canım kızın kaç aylık enimki 3 ay 1 haftalık oldu bugün tartıldık 500 gr almış doktor kızdı neden bu kadar az aldı diye. Bende günde 1 kere 60 ml mama veriyorum ama açlıktan ağlamıyor dedim sen mamayı 3-4 kereye artır dedi yani 500gr az buldu. Moralim çok bozuldu.benim kızım bu ay 550 gr aldı doktor normal dedi, mamaya gerek yok dedi. Ayda 500-700 gr alması normalmiş. 700 gr dan az alanlar mama alsın yazmışsın, yanlış yönlendirme olmasın.
yok canım benimki de dönmüyorIyi aksamlar kizlar bebeginiz saga yada sola donmeye basladimi? Kizim daha objelere elini uzatmiyor 1 hafta sonra 4 aylik olcak benimki tembel herhalde.
bizim sondayla alıyorlar idrarıBaşardık canım zaten bu sabah. Ben altı açık emzirdim babası da cis kabını tuttu. Hemen koştur koştur götürdü hastaneye. Yarın sonucu alıp dra gostercez inşallah iyi çıkar
Gecmis olsun canim. Bende prima care kulkaniyorum ama lastik kismi iz yapior bacakta sizdede oylemiBen doğduğundan beri prima premium care kullanıyorum 4 numara almaya başladım ben de ondan mı acaba falan diye düşünüyordum ama değilmişama baya kokuyor gece kaka sanıp altını açtığım bile oldu. Ama şüphen varsa yaptir canım değildir inşallah
Cnm cevremde oyle anneler war ki sosyal hayati icin gezmesi tozmasi avmsi icin ele gune rahat birakabilmek yada disarda yarim saat emzirmeyle ugrasmamak icin mamayi weerenler war..ben o cocuklsra we annelere uzuluorm..arkadaslarimdan gogusleri elden gidene kadar sut icin ugrasip gelmeyince mecbur mama werenlerde war..elma we armutu karistirmayim..amaan gelmio sut mapim bak iste yok demekle sutu olmasi icin cabalayan anneyi bir tutamayiz asla
Arkadaşlar sonuçta mama anne sütü değil ilk 6 ay sadece anne sütü sonra mamaya başlanır doymayınca ama çocukta jendini frenleyebilmeli. Doymuyor diyip mana vermek çok körü körüne oluyor. Buradan kendi yaptığımız uygulamaları meşrulaştırmak için yazmayalım. Ben işe başladım ve bu pazartesi mama verdim ilk kez ve artık anne sütü ile mama sindirim sisteminde karıştığı için sadece anne sütü içtiğindeki faydayıda alamadı verdiğim sütten.
Kompleks: mama verip rahatsız oluyosunuz ne demek 1.si ben şimdiye kadar kızıma mama vermedimmmmm 2.si senin önceki msjların ilgimi bile çekip dikkate almadım istersen artık konuyu uzatma kimsenın sana bişeu dediği yokkkDunku Benim mesajimdan sonra yorumlar yapildi.yazilanlari iyi okudum..benim mesajimdan oncesinide okudum.iceriklerinide anladim..kompleks : mama verip rahat siz oluyorsunuz.. Ki herkesin kendi karari..mama jzerinede birsey demedim.ben mama verenlere niye veriyorsunuz? Hic iyi Anne degilsiniz demem diyemem de. Genelleme yapmayin..herkes bebegini en iyi sekilde buyutmeye beslemeye calisiyor.burda dr lar oncelik Anne sutu diyorlar bebegin 3 aydan sonra cok az kilo alsa bile rahati iyiyse emzirin diyorlar.. insallah Olayi yanlis anlamis olayim esraaa .. Cunku bende burda birseyler paylasmaya geldim
Canım madem herseyi çok biliyorsun o zaman engin bilginle haftada 40 gr almış bebeğe dr mama dediyse bi bildiği vardır bunuda biliyosundur. Artı sanırım senin bu konuda bi kompleksin var ki diline kompleks diye diye dolamışsın.Dunku Benim mesajimdan sonra yorumlar yapildi.yazilanlari iyi okudum..benim mesajimdan oncesinide okudum.iceriklerinide anladim..kompleks : mama verip rahat siz oluyorsunuz.. Ki herkesin kendi karari..mama jzerinede birsey demedim.ben mama verenlere niye veriyorsunuz? Hic iyi Anne degilsiniz demem diyemem de. Genelleme yapmayin..herkes bebegini en iyi sekilde buyutmeye beslemeye calisiyor.burda dr lar oncelik Anne sutu diyorlar bebegin 3 aydan sonra cok az kilo alsa bile rahati iyiyse emzirin diyorlar.. insallah Olayi yanlis anlamis olayim esraaa .. Cunku bende burda birseyler paylasmaya geldim
Valla bencede kimse emen cocuguna zorla mama vermez bi mecburiyeti bi rahatsizligi varki mama veriyor.. benim ikizlerim var 10 gun kuvez de kaldi tabiki o surecte biberona alostilar ve ben zorla emzirdim simdi ikiside kendiliginden biraktilar... bi arkadasimin annelikten haberi yok tek cocuguna bile bakamazken tutmus bana sagip verseydin diyo tuaf bakislariyla zamanim yok sagmaya .. yemek yemeye bile zorla vakit buluyorum ben.. emzirmekle anne oldugunu zanneden mamayla beslediginde bunun rahatliga kacmak oldugunu zanneden zihniyet cahil zihniyettir bunu bilir bunu soylerimDunku Benim mesajimdan sonra yorumlar yapildi.yazilanlari iyi okudum..benim mesajimdan oncesinide okudum.iceriklerinide anladim..kompleks : mama verip rahat siz oluyorsunuz.. Ki herkesin kendi karari..mama jzerinede birsey demedim.ben mama verenlere niye veriyorsunuz? Hic iyi Anne degilsiniz demem diyemem de. Genelleme yapmayin..herkes bebegini en iyi sekilde buyutmeye beslemeye calisiyor.burda dr lar oncelik Anne sutu diyorlar bebegin 3 aydan sonra cok az kilo alsa bile rahati iyiyse emzirin diyorlar.. insallah Olayi yanlis anlamis olayim esraaa .. Cunku bende burda birseyler paylasmaya geldim
Benim konu felan uzattigim yokKompleks: mama verip rahatsız oluyosunuz ne demek 1.si ben şimdiye kadar kızıma mama vermedimmmmm 2.si senin önceki msjların ilgimi bile çekip dikkate almadım istersen artık konuyu uzatma kimsenın sana bişeu dediği yokkk
Bazi dr lar kilo az almis diye hemén mamaya baslatir..benim Ben kompleksliyim. :))Canım madem herseyi çok biliyorsun o zaman engin bilginle haftada 40 gr almış bebeğe dr mama dediyse bi bildiği vardır bunuda biliyosundur. Artı sanırım senin bu konuda bi kompleksin var ki diline kompleks diye diye dolamışsın.
Allah bagislasin Aynen sana katiloyorum benim ilk cocugumda emmeyi reddettînce biberon verdim alisti zar zor emdi. Biberonu bile istahli almazdi.Allah im cahil zihniyetten arastirmayan okumadan cokValla bencede kimse emen cocuguna zorla mama vermez bi mecburiyeti bi rahatsizligi varki mama veriyor.. benim ikizlerim var 10 gun kuvez de kaldi tabiki o surecte biberona alostilar ve ben zorla emzirdim simdi ikiside kendiliginden biraktilar... bi arkadasimin annelikten haberi yok tek cocuguna bile bakamazken tutmus bana sagip verseydin diyo tuaf bakislariyla zamanim yok sagmaya .. yemek yemeye bile zorla vakit buluyorum ben.. emzirmekle anne oldugunu zanneden mamayla beslediginde bunun rahatliga kacmak oldugunu zanneden zihniyet cahil zihniyettir bunu bilir bunu soylerim
Meraba canım, aslında ben de korkuyordum doktora danıştım çocuk seni sallamıyor dediEcenaz,peki senin bebişin uyandığında ilginizi çekmek için sesler çıkarıyor mu,sizinle iletişime girmeye çalışıyor mu.benim kızımı ben çok ilgisiz ve çevreye de meraksız görüyorum.3 aylık bebeklerin yapması gerekenleri okudukça telaşlanmaya başladım.allah korusun otizm yada zeka geriliği gibi şeylerden korkuyor insan.
Slm kizlar cok sukur bugun taburcu olduk. Kizimin iki tane daha antibiyotigi vardi ama damar yolu gene tikandi kolu sisti. Bizde actirmadik bi daha. İns. Hastaligi tekrarlamaz .sizler ne guzel kuvete sigmio bebisler diyorsunuz massallah bebislerinize. Benim kuzumda kuc gibi kaldi yeni dogan bebek gibi. Doktor surekli emzir dedi. 4. Ayimizin dolmasina 15 gun var ins. On bes gunde bi kilo aldirim.
Kızlar Merhaba
kontrolden geliyoruz çok şükür 600 g da almış. Boyu da iyi. Ama idrarda enfeksiyon çıktıantibiyotik verdi Dr. Inşallah geçer. Siz de dikkatli olun kızlar. Çünkü bizde ne ateş ne Cis yaparken ağrı var. Sadece cisin kokusundan şüphelendim. Biraz ağır geliyodu
Benim bebiş 4 eylul dogumlu. Şuanda 6150 çıktı. Bebeği kaç kiloda şuan ? Sakın moralini bozma onemli olan saglıklı olması.canım kızın kaç aylık enimki 3 ay 1 haftalık oldu bugün tartıldık 500 gr almış doktor kızdı neden bu kadar az aldı diye. Bende günde 1 kere 60 ml mama veriyorum ama açlıktan ağlamıyor dedim sen mamayı 3-4 kereye artır dedi yani 500gr az buldu. Moralim çok bozuldu.
Mama süt tartismasini okudum.Bence esas problem doktorlar yani kimi 500 gr normal diyo kimi mamaya geciriyo bence doktorun samimiyetine ve bilgisine guveniniz tamsa doktorunuzun dedigini yapin.Ozel hastanelerdeki doktorlara pek guvenemiyorum ben acikcasi.Bir de 4 aylik olanlar kan ilacina basladiniz mi bu konuyla ilgili baya yazi okudum "demir ilaci" adi ustunde ilac kan sayimi yapilmadan vitamin gibi verilmesi ne kadar dogru sizce?Veriyor musunuz cocuklariniza demir damlasi?[/QUOT burda 1 .aya kadar vktamin ve 1 aydan yada 3 haftadan sonra d vitamini veriliyor günde 1 ml. Emziren annelerde ilk bir ay k vitamini ampul seklinde veriliyor..ben d vitamini her sabah veriyorum
Lutfen konismalarina dikkat et burda boyle ahkam kesip insanlarin moralini bozmaya hakkin yok.ben seni hamileligim boyunca bu topikte gormedim.sonradan katilip da bir yil boyunca birbirine destek olan insanlarin canini sikma.buna izin vermem topigin sahibi olarakBenim konu felan uzattigim yok
Bazi dr lar kilo az almis diye hemén mamaya baslatir..benim Ben kompleksliyim. :))
Allah bagislasin Aynen sana katiloyorum benim ilk cocugumda emmeyi reddettînce biberon verdim alisti zar zor emdi. Biberonu bile istahli almazdi.Allah im cahil zihniyetten arastirmayan okumadan cok
K bilmis insanlardan korusun.
Benim bebegim 2800 gr dogdu ve 25 gunlukken yuksek atesle dr gittik ve bebegim 2450 gr a dusmus tahliller yapildi ve cok şükür temiz cikti.Ve ben surekli emziriyordum ve sutumde erken geldi ve gayet iyiydi ama dr bu cocuk ac dedi vucut susuz kalmis dedi ve mamaya basladik su an 3.5 aylik ve 5.5 kilo hem mama hem meme veriyorum.Ne yapsaydim cocuk zayifiyet gecirip acliktan olsemiydi meme diye diretseydim.Burda yazisini okudugum bir arkadas mama anne sutunun etkisini yok ediyor yazmis ama bu dogru degil.Bende calisan bir anneyim ve saglikci bir anneyim bu benim 2. Bebegim 6 yasinda bir oglum daha var ise basladigimda sut sagip birakiyordum ama cocuk 2 saat sonra acikir mecbur mama veriliyordu.Ben isteyim diye beni bekleyemezki.Mama anne sutunun etksini oldurutorsa dr neden memeyi birakmasin onun bagisikligini alsin mamada kilo aldirsin karni doysun diyorki.Burada kimseyi yargilamaya yada rahatini dusunuyor demeye gerek yok sartlar neyi gerektiriyorsa o yapilmali bence herkes bebeginin iyiligini herkesten daha iyi dusunur.
Canım ben veriyorum. Verdiğimiz dozşar koruma dozlarıymış.ne kdr demir içerikli beslesekte anemi bile olabiliyolarmış. Tabi buda tercih meselesiMama süt tartismasini okudum.Bence esas problem doktorlar yani kimi 500 gr normal diyo kimi mamaya geciriyo bence doktorun samimiyetine ve bilgisine guveniniz tamsa doktorunuzun dedigini yapin.Ozel hastanelerdeki doktorlara pek guvenemiyorum ben acikcasi.Bir de 4 aylik olanlar kan ilacina basladiniz mi bu konuyla ilgili baya yazi okudum "demir ilaci" adi ustunde ilac kan sayimi yapilmadan vitamin gibi verilmesi ne kadar dogru sizce?Veriyor musunuz cocuklariniza demir damlasi?
Benim yazimda ne varmis!! Siz dışardan gelenleri boylemi karsiliyirsunuz. Kime ne demisim!!! Sende yazdiklarina dikkat et beni tanımadan benim hakkinda fikirlerde bulunamasin.ben hamileylen de yazdim ama simdiki yaptığın gibi ne kaydettkn ne gordun!! Ataklarin yere bassin kavgaya yer aramaLutfen konismalarina dikkat et burda boyle ahkam kesip insanlarin moralini bozmaya hakkin yok.ben seni hamileligim boyunca bu topikte gormedim.sonradan katilip da bir yil boyunca birbirine destek olan insanlarin canini sikma.buna izin vermem topigin sahibi olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?