin daha cok farkina varip daha cok yorulmustur. hem ac, hem yorgun olunca, acliktan uyuyamayip, yorgunluktan da emmek istemeyince bir sarmala giriyor, Ayakta ve ziplar pozisyinda tutturabilmistim ben, sonrasinda daha iyi oldu, ama sutunu sagmayi ihmal etme...
Sağol canım desteğin için bende zıplatarak ve poposunu pışpışlayarak tutturdum hep gece uykusunda bile aynı şekilde tuttu tutana kadar ama herşey ah geçecek inşAllah

ben gece kaldırmıyorum artık. 6 saate kadar bekliyorum uyanmazsa veriyorum uyku arasında. gündüz de duruma göre değişiyor. benim kızım pek düşkün değil memeye, uyku aralarında veriyorum aldıkça. ama kilosu iyi olduğu için takılmamaya çalışıyorum bu duruma. yoksa üzülüyorum çok.
Kilosu iyiyse üzme kendini canım emdiği yetiyodur ona bana göre 6 saat çok uzun ya dayanamam emziririm herhalde gerçi geceleri 4 saat demeden 2-3 saate kendi uyanıyo zaten henüz bi düzenimiz yok

Ah canım sen de çok çekmişsin.hangisi daha iyi bilmiyorum ama bir daha çocuk yaparsam ki istemiyorum kesinlikle Sezeryan olurum.yani asla suni Sancı beklemem en azından kendi sancım gelirse epidural de tutarsa denerim normali ama asla zorlamam bir nokta var o ani biliyorum o ana gelince beni sezeryane ALIN derim hiç de üzülmem.
Mesela bugün iç dikişlerim de Oluşan polisi yaktırdım narkozdan aldım ama doktor kasa Yaptım Dolaşım sistemine girmez bile dedi o Yüzden emzirdim.inş. Bu son olur artık .
evet gerçekten çektim ve hala çekiyorum.pıskoljım o kadar bozuldu kı anlatamam.bnde ıkıncınnormal olsun dıye ssvd araştırıyorum .valla hayırlı doğum ısteyn dıyebbosa dememısler.bu kadar cektım barı Allah 2.sınde cektırmesın dıyorum.senın emzırmende sorun olcagnı sanmıyorum ,için rahat emzır bnce.doktorun ıyıyse güven dglsebbaska doktora danış.bana sunınsancı sansı bile verılmedı kı .suyun gelmiş tadı sezeryana yapıldı.hanı rısk oldgms gerçekten ınanablsem bu kadar içim gam yemez.bnm hala amelıyat yerim sancıyor.hıssıyat yok zaten ve omur boyu ayagınınusutsen sancı olurmuş.yanı desene ıkımızde pis çekmısiz.hayırlı doğum ıstenmelı.ıns 2.kolay olur senın de bnmde.ya gerçekten zor zamanlardı.gecen bır kadın benle konuşurken dedıkımsezeryen cok kolaymış dedı.hıcte öyle değil dedım.yanında başka bır kadın dedıkıçhanfendı üç çocuğum var.ıkı normal doğum yaptm hemen ayağa kalktım.3/sezeryen oldu ve ben ağlaya ağlaya ayagaya kalkıp cocuklarıma yemek hazırladım. Bıraz bünye,talıh,şans ve Allahın hayırlı yardımı meselesı galıba bu iş

evet gerçekten çektim ve hala çekiyorum.pıskoljım o kadar bozuldu kı anlatamam.bnde ıkıncınnormal olsun dıye ssvd araştırıyorum .valla hayırlı doğum ısteyn dıyebbosa dememısler.bu kadar cektım barı Allah 2.sınde cektırmesın dıyorum.senın emzırmende sorun olcagnı sanmıyorum ,için rahat emzır bnce.doktorun ıyıyse güven dglsebbaska doktora danış.bana sunınsancı sansı bile verılmedı kı .suyun gelmiş tadı sezeryana yapıldı.hanı rısk oldgms gerçekten ınanablsem bu kadar içim gam yemez.bnm hala amelıyat yerim sancıyor.hıssıyat yok zaten ve omur boyu ayagınınusutsen sancı olurmuş.yanı desene ıkımızde pis çekmısiz.hayırlı doğum ıstenmelı.ıns 2.kolay olur senın de bnmde.ya gerçekten zor zamanlardı.gecen bır kadın benle konuşurken dedıkımsezeryen cok kolaymış dedı.hıcte öyle değil dedım.yanında başka bır kadın dedıkıçhanfendı üç çocuğum var.ıkı normal doğum yaptm hemen ayağa kalktım.3/sezeryen oldu ve ben ağlaya ağlaya ayagaya kalkıp cocuklarıma yemek hazırladım. Bıraz bünye,talıh,şans ve Allahın hayırlı yardımı meselesı galıba bu iş
Gerçekten biraz talih ve bünye meselesi sanırım.bir de ben Hayırlısı neyse o olsun derdim ama yine de normal doğum normal doğum diye geçirirdim içimden.kime neyi ispatladım bilmiyorum sözde bu devirde normal doğum yapan güçlü bir kadın olacaktım .insanlar sorduklarında yaşadıklarımı anlatacak gücüm bile kalmamıştı.
Bence çocuk doğurmak ve bakmak çok zor ama insan oğlu neslini devam ettirebilsin diye ya Allah yaşadıklarımızı unutturuyor ya da aman ben çektim eller de çeksin diye mutlaka doğur doğur telkinleri veriyoruz çevremize.ben bunlar Başıma gelmeden sıcağı Sıcağına doğurmayın diyorum çevreme:) tabiki Oğlumu çok seviyorum ama çocuk yapmasaydım bilemeyecektim bu hissi tanımayacaktım onu.kolay doğum yokmuş hayırlı doğum varış demekki benim normal doğum yaptığı gören ve yaşadıklarımı bile herkes ahlayıp vahladı,kendileri Sezeryan olmuştu çok kolay geçti çabucak toparlandık dediler.dediğin gibi şans,bünye meselesi.her şeyin hayırlısını dilemek Lazım.ben doğumdan beri eşimle hiç birlikte olmadım.önceleri korktum sonra enfeksiyon şimdi iç dikişlerdeki polibi yaktırdım derken bu güne geldik.evliliğim zaten temelinden sarsıldı çünkü eşim eve geldiğinde de oğlumla ilgileniyorum .bunları yazıyorum çünkü böyle Örnekler de var her şey Güllük gülistanlık değil ama öyle olacak inş.inanıyorum;)

Aa üzülme lütfenn:)) 700 gram alt sinirin ustunde, az degil, hem de gitgide daha da azalacakmis aldiklari kilolar, cokk normall... Üstelik 40 dk doynak icin degil rahatlamak icin kalmistir gogsunde, ilk 5 dakkada %80inin emermis bebekler sütün. Benim kizimin dogdugundan beri emdigi maksimum 10 dakika ve doktor her defasinda tombik bebek mi olcan seen diye seviyor, yani süreyle kilo baglantili degil. Sen daha bagimsiz olmasini istemissin ve doyduktan sonraki kisimlara mudahale etmissin, ben de oyle yapardim ama kizim kendisi kontrol ediyor, doyduysa mumkun degil daha fazla tutamiuorum memede yani, icin rahat olsun, sen kendi bebegin icin olabikecek enn iyi annesin:) ama bu ayni zamanda emzigi de olacaksin anlamina gelmiyor, istersen olursun, istemezsen de olmazsin:KK5:
Canim cok tesekkur ederim cevabın için. Ben okadar çok hatalar yaptım ki kendimi hiç affetmicem bebeğim ağladığında gaz sandım belki de karnı açtı onun. Ama soylediklerin anlık da olsa içime şu serpti çok saol çok.

E ne güzel iştee:) bu senin dedigin duzen olsun diye ugrasan ne kadar cok kisi var bilsenn:) artik uyandirip besleme donemini gectik bence, ilk zamanlar sarilik riski vardi, şekeri düser, uyumaya devam eder diyorlardi, uyandirmak normaldi. Ama simdi buyuduler:) ve ne guzel 6 saat kesintisiz gece uykusu aliyor, dinlenmis sekilde uyanir, uyaninca da guzelxe karnini doyurur. Kilosu da iyi diyosun, bence uyandirip bu uzun uyku aliskanligini bozma bebeginin. Ac bebek o kadar uzun uyumaz artik, hasta vb degilse, onu da zaten fark ederdin coktan. Demek ki sütün masallah doyurucu. Bebegin de karnini doyurup yatiyor...Ayrica emzirme araliklari gitgide uzarmis, sık emzirince daha tam acikmadan yeniden doyurdugumuz icin, bebegin emme isteme zamanini uzatmis oluyoruz, sonra yine o istemeden verince yine aynisi. Bebeklerimiz büyüyor, mideleri büyüyor, artik emdikleri onlari daha uzun sure idare ediyor...

Canim cok tesekkur ederim cevabın için. Ben okadar çok hatalar yaptım ki kendimi hiç affetmicem bebeğim ağladığında gaz sandım belki de karnı açtı onun. Ama soylediklerin anlık da olsa içime şu serpti çok saol çok.
Yani gercekten oyle bile olsa, hangimiz hata yapmiyoruz ki:) keske kullanma kilavuzlari olsa da, kendini affetmemekte hakli olsan niye okumadin yaziyodu gormedin mi derdik biz de:)) ne olursa olsun onlar icin en iyisini istiyoruz, ve bunun icin emek veriyoruz... Önemli olan bu...icin rahat edecekse bundan sonra bu sekilde devam edeetsin, bebegin zaten coktaan unutmustur o günleri

Gerçekten biraz talih ve bünye meselesi sanırım.bir de ben Hayırlısı neyse o olsun derdim ama yine de normal doğum normal doğum diye geçirirdim içimden.kime neyi ispatladım bilmiyorum sözde bu devirde normal doğum yapan güçlü bir kadın olacaktım .insanlar sorduklarında yaşadıklarımı anlatacak gücüm bile kalmamıştı.
Bence çocuk doğurmak ve bakmak çok zor ama insan oğlu neslini devam ettirebilsin diye ya Allah yaşadıklarımızı unutturuyor ya da aman ben çektim eller de çeksin diye mutlaka doğur doğur telkinleri veriyoruz çevremize.ben bunlar Başıma gelmeden sıcağı Sıcağına doğurmayın diyorum çevreme:) tabiki Oğlumu çok seviyorum ama çocuk yapmasaydım bilemeyecektim bu hissi tanımayacaktım onu.kolay doğum yokmuş hayırlı doğum varış demekki benim normal doğum yaptığı gören ve yaşadıklarımı bile herkes ahlayıp vahladı,kendileri Sezeryan olmuştu çok kolay geçti çabucak toparlandık dediler.dediğin gibi şans,bünye meselesi.her şeyin hayırlısını dilemek Lazım.ben doğumdan beri eşimle hiç birlikte olmadım.önceleri korktum sonra enfeksiyon şimdi iç dikişlerdeki polibi yaktırdım derken bu güne geldik.evliliğim zaten temelinden sarsıldı çünkü eşim eve geldiğinde de oğlumla ilgileniyorum .bunları yazıyorum çünkü böyle Örnekler de var her şey Güllük gülistanlık değil ama öyle olacak inş.inanıyorum;)
ben sezeryeknyaptm hemenntoparlandm ayağa kalktım dıyen insanlara ınankı inanmıyorum.banada doğum dan önce bir cok kışı böyle dedı.sezeryen ol dedı.doğumdan sonra ogrendmkı kendileri de normal olsun dıye uğraşmış olmamış ama sezeryendeb cok çekmişler,dikişler patlamış falan.dogru dıosun galıba mıllet ben çektım snde çek ayagında.oysa ben bunları dusmanmbbile yasasın ıstemem.pısman olmadgm tek şey kızımı hayatıma getırmek oldu.onuk dışında ınan senı çok ıı anlıyorum çünkü hemen hemen aynı seylerı yaşıyoruz.kafayı yemiş durumdayım.cok sınırlıyım herkes i kırıyorum,eşim dahıl herkesten nefret ediyorum,kendimi eve kapattım,kmse beni sevmiyor anlamıyor ve herkes beni kırıyor mya cok saçma sapan dduygular içerisindeyim.durup dururken kavga çıkarıyorum esıme,adam hıc bsey olmamış gbı davranınca da sen beni kale almıyorsun dıye kavga çıkarıyorum.gercktn pıskoljk allak bullagım.sadece kızımla ılgılenıyorum sen. Gıbı

birde bu devirde normal doğum yapıp güçlü kadın olmak dıye bsey yok,ınan sezeryenngbı pis bseyı yapan kadında güçlü.bnce biz bu kadar çektiysek son derece güçlüyüz.eskıler nasl doguruyormus ya.bırde bana demeslermı ıkıncı ucuncyyu hemen yap.olduuuuuuu.kendulerı çekecek sankı.millete elin yavrusu kıymetsız gelirmiş.bnm kaynana bile daha kızım 40ın içindeyken kardeş yap dedıde şoke oldum.dertlerı erkek bebek olsun.Allahım ya

Kızlar çok moralim bozuk bebeğim geçen ay 1250 kg almıştı. Şimdi 3. Ayda 700 gr almış. Ben 2 saatte bi emziriyordum.ebe dedi 3 saate çıkar öyle yaptım bi de süreleri kisalttim 15 dk emzirdim toplam her seferde .tek meme hem de.yazik oğlum sürekli emmek istiyor du ben çektim memeden fazla besleniyor diye.bi de kusuyor diye gaz sorunu daha kötü olur diye .off içim acıyor ben oğlumu aç mi bıraktım yazık bıraksan oğlum sabaha kadar emer.ben nasıl atcam bu vicdan azabini. Doktordan geldik 40 dk emzirdim yavrum nasıl sevindi kimse meme sini almadi çünkü uyudu kaldı kuzum. Offf ya acaba bu ay yetersiz mi beslendi oğlum offf neden iyi bir anne olamıyorum ben nedeeennn:KK43:((
Dur canim sakin ol uzme kendini ac kalsa cok aglardi hem artik kilo alimlari azalacak uzme kendini bebegin hissediyor senin uzuldugunu. Bu ay eskisi gibi emzir bence kilo alimi bu aydan daha fazla olmayacak.

Kilosu iyiyse üzme kendini canım emdiği yetiyodur ona bana göre 6 saat çok uzun ya dayanamam emziririm herhalde gerçi geceleri 4 saat demeden 2-3 saate kendi uyanıyo zaten henüz bi düzenimiz yok

daha doktor 7-8 saate kadar bekler gece elleme çocuğa uyusun dedi. ben de yeni yeni 6 saate çektim. önceden 4 saatte veriyorudm. ama çoğu gece kalkıyor zaten. uykuda önemli ama. çok bölmemek lazımmış. benimki uykuda emiyor Allahtan uyanmadan.

Back
X