2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
merhaba bende çok uzun zamandır giremiyorum
oğlum 5 aylıktan beri diş çıkarıyordu
ve 8 diş çıkardı 3 ay uykusuz yorgun gece ve gündüzlerden fırsat bulamadım açıkcası
ama anladığım kadarıyla genel olarak bir durgunlaşma varmış topik de
e bebişler ayaklandı
benimkide tutunup kalkıyor heryerden
bazen düşüyor kafanın arkasını çok vurduk :)))
e tabi ek gıdalarımız başladı ne yedirsek ne içirsek
havalar güzelleşti mümkün olduğu kadar dışarı çıkarıyoruz
dolayısıyla buraya vakit kalmıyor sanırım.
kilo alımı yavaşladı tabi şuan 8 buçuk aylık ve kilosu 8300 boyu 71 cm
ayrıca 9. ay için kan sayımı istedi sağlık ocağı
kanı 11.5 demir 34 çıktı iyi dedi doktorumuz
doktor sabah 10 ve öğlen 3 de yarım saat güneşe çıkar, dişlerini kolay çıkarır demişti

ek gıda olarak da kendine yapılan tazsız tuzsuzları yemiyor ama bizim yemeklerimizi yiyor
doktorda yiyebilir dedi
baharatını azaltarak veriyorum bende artık, çok da bu konuda seçici ve esirgeyici değilim malesefki

ayrıca oto koltuğu bende cybex isis fix aldım
cybex modelinin ucuz olanını aldım çünkü arabamız 2014 model gayet donanımlı güvenlikli
o yüzden aynı markanın 800 tl olanlarını tercih etmedim.
cybexi tercih etmemin nedeni çocuğu omuzlarından saran bir kemeri olmaması
önündeki koruyucu bariyer açıkcası daha mantıklı geldi
henüz kullanmaya başlamadık tabi ama 2 ay sonra tatile giderken denemeye yapıcam.

benden bu kadar
ayrıca yaz geliyorken
sinek koruyucu defans bitkisel özlü aldım
güneş kremini sordum doktora kullanma ama çok hassas bir teni varsa faktör 35 dedi
herkese iyi günler uykulu geceler
ve zayıf vücütlar (malesef kilo veremedim 5 kilom kaldı hala

Son düzenleme:
Selam kızlar nasılsınız? Oğlum 8. ayında emmeyi bıraktı çok üzülüyorum (( ayrıca emeklemiyorda. 8 aylık kontrolün de 8300kg 73 cm çıktı boyu. 8tane de dişi çıktı...

Merahaba anneler bizde dün 9 aylık aşımızı yaptırdık tek bacaktatan 1 tane iyi geçti gündüzde gecede sıkıntı olmadı çok şükür. Kilomuz 10 olmuş boyumuzda 72cm. Bizim kızda daha 1 tane bile diş yok emekliyoruz tutunup kalkıyoruz elinden tutup yürütüyoruz. Çekmeceleri boşaltıyo evi dağıtıyor peşinden toplaaktan gına geldi bende saldım artık 60 la hamie kaldm şimdi 57 yim düşünün artık.bu Aras 9 aylı Dr kontrolünde neler yapılyo giden varmı kana falan bakımıysa genel muayeneyse gtmiycem biproblem yok şimdiki yaşındaki giderim diyorum???

Selam kızlar nasılsınız? Oğlum 8. ayında emmeyi bıraktı çok üzülüyorum (( ayrıca emeklemiyorda. 8 aylık kontrolün de 8300kg 73 cm çıktı boyu. 8tane de dişi çıktı...
Yaaa üzüldüm ama senlik bi durum değil ki herkes ister uzun süre emzirmekten ama bazen bebekler erkendenbırakıyo işte.dün ben aşıdan çıkarken bi bayan girdi oğlu 9 aylık emeklemiyoo dedi her bebiş farklı işte bazısı hiç emeklemeden yürüyo sağlığı yerimde ya dert etme böyle şeyleri

Benim kızda da diş yok hala, emeklemeye de niyeti pek yok, oyun oynamaya bayılıyor, yürüteyim diyorum bikaç adım atıyor pıt oturuyor zilli, oyun halısına yatırıyorum emeklesin diye denizde yüzüyor sanki şapşik ayaklar pat pat yere vuruyor eller çırpınıyor ama isterse bişeye ulaşmak isterse sürüne sürüne ulaşıyor tam emeklemek denmez ona.
Yarın 9 ay kontrolümüz var kan sayımı yapılacak, demir damlası vermiyordum bakalım pekmez ne derecede etkili oldu. 15inde de aşı var durumları yazarım buradan. Şimdilik bizde durum bunlar :)

Bende demir damlası vermiyorum pekmez katiyorum mamalara ama bi faydası olmadı. 10.6 dan 10.7 olmuş

Bende demir damlası vermiyorum pekmez katiyorum mamalara ama bi faydası olmadı. 10.6 dan 10.7 olmuş
Bugün tahlil sonuçlarımızı aldık demiri 107 çıkmış, hemograma bakılamamış pıhtılaşma olmuş ama demiri iyiyse kansızlığı yoktur dedi doktoru tekrar kan alıp eziyet etmek istemedi. O yüzden de pekmeze devam etmemizi söyledi kan damlasına gerek yok dedi. Vitamin olarak trio acde'ye devam dedi, 12. ayda görüşürüz dedi. Ben pekmezi sadece sabah kahvaltı mamasına 2 tatlı kaşığı kadar katıyorum, onun dışında anne sütüne devam ediyor, hergün 1 kase meyve püresi, akşam yemeklerinde yoğurt ve bizim yediğimiz az tuzlu çorbalardan, sebze yemeklerinden, yemeklerin içindeki etten minik parçalar yiyor. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama bizimle birlikte bizim yediklerimizden yemek istiyor ben de ayrıca bişey hazırlamıyorum. bir de kahvaltıda mamadan sonra benim yumurtamın sarısının yarısını, bir parça beyaz peynir, zeytinyağına bandırılmış ekmek yiyor, bulamaçları hiç sevmiyor o yüzden kuş gibi lokma lokma veriyorum öyle yiyor gerçi dişi yok ama damaklarıyla çiğnemeyi seviyor =))

selam kızlar bizde 8.5 ay kontrolünü olduk :) kilomuz 9.900 olmuş düzgün durmadı boyu ölçemediler ama tahmini 76 falan sanırım, bize kan tahlili yapmadı doktor yanaklar kırmızı olunca kanı iyi diye düşündü herhalde multitab ve demire devam dedi ben zaten arada unutuyorum vermeyi damlaları ama pekmez hergün yiyor kahvaltıda, kahvaltıyı şimdilik bulamaç veriyorum ama bugün mama sandalyesi gelecek yarından itibaren ayrı vermeye başlıcam inşallah, üç dişimiz var üstten diğer üçüde şiş beyaz kabarmış ama ne zaman çıkar bilmiyorum, emeliyor ve divanları sıralıyor yürüyor şimdilik bizden haberler böyle kızlar

Dün 9 ay aşımızı olduk =) ateş vs bişey yapmadı rahattı, omuzdan vurdular. Kilo 8100, boy 69 cm. Ortalama civarlarda normal boy ve kilo kız bebeğe göre. Kan aldırınca çocukta doktor korkusu oluştu sedyeye yatar yatmaz çırpına çırpına ağlıyor kuzucuk, boyunu zor ölçtük. Kan alınan kolu da hala mor, ağrı yapıyor olabilir ara sıra buz koy dedi ebesi. Şimdilik gelişmeler böyle =)

benim kızım da 8 kilo oldu haftaya 9 aylık olacak. 9. ayda mı bakılıyor kan değerlerine.

selam kızlar
smear testi yatırmak istiyorum ama korkuyorum uzun süredir yaptırmadım
yaptıran varmı yakın zamanda aranızda

selam kızlar
eylül 2014 annesi olarak aktif olarak pek yazmasam da topiği devamlı takip ediyordum. kızımın ilk dişini 5. ayı dolduğunda gördük şu an 6 dişimiz var. benim kızda akşam yemeğinde bize eşlik ediyor. kilomuz boyumuzda hiç fena değil.bizim hantalın emeklemeye pek niyeti yok ama emekleme emareleri gösteriyor :)). maalesef mayısta işe başlayınca kızımı kreşe verdim. şükür ortamına iyi adapte oldu. öğle arası koşturarak yanına uçuyorum. (işe başlamadan önce işe yakın bi kreş bulduk, sonrada kreşe yakın bir ev ) ne yazıkki geçen hafta çarşambadan beri kızım su çiçeği çıkarmaya başladı. yaraları kabuklanmaya başladı ama huysuzluğu iştahsızlığı devam ediyor, bir hafta izin alayım kızla ugraşayım dedim izin bile sıkıntılı, md. yrd. inş böyle devam etmez diyor sanki keyfimden izin alıyorum... su çiçeği yüzünden kızamık aşımızı da olamadık. bebişlerinize dikkat edin

selam kızlar
smear testi yatırmak istiyorum ama korkuyorum uzun süredir yaptırmadım
yaptıran varmı yakın zamanda aranızda

Ben en son doğumdan sonra 40ım çıkınca yaptırmıştım Huff kadın olmak ne zor ben de çok korkuyorum.

Çok geçmiş olsun kreşten kapmıştır yavrucak bir an önce geçer inşallah. İşyerleri öyle maalesef. Hasta olamazsın, hastan olamaz, işin olamaz... 20lik diş ameliyatı oldum eşime izin vermediler o gece işe gitmek zorunda kaldı, bebeğimi bile kucağıma alamadım ablam geldi o ilgilendi saolsun... Allah kolaylık versin inşallah.

9. Ayda aşı mı vardı? Ne aşısı? Bizim sadece kan değerlerimize bakıldı

Slm kızlar
2,5 aydır kızımı kreşe bırakıyorum. 2 defa göz çevresini sert oyuncağa çarpmış (onların deyimiyle) yüzünde şişlik ilk zamanlar kızımı alayım bakıcıya vereyim dedim ama orada ortamını seviyor diye biraz erteledim, oradan su çiçeği kaptı, uyaran olmadı, birde eşyalarını kızım hastayken kreşe gittim kadın kızımı öpüyor, öpmeyin diğer çocuklara bulaşmasın dedim tın tın sanki kendime diyorum, o zaman bi bakıcı ile görüştüm, gene bi süre daha erteledim kızım ortamını seviyor diye, yazın azalan çocuk sayısı gene artmaya başladı ve kızımın başına gelen zararlarda artışta, çok çocuk olmasından dolayı daha az dikkat ediyorlar bebişlere, artık bakıcıya vermede kararlıyım, soru sormaktan ziyade siz nasıl karar verirdiniz? bu arada annem bakacak durum da değil kv başka şehirde ve evden sadece eşim çıkmış eviyle ilgilenmesi gerektiği için çağırmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…