2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
unuttuğum bi çok şeyi eklemişsin teşekkür ederim sanki o günler çok geçmişte kalmış gibi bazen unutuyorum hemen videolara fotolara bakıyorum, geçmiyor gibi gelsede zaman çok çabuk geçiyor ve büyüyorlar

Bende sizin yazdıklarınızı okurken, kendim yazarken o minnak hallerine döndüm:))
Şimdilerde diş sıkıntıları ile uğraşıyoruz:)
Çok çabuk büyüyorlar..

kızlar doğum yapanlar bebeklerini sağlıkla büyütsünler. ben 39 haftalık hamileyim ve bu hafta sezeryan olacam.
bana acil hastane önerisinde bulunur musunuz lütfen, fiyatları da yazarsanız sevinirim (avrupa yakası)

Canim merhaba benim bebegimde cok istahsiz 5 aylik konulari gezerken senin yazina denk geldim oglum 4. ayinda 200 gr 5. ayinda 100 gr aldi sizin sikayetler gectimi ne durumdasiniz merak ettim

Canim merhaba benim bebegimde cok istahsiz 5 aylik konulari gezerken senin yazina denk geldim oglum 4. ayinda 200 gr 5. ayinda 100 gr aldi sizin sikayetler gectimi ne durumdasiniz merak ettim
Slm. Dun bebegim tam 8 aylik oldu. Hala az kilo aliyor. Ayda 300 ya da 400. Hic yarim kg olmadi. 6aylikken 6400du kilosu.2aydir doktora ya da saglik ocagina gitmiyorum. Olculdugu zaman kafama takiyorum cunku. Biraktim kilo problemini. Zayifsa zayif. Kabullendim. Dis de cikariyor artik iyice kilo alamaz. Saglikli olsun yeter diyorum

slm kızlar;
bir dahaki aşınız ne zamana gün verildi size? kızamık aşısı. bizim aile hekimimiz sanki haziran demişti önce ben aşı kartını götürmeyi unutmuştum işleyememiştik. bugün aradı aşı var diye size de sorayım dedim.

Oooo millet nerelerdesiniz yahu hiç ilerlememiş sayfalar baaydır giremiyodum. Kızım emeklemeye başladı ama sadece çok istediği şeylere gidiyo Ama hala dişimiz yok heyecanla onu bekliyoruz

Bizim Haziran Mayıs'ta arayıp gün vercem demişti hemşiremiz

9. ayda aşı eklendi demişti 6. ayda aşıya gittiğimizde..

Merhaba arkadaşlar =)
Ne kadar ıssızlaşmış buralar yaa artık bebişler büyüdükçe onlarla oynayıp peşlerinde koşuşturmaktan giremez olduk =) Aşı olayını soranlar olmuş, benim kızım 1 eylül doğumlu, haziranda 9. ayına girecek o ay için randevu verdi sağlık ocağı kızamık aşısı vurulacakmış. Bu aşı Suriyeden gelenler dolayısıyla ek olarak konulmuş bir aşıymış, diğer kızamık aşısından ayrı olarak yapılıyormuş.
Benim kızım şuan 8 ay 12 günlük hala dişi çıkmadı 3. ayından beri pirinç tanesi gibi damağın altında görünüyor ama patlamıyor, acele etmeyin çıkar dedi diş doktorum ( ben 20lik diş çekimine gitmiştim, gitmişken kızçeye de bi bakıver dedim =)). Yeni taşındığım mahallenin sağlık ocağına kayıt yaptırmaya gittik rutin tartımı boy ölçümü yapıldı ama tartıdan şüpheliyim, iki ay önce 7100gr olan bebek şimdi ek gıdaya geçmişken hapur hupur yiyorken ve artık taşımakta zorlanıyorken 6800gr çıktı şaşırdım. Ama evdeki tartıda 8800 gr çıkıyor anlamadım velhasıl, 9 . ayında hastanede doktor kontrolümüz var orada netleşir diye umuyorum. Tamam çok kilolu tombiş değil ama zayıf da durmuyor anlamıyorum. Demir damlasını kullanmıyorum kabız yaptığı için, ebe sordu pekmezli muhallebi yediriyorum hergün dedim, yeterli gelmeyebilir dedi. 9. ayında kan sayımı yapılacakmış onu bekliyorum. Ama vitaminini düzenli kullanıyorum. Trio acde vitamini vermişti doktoru devit bitince buna başla demişti, bu vitamşn açıldıktan sonra 30 gün içinde tüketilmeli ve dolapta saklanmalıymış, yemeklerle birlikte verilmeliymiş, ben de sabah kahvaltıda hazırladığım muhallebinin içine 1 cc damlatıyorum onunla yiyor.
Şimdilik bu kadar bizden =))

Merhabalar
Uzun zamandır yazmak istedim bugune kısmet oldu
Benim oğluşum mayısın 17 sinde 8,ayını bitiricek
Boyumuz 80 cm kiloda yaklaşık 10 nun üzerinde en son 7 ayın başında tartılmıştı
Ek gıdaya 6.ayda geçtim meyve kahvaltısını iyi yiyior birde tarhana çorbasına bayılıyo ,yoğurtla pek arası yok ama peyniri çok seviyor
5,5aylıkken alt ilk dişimiz çıktı
Şuan altta 2 diş üstte de 2 yan dişlerimiz var (ön dişlerin yanındakiler çıktı :))
4 dAmla d vitamini 5 damlada kan ilacı veriyorum
Geceleri formül mama verıyorum 1 defa , emmeyi bıraktı cunku

Haberler bu şekilde :)

10 kilo fazla değilmi cnm 8 ay için boyuda çok gibi geldi doktor bişey dedi mi

selam ıssız kalmış buralar, bebeler hareketlendikçe bize vakit kalmıyor tabi :) bizimkide 7. ay 20 günlük oldu şimdi altta iki dişi var üsttede yandaki çıkacak beyaz beyaz görünüyor, sünnetimizide yaptrdık iyileşti şükür :) emekliyor ve divana tutunup ayağa kalkıyor , şimdilik haberler böyle umarım sizlerde iyisinizdir

bu arada nisan anneleri topiğine oto koltuğu ile ilgili bi soru sordum, malum onlarda daha önce alıp kullanan vardır memnuniyet açısından yorum almak istedim, ama resmen kale bile almamışlar aralarında konuşup duruyolar , yani topiğimize şükrettim biz buraya biri bişey yazsa hemen aydınlatmaya çalışıyoruz ama demekki herkes yardımsever değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…