2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

saol cnm hepimizin 37 bekleyenlere suan hayret edıorum

kızlar şimdi 32. haftada çalışabilir raporu alırsam sonra 35. haftada ayrılabilir miyim. illa ki 37. haftaya kadar çalışmak kı zorundayım.

saol cnm hepimizin 37 bekleyenlere suan hayret edıorum

37 yi ben de beklemeyi düşünüyordum.off beklemesem mi acaba. işyerim tam evimin karşısı rahatım aslında ama sonuçta akşama kadar koltuğun üzerindeyim 8 buçukta geliyorum.şuan karar aşamasındayım.bi de şimdi ayrılsam müdür zırt pırt çağıracak beni evim yakın ya. o yüzden kararsızım pufff

günaydın güzel anneler! dün doktordan çalışabilir raporumuzu aldık. hesap ettim hafatay 23 nisan tatili var. ondan sonraki hafta da 1 mayıs tatili var yaşasın diyorum hiç bir tatili de kaçırmamış olucamonun haricinde sırt ağrım devam ediyor. kas sıkışması gibi bir şey sanırım bendeki. göbüşümü taşıyamıyor olabilirim zaten hamilelik öncesinde de fazla yorulunca hemen sırtım küek kemiklerim ağrırdı sonra da başıma vururdu. bu onun devamı gibi bişey galiba... meyse az kaldı artık takvimimde 54 gün yazıyor bu arada dün duydum ilk doğumlar ya erken olurmuş ya da 40 haftayı doldururmuşsun geç olurmuş vaktinde gelen pek olmazmışne kadar doğru bilemiyorum

cankatre canım geçmiş olsun ama artık ağrı falan denince ürker oldum acaba bi doktorunu arasan mı?

canım magenzyumla alakalı olabilir gerçekten. bir de şöyle bi şey tecrübe ettim. magnezyumu ağrı geçti diye bırakmamak gerekiyor. mesela benim bu sıra hiç ağrım olmuyordu. doktor osteocare vermişti. dedim ki nasılsa ağrımıyor bir gün alıp bir gün almayayım. ama dün bacağıma bir kramp girdiii az daha ağlayacaktım geçmek bilmedi.:84: hatta bugun sabah kalktığımda hala orda bir topaklanma var gibi hissettim. acı tecrübe gösterdi ki hiç ihmal etmeden her gün alıcam ben o ilacı. senin de artık magnezyum zamanın gelmiş olabilir boşuna çekme

günaydın canım! ne güzel haberlerle gelmişsin öyle çok sevindimm

aynen baslamam laızm işteyken yapamıorum su arporumu bir alsaydımmmmmmm

evet canım yaa işteyken bir yandan oda hazırlamaya çalışma işini ben de beceremiyorum. senin az kaldı artık yetiştirirsin. darısı benim gibi daha bir ayı olanlara olsuuun

cnm 37 kadar calısmak zorundasın erken cıkarsan rporun yanıyor ama ısyerınede baglı bıraz

eğer oyle ise o kötü 37 de çok geç o zamana kadar çalışamam

32 ile 37 arasında istediğiniz hafta ayrılabilirsiniz diye biliyorum. ama bunu bir dilekçe ile kuruma bildirmek gerekebilir.

o zaman ben bunu müdüre sorayım öyle ise 35. haftada ayrılmak isterim

Çok şükür...

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cnm 37 kadar calısmak zorundasın erken cıkarsan rporun yanıyor ama ısyerınede baglı bıraz

kızlar şimdi 32. haftada çalışabilir raporu alırsam sonra 35. haftada ayrılabilir miyim. illa ki 37. haftaya kadar çalışmak kı zorundayım.

yok canım benim dr öyle demedi. raporu aldıktan sonra istersen 35te bile ayrılabilirsin. sadece çalıştığın iki haftayı sonraya atabilirsin o zaman. yanma gibi bir durum yok yani

Kasıklardaki ağrı geçti gibi, sabah Wc ziyaretimden sonra. Mide bulantım da geçti kahvaltı edince ama sol böbrek ağrısı hafiflese de geçmedi tam... Kültür sonucunu arayıp bir sorayım da dr a danışayım ne yapılacak of çok çektik kızımla bu idrar yolları enfeksiyonundan ve gripten. Sağ salim selametle ve vaktiyle bir doğum yapsak da meleklerimize kavuşsak yazık kızım da benimle beraber uyumadı 3 ten beri

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

doktorun nabzın yüksek olduğu içinmi verecek ilacı benimde sabah saatlerinde sürekli çarpıntım oluyor malesef ve hep 100 ün üstünde nabzımda

eğer oyle ise o kötü 37 de çok geç o zamana kadar çalışamam

o zaman ben bunu müdüre sorayım öyle ise 35. haftada ayrılmak isterim

32 ile 37 arasında fiilen kaç hafta çalıştıysanız o kısmını doğum sonrası izninize ekleyebiliyormuşsunuz. şurdan baktım şimdi:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/04/20110415-17.htm

"...a) Doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir..."

mesela ben de 32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra durumuma göre dayanabileceğim kadar çalışıp 35-36 gibi belki ayrılabilirim diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
günaydınnnn günaydınnnn.....geçmişe dönemedim henüz..umarım herkes iyidir birazdan geçmişi okurum :) çeneniz düşük anam napayım oku oku bitmiyor..gerçi face olduğundan beri biraz sayfalar yavaş ilerliyor ama olsun :) kalan sağlar bizimdir

benim dün randevum vardı bende biraz ikiyüzlülük yaptım sanırsam face yazdım buraya yazamadım...

bebeğim 1800 gr olmuş boyu 43 cm olmuş.... elleri ile yüzünü kapattığı için göremedim..minik kızçemi :) öldürecek meraktan beni...bundan sonra 2 haftada 1 gideceğim..herşey güzeldi ama doktorum plesentanın içinde böyle boşluk bir odacık gibi birşey gördü...böyle odacıkların olmaması gerekiyor bebeğin sağlıklı beslenmesi ve nefes alması için dedi...o yüzden coraspine başlayalım dedi...ciddi bir durum değil dedi ama işte ana yüreği :) ben hemen netten bakmaya başladım ama bulamadım bununla ilgili herhangi bir yazı yada paylaşım..
dün ilk defa NSTye girdim...kemerlerle bağlıyorlar seni tabi korkmayın bağlamak derken iki tane kemere biri sancıyı diğeride bebeğiin kalp atışlarını ölçen cihaz koyuyorlar...birinin ekranda kırmızı görüntüsü diğerinin yeşil...kırmızı bebeğin kalp atışlarını yeşil ise sancıyı gösteriyor..20 dak boyunca uzanıyorsun..aklınızda bulunsun NSTye gireceğiniz zaman hemşireye sizi sırtüstü yatırmasın...ben çok rahatsız oldum başım döndü tansiyonum sanki düştü gibi birşey oldu..doktorum hemşeriye bundan sonra yan yatırın rahatsız oluyor anneler dedi..aklınızda bulunsun..sonra o ekranda kırmızı olan göstergenin 120nin altına düşmemesi gerektiğini ve 1 dak.dan fazla ekrandan kaybolmaması gerektiğini söyledi .... yeşil olan sancınında 0 ve sıfırın altında olmaması lazım dedi..benim gözüm öyle ekranda baktım..bir ara 2-3 snliğine ekrandan kırmızı olan bebişin kalp atışlarını gösteren gösterge gitti aklım oynaıd ..meğersem yer değiştiridğinden döndüğünde olurmuş..kısa süreli önemli değil dedi..1dakdan fazla olmaması gerekiyor dedi.birde ekranda soru işareti olmamalı dedi...Allaha şükür atlattık NST yide..bir grafik verdiler doktoruma gösterdim bir sorun yok çok güzel dedi..

izin meselesine gelince...kpederim istanbulda olduğu için konuşamadık...bugün dönecek bende konuşucam ona göre perşembe izne ayrılacağım ama tam izin değil..3 gün gelir 4 gün yataırm evde..doğumdan sonrada o beni idare eder..bilmiyorum bakalım...yoksa direk yatarım evde...doktorumda dedi..çalışma saatlerin uzun dinlenmem gerekiyor dedi..doğumdan sonra işiniz daha yorucu olacak dedi..

bizden haberler böyle...hepinizi sıkı sıkı kucaklıyorum...güzel bir gün bizlerle ve meleklerimizle olsun...

gözünaydın cnm.maşallah meleğine...siz atlatmışsınız bakalım bizimde görüş günümüz bugün nasıl geçecek?inşallah hayırlı haberlerle döneriz bizde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…