unuttuğum bi çok şeyi eklemişsin teşekkür ederimYazdıklarının büyük kısmına katılıyorum, ben de hiç kıyafet almamıştım neredeyse, çoğunu kayınvalidem aldı,
2 tane hastane çıkışı, bizim aldıklarımız bayağı bir büyük gelmişti 3 kg doğan bir oğluma:)
Ağız mendilleri 12'li paketlerde satılıyor, kusmalarda çok kullandım başlarda
Pişik kremi,
tırnak makası,
şampuan,
burun aspiratörü(otribebe vs) ilk aylarda çok kullandım, şimdilerde daha nadiren kullanıyorum.
ayaklı tulum ben de tavsiye etmiyorum, boyları çabuk uzuyor, üst kısmı olsa da bacaklarını kasıyor,
Çıtçıtlı zıbın aldım ilk başlarda kakası çok tazyikli olduğu için batabiliyordu o yüzden 5-6 tane olmalı en az, şu an bile 15-20 tane çıtçıtlı badi kullanıyorum, iki günde bir değilde haftada 2 kez ancak çamaşırını yıkayabiliyorum çünkü, kuruması vs derken yetişmiyor bazen:)
İlk 3 ay bende önden çıtçıtlı takımlar kullanmanı tavsiye ederim, değiştirmek kolay oluyor, bebekler minnacık oluyor, insan korkuyor zarar veririm koluna, boynuna diye düşünüyor.
Çorap mutlaka almalısın ama çok alma ayakları da çabuk büyüyor, 3lü 2 takım alsan yeter:) Eğer hediye gelme ihtimali varsa 3'lü tek takım da yeter:))
2-3 tane de takım alsan yeterli sonra hava almak için dışarı çıktığında ihtiyaç durumunda da alırsın, hediye de gelir vs...
Banyo havlusu, hastane çıkışı içinde varsa ince battaniye almana gerek yok, yoksa bir ince bir kalın battaniye mutlaka al.
Alt değiştirme örtüleri ben kullandım, hala da kullanıyorum, dışarda da çok yardımcı oluyor çünkü, canbebe almıştım ben 12 tane falan çıkıyor o sana bayağı bir gider.
Göğüs pompası eğer çalışan biri isen zaten kesinlikle almalısın, ben önce manuel aldım memnun almadımi elektrikli aldım sonra, ama ilk günlerdeki meme şişliği de yardımcı olmuştu, sonrasında sağmak için pek efektif değil manuel pompalar...
Kendin için mutlaka göğüs kremi lansinoh ben memnun kaldım, çatlak oluyor emmeye başlayınca çocuk, onun ağrıları için mutlaka edinmelisin.
Bende sizin yazdıklarınızı okurken, kendim yazarken o minnak hallerine döndüm:))unuttuğum bi çok şeyi eklemişsin teşekkür ederimsanki o günler çok geçmişte kalmış gibi bazen unutuyorum hemen videolara fotolara bakıyorum, geçmiyor gibi gelsede zaman çok çabuk geçiyor ve büyüyorlar
Canim merhaba benim bebegimde cok istahsiz 5 aylik konulari gezerken senin yazina denk geldim oglum 4. ayinda 200 gr 5. ayinda 100 gr aldi sizin sikayetler gectimi ne durumdasiniz merak ettimÇok teşekkur ederım arkadaşlar, bugun sağlık ocagına gıttık. 7ocakta aşı oldugu zaman tartılmıştı. aynı tartıda ve aynı gıysılerle tarttırdım hemşireye ve 20 gunde sadece 100 gr almış.
Çok üzgünüm,başım ağrıyor. Süt var dıye hemşire de mamaya başlamayalım dıyor. süreklı meme teklıf etcekmışım.
Çok üzgünüm çok.
Slm. Dun bebegim tam 8 aylik oldu. Hala az kilo aliyor. Ayda 300 ya da 400. Hic yarim kg olmadi. 6aylikken 6400du kilosu.2aydir doktora ya da saglik ocagina gitmiyorum. Olculdugu zaman kafama takiyorum cunku. Biraktim kilo problemini. Zayifsa zayif. Kabullendim. Dis de cikariyor artik iyice kilo alamaz. Saglikli olsun yeter diyorumCanim merhaba benim bebegimde cok istahsiz 5 aylik konulari gezerken senin yazina denk geldim oglum 4. ayinda 200 gr 5. ayinda 100 gr aldi sizin sikayetler gectimi ne durumdasiniz merak ettim
Bizim Haziran Mayıs'ta arayıp gün vercem demişti hemşiremizslm kızlar;
bir dahaki aşınız ne zamana gün verildi size? kızamık aşısı. bizim aile hekimimiz sanki haziran demişti önce ben aşı kartını götürmeyi unutmuştum işleyememiştik. bugün aradı aşı var diye size de sorayım dedim.
9. ayda aşı eklendi demişti 6. ayda aşıya gittiğimizde..slm kızlar;
bir dahaki aşınız ne zamana gün verildi size? kızamık aşısı. bizim aile hekimimiz sanki haziran demişti önce ben aşı kartını götürmeyi unutmuştum işleyememiştik. bugün aradı aşı var diye size de sorayım dedim.
teşekkürlerBizim Haziran Mayıs'ta arayıp gün vercem demişti hemşiremiz
teşekkürler9. ayda aşı eklendi demişti 6. ayda aşıya gittiğimizde..
Merhabalar
Uzun zamandır yazmak istedim bugune kısmet oldu
Benim oğluşum mayısın 17 sinde 8,ayını bitiricek
Boyumuz 80 cm kiloda yaklaşık 10 nun üzerinde en son 7 ayın başında tartılmıştı
Ek gıdaya 6.ayda geçtim meyve kahvaltısını iyi yiyior birde tarhana çorbasına bayılıyo ,yoğurtla pek arası yok ama peyniri çok seviyor
5,5aylıkken alt ilk dişimiz çıktı
Şuan altta 2 diş üstte de 2 yan dişlerimiz var (ön dişlerin yanındakiler çıktı :))
4 dAmla d vitamini 5 damlada kan ilacı veriyorum
Geceleri formül mama verıyorum 1 defa , emmeyi bıraktı cunku
Haberler bu şekilde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?