- 6 Haziran 2008
- 2.462
- 44
- 163
herkeslere merhaba
bu haftaya resmen dayak yemiş gibi başladım, hava da yağışlı paltomu alayım dedim; valla paltom, çantam bile ağır geldi, bugun kendimi zor taşıyorum desem yeridir :26:
bunu c.tesı gunu topikte konustuk ya, daha sonra eşimle bulustum, otururken bı başladı pıt pıt pıt dedim hemen bebeğimiz hıçkırıyo görmemişin bebeği hıçkırmış durumu oldu yani bendeki ne bıleyım işin acemisiyiz, ben de pıt pıt kalp atışı mı fılan dıye dusunuyodum meğer yavrucak hıckırıyomuşş ilk bi 20 kere fılan oldu sonra bı kac sanıye duraksadı sonra bı 10 tane daha fılan oldu
doğum günün kutlu olsun canım; mutlu, huzurlu, saglıklı nıce yıllar dılerım bebişinle birlikte
canım haftalar ılerdıkce hareketlerını daha az hıssedecegımız yazıyodu hep kıtaplarda fılan, yerı daraldıkca boyle rahat hareket edemıyolarmıs :26: endişe etme okuduklarımıza göre gayet normal yani
bır de yıne haftalar ılerledıkce yalancı dogum sancıları gırıyomuş anneye, o sancılar da düzenli olmadıkca bı sorun yok vucut kendını hazırlıyo dıye yazıyodu.. ama düzenli bir şekilde, belli aralıklarla girmesi durumunda doktora gitmek gerekiyo, bir de o sancılar da karında bı toparlanma, bı noktaya toplanma gıbı seyler oluyomus galıba kasılmalarda :26: seninkiler normal gıbı gozukuyo yanı içini ferah tut
ay Allahım sabırlar versın anneye, içim çok fena oldu acaba bızımde topıkten tanıdıgımız bırı mıydı canım; eger gorusme şansınız olursa meleği için bol sabır dıledıgımızı ıletın lutfen, ooof Allahım of cok zor bı durum
Elizan sankı kelime olarak bir kız ismi gibi gelmedı bana canım :26: ikisi arasında bı secım yapmak zorundaysam anlam olarak da kelıme olarak da Efnan daha guzel biz de eşimle hep zor isimler buluyoruz ama kız bebeklere cok daha guzel ve yumusak isimler var mesela Elizan'a yakın Eliz diye de kız ısmi var anlamını bılmıyorum ama Eliz de guzel bi isim olabılır isim anneyle babanın secımı olmalı karısmak ıstemem ama elizanla efnan bana kız icin bıraz sert gibi geldi :26:
bu haftaya resmen dayak yemiş gibi başladım, hava da yağışlı paltomu alayım dedim; valla paltom, çantam bile ağır geldi, bugun kendimi zor taşıyorum desem yeridir :26:
Canım bu pek tepinmeye benzemiyor :)
Hani ilk hareketlerini hissettiğimiz zaman küçük pıt pıtlar olurdu işte ona benziyor ama bu düzenli.
1-2 saniye arayla 25-30 defa hissettim.
25-30 diyorum saymak sonradan geldi aklıma şaşkınlıktan :)
Evet gerçekten çok hoş canımmm :) ama bütün vücudu sarsılıyormuş hıçkırırken öyle okudum.Bir de ciğerlerini geliştiriyormuş hıçkırmak.
Tahmini ne kadar sürüyor dikkat ettin mi hiç canım
bunu c.tesı gunu topikte konustuk ya, daha sonra eşimle bulustum, otururken bı başladı pıt pıt pıt
Hayirli aksamlar bacilarim
Bugun benim dogumgunummm....
Ve babamiz surpriz yaptirip annemlerde kutladi dogumgunumu ♥
Gercekten surpriz oldu
doğum günün kutlu olsun canım; mutlu, huzurlu, saglıklı nıce yıllar dılerım bebişinle birlikte
Günaydın haziran anneleri :)
Ben son 2-3 gündür bebeğimin hareketlerini çok nadir ve hafif hissediyorum. Bundan 2-3 gün öncesine kadar kıpır kıpır olan kızım son günlerde nerdeyse hiç hareket etmez oldu. Dediğim gibi çok nadir hissediyorum ve şiddetide öncekilere göre daha az. Benimle aynı durumda olan varmı? Biraz araştırma yaptım bu haftalarda bebeğin alanı daraldığı için hareketi azalıyormuş. Ama içimde hep bi endişe var. Perşembe günü doktor kontrolüm.
Bu arada bazen çok az da olsa kasıklarıma adet sancısı gibi ağrı giriyor ama çok uzun sürmüyor zaten hafif olarak hissediyorum. Bu beni çok korkutuyor. Perşembe günü doktora gidince söyleyeceğim. umarım erken doğum belirtileri değildir.
canım haftalar ılerdıkce hareketlerını daha az hıssedecegımız yazıyodu hep kıtaplarda fılan, yerı daraldıkca boyle rahat hareket edemıyolarmıs :26: endişe etme okuduklarımıza göre gayet normal yani
bır de yıne haftalar ılerledıkce yalancı dogum sancıları gırıyomuş anneye, o sancılar da düzenli olmadıkca bı sorun yok vucut kendını hazırlıyo dıye yazıyodu.. ama düzenli bir şekilde, belli aralıklarla girmesi durumunda doktora gitmek gerekiyo, bir de o sancılar da karında bı toparlanma, bı noktaya toplanma gıbı seyler oluyomus galıba kasılmalarda :26: seninkiler normal gıbı gozukuyo yanı içini ferah tut
sağol canım iyiyim sen nasılsın? Gerçi sabah sabah kötü haberler geldi sma şükür biri iyiye döndü.. Haziran annelerinden bi arkadaş c.tesi doğum yapmış bebeği canlı doğmuş ama malesef yaşamamış
bi diğer arkadaşında açılması başlamıştı gece hastanedeydi ama iğne fln şükür iyiymiş şimdi başlamamış doğum..
allah yardımcıları olsun,sabır versin çok üzüldüm
:
ay Allahım sabırlar versın anneye, içim çok fena oldu
tek tek alıntılayamadım ama genel hatlarıyla okudum sayfaları
Bebeğini kaybeden arkadaşa Allah sabırlar versin, tutamadım kendimi iş yerinde ağladım üzüntümden...
Azerikızı doğum günü kutlu olsun. Bundan sonraki yaşında oğlunla olmayı Allah nasip etsin.
Pufpufum yaptığın şekerler aldığın ciciler pek hoş. Nasıl hevesle hazırlanıyorsun Allah muradına erdirsin inşallah.
Bu arada ben de isim konusunda netleşemedim hala..
Kafamda iki isim var onları sorayım size diyorum.
Kulağınıza hangisi daha hoş geldi kılar deyiverin
ELİZAN : uzaktan gelen ezan sesi
EFNAN : cennetteki güzel gözlü kız
Elizan sankı kelime olarak bir kız ismi gibi gelmedı bana canım :26: ikisi arasında bı secım yapmak zorundaysam anlam olarak da kelıme olarak da Efnan daha guzel