2014 ekim,kasim,aralik ve 2015 ocak,subat,mart,nisan,mayista hamile kalmak isteyenler

Merhaba arkadaslar adetin ucuncu gunundeyim corek otu bal karismi yaoablirmiym birde ilk defa yapicm tarif vereblirmisiniz ve corrkoyltu bal tarcin ücü birlktemi olacak illa?

Merhaba arkadaslar adetin ucuncu gunundeyim corek otu bal karismi yaoablirmiym birde ilk defa yapicm tarif vereblirmisiniz ve corrkoyltu bal tarcin ücü birlktemi olacak illa?
Evet 3 u bir arada.ben onunla hamile kaldım. Bol bebis topiginde BTÇ kürü siye detaylı yazdım. Inşallah bulursun.şu an tam hatirlayamayabilirim çünkü ağrı çekiyorum. Allahim sana da nasip etsin bu agrilari cekmeyi.Ama adetin 2.günü baslaniyordu onu soyleyim.yumurtanin oluşma zamani olmalı.

Benim kiziminda adi yaren :) suan genital sigil sorunuyla ugrasiyorum .mehmet ozkandan dogal tedaviye basladim .sizde mi sigil sorunu yasadiniz ?

Arkadaşlar sizin deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum. 3 kez üst üste araştırılmasına rağmen sebebi bulunamayan erken düşükler yaşadım. En son tüp bebek yapmakla yapmamak arasında kaldık. Kendinden hamile kalıyorum ama 7. haftayı geçemiyorum. Doktora tüp bebek istediğimi artık dayanamadığımı söylediğimde şunu söyledi ikiz bebek riskli oluyor . Şimdi arkadaşlar pgt yaptırınca ve sağlıklı 2 embriyo konunca ikisi de tutuyor mu? Sağlıklı ikiz gebelik yok mu? 25 adet gen bakılabiliyor muş transfer öncesi bunun faydası yokmu. Doktorum dna dünyası çok geniş. pgt çok azını açıklıyor diyor ve tekrar düşük ihtimalini göğüsleyebileceksen tekrar hamile kal diyor. Tüp bebek istiyoruz biz de eşimle. Lütfen bana fikir verin. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Öncelikle kayıplarınız için çok üzgünüm. Umarım bu yolun sonunda yavrunuz sizi bekliyordur. İlk sormak istediğim kan pıhtılaşması testi yaptırdınız mı?

Daha sonra, evet tüp bebek ile pgt bakılabiliyor (ben de tüp bebek ile hamile kaldım ve kan pıhtılaşmam var) ancak konan embriyoların kesin tutması/3tanesinin 2sinin tutması/pgt ile yapıldıysa "kesin" tutması vs gibi durumlar katiyen söz konusu değil...öyle olsa herkes borç harç bulur pgt yaptrr ve embriyoları koydururdu. sistemin de başarısı %100 olarak literatüre geçerdi... Konu tamamen iyi psikoloji, rahat olma, rahmin uygunluğu, embriyo kalitesi ve en önemlisi Allahın ol demesiyle ilişkili. Bu noktada tevekkül ve dua benim en büyük yardımcımdı...yoksa o geçmez gelen 12 gün (teste kadar) ızdırap olabilir.

İkiz gebelik olayına gelince. Benim kuzenlerim ikiz ve 18 yaşında..36.haftada doğdular...sıfıra yakındı teknoloji o zaman...40 50 yaşında ikizler var...yenidoğan ikiz o kadar çok ki!!! evet erken doğum oluyor evet riskli belki..ancak oluyor??? yine diyorum Allaha emanet diyip yola çıkmak gerek...

Uzun yazdım. normalde hesaptan girip çok fazla okuyup yorum da yazmıyorum ancak 1 yıl önceki kendi çaresizliğim, umutsuzluğum ve mutsuzluğum geldi gözümün önüne...1 allahın kulu bana yardım etse dertleşsem diye burada saatlerimi geçirirdim..belki umut olur bu yazdıklarım diye cevap vermek istedim..Hakkınızda hayırlısı olsun..sevgiler

Gerçekten ama gerçekten çoooook teşekkür ederim. Kan pıhtılaşması var evet ama 2. gebeliğimde sulandırıcı kullandım yine düştü. O sebeple tüp diye düşündüm . Açıklamalarınız bana yön verdi .Çok sağolun....

Merhaba doğal yolla hamile kalabiliyosanız tüp bebek düşünmeyin bence.İlk olarak kan pıhtılaşması var mı diye soracaktım varmış.İkinci rahim ağzı boyunu ölçtürün kısa ise yahim ağzı yetmezligi teşhisi koyuluyo ve bir operasyon la rahim ağzını dikiyolar.Oda normalse progesteron hotmonunuz düşük olabilir kanda baktırın ve progestan kullan o rahmi hamilelige hazırlayan bir anlamda hamileligi destekleyen bir hormondur.Hamilelik oluştuktan sonrada 4 ay falan düzenli kullanın.Hem hamilelige hazırlanırken hemde hamilelik varken de kullanmanız lazım.Zaten tüp bebek tedavisine başlarkende progestan kullandırıyo doktorlar.Ben bir defa düşük yaptıgımda doktorum yazmıştı ardından tekrar hamile kaldım ve doktor her ihtimale karşı kullanmaya devam et zararı yok faydası var demişti.Ama en etkilisi vajenden fitil olarak kullanılanı dedi.Bide eşinize söyleyin sizi bacaklarınızdan tutup baş aşagı silkelesin oda çok faydalı.Bu işlemi adet döneminde yada adetin hemen bitiminde yapsın ki hamile olmadgnız kesin olursa daha iyi olur.

Birde şunu hatırlatayım bu topigi biz başka topige taşıdık çoktandır ordayız isterseniz oraya gelin Arkadaşların çoğu doğum yaptı ikinciye hamile olanlarıda var.Sorularınıza deneyimli arkadaşlardan cevap alabilirsiniz Topigin adı.Beraber Anne Olma Yolunda

Bizim topigi kapatmislar canim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…