2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Yani verecek cevabınız yok kulaktan dolma bilgilerle tavsiye veriyorsunuz cidden cahilliğime verin ya bilmiyorum merak edip soruyorum Zararlı olduklarını ispatlayan bi belge varmı
Eski usuller çok entersan geçen bi teyzeyle karşılaştım tanımam etmem Öylesine sohbet ediyoruz çorbalara başliicam dedim nasıl yapcam dedi sebze koy karabiber koy tuz koy tavuk koy rondoda geç (doktorumuz bastıra bastıra tuz yok baharat yok ete daha var diyo) dedim saol teyze ööle yapiim ben ama cidden eskilerin bazı yaptıkları çok yanlışmış Kulaktan dolma yapmayalım Diye uğraşıyorum

ömrümde çocuk bakmadım 6 ay öncesine kadar en ufak bi fikrim de yoktu hep okudum çalıştım vs Şu anda çocuğuma bakacak kimsem olmadığı için istifa ettim Ne öğrendimse doktorlardan öğrendim o yüzden cidden cahilliğimden soruyorum zararı nedir hangi test yapılıp da ispatlanmış???

Bu şekilde aşağılamalarınızla cidden biyere varamayız ben size seviyeniz şu bu demiyorum üslubunuza laf etmiyorum açık ve net soruyorum
Canım ben de üslubunu beğenmemekle birlikte yazmak istedim bebeğin için.nenem usulü yazmışsın belgesizsiniz demişsin pardon ama hangi hazır gıda doğal yollarla hazırlanmış sebzeden daha iyidir ki.hangi gıdanın kaç dk nekadar ısıda pişeceğini annelerimiz biliyorlarmıydı yani senin annen bugün fasulye yapacağım 15 dk 40 derecede b
Haşlayacağım flan mi diyordu.ben senin şartların el vermiyordum diye kötülemek istemedim kavanoz mamalarını evde olduğun halde hangi vakit bulamamaktan bahsediyorsun canım ben çalışıyorum ve eve gelip bunları yapıyorum oğlum için.pazara gidip en tazeleRinii seçiyorum kendi tazem için.hangi lab.testleri bunlara sağıklıktır Demiş ayni lab.lar evde hazırlanan sebze pürelerini de değerlendirmiş mi?evet bazen bana da öyle teyzeler geliyor et suyuyla yap diyor he deyip geçiyorum saygımdan zaten bizim o gördüğümüz teyzeler muhtemelen birimizin annesi flan.yani bizleri yetiştirenler.ayrıca bir Sürü marka çok güzel gizli reklamlar yapıyorlar,anlaştıkları lab.lar mutlaka vardır .ben hiç bir paket ürüne güvenmiyorum canım.mesela Amerika'da whole Fo
Od market diye bir zincir var sadece doğal ürünleri Satıyor.chobani diye bir yoğurt markası var türk girişimcini .onun yoğurtlarını artık satmıyor sebebi yoğurtların sütlerini veren ineklerin hormonlu yemlerde beslenmesi.ve firma açıklama yaptı artık öyle bir üretim Şekli yok diye.yani çok sAğlıklı beslendiğini düşündüğün bir ünlü intagramdabir fotoğraf paylaşır o yoğurtla hepimiz iyi sanırız.demem o ki paketlenmiş olup da sağlıklı olan çok az şey var .inş. Bu kavanoz mamaları onlardandır senin Dediğin gibidir .neden bebeğin zarar Görsün isteyelim ki.

Arkadaşlar hepimiz ek gıdaya başladık hem çok heyecan verici hem yorucu bazen eğlenceli bazen sinir bozucu bir dönem bence :)) benim sütüm azaldığı ve kızımın kilo alımı durma noktasına geldiği için ve mama vermek istemediğim için ek gıdayı günde 4 öğün vermeye başladım kahvaltı bulamacı-meyve püresi-tarhana-muhallebi anne sütü 24 saatte 5 kez emebiliyo o da çok değil buarada ek gıdaya geçeli 1 ay oldu
Sorum şu lütfen bilgisi olan benim yaşadığımı yaşayan varsa yazsın beslenmesini anlattım çünkü çok az idrar yapıyo yada bana öyle geliyo eskisi gibi değil kızımın 9 saat geçtiği halde bezi dolu dolu olmuyo önceden dereye düşmüş gibi şişerdi birkaç saat içinde şimdi hem miktarı az hemde rengi sarı su da her katı gıda öğününden sonra 3 tatlı kaşığı veriyorum aslında yarın doktora götürsem mi enfeksiyon olsa keyfi olmaz diyo herkes bilemedim napsam

Canım bende bir düzene oturtsam güzel olacak gibi çokşükğr oğlum verdiğimi yiyor ama çıkaramıyor:)sütünün azalmasına üzülme yine Aldı alacağını bebeklerimiz.benim oğlumun bezi hep dolu dolu oluyor .ayrıca renksiz ve kokusuz.bence su miktarını arttır önce eğer devam ederse mutlaka doktora götür.ama oğlum mesela sadece sabaha kadar 5-6 kez emiyor nerdeyse.bu kadar çok idrar Olması normal bence.ama sen suyu arttır bence ama en fazla iki gün bak muhtemelen miktar artacaktır ama rengi değişmeZse bir doktorunuza danış istersen.

Canım bende bir düzene oturtsam güzel olacak gibi çokşükğr oğlum verdiğimi yiyor ama çıkaramıyor:)sütünün azalmasına üzülme yine Aldı alacağını bebeklerimiz.benim oğlumun bezi hep dolu dolu oluyor .ayrıca renksiz ve kokusuz.bence su miktarını arttır önce eğer devam ederse mutlaka doktora götür.ama oğlum mesela sadece sabaha kadar 5-6 kez emiyor nerdeyse.bu kadar çok idrar Olması normal bence.ama sen suyu arttır bence ama en fazla iki gün bak muhtemelen miktar artacaktır ama rengi değişmeZse bir doktorunuza danış istersen.
Sanırım İzmir'de yaşıyosun ben İstanbul'un ortasındayım burda semt pazarlarında hiçbir şeyin tadı yok ben kendim bile Migros iyi tarım ürünü yiyorum uzun zamandır bebeğime asla veremem

Canım ben de üslubunu beğenmemekle birlikte yazmak istedim bebeğin için.nenem usulü yazmışsın belgesizsiniz demişsin pardon ama hangi hazır gıda doğal yollarla hazırlanmış sebzeden daha iyidir ki.hangi gıdanın kaç dk nekadar ısıda pişeceğini annelerimiz biliyorlarmıydı yani senin annen bugün fasulye yapacağım 15 dk 40 derecede b
Haşlayacağım flan mi diyordu.ben senin şartların el vermiyordum diye kötülemek istemedim kavanoz mamalarını evde olduğun halde hangi vakit bulamamaktan bahsediyorsun canım ben çalışıyorum ve eve gelip bunları yapıyorum oğlum için.pazara gidip en tazeleRinii seçiyorum kendi tazem için.hangi lab.testleri bunlara sağıklıktır Demiş ayni lab.lar evde hazırlanan sebze pürelerini de değerlendirmiş mi?evet bazen bana da öyle teyzeler geliyor et suyuyla yap diyor he deyip geçiyorum saygımdan zaten bizim o gördüğümüz teyzeler muhtemelen birimizin annesi flan.yani bizleri yetiştirenler.ayrıca bir Sürü marka çok güzel gizli reklamlar yapıyorlar,anlaştıkları lab.lar mutlaka vardır .ben hiç bir paket ürüne güvenmiyorum canım.mesela Amerika'da whole Fo
Od market diye bir zincir var sadece doğal ürünleri Satıyor.chobani diye bir yoğurt markası var türk girişimcini .onun yoğurtlarını artık satmıyor sebebi yoğurtların sütlerini veren ineklerin hormonlu yemlerde beslenmesi.ve firma açıklama yaptı artık öyle bir üretim Şekli yok diye.yani çok sAğlıklı beslendiğini düşündüğün bir ünlü intagramdabir fotoğraf paylaşır o yoğurtla hepimiz iyi sanırız.demem o ki paketlenmiş olup da sağlıklı olan çok az şey var .inş. Bu kavanoz mamaları onlardandır senin Dediğin gibidir .neden bebeğin zarar Görsün isteyelim ki.
Sanırım İzmir'de yaşıyorsun ben İstanbul'un ortasındayım burda semt pazarlarında hiçbir şeyin tadı yok ben kendim bile Migros iyi tarım ürünü yiyorum uzun zamandır bebeğime asla vermem
Sebzenin ne kadar pişeceğini bilmeyen annelerimiz şimdi de ortalarda et suyu koy diye dolanıyor bence
Gündüz Akşama kadar kim bakıyo oğluna annen bakıyorsa o sana hiçbir ev işi bırakmıyordur Artı benim oğlum tam bir kucak çocuğu oldu kendi yemeğimizi bile eşim geldiğinde nöbetleşe yapabiliyoruz burdaki semt Pazarlarının Zararlı olduğu bütün testlerde çıkıyor

Sanırım İzmir'de yaşıyosun ben İstanbul'un ortasındayım burda semt pazarlarında hiçbir şeyin tadı yok ben kendim bile Migros iyi tarım ürünü yiyorum uzun zamandır bebeğime asla veremem
Evet canım İzmir'de yaşıyorum.çarşamba günleri Bospa'ya gidipsdbze meyve alıyorum.mİgrosa ben de gidiyorum sebze meyve ve et için.yani herkes kendi şartlarına yakınlık zaman gibi elinden geleni yapıyor.sen iyi tarım ürünü yiyorsN bebeğine de onları vermeyi dene.tabiki kendi tercihin.sağlıkla büyüsünler inş.

Çıkarma sorunu bizde de var canm 2.gün bugün ama bu normal bence sürekli sütü sindiren bağırsaklar nelerle uğraşıyo ben kızıma 5 aylıkken başladım ama hiçbirşeyi 1 fincan bile yediremedim tükürdü yalnızca tadını aldı 6 aylık olduğu an başladı 1 fincan yemeye şuan 6,5 aylık yeni yeni 1 çay bardağına çıktık gece 2 maksimum 3 saatte bir uyanıp emiyo su da elimden geldiğince veriyorum kahvaltı bulamacını formül mamayla hazırladım 3 kez 3 kezde ıhlamur kullandım üstüne su da verdim ama değişen bişey olmadı
Buarada kabızlık sorunu yaşayan arkadaşlar her anne gibi bende herşeyi evimde doğal hazırlamaya çalışıyorum 1,5 aydır kaka problemine zeytinyağı ve kaynatıp püre yaptığım günkurusu kayısı ile çözüm bulmaya çalıştım olmadı 6 gün sonunda kızıma lavman yaptık mecburen doktorumuzun ısrarıyla kayısı püresi aldım en iyi olduğunu düşündüğüm için hipp aldım ve gerçekten etki etti kakasını yumuşattı evet kavanoz meyve ve sebzelerine karşıyım ama hiçbirşey etki etmiyorsa mevsimi gelene kadar kaka sorunu yaşadığında kayısı püresi ara ara vericem damarlarının çatlamasından yada fitil atıp lavman yapmaktan iyidir neyse bunu öneri olsun diue yazdım

Canım sana kesinlikle katılıyorum ben üç çocuk bakıyorum yinede onların beslenmelerini ihmal etmiyorum en basiti büyük kızımın beslenme cantasini bile evden hazırlıyorum ufakligada gelince kavanoz da üç dört çeşit meyveyi yicegine evde rendelerim tek çeşit yesin haa şöyle bişey var dışarıya cikarsam ve evde de yanımda götüreceğim bişey yoksa bi kaç kere ye mahsus almisimdir.onlarin içinde mutlaka koruyucu vardır

Arkadaşlar hepimiz ek gıdaya başladık hem çok heyecan verici hem yorucu bazen eğlenceli bazen sinir bozucu bir dönem bence :)) benim sütüm azaldığı ve kızımın kilo alımı durma noktasına geldiği için ve mama vermek istemediğim için ek gıdayı günde 4 öğün vermeye başladım kahvaltı bulamacı-meyve püresi-tarhana-muhallebi anne sütü 24 saatte 5 kez emebiliyo o da çok değil buarada ek gıdaya geçeli 1 ay oldu
Sorum şu lütfen bilgisi olan benim yaşadığımı yaşayan varsa yazsın beslenmesini anlattım çünkü çok az idrar yapıyo yada bana öyle geliyo eskisi gibi değil kızımın 9 saat geçtiği halde bezi dolu dolu olmuyo önceden dereye düşmüş gibi şişerdi birkaç saat içinde şimdi hem miktarı az hemde rengi sarı su da her katı gıda öğününden sonra 3 tatlı kaşığı veriyorum aslında yarın doktora götürsem mi enfeksiyon olsa keyfi olmaz diyo herkes bilemedim napsam

Bizdede aynı sorun canım bizimkide yaklaşık 2.5 aydır emmek istemiyor çok direndim mama vermemek için bezi bile islanmiyordu geçen hafta doktor kontrolumuz vardı ve bir ay geçmesine rağmen hiç kilo almamis ve aralarda mama vermeye başladım ama ek gidayida veriyorum şükür ediyorum ki geceleri emiyor gündüzleri de uyku sersemi emziriyorum bu şekilde gidiyor şuanda nezamana kadar devam eder bilmiyorum Allah yardimcimiz olsun

Bizdede aynı sorun canım bizimkide yaklaşık 2.5 aydır emmek istemiyor çok direndim mama vermemek için bezi bile islanmiyordu geçen hafta doktor kontrolumuz vardı ve bir ay geçmesine rağmen hiç kilo almamis ve aralarda mama vermeye başladım ama ek gidayida veriyorum şükür ediyorum ki geceleri emiyor gündüzleri de uyku sersemi emziriyorum bu şekilde gidiyor şuanda nezamana kadar devam eder bilmiyorum Allah yardimcimiz olsun
Canım seni çok iyi anlıyorum çünkü benm kızım 3 aylıkken memeyi bırakmak istedi zıplata zıplata ayakta poposuna vura vura göğüsümü tutturuyorum hala gündüzleri yani oturarark çocuk emzirmek nedir unuttum geceleri uyku sersemi ve acıkıpta uyandığı için tutuyo gündüzleri sabah öğle akşam emziriyorum sütüm biriksin azcık diye bekliyorum acaba bu yuzden yavrum susuz mu kalıyo sık sık emzirsem sütün artık artacağına inanmıyorum birikmediği için kızıma öğün de olmayacağını düşünüyorum 4-5 gündür bu haldeyim bi anda azaldı buna da şükür ne diyim gerekirse mama da veririm ki bir kez 60 cc verdim yeterki bu idrarın azalması bi sağlık problemi doğurmadın

Canım buarada Allah yardımcın olsun 3 çocuk nasıl bakılır şuan hayal bile edemiyorum gerçekten zor ben ayakta emzirdiğim için aylardır kollarımda derman kalmıyo bide ayakta sallayarak her beslenme sonrası istediği için uyutuyorum bacaklarımda da kalmıyo eşim ufacık bişey isteyince bile bazen sabır çekiyorum :)) şu uyku eğitimini yapabilsem süper olcakta kıyamıyorum

Buarada canım mamayı biberonla veriyosun dimi? Ben biberonla verdim memeye bırakma ihtimalıne rağmen çünkü kaşıkta ağzını çok zor açıyo hayatta doyuramam o şekilde bide hangi marka kullanıyosun önerin varmı

Sanırım İzmir'de yaşıyorsun ben İstanbul'un ortasındayım burda semt pazarlarında hiçbir şeyin tadı yok ben kendim bile Migros iyi tarım ürünü yiyorum uzun zamandır bebeğime asla vermem
Sebzenin ne kadar pişeceğini bilmeyen annelerimiz şimdi de ortalarda et suyu koy diye dolanıyor bence
Gündüz Akşama kadar kim bakıyo oğluna annen bakıyorsa o sana hiçbir ev işi bırakmıyordur Artı benim oğlum tam bir kucak çocuğu oldu kendi yemeğimizi bile eşim geldiğinde nöbetleşe yapabiliyoruz burdaki semt Pazarlarının Zararlı olduğu bütün testlerde çıkıyor
Canım benimde oğlum kucak çocuğu annem çok zorlanıyor bakarken.anneme hiç ev işi yaptırmıyorum haftada bir gün Yarim gün abla geliyor o temizliyor evimi.çalışıyorum diye oğlumla kaliteli vakit geçirmek adına böyle bir şeyi uygun gördüm zaten anneme de kıyamıyorum annem sadece yemek yapıyor .ben seni kırmak istemiyorum herkes psikolojisine yaptığı şeyin doğru olduğuna inandırmak sonuçta .mesela ben bu forumlardan birinde yemek seçtiği için sütünün bebeğine yaramayacağını düşünüp mama veren birisini bile gördüm sütü az olduğu için kendini bu şekilde rahatlatmıştım.şimdi o kadıncağıza Afrika'daki kadınların bile sütlerinde bebeklerine yetecek tüm vitaminlerin OLDUĞUNU söyleyip üzemeyiz çünkü elinden bir şey gelmez.senin de vaktin yokmuş oyüzden kendi Yöntemi'yle devam et canım.kırmayalım birbirimizi

Benim oglum sebze corbasini cok seviyor.kabak, , brokoli, kereviz, havuc, , karnabahar, ispanak , maydonoz hepsinden azar azar koyuyorum.tarhana corbasini cok sevmiyor.yogurduda dedigin gibi meyve puresiyle tatlandirinca yiyor.sabahlarida beyaz peynir ve yumurta sarisi veriyorum. Artik tavuk suyuda ekliycem corbasina.
Cnm bende karnibahar brokoli vermek istiyorum ama internette 8 aydan sonra veriniz yazıyor.öyle okuyunca vermedim bunlar gaz yapıyormuş.bi sıkıntı ölçümü bebeğinde yiyince gaz filan

c
Kahvaltınız harika ama onların hepsini ayrı ayrı verin de damak tadı gelişsin. Tuzsuz peynir(mümkünse dil peyniri kalsiyum acısından zengin), cok az yumurta sarısı, kücük bir parça salatalık, cok az zeytin ici verin. Ara öğün icin rendelediğiniz meyvenin suyunu da kahvaltıda icirebilirsiniz. Bebeklerin damak tadları bu aylarda gelişiyor. Yeme sorunu yaşamayın ilerde.

Ispanak icin biraz erken, icinde nitrat var. Cok cok az konabilir belki ama doktorumuz 8. ayda başlayın dedi.

Ben ara öğününde bal kabağı yapıyorum. Kücücük bir dilimi haşlıyorum, icine muz ya da pekmez koyup tatlandırıp yediriyorum.

En sevdiği sey ekmek :KK70: Yağ hücreleri gelişmesin su asamada diye bir dilimden az tam buğday ekmeğini ara öğünde kemirmesine izin veriyorum :KK70:

Bu hafta da brokoli vericem eline bakalım ne yapıcak. Kendi yemeyi becerebilecek mi?
nm ya ben eline ekmek filan vermeye çok korkuyorum boğazına takılır diye.fazla abartiyrum galiba.ıspanak nitrat konusunda haklisin çok az veriyorum.brokoli ve karnibahar için internette 8 ay yaziyor

Enfeksiyon olsa bence de keyfi olmaz hatta Ateş'i çıkar bazen ben kendimden biliyorum ama bi doktor yiğenime çok îdrar iyidir sağlıktır Demişti hemen endişelenme tabi suluk biberonlar varya ben en son çareyi onlarla buldum daha çok kana kana içiyorlar doktor bana ne kadar isterse o kadar su ver ek gıda yakar çok susar Demişti ama bi doktora git bence

Buarada canım mamayı biberonla veriyosun dimi? Ben biberonla verdim memeye bırakma ihtimalıne rağmen çünkü kaşıkta ağzını çok zor açıyo hayatta doyuramam o şekilde bide hangi marka kullanıyosun önerin varmı

Dikkatini dağıtarak biberonla veriyorum çünkü kaşıkla zor oluyor ben Dr browns kullanıyorum

Cnm bende karnibahar brokoli vermek istiyorum ama internette 8 aydan sonra veriniz yazıyor.öyle okuyunca vermedim bunlar gaz yapıyormuş.bi sıkıntı ölçümü bebeğinde yiyince gaz filan
Benim oğlumun gaz problemi yok, kabizlikta cekmiyor cok şükür. Pistikten sonra saf zeytinyağı ilave ediyoru.zaten sebzelerden azar azar koyuyorum.1 yaprak ispanak, azar azar karnabahar brokoli, ince bir dilim kabak gibi.2 gündür cig kavrulmamis badem ceviz rondodan geçirip yarim tatli kkaşığı kadar corbasina ilave ediyorum. Benim oglum 6 bucuk aylik oldu.biraz tavuk suyuda ekliycem artik.biz 5 aylikken basladik tattirmalara sorun olmadi

Benim oglum sebze corbasini cok seviyor.kabak, , brokoli, kereviz, havuc, , karnabahar, ispanak , maydonoz hepsinden azar azar koyuyorum.tarhana corbasini cok sevmiyor.yogurduda dedigin gibi meyve puresiyle tatlandirinca yiyor.sabahlarida beyaz peynir ve yumurta sarisi veriyorum. Artik tavuk suyuda ekliycem corbasina.

Arkadaşlar ek gıdayla ilgili olarak ben de bir arakdaşımın tecrübesini paylaşmak istiyorum. Arkadaşım ilk çocuğunda ek gıdaya geçerken faydalı olur diye çorbalarını sürekli et suyuyla yapmış ve bu yüzden ilk çıcuğunda çok ciddi böbrek rahatsıZlıkları yaşamış, bebeklerimizi hayvansal gıdalara alıştırmalıyız ama yavaş yavaş yapmak gerekir, ben minik minik et ve balık tattırıyorum ama çorbalarını şimdilik suyla pişiriyorum. Bir anda fazla yüklenmemek gerekir. Etin içindeki mineral ve tuzlar böbreklerini yorabilir yavrularımızın.

Back
X