Merhabalar,geçen haftalarda yazdığım riskli durumum maalesef başka doktora da gitmemle desteklendi.Bebeğimi normal zamanda,normal bir şekilde doğurup sağlıklı olması için hamileliğim boyunca elimden geleni yapmama rağmen ,doktorumun söylediği "tamamen şans" sebebiyle erken aldırmam ve sezeryan olmam gerekiyor.Normal dogum yapamazmısım.Erken aldırma kısmına alıştım artık ama çok büyük risk taşıyorum,doktorumun söyledğine göre bomba gibi bişi...Özellikle suyum gelirse kordon bebekten önce çıkacak ve sıkışacagı için dakikalar içinde bebeği kaybedebilirmişim.Ya da içerde kordonunu sıkıstırırsa (ki dün baktıgımızda eliyle oynuyordu kordonuyla) kalp atısları duzensizleşirse ve sonucu olarak kakasını yaparsa yine başka bir risk...İşin kötüsü doktorum perşembe günü izne ayrlıyor ve 26 sına kadar yok.Dünkü muayene açılmam yoktu.Perşembe sabahı aç olarak hastaneye gidicem ve belki alacak bebeği ya da ne yapacagımıza karar verecegiz,3 gunde bir kontrollere gelebilirsin de demişti bi kez.Benim sıkıntım 27 sine kadar bebeği sag salim tutabilsem hem bağısıklıgını biraz daha geliştirmiş olucam hem de doktorum ameliyatımı yapmıs olacak.Durumumu teyit eden gatanın iyi bir hocası 38. haftadan sonra bekletme dedi.Şu an için riskin herkes kadar dedi,suyun gelirse öncesinde sancıyı hissedersin dedi.Benim doktorum da o hep iyimser konusur(beraber calısmıslar gatada) ya gece suyun gelirse ,sancıyı hissetmezsen vs...dedi.Doktorumun dönüş tarihi 38+2. günüme denk geliyor. Ama kendi doktorum beklememi çok riskli buluyor,ben de tırsmaya başladım yavastan...Çok kararsız kaldım ne yapsam.Perşembe günü 36+4 olucam.Hatta doktorum sağolsun pztesi aksamı İstanbuldan aktarma yapıp baska yere gidecegini,gerekirse pztesi aksamı da sezeryanı yapabilecegimizi söyledi.O zaman da 37+1 oluyorum.Kafam çok karıştı,çok mutsuz ve gerginim tabi haliyle...
Merhabalar,geçen haftalarda yazdığım riskli durumum maalesef başka doktora da gitmemle desteklendi.Bebeğimi normal zamanda,normal bir şekilde doğurup sağlıklı olması için hamileliğim boyunca elimden geleni yapmama rağmen ,doktorumun söylediği "tamamen şans" sebebiyle erken aldırmam ve sezeryan olmam gerekiyor.Normal dogum yapamazmısım.Erken aldırma kısmına alıştım artık ama çok büyük risk taşıyorum,doktorumun söyledğine göre bomba gibi bişi...Özellikle suyum gelirse kordon bebekten önce çıkacak ve sıkışacagı için dakikalar içinde bebeği kaybedebilirmişim.Ya da içerde kordonunu sıkıstırırsa (ki dün baktıgımızda eliyle oynuyordu kordonuyla) kalp atısları duzensizleşirse ve sonucu olarak kakasını yaparsa yine başka bir risk...İşin kötüsü doktorum perşembe günü izne ayrlıyor ve 26 sına kadar yok.Dünkü muayene açılmam yoktu.Perşembe sabahı aç olarak hastaneye gidicem ve belki alacak bebeği ya da ne yapacagımıza karar verecegiz,3 gunde bir kontrollere gelebilirsin de demişti bi kez.Benim sıkıntım 27 sine kadar bebeği sag salim tutabilsem hem bağısıklıgını biraz daha geliştirmiş olucam hem de doktorum ameliyatımı yapmıs olacak.Durumumu teyit eden gatanın iyi bir hocası 38. haftadan sonra bekletme dedi.Şu an için riskin herkes kadar dedi,suyun gelirse öncesinde sancıyı hissedersin dedi.Benim doktorum da o hep iyimser konusur(beraber calısmıslar gatada) ya gece suyun gelirse ,sancıyı hissetmezsen vs...dedi.Doktorumun dönüş tarihi 38+2. günüme denk geliyor. Ama kendi doktorum beklememi çok riskli buluyor,ben de tırsmaya başladım yavastan...Çok kararsız kaldım ne yapsam.Perşembe günü 36+4 olucam.Hatta doktorum sağolsun pztesi aksamı İstanbuldan aktarma yapıp baska yere gidecegini,gerekirse pztesi aksamı da sezeryanı yapabilecegimizi söyledi.O zaman da 37+1 oluyorum.Kafam çok karıştı,çok mutsuz ve gerginim tabi haliyle...
Canım riskli haftaları büyük oranda geride bıraktık. Evet çok zor bir durum ama iyi ve kçtü yanları riskleri düşünp karar vermelisin bence.
İki dıktor tarafından kesinleşmiş teşhisin var
Çok çok geçmiş olsun.
Canım bence panik yapacağın haftaları tamamen geride bıraktın seninle doğum tarihlerimiz aynı benimde her an doğum olabilir dr um bile gelirse gelsin artık sıkma canını diyor bi çok arkadaşım 35. Haftanın başında doğum yaptılar riskli sebepler dolayısıyla hiç birininki de küveze girmedi 37. Hafta miyad oluyo artık ille her bebek 40. Haftada doğmuyor iki dr da durumunun aynı olduğu fikrindeyse bence iyi düşünüp doğru kararı vermelisin çünkü hiçbir dr durduk yere bebeği alalım demez bence 1 hafta daha karnımda büyüsün diye bebeğini çok büyük bi tehlikeye atıyor olabilirsin canım Allah yardımcın olsun
O kadar kararsızım ki...Panik yapmayı,ağlamaları geçen haftada bıraktım artık.Şimdi doğru bir karar vermem gerekiyor ve kafamı nasıl netleştirecegimi bilemiyorum..Kendisi doğma zamanını erken secmiş olsa ve normal bi şekilde geliyor olsa zaten istedigim bir durum olurdu.Şimdi biz normal akışı bozup müdahale etmiş oluyoruz ama tabi yapacak bir şey yok,elimden bir şey gelmiyor bu durumda.İki doktor da durumu aynı gördü ama biri 38 e kadar bekleyebilirsin derken biri alma taraftarı gibi.perşembe sabahı belki biraz daha netleşir durumum.Ben de 3 gunluk kontrollerle açılma,sancı,dogumun yaklasma belirtileri vs yi kontrol altında tutup bebeğimi 1 gün bile fazla tutma derdindeyim ama denisb söyledğin tehlike,bomba taşıyor gibi oluşum işte,en kötüsü ocanım cok gecmıs olsun zor bır durum allah en dogru kararı vermeyı naıp etsın ama bu kadar rısklıyse bı an once sezeryana gır derım ama ıkı farklı doktor ıkı farklı onerı var sanırım bu daha kafa karıstırıcı bır durum
sanırım kendı doktorun durumun cok rısklı oldugunu dıger doktor ıse 38.haftaya kadar beklemenı soyluyor
en ıyısı bır ucuncu doktora gıtmek mı acaba
Canm gule gule kullanin hepsi cok güzel ve kullanisli seylerrgul_murat82, post: 36471383, member: 460419"]kızlar bugün gelen siparişlerimiz artık bebişin ufak tefek ihtiyaçları kaldı beşiğimizi kurduk odamıza bakıp bakıp seviyoruz eşimle inş..içinde kızımızı sevdiğimiz günleri de gösterir Rabbim..
O kadar kararsızım ki...Panik yapmayı,ağlamaları geçen haftada bıraktım artık.Şimdi doğru bir karar vermem gerekiyor ve kafamı nasıl netleştirecegimi bilemiyorum..Kendisi doğma zamanını erken secmiş olsa ve normal bi şekilde geliyor olsa zaten istedigim bir durum olurdu.Şimdi biz normal akışı bozup müdahale etmiş oluyoruz ama tabi yapacak bir şey yok,elimden bir şey gelmiyor bu durumda.İki doktor da durumu aynı gördü ama biri 38 e kadar bekleyebilirsin derken biri alma taraftarı gibi.perşembe sabahı belki biraz daha netleşir durumum.Ben de 3 gunluk kontrollerle açılma,sancı,dogumun yaklasma belirtileri vs yi kontrol altında tutup bebeğimi 1 gün bile fazla tutma derdindeyim ama denisb söyledğin tehlike,bomba taşıyor gibi oluşum işte,en kötüsü o
O kadar kararsızım ki...Panik yapmayı,ağlamaları geçen haftada bıraktım artık.Şimdi doğru bir karar vermem gerekiyor ve kafamı nasıl netleştirecegimi bilemiyorum..Kendisi doğma zamanını erken secmiş olsa ve normal bi şekilde geliyor olsa zaten istedigim bir durum olurdu.Şimdi biz normal akışı bozup müdahale etmiş oluyoruz ama tabi yapacak bir şey yok,elimden bir şey gelmiyor bu durumda.İki doktor da durumu aynı gördü ama biri 38 e kadar bekleyebilirsin derken biri alma taraftarı gibi.perşembe sabahı belki biraz daha netleşir durumum.Ben de 3 gunluk kontrollerle açılma,sancı,dogumun yaklasma belirtileri vs yi kontrol altında tutup bebeğimi 1 gün bile fazla tutma derdindeyim ama denisb söyledğin tehlike,bomba taşıyor gibi oluşum işte,en kötüsü o
Canm gule gule kullanin hepsi cok güzel ve kullanisli seylerr
Canm hic uzulme haftan cok iyi riskli donlerri atlattin cok sukur.kendi doktrn ne diyorsa onu yap canm 37.hafta gayet iyi riske atma canm ol sezaryenini benceO kadar kararsızım ki...Panik yapmayı,ağlamaları geçen haftada bıraktım artık.Şimdi doğru bir karar vermem gerekiyor ve kafamı nasıl netleştirecegimi bilemiyorum..Kendisi doğma zamanını erken secmiş olsa ve normal bi şekilde geliyor olsa zaten istedigim bir durum olurdu.Şimdi biz normal akışı bozup müdahale etmiş oluyoruz ama tabi yapacak bir şey yok,elimden bir şey gelmiyor bu durumda.İki doktor da durumu aynı gördü ama biri 38 e kadar bekleyebilirsin derken biri alma taraftarı gibi.perşembe sabahı belki biraz daha netleşir durumum.Ben de 3 gunluk kontrollerle açılma,sancı,dogumun yaklasma belirtileri vs yi kontrol altında tutup bebeğimi 1 gün bile fazla tutma derdindeyim ama denisb söyledğin tehlike,bomba taşıyor gibi oluşum işte,en kötüsü o
sağolasın seninle yakınız ne bileyim bi anda doktora gidiyorsun belki yarın belki yarındanda yakın diyo sanki inşallah böyle dayanır bebiş umarım onun için zor olmuyordur çok sıkışmıyordurtatlım üzülecek pek bişey yok bence..40. haftada doğuran o kadar az ki, önemli olan bebeğinin sağlıklı olması. erken gelebilecek olması seni bu kadar üzmesin bence, bebeğine daha çok zarar verir. 30.haftasında doğan bebekler bile oluyor (hatta daha erken), sadece bakımı zor olur ki o da senin sütünle toparlar. gelişim iyi, hareketleri iyi demişsin, daha ne olsun :) sen dua et, su yolunu elbet bulur..sıkma canını lütfen.
bende 37 ye kadar dayansa keşke diyorum sonra 36 da olabilir diyorum ya bebeğiniz riskte şu an ama çok şükür sağlıklı tıp niye gelişti sezeryan niye var işte bu durumlar için bence içerde çok dursun diye diretmenin ablamı yok 37 den sonra yani prematüre dönemi geçsinde sonrasında varsın kollarınızda olsun sizin stresinizde onu rahatsız eder böyle ben artık böyle düşünüyorum benimkide riskli şu an...Merhabalar,geçen haftalarda yazdığım riskli durumum maalesef başka doktora da gitmemle desteklendi.Bebeğimi normal zamanda,normal bir şekilde doğurup sağlıklı olması için hamileliğim boyunca elimden geleni yapmama rağmen ,doktorumun söylediği "tamamen şans" sebebiyle erken aldırmam ve sezeryan olmam gerekiyor.Normal dogum yapamazmısım.Erken aldırma kısmına alıştım artık ama çok büyük risk taşıyorum,doktorumun söyledğine göre bomba gibi bişi...Özellikle suyum gelirse kordon bebekten önce çıkacak ve sıkışacagı için dakikalar içinde bebeği kaybedebilirmişim.Ya da içerde kordonunu sıkıstırırsa (ki dün baktıgımızda eliyle oynuyordu kordonuyla) kalp atısları duzensizleşirse ve sonucu olarak kakasını yaparsa yine başka bir risk...İşin kötüsü doktorum perşembe günü izne ayrlıyor ve 26 sına kadar yok.Dünkü muayene açılmam yoktu.Perşembe sabahı aç olarak hastaneye gidicem ve belki alacak bebeği ya da ne yapacagımıza karar verecegiz,3 gunde bir kontrollere gelebilirsin de demişti bi kez.Benim sıkıntım 27 sine kadar bebeği sag salim tutabilsem hem bağısıklıgını biraz daha geliştirmiş olucam hem de doktorum ameliyatımı yapmıs olacak.Durumumu teyit eden gatanın iyi bir hocası 38. haftadan sonra bekletme dedi.Şu an için riskin herkes kadar dedi,suyun gelirse öncesinde sancıyı hissedersin dedi.Benim doktorum da o hep iyimser konusur(beraber calısmıslar gatada) ya gece suyun gelirse ,sancıyı hissetmezsen vs...dedi.Doktorumun dönüş tarihi 38+2. günüme denk geliyor. Ama kendi doktorum beklememi çok riskli buluyor,ben de tırsmaya başladım yavastan...Çok kararsız kaldım ne yapsam.Perşembe günü 36+4 olucam.Hatta doktorum sağolsun pztesi aksamı İstanbuldan aktarma yapıp baska yere gidecegini,gerekirse pztesi aksamı da sezeryanı yapabilecegimizi söyledi.O zaman da 37+1 oluyorum.Kafam çok karıştı,çok mutsuz ve gerginim tabi haliyle...
Kızlar dün geceden beri sürekli ne yediysem çıkardım, sabahtan beri yok şükür ama inanılmaz halsizlik var. Böyle bir durum yaşayan var mı
İshal değilim kiCanım yediğin bişeyden zehirlenmiş olmayasın?
İshal değilim ki( eğer o da olsaydı zehirlenmeden suphelenecektim
Seninle günlerimiz çok yakınmış:)Hemen ishal yapmayabilir ama... ya da belki üşütmüşsündür
Seninle günlerimiz çok yakınmış:)
Seninle günlerimiz çok yakınmış:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?