2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
İnsanlar mamayı zehir sanıyo herhalde. Tabiki emzirmek en dogrusu en sağlıklısı ve en güzeli ama mama da zehir değil. Bazı durumlarda verilmesi gerekiyosa verilir. Körü körüne bakmamak lazım olaya.
Olurmu hicc canim bazilari sadece emzirmekle anne olundugunu sandiklari icin ... hasta olabilir kilosu dusebilir ama aslaaa mama olmaz yoksa anne olmassin peehh

İnsanlar mamayı zehir sanıyo herhalde. Tabiki emzirmek en dogrusu en sağlıklısı ve en güzeli ama mama da zehir değil. Bazı durumlarda verilmesi gerekiyosa verilir. Körü körüne bakmamak lazım olaya.
Vala canım hiçte ole değil . gerekirse veririm ben . hic dinlemem . benmkinin kilo alimi herşeyi güzel ve yapısal olarak iri olduğu halde verioru m doktor hemşire hepsi nie version anne sütü yeter normalinden çok kilo alıo . kaliteli sutun. gerek yok dio. Ama napim AC doymuo aglio kalipli.hele emzirioeum yarim saat sonra sicio.Acikio napim yarim saatte ben neim hemen sut uretcem vericem tbi . alsın kilo napim 1 yaşından sonra koşmaya başlıca verir kilolari. Hangi kilolu çocuk 3 yasında 2 yasında tombik kalio . ben çevrede hic görmedim hepsi bi zaman sonra zayflio. Nerdeee o dombik surat bacaklarrr çırpı gibi kalıolar demi canm . sen de ver tatlım . dienlere bakma .

Canim ben e benekte satilan pamuktan aliyorum suyla islatip 2 ye ayirip siliyorum islak mendile gerek yok bence pisik yapiyor onlar en safi su ve pamuk soyle arayabilirsin internette Baby&Me Temizleme Pamuğu 6`lı Paket

Mama tabiiki Zehir degil ama anne sutu dururkende mama werilmez yani..sutu olmayan calismak zorunda olan bebegi ayda 700gramdan az alan(tum cabalara ragmen) anneler mamayi tabiiki werebilir..ama keyfine..cocugum az daha sissin(onemli olan sagliksa eger)diye yada cocugu birakip rahat rajat gezmek icin mama weren annelerde fedakarliktan bahsetmesin lutfen... Anne sutunun alternatifi yok we bu her anne icin boyledir..werebilen anne sin damlasina kadar wermeyencalismali micadele etmelidir rahata kacmamalidir..wer 150 cc mamayi tas gibi dursun 4saat sende keyfine bak.bu her annenin isteyecegi bisey ama zolru basarmak enn guzelidir..

Zaten keyfi mama verenlerden bahsetmiyoruz.
Ve mamavermek sandıgın kadar kolay birşey değil. Benim sütüm yok mesela mama veriyorum. Öyle 4 saat taş gibi olma durumu asla yok. Her 3 saatte açlık krizine giriyo. Ve o krize girmesin diye her 2,5 saatte bir mama suyu ısıtıp, mama yapıp, ılıtıp, yedirip, biberon steril ediyorum. Mama bi rahatlık değil kesinlikle..
Kimsenin fedakarlığınıda bu şekilde ölçemeyiz.

Yaa kime ne ister meme veririm ister mama.. mama verdim diye iyi anne fedakar anne olunmuyo şimdi.. sanki çok büyük bi kötülük yapılıyomuş gibi bebeklere konuşuyosunuz

Yaa kime ne ister meme veririm ister mama.. mama verdim diye iyi anne fedakar anne olunmuyo şimdi.. sanki çok büyük bi kötülük yapılıyomuş gibi bebeklere konuşuyosunuz
Aynen öyle. Tabiki her anne en iyi şekilde bebeğini beslemek ister ama sadece beslemeklede fedakar anne olunmaz.

benim kızım bu ay 550 gr aldı doktor normal dedi, mamaya gerek yok dedi. Ayda 500-700 gr alması normalmiş. 700 gr dan az alanlar mama alsın yazmışsın, yanlış yönlendirme olmasın.

Ilk aylar icin soylemistim ewet yanlis uonlrndirmeyim bu aydan sonra 500 cok normal uyardgnz icin tsk ederm

Cnm cevremde oyle anneler war ki sosyal hayati icin gezmesi tozmasi avmsi icin ele gune rahat birakabilmek yada disarda yarim saat emzirmeyle ugrasmamak icin mamayi weerenler war..ben o cocuklsra we annelere uzuluorm..arkadaslarimdan gogusleri elden gidene kadar sut icin ugrasip gelmeyince mecbur mama werenlerde war..elma we armutu karistirmayim..amaan gelmio sut mapim bak iste yok demekle sutu olmasi icin cabalayan anneyi bir tutamayiz asla

Arkadaşlar sonuçta mama anne sütü değil ilk 6 ay sadece anne sütü sonra mamaya başlanır doymayınca ama çocukta jendini frenleyebilmeli. Doymuyor diyip mana vermek çok körü körüne oluyor. Buradan kendi yaptığımız uygulamaları meşrulaştırmak için yazmayalım. Ben işe başladım ve bu pazartesi mama verdim ilk kez ve artık anne sütü ile mama sindirim sisteminde karıştığı için sadece anne sütü içtiğindeki faydayıda alamadı verdiğim sütten.

Kızlar Merhaba
kontrolden geliyoruz çok şükür 600 g da almış. Boyu da iyi. Ama idrarda enfeksiyon çıktı antibiyotik verdi Dr. Inşallah geçer. Siz de dikkatli olun kızlar. Çünkü bizde ne ateş ne Cis yaparken ağrı var. Sadece cisin kokusundan şüphelendim. Biraz ağır geliyodu

Olurmu hicc canim bazilari sadece emzirmekle anne olundugunu sandiklari icin ... hasta olabilir kilosu dusebilir ama aslaaa mama olmaz yoksa anne olmassin peehh

Arkadaslar Ben kimsenin anneligine SOz etmedim kimsede benim anneligime SOz edemez.iki cocugum var allahim hic kimseye acilarini gostermesin.. Benim ne durumda ne sartlarda baktigimi bilemezsiniz..ki benim yazimi okursaniz bir annenin uzuldugunu hissedigim ve bildigimi paylasmak icin yazdim.ilk kizimda da Ben hem mama hem sut verdim.. Ne alaka zehirmis fédakarmis.herkes kompleksinden kurtulsun once..eltimin kizi 2 ay kilo almadi surekli de agliyordu 2 ayni sonu da dis cikardi.bazen cocuk enfeksiyon geciriyor burun deligi tikali oluyor az emiyor.. 5 yilim cocuk dr da ilaclarla gectigi icin tanimadigîn kimseye on yargiyla helee uslubu bozuk sekilde yaklasmayin.buraya birseyler yazarim paylasirim diye girdim bir kac Anne nin yazilari uzdu béni

Mrb bende ilk cocugum da hem emzirdim hem mama verdim. 10 ay emdi.sutum azdi. bende ameliyat olcam sanirim. mama vericem 6 aya kadar sabredeyim diyorum..bir hafta antibiyotik ilac emzirme yine memeden kesilirmi bilemiyorum.kolay gelsîn sizede

Ben hemşire arkadaşımın tavsiyesi üzerine gavisconun bebekler için olan şurubunu verdim bir süre. ilacı içtiği süre boyunca kusmadı çok fazla ama ilacı kestik kusmaya devam etti. Şimdilerde de eskisi gibi kusmuyor. Sanırım bu bir dönem. Geçer inşallah. Üstünü değiştireceğinize önlük kullanın bence. Gerçi kullanmışsınızdır, Bebek reflüsü dediğimiz şey bu. Bu arada gece deliksiz uyyuyorsa gündüzü idare etmeye bak derim ben. Nasıl olsa düzene biner kusması

Merhaba,
bende eylül annesiyim,16 eylül doğumlu bir kızım var,baştan beri bütün mesajları okudum,bebeklerimizin sosyal gelişiminden pek bahsedilmemiş.ne sıklıkla gülüp aguluyorlar,çevreye ve oyuncaklara ilgileri nasıl,seslere dönmeye başladılar mı? açıkçası benim bebeğim çok sosyal olmadığı için ben endişelenmeye başladım.2 hafta önceye kadar biraz aguluyordu konuşunca ama şimdi sadece gülümsüyor ve seslendiğimizde ismine tepki vermiyor.arkasından çıngırakla ses çıkardığımızda bazen sesi arıyor bazen oralı bile olmuyor.çok sakin,ağlamayan bir bebek,ana kucağına bıraktığımızda battaniyesini çekiştirip ağzına sokarak,ellerini emerek kendi kendine vakit geçiriyor.sizinkiler de durum nasıl,paylaşabilir misiniz.

Geçmiş olsun canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…