2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar bebislerr nealemde neler yapıyolar biz 7ay 10günlüguz emeklemeye başladık 3gundur ekgidalarla sorunumuz yok çoğunluk anne sütü.Benim kız gece çokkalkiyo 5 6 kezemmeye.beni yoran bi o var.2dişimiz var

canım benimki 7 ay 20 günlük oldu, tutunup kalkıyor koltuklara, sehpalara bazen düz duvara:) ama çok yorucu sürekli peşinde olmak gerekiyor. üst dişleri çıkmaya başladı bizimkinin (altlar erken çıkmıştı 4. ayında çıkmıştı) ben kuzu eti vermeye başladım haftada 2-3 defa bir küçük köfte kadar çorbalarına koyuyorum veya kabak dolması yapıyorum. Geceleri seninle aynı durumdayım. Benimki 9 gibi uyuyor 23:30'da uyanıyor sonra da saat 2 gibi uyanıyor o saatten sonra yanıma alıp uyutuyorum çünkü saat başı uyanıyor ve en son sabah 6-6.30 gibi uyanıyor.

Canim
Kızlar merhaba burası yine sessizliğe bürünmüş :KK43:(
Benim canım çok sıkkın kızımın boğazı viral enfeksiyon kaptı 3 gün gece gündüz sürekli ateşliydi iştahsızdı beni zaten geceleri zor emiyodu artık emmeyi bıraktı gündüz az çok içtiği mamayı artık zorla zorla içiyo en az 500 cc bi seferde 100 cc üstünde içmesi gerekiyomuş benim kızım 50 cc içince çok mutlu oluyorum ve ne yaparsam yapayım günde 300 cc nin üstüne çıkamıyorum aptamil kullanıyodum içmeyince sma gold aldım onu zatn hiç sevmedi dün golden goat aldım ondan biraz içiyo işte birkaç kez çektikten sonra diliyle itmeye başlıyo mamayı zaten beni zor emen bi bebekti ilk 3 ay gelişimi çok iyidi şuan ayda 100 gr alıyoruz şikayetçi değilim sağlığı yerinde olsun iniAllah da tek derdim bu mamayı az içmesinin gelişimini olumsuz etkileme ihtimali varmıdır? Kendi doktorunada gidemedim şehir dışındaydım
Mamayı bukadar içmesi yeterli mi daha fazla içmesi için ne yapmam gerekiyo fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim
acaba zorladiginiz icin mi icmek istemiyor? Ya da istahsizliginin baskanbir nedeni olabilir mi? Ek gidalarla karnini doyuruyor olabilir mi ya da... Geceleri seni emiyorsa gece yogun besleniyor olabilir mi?300 cc tum gunse, en iyisini sen ve doktorunuz bilirsiniz tabi bebegi taniyanlar olarak ama cok az gibi...dr kadir tugcu inek sutunu oneriyor, alerji yapmayacagini, zaten mamalarin da inek sutunden oldugunu soyluyor, biraz arastir istersen. Yemeyen bebek zor, Allah yardimcin olsun canim...bir de humana mamayi deneyin, kokusu daha az, belki daha fazla icer...

CNm bende ete başlamak istiyorum önce et suyu ile mi başlayayım yoksa dırek eti vermeyin mi.bide tavuk verirmisiniz kızlar.bebegım yedı Aylik ek gıda olarak Çorba yoğurt meyve püreli kahvaltı verıorum.bazende sebze farklı vitamin olarak ne verilebilir.bıldırcın yumurtası veren var mı.biz de de 2 dış var
merhaba arkadaşım bıldırcın yumurtasını dr. hayri gözlüklügil 8. ayından önce vermenin uygun olmadığını belirtmişti. ayrıca haftada 1 defa verin demişti. bu arada 1 bıldırcın yumurtası 8 yumurtaya eş. ben kızıma ev yapımı tarhana, şehriye çorbası,közlenmiş domates,balık,köfte haline getirilmiş kıyma veriyorum. bu kıymayı çorbalarına koyarak veriyorum ve hergün yiyor. abartmıyorumdur inşaallah die de düşünüyorum:))

ben bildiğimi paylaştım ama yinede dr.nuza sorun isterseniz yada milupanın sayfasında uzmanlara danışabilirsiniz. ben birçok şeyi onlara soruyorum. daimi dr.muz yok çünkü

Kızlar merhaba,
Iki haftadır yoktum oğlumla önce istanbulu sonra Moskova'da.döndüğümüzden beri oğlum çok huysuz eskiden hiç arkamdan ağlamadı şimdi herkesin arkasına ağlıyor.ayrıca uykuya dalması 1 saati buluyor.son 2 haftadır geceleri sebepsiz ağlama Başlıyor başka bir odaya götürene kadar susmuyor.
Onun dışında en son aşısında bebeğim tartısı ve boyu ölçüldü sonra ay dönümünde götürdüm artık gerek yok Temmuz'daki aşıya kadar getirmeyin dedi hemşire?
Bir de emziren anneler iyot takviyesi almalı diye duydum kullanan var mi hangi marka?
Ben zaten her ayin 15 inde Yarim doz d vitamini alıyorum.siz de ALIN çok önemli zaten bebeklere de veriyoruz her gün.
Giremedim ben ne zamandır yine tenhalaşmış buralar:(sizler nasılsınız?

Kızlar merhaba,
Iki haftadır yoktum oğlumla önce istanbulu sonra Moskova'da.döndüğümüzden beri oğlum çok huysuz eskiden hiç arkamdan ağlamadı şimdi herkesin arkasına ağlıyor.ayrıca uykuya dalması 1 saati buluyor.son 2 haftadır geceleri sebepsiz ağlama Başlıyor başka bir odaya götürene kadar susmuyor.
Onun dışında en son aşısında bebeğim tartısı ve boyu ölçüldü sonra ay dönümünde götürdüm artık gerek yok Temmuz'daki aşıya kadar getirmeyin dedi hemşire?
Bir de emziren anneler iyot takviyesi almalı diye duydum kullanan var mi hangi marka?
Ben zaten her ayin 15 inde Yarim doz d vitamini alıyorum.siz de ALIN çok önemli zaten bebeklere de veriyoruz her gün.
Giremedim ben ne zamandır yine tenhalaşmış buralar:KK43:sizler nasılsınız?
Cnm d vit nasıl alıyorsunuz ne kullanıyorsunuz isim verirmisin bende kullanmak istiyorum

Cnm d vit nasıl alıyorsunuz ne kullanıyorsunuz isim verirmisin bende kullanmak istiyorum
Canım devir 3 kullanıyoruz 1 tüpü eşimle bölünüyoruz izmir zaten Güneşli olduğu için daha soğuk bir Şehirde isen tek ampülü de kullanabilirsin.konu ile ilgili Osman müftüoğlu,Canan Karatay ,Saraçoğlu ve bir çok doktorun yazısını bulabilirsin internette.
Bir de balık Yağı içmeye başladım bugün ablamın onkologunun kullandığı markayı aldık ailece.bugün hastanedeydim Perşembe kolonoskopi Olacağım sağlık gerçekten her şey.

Merhaba bebeklerinize hangi vitaminleri veriyorsunuz? Biz ferum , vitamin karışımı ve balık yağı şurubu veriyoruz.

Merhaba bebeklerinize hangi vitaminleri veriyorsunuz? Biz ferum , vitamin karışımı ve balık yağı şurubu veriyoruz.
Canım ben d vitamini ve Ferrum veriyorum.biz hala %70 anne sütü alıyor Yediği Şeyler de sağlıklı Şeyler ekstra vitamin vermiyorum ama tırnakları çok kırılıyor vitamin karışımı vereyim diye düşünmeye başladım.siz hangi vitamini kullanıyorsunuz ve hangi balık Yağı.

kızlar merhaba,diş çıkarıyor oğlum alt kısımda diş eti yarıldı 4 gün uyumamıştık doğru dürüst dün gece uyudu ama hala dişi gözükmiyor sadece yarık var.şimdi düzeldi mi yani artık diş ağrı yapmaz mı bu diş için tabi?yarıldıktan sonrası daha mı kolay ?
bu arada ilk dişimiz bu yorum yazarsanız çok sevinirim?sizin nasıl geçmişti daha kolay geçmesi için ne yapabilirim bundan sonraki dişler için?

gokce16 balık yağı şurubunu doktorunuz mu önerdi acaba. ben de sorayım bizimde iştahımız yok çünkü belki iştahta açar

kızlar merhaba,diş çıkarıyor oğlum alt kısımda diş eti yarıldı 4 gün uyumamıştık doğru dürüst dün gece uyudu ama hala dişi gözükmiyor sadece yarık var.şimdi düzeldi mi yani artık diş ağrı yapmaz mı bu diş için tabi?yarıldıktan sonrası daha mı kolay ?
bu arada ilk dişimiz bu yorum yazarsanız çok sevinirim?sizin nasıl geçmişti daha kolay geçmesi için ne yapabilirim bundan sonraki dişler için?

Zaten sıkıntıyı yaratan damağın yarılması, ondan sonraki süreç nispeten daha rahat geçer benimki 4 aylıkken ilk dişini çıkarmıştı, alt dişler çok sıkıntı olmadan çıktı, şu anda üst dörtlü beraber çıkıyor ve bunlar çok sıkıntı yarattı. Önce sadece sol üst ön çıkıyor sandım aaaa bir baktım ki yan kesici de çıkmış hiç fark etmemiştim onun kabardığını, dün de sağ üst ön ve yan kesici patladı. Böylece altta iki üstte dört diş oldu. ama gecede 8-10 defa uyandı üstleri çıkarırken. hatta huzursuzluktan uyanıyor yatağın içinde oturuyor, sağa yatıyor olmuyor, sola dönüyor olmuyor, kafayı bir benim karnımın üzerine koyuyor bir göğsüme koyuyor. Memeyi emmese bile ağzına almak istiyor. bir de şunu farkettim dişler patlamaya yakın mememi çok ısırıyordu, meme emerken parmağını da memeyle birlikte emiyordu. Göğüs uçlarım yara olacak neredeyse. Ben de bir kaç gündür çok bitkin düştüm, gece uykusuzluk çek sabah kalk işe git, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi gece uyanmaları:((

Zaten sıkıntıyı yaratan damağın yarılması, ondan sonraki süreç nispeten daha rahat geçer benimki 4 aylıkken ilk dişini çıkarmıştı, alt dişler çok sıkıntı olmadan çıktı, şu anda üst dörtlü beraber çıkıyor ve bunlar çok sıkıntı yarattı. Önce sadece sol üst ön çıkıyor sandım aaaa bir baktım ki yan kesici de çıkmış hiç fark etmemiştim onun kabardığını, dün de sağ üst ön ve yan kesici patladı. Böylece altta iki üstte dört diş oldu. ama gecede 8-10 defa uyandı üstleri çıkarırken. hatta huzursuzluktan uyanıyor yatağın içinde oturuyor, sağa yatıyor olmuyor, sola dönüyor olmuyor, kafayı bir benim karnımın üzerine koyuyor bir göğsüme koyuyor. Memeyi emmese bile ağzına almak istiyor. bir de şunu farkettim dişler patlamaya yakın mememi çok ısırıyordu, meme emerken parmağını da memeyle birlikte emiyordu. Göğüs uçlarım yara olacak neredeyse. Ben de bir kaç gündür çok bitkin düştüm, gece uykusuzluk çek sabah kalk işe git, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi gece uyanmaları:KK43:(
canım ben o mesajı yazalı oldu biraz oğlumun artık altta bir dişi çıktı gerçekten yarılana kadarmış sonra nispeten iyi oldu derken hemen yanındaki diş de çıkıyor şimdi orası da yarıldı bir kaç güne görürüm inş.
Benim de çıkmadan ısırıyordu sürekli meme ucumu. Bu arada hiç salyası olmadı benim oğlumun çok şükür ateş de olmadı ama gece 15 dk bir uyanıyordu tamamen dalana kadar.Sabah işe gitmek gerçekten işkence gibi artık.

Sizin ne güzel baya çıkmış zor kısımları atlattın sanıyorum bir süre çıkmaz.Ben hiç istemiyordum 1 yaşına kadar .biz hep öyle çıkarmışız bu dişler bir başlayınca hayat zindan oluyor derlerdi öyleymiş.Hiç tadımız kalmadı oğlumla moral olsun diye dişi iyice çıktığında diş buğdayı yapacağım annemle arkadaşlarımı da çağırırım.yapan var mı?öneriler ?

bu arada ilk dişimiz bu yorum yazarsanız çok sevinirim?sizin nasıl geçmişti daha kolay geçmesi için ne yapabilirim bundan sonraki dişler için?[/QUOTE
kızımın 8.ay dun bıtti.salyası alıor ama daha diş falan yok ortada.ama gece çok uyanıyor uykusunda aglıor .bakalm hayrlısı

canım diştir o benim de gece ağlardı sürekli kucağımda olmak istiyordu sürekli emiyordu 15 dk da bir uyanıyordu ağlayarak .göz altları kıpkırmızı olmuştu uykusuzluktan bunun öncesinde sürekli ısırıyordu meme ucunu .Ama hiç salya olmadı sanırım içe akıttı çünkü öksürüyordu sürekli o dönem.

Kızlar herkese merhaba. Birileri varsa tabi:)
Buraaı bayağı sessizliğe bürünmüş üzüldüm:( Tabi hem iş güç hem bebek çok zor oluyor. Ben de aylardır giremiyorum şimdi tatile girdim burası tekrar canlansın kızlar hadi:) Benim kızım 8.5 aylık oldu çok şükür. Çok hareketli 6.5 aylıktan beri emekliyor şimdide sıralıyor. Diş hala yok normal mi sizce? Sadece bu hafta bir dişin ucu gözüktü.
Uykusuzluk hala devam:( Sizde durumlar nasıl?
Bir de et suyu ve et vermeye başladınız mı? Nasıl pişiriyorsunuz?

Buraaı bayağı sessizliğe bürünmüş üzüldüm:KK43: Tabi hem iş güç hem bebek çok zor oluyor. Ben de aylardır giremiyorum şimdi tatile girdim burası tekrar canlansın kızlar hadi:) Benim kızım 8.5 aylık oldu çok şükür. Çok hareketli 6.5 aylıktan beri emekliyor şimdide sıralıyor. Diş hala yok normal mi sizce? Sadece bu hafta bir dişin ucu gözüktü.
Uykusuzluk hala devam:KK43: Sizde durumlar nasıl?
6 tane dişimiz var galiba 7. Yolda. Et vermeye başladım köfte yapıyorum.haşlama olarak falan da verilebilir.bizimde 7.aydan beri emekliyor.yürümek için uğraşıyor paşam

Buraaı bayağı sessizliğe bürünmüş üzüldüm:KK43: Tabi hem iş güç hem bebek çok zor oluyor. Ben de aylardır giremiyorum şimdi tatile girdim burası tekrar canlansın kızlar hadi:) Benim kızım 8.5 aylık oldu çok şükür. Çok hareketli 6.5 aylıktan beri emekliyor şimdide sıralıyor. Diş hala yok normal mi sizce? Sadece bu hafta bir dişin ucu gözüktü.
Uykusuzluk hala devam:KK43: Sizde durumlar nasıl?

Hoşgeldin canım bende hergün bakıyorum ama kimse yok artık bizimde ikinci dis çıkmak üzere surunerek gitmeye başladı dizleriyle gitmeyi daha ogrenemedi çok huysuz bir oğlum var hep kucak ta durmak istiyor

Back
X