hem bünye meselesi, hem de bence dr önemli. benim dr un eli hafif galiba :)
her ikisinde de 15 gün ayağa kalkamadım ama ondan sonrası sorunsuz geçti şükür.
bir de ikinci sezaryende annemle aram bozuktu, eşimin ayağı kırılmıştı, ameliyatlıydı ve alçıdaydı. eşim o sakat haliyle hem kızlarıma hem bana baktı 15 gün. ama 7 ay sürdü onun sakatlığı. o yüzden 3 bebeğe baktım gibi bir şey.
muhakkak çok zorlandım, bunaldım ama insan ilk bebekte yaşadığı psikopat anne halinden ikinci bebekte daha rahat bir evreye geçiyor. yani bende öyle oldu. ilk kızımda ne kadar pimpirikli, düşkün, her şey saati saatine olsun diye uğraşırken ikinci kızım da her şey yoluna girer, su akar yolunu bulur modundaydım. çok rahatım. tek aşamadığım sorun da benim elimde değil yani uykusuzluk. o beni sinirli yapıyor ama yine de kızlarım fazla yansıtmamaya çalışıyorum, olan eşime oluyor :)
benim büyük kız emmeyi bırakmıştı ama kardeşinin olacağını anlayınca boş meme de olsa emme inadından vazgeçmedi. sıkıp bakardım arada ne emiyor diye, renksiz bir sıvıydı ama hiç sektirmeden emdi.
bende ilki ihmal oldu, ikinciye odaklandım durumum olmadı. çünkü genelde ikisi aynı anda emiyor, aynı anda yiyor, aynı anda uyuyor. biri memede ise biri ayakta muhakkak. yapışık yaşıyoruz 3 kişi
eşim çok kıskanıyor :)