2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
benim kızım bu ay 550 gr aldı doktor normal dedi, mamaya gerek yok dedi. Ayda 500-700 gr alması normalmiş. 700 gr dan az alanlar mama alsın yazmışsın, yanlış yönlendirme olmasın.
canım kızın kaç aylık enimki 3 ay 1 haftalık oldu bugün tartıldık 500 gr almış doktor kızdı neden bu kadar az aldı diye. Bende günde 1 kere 60 ml mama veriyorum ama açlıktan ağlamıyor dedim sen mamayı 3-4 kereye artır dedi yani 500gr az buldu. Moralim çok bozuldu.

Benim anlamadığım herkesin bebeği kendine ister mama verir ister meme ister keyiften verir ister mecburiyetten kimse kimseyi kınayamaz evet gerektiğinde keyfe keder mama veriyorum bi yere gitmem gerektiğinde o öğününü mama ile geçiriyor napıyım aç mı kalsın bende mamayla büyümüşüm 1,5 aylıkken bırakmışım emmeyi çok şükür bi problemim yok annelik sadece bebeğini sütle besleyip 24 saat yanında ayrılmamak mı bunun adı olsa olsa bakıcılık olur kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez gereksiz muhabbetler bunlar

Gecmis olsun canim. Bende prima care kulkaniyorum ama lastik kismi iz yapior bacakta sizdede oylemi

Benim bebegim 2800 gr dogdu ve 25 gunlukken yuksek atesle dr gittik ve bebegim 2450 gr a dusmus tahliller yapildi ve cok şükür temiz cikti.Ve ben surekli emziriyordum ve sutumde erken geldi ve gayet iyiydi ama dr bu cocuk ac dedi vucut susuz kalmis dedi ve mamaya basladik su an 3.5 aylik ve 5.5 kilo hem mama hem meme veriyorum.Ne yapsaydim cocuk zayifiyet gecirip acliktan olsemiydi meme diye diretseydim.Burda yazisini okudugum bir arkadas mama anne sutunun etkisini yok ediyor yazmis ama bu dogru degil.Bende calisan bir anneyim ve saglikci bir anneyim bu benim 2. Bebegim 6 yasinda bir oglum daha var ise basladigimda sut sagip birakiyordum ama cocuk 2 saat sonra acikir mecbur mama veriliyordu.Ben isteyim diye beni bekleyemezki.Mama anne sutunun etksini oldurutorsa dr neden memeyi birakmasin onun bagisikligini alsin mamada kilo aldirsin karni doysun diyorki.Burada kimseyi yargilamaya yada rahatini dusunuyor demeye gerek yok sartlar neyi gerektiriyorsa o yapilmali bence herkes bebeginin iyiligini herkesten daha iyi dusunur.

Emzirmenin memeleri bozduğunu ilk kez duyuyorum. Benim yakın Arkadaşımın kocaman memeleri var 3 çocuk emzirdi genç kız memesi gibi hala.
Bu Tür Şeyler Yapısaldır
mama veren anneleri kınayanları anlamıyorum.
Ben Göğüs ucun çok küçük olduğundan emziremedim 2 ay, mama verdim sonraki ay sadece emzirdim ama kilo alımı 700-800 olduğu halde geceleri mama vermeye başladım.
Ben hiç balık yemeyen bir insanım mesela her zaman b12 vitaminim de azdı ve mamada benim veremeyeceğim vitaminler olduğu için Gönül rahatlığıyla veriyorum vallahi.

Hele bir de ağlaya ağlaya mama verenler var ki onlardan hiç bahsetmesem daha iyi olacak

Hatta bu akşam bebek muhallebisi vereceğim bir miktar. 4 ay 1 haftalığız ve anne sütü takıntım olmadığı için çok huzurlu bir annelik yaşıyorum.
Allah'a şükür bebeğim 7120 kg ve 65 cm.

Son yıllardaki bu mama karşıtlığını anlamıyorum. ayrıca tadına bakarsanız bazı Mamaların anne sütüyle aynı tatta OLDUĞUNU anlarsınız.
Ben ana besin anne sütü ama yanına da ek gıda olarak mama olması gerektiğini düşünüyorum.
Sadece pastörize sütle büyüyen bebeler var buülkede aşırı organik vedoğallık takıntısını gerçekçi bulmuyorum.

Bebek beslenmesinin ne sonuç doğurduğunu Bebeğin sağlık durumundan anlayabilirsiniz.

Sadece anne sütü içip sürekli hasta olan Minicik haliyle antibiyotik alan bebeklerin suçu ne peki?

Kompleks: mama verip rahatsız oluyosunuz ne demek 1.si ben şimdiye kadar kızıma mama vermedimmmmm 2.si senin önceki msjların ilgimi bile çekip dikkate almadım istersen artık konuyu uzatma kimsenın sana bişeu dediği yokkk

Canım madem herseyi çok biliyorsun o zaman engin bilginle haftada 40 gr almış bebeğe dr mama dediyse bi bildiği vardır bunuda biliyosundur. Artı sanırım senin bu konuda bi kompleksin var ki diline kompleks diye diye dolamışsın.

Valla bencede kimse emen cocuguna zorla mama vermez bi mecburiyeti bi rahatsizligi varki mama veriyor.. benim ikizlerim var 10 gun kuvez de kaldi tabiki o surecte biberona alostilar ve ben zorla emzirdim simdi ikiside kendiliginden biraktilar... bi arkadasimin annelikten haberi yok tek cocuguna bile bakamazken tutmus bana sagip verseydin diyo tuaf bakislariyla zamanim yok sagmaya .. yemek yemeye bile zorla vakit buluyorum ben.. emzirmekle anne oldugunu zanneden mamayla beslediginde bunun rahatliga kacmak oldugunu zanneden zihniyet cahil zihniyettir bunu bilir bunu soylerim

Benim konu felan uzattigim yok
Bazi dr lar kilo az almis diye hemén mamaya baslatir..benim Ben kompleksliyim. :))
Allah bagislasin Aynen sana katiloyorum benim ilk cocugumda emmeyi reddettînce biberon verdim alisti zar zor emdi. Biberonu bile istahli almazdi.Allah im cahil zihniyetten arastirmayan okumadan cok
K bilmis insanlardan korusun.

Meraba canım, aslında ben de korkuyordum doktora danıştım çocuk seni sallamıyor dedi Sabah uyandığında kendi kendine gulucukler saçıyor sonra başlıyor aglamaya. Karşsına geçip konuştugumda bazen guluyor bazen hiç sallamıyor. Yarım saat konuşuyorum sadece guluyor ses çıkartmıyor henuz. Çok nadiren ses çıkarıyor. Doktora danıştıgımda ııııı uuu gibi sesler çıkarması yeterli dedi. Biizmki aglar gibi ıı uu gibi sesler çıkarıyor .Allah korusun canım sende hemen aklına kötü şeyleri getirme. Benim kız 4 eylul doğumlu. 1 ay daha bekleyelim bakalım o zaman bizimle daha çok etkileşimde bulunacagını dusunuyorum. Doktor kontrolunde doktor kızımı oturur pozisyona getirdi ve benden kızımı çağımaı istedi. Çağırdıgımda bana baktı. Ama seninde yazdığın gibi gun içerisinde çocuk kendi kendine takılıyor surekli elleri agızınd. Bebişle iletişim kurmaya çalışıyorum ama beni sallamıyor maalesef Ilk başlarda bende takılıyordum bu duruma ama zaman geçtikte daha çok en azından gulumsemeye başladı. Bir arkadaş yazmış en ufak sesten korkuyor diye. Benimkide öyle. Geçen hapşurdum birden ağlamaya başladı. Bu aralar sesli gulmeye başladı bizimki :) Çok komik oluyo. Durduk yere sesli guluyo :)) Allah bebişlerimizi korusun.

Gecmis olsun.

Gecmis olsun cabucak gecer insallah.

Benim bebiş 4 eylul dogumlu. Şuanda 6150 çıktı. Bebeği kaç kiloda şuan ? Sakın moralini bozma onemli olan saglıklı olması.

Mama süt tartismasini okudum.Bence esas problem doktorlar yani kimi 500 gr normal diyo kimi mamaya geciriyo bence doktorun samimiyetine ve bilgisine guveniniz tamsa doktorunuzun dedigini yapin.Ozel hastanelerdeki doktorlara pek guvenemiyorum ben acikcasi.Bir de 4 aylik olanlar kan ilacina basladiniz mi bu konuyla ilgili baya yazi okudum "demir ilaci" adi ustunde ilac kan sayimi yapilmadan vitamin gibi verilmesi ne kadar dogru sizce?Veriyor musunuz cocuklariniza demir damlasi?

Lutfen konismalarina dikkat et burda boyle ahkam kesip insanlarin moralini bozmaya hakkin yok.ben seni hamileligim boyunca bu topikte gormedim.sonradan katilip da bir yil boyunca birbirine destek olan insanlarin canini sikma.buna izin vermem topigin sahibi olarak

Canım ben veriyorum. Verdiğimiz dozşar koruma dozlarıymış.ne kdr demir içerikli beslesekte anemi bile olabiliyolarmış. Tabi buda tercih meselesi

Benim yazimda ne varmis!! Siz dışardan gelenleri boylemi karsiliyirsunuz. Kime ne demisim!!! Sende yazdiklarina dikkat et beni tanımadan benim hakkinda fikirlerde bulunamasin.ben hamileylen de yazdim ama simdiki yaptığın gibi ne kaydettkn ne gordun!! Ataklarin yere bassin kavgaya yer arama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…